Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Geert Wilders intervjues om sin nye bok

Den nederlandske partilederen, Geert Wilders, har siden 2003 måttet leve med døgnkontinuerlig politibeskyttelse fordi hans parti er kritiske til den økende islamske innflytelsen i Europa. Han har vært tiltalt for hatefull tale, men blankt frifunnet fordi hans uttalelser var rettet mot islam som ideologi og ikke mot muslimer som enkeltmennesker. Nå har han kommet ut med boken «Marked for Death»

Her intervjues han av Fox News:

httpv://www.youtube.com/watch?v=yCsah6c4DFM

Her intervjues han av Glenn Beck:

httpv://www.youtube.com/watch?v=rTiuONsST9s

Og i programmet Newsmax:

httpv://www.youtube.com/watch?v=BVyuv26EBOQ&feature=player_embedded#!

20 comments to Geert Wilders intervjues om sin nye bok

 • pragmatiker

  Enig med Wilders! Islam er Muhammed og
  koranen osv. og kan ikke sammenliknes
  med kristendom og jødedom. Det er en
  avsporing at den eller den muslimen er
  så eller så trivelig og arbeider for
  demokrati osv. Og som gruppe vil sharia
  alltid ligge som et truende bakteppe.

  Denne mannen kaller halalpostene NRK og TV2
  for høyreekstrem mens de lever i drømmen om
  arabisk vår og konspirerer mot Israel, –
  frihetens øy blant verdens muslimske retarderte stater.

 • Terje

  «Det er en avsporing at den eller den muslimen er
  så eller så trivelig og arbeider for demokrati osv. Og som gruppe (…)»

  Ikke ifølge Jan, for et flertall av uigurske muslimer er for både demokrati og menneskerettigheter. Som de eneste muslimer i hele verden.

  • Generaliseringen deres er meningsløs. Alle mennesker er forskjellige. Personer som definerer seg som muslimer, som oftest fordi deres foreldre er muslimer, er selvsagt enkeltmennesker med ulike fortolkninger og ikke minst holdninger til sin religion. Man trenger ikke kjenne så mange muslimer for å konstatere det. Noen mener at terrorhandlinger er akseptabelt. Andre tar sterkt avstand fra enhver form for terror. Noen går i moskeene og ber flere ganger daglig. Veldig mange er kun innom en moske ved spesielle anledninger, og ber nesten aldri. Noen drikker øl, og noen ikke. Solide islamkritikere som Geert Wilders og Pia Kjærsgaard har alltid vært klare på at de ikke kritisere muslimer som mennesker, men det politiske systemet/religionen som kalles islam.
   En meningsmåling for noen år siden blant unge danske mannlige muslimer viste at 20% var tilhengere av terrororganisasjonen Islam Jihad. Det er skremmende høyt tall, men samtidig viser det jo at 80 % er imot. Det er nok ikke tvil om at det store flertallet muslimer i Europa er tilhengere av demokrati og menneskerettigheter. Min frykt er at antallet vil synke ettersom radikal islam er på fremmarsj i de muslimske miljøene. Men det endrer ikke det faktum at muslimer er enkeltindivid med ulike holdninger og meninger. Det blir ettertrykkelig bevist gjennom alle meningsmålinger om deres holdninger i hele Europa.

   • Klodrik

    Ja, naar man skal kjempe mot Islam, er den ondskapsfulle siden av Islam man skal bekjempe. Nemlig radikal islam. Og det er skremmende hvor hoy andel av muslimene som tolker religionen radikalt.

   • Anonym

    En slik meningsmåling er bare bortkastet tull når spørsmålet bli stilt på denne måten: «er du tilhengere av terrororganisasjonen Islam Jihad».

    For det første; så er Islamic Jihad fundamentalister som er sponset av Iran og SHIA Hezballah. Det anslås at rundt 15% av alle muslimer følger shia-retningen, mens omkring 85% tilhører sunni-retningen. Bortsett fra ledelsen struktur og noen helligdager, er det ingen forskjell mellom en fundamentalistisk shia og en fundamentalistisk sunni. Det er en kamp om makt, innflytelse og penger.

    httpv://www.youtube.com/watch?v=xEVn3CyDf20

    Så du/dere må først finne ut hvor mange av disse «danske» muslimene som tilhører shia-retningen, og hvor mange som tilhører sunni-retningen. Og spørsmålet burde f.eks vært stilt slikt: Er du tilhengere av «terrororganisasjonene» (fundamentalistene) Hamas (sunni) eller Islamic Jihad (shia)?

    For det andre; så oppfordrer koranen og dens forfatter, Muhammad, muslimer til å lyve for å lure oss «vantro». Så det er nok mange muslimer som vil bruke «Taqiyya» (lyve) på et slikt spørsmål. Det er nok mange nordmenn som også ville ha løyet på et spørsmål om «de støtter eller er tilhengere av ABB», pga. frykten for å havne i søkelyset til PST osv.

    For det tredje; det er bare en type Islam… det er den som du finner i koranen og hadith. Dette er ikke «radikal Islam», men det er «fundamentalistisk Islam»!

    httpv://www.youtube.com/watch?v=XoX-y8eneFs

   • Terje

    Argumentasjonen din er håpløs, irrelevant og farlig. For nå du tar steget videre. Fra argumentasjon til agitasjon. Det går ikke an å skille på muslimer slik Geert Wilders helt korrekt påpeker. En muslim er en muslim. Ferdig med det. At det finnes varianter av galskapen endrer ikke det faktum.

    Hvem svarer forøvrig ikke bekreftende på at de er for rettigheter og for fred? Lag på lag med løgn serveres, og du biter på. Virkeligheten er dog en annen. Ikke ett eneste muslimsk land er demokratisk i vår forståelse av begrepet demokrati. Ikke noe sted i verden lever muslimer i fred og harmoni med ikke-muslimer. Vi har altså en meget solid dose empiri for å hevde at det ikke vil gå seg til i Europa heller. Noe annet er ønsketenking.

    En leser skrev i en kommentar her om dagen på FY at den galskapen islam representerer rett og slett er en sinnslidelse som kan bryte ut når som helst, ofte i senere generasjoner. Jeg er helt enig. Vi ser dette klart i Europa. Tegnene på at det vil utvikle seg til full sinnsykdom er der. For den som vil se.

    Det er forøvrig like meningsløst å beskylde noen for islamhat som nazihat.

    • Klodrik

     I Norge saa lever kristne og muslimer i harmoni med hverandre. Det skal vi vaere glade for.

     • Postman Pat

      Har lagt merke til det jeg også. Der muslimer flytter inn flytter nordmenn ut.

      • Terje

       Jepp, det stemmer. Skole etter skole tømmes også for norske elever. Årsaken har sikkert med alt annet å gjøre enn islam og muslimer.

       • Postman Pat

        Det var en pakistaner som for noen år siden sa at norsk kom til å bli erstattet med engelsk i Oslo-skolen.

        For det er snart ingen elever som har norsk som morsmål lenger, påpekte han.

        Det er ikke usannsynlig at han får rett.

        Ja, for det er vel ikke «rettferdig» at noen få etnisk norske skal ha et språklig fortrinn?

        Jeg synes jeg hører argumentet fra landssvikerne allerede.

        • Anonym

         Staner’n som mente norsk skulle byttes ut med engelsk er innkvotert lærer på en ‘høgskole’ nord i landet et sted. På 90-tallet en gang var det en annen staner som kjørte taxi som sa at det kun var spørsmål om tid før alle måtte lære seg urdu i Oslo. Tviler på om han får rett i det for klikkespråkene til negra vokser fortere enn urdu i Oslo.

      • Klodrik

       De flytter ikke ut. De bare kverulerer. Egentlig saa er de bare paa en litt lengre hyttetur. Deres folkeregistrerte adresse er fortsatt paa samme sted.

       Det som er oppsiktsvekkende er at nordmenns hytteturer gaar paa samme tidspunkt som muslimene drar paa ferie til sine «hjemland». Hvis de er saa lei av hverandre i Groruddalen, hvorfor drar de ikke da paa ferie paa forskjellig tidspunkt??

       • Anonym

        På grunn av fellesferien i Norge er lik for både nordmenn og muslimer. Visste du ikke det???? Jeg drar på hytta når det passer meg. Det finnes ikke en muslim i nærheten av den. Gjett hvorfor?? jo fordi en må tilhøre bygda for å få kjøpt der. De fleste hytter går i arv. Vi bruker heller ikke utenlandske håndverkere. Dette blir aldri snakket om, men sånn er det.

        • Klodrik

         Fellesferien er ikkke nodvendigvis lik for alle i befolkningen. Fint at du ikke bruker utenlandske haandverkere. Men at man maa «tilhoere» bygda for aa faa kjopt vitner om en ukultur. Jo takk, jeg er selv oppvokst i en liten bygd, og kjenner til denne ukulturen der janteloven og bygdedyret gaar hand i hand. Fysj.

 • pragmatiker

  Vi taler ikke kun om støtte til terror.
  Vi taler om muslimene som gruppe har
  autorative skrifter som påbyr sharia.
  Når ikke engang islamnet vil ta avstand
  fra en barbarisk forståelse av sharia må
  en sannelig lure. Det er meningsløst å
  hevde at islam er hva den eller den muslimen
  måtte praktisere og forstå privat.
  Islam utøves på høyt nivå gjennom OIC osv.
  Er det en generalisering å hevde at islam
  har kilder som koranen og hadith og som
  overstyrer ellers private meninger?

 • Postman Pat

  La oss gjøre et lite tankeeksperiment her.

  Han har vært tiltalt for hatefull tale, men blankt frifunnet fordi hans uttalelser var rettet mot nazismen som ideologi og ikke mot nazister som enkeltmennesker.

  Gir den deg noen mening?

  Ganske sikkert ikke.

  I Nederland stod Geert Wilders for retten anklaget for å ha krenket en ideologi (islam). At påtalemyndigheten hadde definert Geert Wilders politiske uttalelser som «hat mot en folkegruppe» endrer ikke det substansielle. For islam er ikke en folkegruppe. Og det burde vært unødvendig å gjennomføre en omfattende og kostbar rettssak for å fastslå det.

  En ideologi er isolert sett uproblematisk. Den blir først et problem når tilhengerne plager andre med den. Vi lurer oss selv med å si at ideologien er et problem, mens tilhengerne av den ikke er det.

  Lovverket i land som Nederland og Danmark er helt absurd. Om det du sier er sant eller ikke spiller ingen rolle for om det kan anses straffbart. Det avgjørende er hvordan mottakeren kan ha oppfattet det. Noe av det mest forbausende med disse rettssakene i både Danmark og Nederland er den glød og det engasjement både påtalemyndighet og dommere utviser. Man burde kunne forvente det motsatte.

  Det samme pussige fenomen ser vi i journaliststanden. Ingen går mer nidkjært til verks for å begrense ytringsfriheten enn nettopp journalister når det gjelder islam og flerkultur. Dette til tross for at en dommer, en aktor og en journalists jobb vil reduseres til en grotesk karikatur i et religiøst diktatur. Enten har vi ytringsfrihet eller så har vi det ikke. Visse ytringer kan ikke suspenderes fordi enkelte finner dem «upassende». Av alle mennesker burde dommere og journalister skjønne verdien av ytringsfrihet bedre enn noen.

  Rene ærekrenkelser har vi en lov til å håndheve. Retter du grove beskyldninger mot en navngitt person må du kunne føre sannhetsbevis for det. Det er hovedregelen. Men en sann ærekrenkelse kan unntaksvis være ulovlig dersom det ikke foreligger noen aktverdig grunn for å fremsette ytringen, eller hvis ytringen er utilbørlig på grunn av formen eller måten den er fremsatt på eller av andre grunner. Her skal det imidlertid svært tungtveiende grunner til.

  Det som gjør islam spesielt i forhold til det vi normalt anerkjenner som religion er den fascistiske kjernen «oss og dem», eller «ren og uren», et gjennomgripende politisk og sosialt system som regulerer mennesker liv ned til minste detalj og et gudegitt lovsystem, sharia. La oss samtidig huske på at vi uavbrutt har ligget i strid med den muslimske verden siden islam oppstod. Altså i over 1.400 år.

  Helt inntil Khomeini gjorde sin entre på den globale scene var islam en ideologi de færreste i den opplyste del av verden hadde noe forhold til. Ikke jeg heller. Dog skal medgis at det skapte en viss skepsis hos meg å være vitne til journalistenes varme omfavnelse av den muslimske lederen. Og journalistenes ensidige og ukritiske budskap om at det nå skulle bli bedre tider i Iran. Flertallet av journalister var jo venstreekstreme og lite troverdige også på den tiden.

  Nå brukte ikke Khomeini lang tid på å bekrefte våre bangeste antagelser. Iran ble et redselsregime. Stikk i strid med hva media hadde forespeilt oss.

  10 år senere hadde islam rykket nærmere. Nå var ikke lenger rasende muslimer bare noe vi fikk formidlet via TV fra Teherans gater. Nå marsjerte over 3.000 rasende muslimer gjennom Oslo’s gater og krevde død over en forfatter som hadde skrevet en bok de ikke likte. På rekke og rad stod den ene muslimene etter den andre frem på TV og sa med den største selvfølgelighet at de ville drepe Salman Rushdi om de fikk anledning til det. Dette skapte et akutt behov for å pynte på virkeligheten blant Vestens journalister.

  I kjølvannet av Rushdi oppstod således «den moderate muslim». Han ble funnet opp i en vestlig avisredaksjon. Nå kunne virkeligheten tildekkes ennå en stund. For nå kunne islams sanne ansikt skjules under begreper som «ekstremist», «fundamentalist» og lignende. Det store flertall var fredelige. Så kalte «moderate muslimer» som ønsket seg demokrati og frihet akkurat som oss.

  Etter over 20 år kan vi nå se at den moderate muslim er en fiksjon. Og det er det Geert Wilders sier. Islam og islamisme er ikke to forskjellige saker. Det er det samme. Noe vi senest fikk bekreftet i Oslo for ikke så lenge siden på Universitetsplassen av alle steder. Over 3.000 sanne muslimer og en håndfulle frafalne.

  Kanskje Jan Simonsen skulle høre hva Geert Wilders egentlig sier?

 • Lenge leve Geert Wilders. Den absolutt beste og mest ærlig politiker vi har i hele Europa. Wilders, Marine Le Pen og Jimmi Åkesson er Europa siste håp!

 • Hei Postman Pat! Ja det går nok i favør av ønsket til denne muslimen. Jeg kan huske tilbake til ca 1996, da Fornebu enda var hovedflyplassen for Oslo. Tok en taxi fra Fornebu og inn til sentrum, og sjåføren var en pakistaner. Jeg påpekte til ham at hans norskkunnskaper og hans uttalelse av vårt språk var svært dårlig, enda han hadde vært her siden 1980. Da slo han bare ut med hendene og sa at til meg at det var ikke nødvendig for ham å kunne snakke norsk, fordi om 20 år ville de fleste i Oslo snakke urdu. Og nå ser vi jo at han visste hva han snakket om. For det går nok bare 5-6 år til akkurat det skjer, og at den byen vil være på de fremmedes hender.

  • Klodrik

   Var det virkelig nodvendig aa nedverdige denne taxisjafoen Garfors? Er det slik man behandler sine medmennesker?

   Innvandrerne blir ikke bedre i norsk ved at vi kommer med sure kommentarer mot de. Tvert i mot saa vil de heller sette seg i mot det norske spraaket.

   Nei, la oss heller gi de skryt. Mange utlendinger er femti ganger saa flinke til aa laere seg norsk som nordmenn er til aa laere seg spraaket i landet de bor i. (hvis de bor i utlandet)

   Vi maa bruke litt klokt.