Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Det nye jødehatet

Mandag 7. mai arrangerer Aftenposten og NRK P2 åpent debattmøte om «Det nye jødehatet» i Litteraturhuset i Oslo.  I den anledningen kommenterer lederen for Senter mot Antisemittisme, dr. Michal Rachel Suissa, problemstillingen rundt oppblomstringen av jødehat i Norge. Hun mener at den norske venstresiden, representert ved Arbeiderpartiet og SV, har mye av ansvaret:

«Som debattanter i Litteraturhset finner vi kunnskapsminister Kristin Halvorsen, forsker Øyvind Kopperud fra Holocaustsenteret, forfatter Sara Azmeh Rasmussen og journalist i Aftenposten Mona Levin.  Debattledere er Knut Olav Åmås, Aftenposten og Ellen Wesche Guttormsen, NRK.  De setter fokus på årsaker til de nye utslagene av jødehat i Norge, hvorfor hets mot jøder vekker så lite debatt her i landet og hvordan samfunnet kan reagere på det nye jødehatet.

Vi tviler ikke på at Sara Azmeh Rasmussen og Mona Levin kan si noe viktig og lærerikt om dette.  Det kan også Conrad Myrland fra MIFF som etter planen skal intervjues i pausen.  Det som får oss til å heve øyenbrynene er imidlertid at to av det norske jødehatets aktive formidlere, Aftenposten og NRK, inviterer en av det norske jødehatets aktive kilder, kunnskapsminister Kristin Halvorsen, til å belære samfunnet om dette spørsmålet.  Ingen norsk statsråd i nyere tid (evt. med mulig unntak av utenriksminister Gahr Støre) har handlet mer aktivt og offentlig enn henne når det gjelder å spre nedsettende omtale av jødenes hjemland Israel.  Ingen har mer konsekvent og vedvarende tatt til orde for boikott av Israel enn Kristin Halvorsen, og få har hatt bedre grunnlag for å forstå hvilke utslag hennes hets mot jødenes hjemland vil medføre i befolkningen, ikke minst blant innvandrere som får oppleve at i Norge er jødehetsen offisiell politikk.  Vi oppfatter hele arrangementet som et forsøk på hvitvasking av kildene til den norske antisemittismen, og vi beklager det sterkt, for i Norge er det mye å ta fatt i.

Samtidig med informasjonen om dette debattmøtet, ble vi også informert om tre andre begivenheter med tilknytning til samme tema.  Det jødiske miljøet i Norge var vertskap for en konferanse av europeiske rabbinere som møttes for å drøfte utviklingen av antisemittisme i Europa.  Det var neppe noen tilfeldighet at Norge ble valgt som åsted for denne konferansen, for samtidig som de var her og blant annet holdt en minnesamling for ofrene fra 22. juli, mottok statsminister Jens Stoltenberg en henvendelse fra den amerikanske organisasjonen Anti-Defamation League, ADL, som bl.a. overvåker og påtaler antisemittiske hendelser, hvor organisasjonen gir uttrykk for sin forferdelse over at statsministeren i Norge i egenskap av hovedtaler under LOs feiring av 1. mai i Bergen, unnlot å fordømme de anti-israelske slagordene som var en offisiell del av markeringen.  Blant slagordene som rammet inn statsministerens tale i Bergen var følgende: Staten Israel = Apartheid,  Opphev blokaden av Gaza – Boikott Israel!  Disse slagordene er ikke uttrykk for legitim kritikk av israelsk politikk, sier ADLs leder Abraham Foxman i sitt brev til den norske statsministeren.  «De har til hensikt å delegitimere Israel og å erklære økonomisk krig mot Israel i et forsøk på å isolere landet fra det internasjonale fellesskapet.»

Det er en skam uten sidestykke at en utenlandsk organisasjon ser seg nødt til å påtale den norske regjeringens unnlatelse av å ta avstand fra så klare utslag av jødehat som det vi så i Bergen, men også i Stavanger, under 1. mai-arrangementene.  Ikke siden den annen verdenskrig har vi opplevd at norske myndigheter stiller seg bak en slik politikk.

Det er derfor på sin plass å minne om at de utslagene av offentlig godkjent jødehat vi opplevde i tilknytning til 1. mai, slett ikke er eksempel på «det nye jødehatet.»  Det dreier seg faktisk om en ny oppblomstring av det gamle jødehatet som for ikke lenge siden kostet 6 millioner jøder livet.

De slagordene LO i Bergen innrammet statsministerens tale med, har klare paralleller til tysk politikk i 1930-årene: For 80 år siden lød slagordet: Ikke kjøp av jødene!  I dag sier våre ledere Boikott Israel!  Betydningen er nøyaktig den samme.  For 80 år siden lød det tyske kravet Bryt forbudet mot opprustning!  I dag krever våre ledere Opphev våpenblokaden av Gaza! Betydningen er nøyaktig den samme:  Krav om militær opprustning av dem som har utryddelse av det jødiske folk som politisk førsteprioritet.  Vi kommer ikke utenom at lik politikk innebærer en forventning om likt resultat.

Hva har disse parolene med arbeidernes rettigheter å gjøre? Ingenting. De er dokumenterte eksempler på at det også i Norge finnes mennesker som anser det viktigere å ødelegge for jødene enn å bedre levekåra for arbeidsfolk, som det var i Tyskland.  Men det mest skremmende er at dette nå kan skje i full offentlighet under medvirkning av vår statsminister som ble informert av MIFF om saken på forhånd.  I stedet for å reagere på denne uhyrligheten, arrangerer norske medier debattmøte med statsråd Kristin Halvorsen som om hun skulle representere et anstendig alternativ til det nye jødehatet.»

19 comments to Det nye jødehatet

 • «Vi oppfatter hele arrangementet som et forsøk på hvitvasking av kildene til den norske antisemittismen»

  Helt enig. At en kvinne som Kristin Halvorsen, som deltok i et demonstrasjonstog der noen av våre «nye landsmenn» stolt gikk med en fane det sto «DREP JØDENE» på (under Gaza-krigen), liksom skal delta på en konferanse om antisemittisme, det blir som om Fanden sjøl skulle delta på en konferanse om Satanisme.
  Fyttigrisen, jeg skammer meg over landet mitt. Jeg SKAMMER meg over å være norsk. Det er faen meg så tragisk at det nesten ikke er til å holde ut. Hadde det ikke vært for at jeg har små barn og forpliktelser og det hele, skulle jeg ha emigrert.

  • Kjetil R J

   Jeg glemmer aldri bildet av Kristin Halvorsen fra den samme demonstrasjonen du nevner i Oslo (under Gazakrigen)

   Et sleskere og eklere glis har jeg aldri sett. Hun gliste mens folk rundt henne på arabisk ropte på drap på jøder

   • Terje

    «Hun gliste mens folk rundt henne på arabisk ropte på drap på jøder»

    Ja, dette er faktisk sant, det er slett ingen omskrivning av virkeligheten. Men tenk om virkeligheten hadde vært denne:

    «Han gliste mens folk rundt ham på hebraisk ropte på drap på MUSLIMER»

    og personen hadde vært Carl I. Hagen!

 • pragmatiker

  Enig med de andre her. Det er flaut å
  være norsk ! Se denne billedserien fra
  tilstanden på Gaza som rødgrøten gråter
  krokodilletårer over;
  http://www.thereligionofpeace.com/Article/Life-in-Gaza.htm

  Men «palestinerne» dvs. muslimarabernes «spearheads in
  the jihad» to liberate arab-peninsula får støtte av Jens, Jonas, NRK, Aftenposten og andre demoraliserte synserne. Igjen; Jeg skammer meg over å være norsk,
  og særlig på reise i utlandet !!

 • Anonym

  Trains of No Return (Version 2011)

  httpv://www.youtube.com/watch?v=C__mVfpvS1g

 • Klodrik

  Jodehatet maa bekjempes kategorisk. Hat generelt er en uting som faar mennesket til aa legge seg paa aller laveste nivaa. Hat skal vi ikke ha i samfunnet. Vi maa ogsaa bekjempe muslimhatet.

  • «Vi maa ogsaa bekjempe muslimhatet»

   Den setningen avslører at du ikke forstår antisemitismens natur. Jødehat og muslimhat er to fullstendig forskjellige fenomen, som olje og vann. Å i det hele tatt omtale dem i samme setning, samme setting, er som å snakke om eselkjærrer og Bugati Veyron Super Sport samtidig.
   Jødehatet er hat mot en etnisk gruppe, hat mot en RASE, et irrasjonelt, eldgammelt europeisk hat, som kan spores tilbake til (enten de kristne soom frekventerer forumet her liker å høre det eller ikke) kristendommens barndom. Hatet mot jødene er et hat som er basert på visse holdninger og tanker om hva som kjennetegner jødene som ETNISK gruppe. At det er visse BIOLOGISKE kjennetegn ved de individer som tilhører denne gruppen, som uttrykker seg i deres adferd (konkret: At de er grådige, maktsyke, manipulerende, ute etter «verdensmakt», og i den sammenheng interessert i å «bruke» alle ikke-jødene som en slags «slaver» for å oppnå dette formålet, og at de også er grunnleggende organisert, at de alle sammen jobber sammen for å oppnå dette målet, o.s.v.). De er m.a.o., innen denne takegangen å regne, ikke som mennesker å regne, men en slags skadedyr (hvilket er bakgrunnen for pogromene de har blitt utsatt for).
   Det du kaller «muslimhatet» er noe ganske annet. En faktor er at det hatet mange har rettet mot muslimene, ikke kan karakteriseres som annet enn en REAKSJON. Det er jo ikke bare slik at muslimer er grovt overrepresentert på visse kriminalstatistikker (som f.eks. voldtekt og enkelte typer volds-og vinningskriminalitet), heller ikke er det bare slik at de også er grovt overrepresentert blant trygdemottakere, men det er også slik at folk SER dette rundt seg i det DAGLIGE. I Oslo kan man knapt runde hjørnet ved Gunerius uten å bli tilbudt hasj hver femte meter, og selgerne er menn fra midtøsten og Afrika. Til sammenligning har det aldri noensinne i Europa vært noen REAKSJON overfor kriminell atferd som har utgjort bakgrunnen for jødehat. Jødene har historisk, som gruppe, hatt en tendens til holde for seg selv (dels av eget valg, dels som resultat av det synet samfunnet som helhet har hatt på dem), og de har også historisk valgt andre yrker enn befolkningen som helhet (i stor grad som resultat av historiske forbud for jøder mot å eie jord, mange steder i Europa), men de har aldri hatt, som gruppe, noen kriminell atferd, eller vært overrepresentert innen visse typer kriminalitet i Europa. Men det er heller ikke hovedpoenget. Poenget er: Det er ingen, ikke engang på disse forumene som mange såkalt «høyreekstreme» frekventerer, som jeg vil tro mener at muslimer ikke er mennesker, eller at de er besittere av visse BIOLOGISKE kvaliteter som gjør dem til en slags undermennesker. Det er ingen, ikke engang på det mest radikale høyreorienterte forum, ikke engang Anders Behring Breivik selv (!!), som jeg vil anta faktisk TROR at muslimer utgjør en organisert, manipulerende gruppe, som er ute etter verdensmakt.
   Muslimer som kommer til Europa på jakt etter bedre levekår (altså trygd, ha ha), gjør det selvfølgelig ikke med en, mellom dem inneforstått plan om at de utgjør en slags organisert «invasjonsstyrke», at de alle går rundt og vet innerst inne, og flirer til hverandre i smug, over tanken om at de er her for å ta over Europa (hvilket måtte ha vært tilfelle, dersom «muslimhatet» på noe som helst nivå skulle kunne sammenlignes med jødehat).
   Folk fatter bare ikke dette her, ass, og det irriterer meg grenseløst. Jeg ser folk i kommentarfeltene i avisene som påstår at «muslimer er de nye jødene» (t.o.m. Erna Solberg påsto det i en kronikk – og vips, der mista hun min ellers ganske trofaste stemme), og jeg hører det blant kollegaer.
   Folk er så ufattelig dumme og uvitende at jeg av og til får lyst til å flytte ut til ei hytte i skauen og bli eneboer.

   • Klodrik

    Hat mot joder og muslimer er uakseptabelt. Utover det kommenterer jeg av prinsipp aldri innlegg til folk som ikke klarer aa fatte seg i korthet. Innlegget ditt er for langt og tar for mye plass. Dette synes jeg 2-3 av dere her inne bor skjerpe dere med. Dere bruker heller ikke avsnitt mellom poengene. Ukultur.

    Men jeg leste den siste setningen om aa vaere eneboer. Helt enig. Jeg er selv en rar «eneboer». Det er godt aa holde avstand til dagens menneskehet. Baade innvandrere og nordmenn.

    • «Utover det kommenterer jeg av prinsipp aldri innlegg til folk som ikke klarer aa fatte seg i korthet. Innlegget ditt er for langt og tar for mye plass. Dette synes jeg 2-3 av dere her inne bor skjerpe dere med. Dere bruker heller ikke avsnitt mellom poengene. Ukultur.»

     ?? Tuller du? Jeg antar at du ikke leser bøker heller, da.

     • Klodrik

      Du er inne paa et godt poeng naar du skriver om ensomhetsproblematikk i det norske samfunnet. La oss fokusere paa vaar enighet. Det er viktig at vi staar sammen i disse dager.

      Hvis du trives med aa skrive lange innlegg skal jeg vise solidaritet for det. Naa maa vi staa sammen for aa faa det norske samfunnet etter modell av Marine Le Pens visjoner.

   • Per

    At jøder er noen egen rase er langt fra universelt akseptert selv om nazistene gjerne fremstilte det slik. Undersøkelser av genetisk materiale viser at jøder ikke skiller seg nevneverdig fra andre grupper som stammer fra samme område. Hvordan forklarer man f.eks. begrepet etiopiske jøder, som aksepteres i Israel, om man holder strengt på rasedefinisjonen. Jeg betrakter jøder som en sosial gruppe som samler seg om sin religion i likhet med andre religiøse grupper. Den største forskjellen er at jødene ikke misjonerer for sin religion i samme grad som kristne og muslimer.

    I alle samfunn finner man skepsis mot individer og minoriteter som skiller seg ut. Slik skepsis kan uttrykkes på mange måter hvor uttrykt hat er den ekstreme reaksjonen. De ulike religiøse gruppene (jøder muslimer og kristne) er særdeles flinke til å skape konflikter seg imellom, men blant nordmenn flest finner jeg ikke noe utbredt hat mot jøder. Hvis det oppfattes slik at mengden hatefulle ytringer mot jøder er økende tror jeg heller at denne økningen er proporsjonal med økt innvandring av grupper som tradisjonelt står i konflikt med jødene.

    • Anonym

     «(jøder muslimer og kristne) er særdeles flinke til å skape konflikter»

     Muslimer og sosialister/kommunister er særdeles flinke til å skape konflikter! De siste 1400 år har muslimer drept 270-300 millioner mennesker for «Allah’s Cause»! Tallet stiger daglig: http://www.thereligionofpeace.com/

     httpv://www.youtube.com/watch?v=AIP6Rq2KqSI

     Rundt 100 millioner mennesker ble drept eller sultet til døde som følge av kommunistiske/sosialistiske eksperimenter, hovedsaklig utført av Lenin, Stalin og Mao!

     httpv://www.youtube.com/watch?v=FinSL55ntVk

     Hitlers Das Deutsche Sosialistiche Arbeiterpartei ledet verden inn i en krig, som til sammen drepte 50 millioner mennesker!

     httpv://www.youtube.com/watch?v=9Zo4jWY6nw4

     • Per

      Ingen av de nevnt ovenfor brukte manglende religiøs tilhørighet som argument for sine grusomheter. Derimot er verden full av mennesker som bruker sin religion til støtte for overgrep mot andre.

      Det finnes ingen god handling som fordrer religion. Derimot finnes det utallige onde handlinger som er helt utenkelige uten religiøse argumenter bak.

 • «Du er inne paa et godt poeng naar du skriver om ensomhetsproblematikk i det norske samfunnet. »

  Du er jo helt koko. Har ikke nevnt det med ett ord. Du takler åpenbart ikke kritikk uten å ty til usakligheter og trolling. Temmelig umodent, vil jeg si.

  • Klodrik

   Huff a meg min gode venn og meningsfelle. Du nevner dette med aa bo i skogen helt alene. En livstil jeg har veldig sansen for. La oss vaere glade for at vi er enige rundt det.

   Men nei da. Som vanlig saa skal maa vi jo fokusere paa bagateller. Derfor faar Demokratene 0,1 % i 2013 ogsaa.

 • Postman Pat

  «Ikke siden den annen verdenskrig har vi opplevd at norske myndigheter stiller seg bak en slik politikk.»

  Quisling var ikke så vulgær i sin fremtoning, selv om innholdet var det samme.

  «Vi kommer ikke utenom at lik politikk innebærer en forventning om likt resultat.»

  Insanity:

  «Doing the same thing over and over again and expecting different results.»

  Einstein

 • Terje! Det er ingen tvil om at de fleste som stemmer på SV er jødehatere! I tillegg har de omfavnet islam og har åpnet opp Norge for ei katastrofal innvandring av muslimer som vil destabilisere vårt land og ødelegge folket. SV er et parti som går hånd i hånd med Adolfs Das Deutsche Sosialistiche Arbeiterpartei, og derfor hater de jøder like mye som Hitlers håndtlangere gjorde i sin tid.