Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Historien til de etiopiske jødene

Turister som besøker Israel vil lett legge merke til de mange mørkhudede israelerne ved ulike grenseposter. Hva er deres historie? Filmskaperen Rachel Abady laget i 2008 en film og det jødiske samfunnet i Etiopia og deres innvandring til Israel.  For denne filmen vant hun American Film Renaissance award, som den yngste i historien.

Her kan du se filmen:

httpv://www.youtube.com/watch?v=cUXB1Ebe8RI

Denne reportasjen handler om innvandringen til Israel:

httpv://www.youtube.com/watch?v=6R9UFrg6zoY&feature=related

 

15 comments to Historien til de etiopiske jødene

 • pragmatiker

  Takk for en interessant film. Dette oppfatter
  jeg som Jan Simonsens Blogg på sitt beste med
  reportasjer og inntrykk fra deler av verden som
  ellers ikke får så mye oppmerksomhet. Mitt inntrykk
  er at leserne av FY er engasjerte over gj.snitt og derfor setter pris på utfyllende info om tilstanden
  i vår felles verden. Om noen skulle kalle dette for
  en «hat-blogg» så er det kun egen kunnskapsløshet
  som eksponeres slik som anti-rasistisk senter stadig
  viser ser seg frem som nettopp det.

  • Takk for hyggelig kommentar, også fra Klodrik. Jeg ble interessert i de etiopiske jødene da jeg på slutten av 90-tallet besøkte en integreringselir for etiopiske jøder nord i Israel. De ble plassert her etter ankomst for å lære om israelsk kultur,samfunnssystem og språk, samtidig som de ivaretok egen kultur i form av sang og dans. En god jødiske venn av meg, medlem av Knesset på den tiden, tok meg med. Han jobbet hardt for de etiopiske jødene, blant annet ved å påvirke daværende statsminister Benjamin Netanyahu. Det er interesant å se hvor flinke israelerne er til å integrere jødiske innvandrere.

   • Klodrik

    Ogsaa er det veldig fint gjort av Israel og la de faa beholde sin kultur i form av sang og dans. Slikt varmer aa lese.

 • Klodrik

  Takk for nyttig informasjon Jan. Dette var noe i hvertfall jeg ikke viste. Man laerer stadig vekk noe nytt.

 • Anonym

  bahhhh bahhhh

  Etiopiske negrer i Israel er som alle andre negrer. De gjør det dårlig. Lav sysselsetting, skyhøy kriminalitet, skyhøy dropout fra skole og de får som negrer andre steder mange unger. Så mange unger at 57 % av alle kvinner i Israel som omfattes av tiltak for å begrense ungeproduksjon er etiopiske negerkvinner. Negrer fra Etiopia er heller ikke videre pop hos borgermesterne rundt om i landet

  ‘But not everyone is sympathetic. Israeli mayors unabashedly urge the government to keep Ethiopian immigrants away from their cities.’

  Etiopiske negrer gjør som andre negrer. De forklarer sin egen situasjon med rasisme og diskriminering. Som andre negrer er de helt uskyldige i den elendighet de selv har skapt. Google ‘ethiopians racism israel’ og les selv.

  • Hvor har du det fra at «alle negrer gjør det dårlig». Jeg kan lett finne eksempler på negrer sm har gjort det godt, både i USA og andre land. Kanskje bedre enn deg?

 • Anonym

  bahhhh bahhhh bahhhh bahhhh

  Det er gjennomsnittsnegreren som gjør det dårlig, ikke alle negrer, noen gjør det bra og noen gjør det dårlig, men snittnegreren gjør det dårlig. Vi fører statistikk for å få vite noe om grupper. Ikke alle negrer i USA er kriminelle, men over halvpartene av fangene i USA er negrer. Vanskelig å forstå dette?

  • Nå har du rett. I ditt forrige innlegg skrev du «alle», hvilket jeg oppfatter som en rasistisk påstand. Bra at du nå nyanserer ditt synspunkt.

 • Anonym

  Israel har like store problemer med sine negre som andre siviliserte land.

  Jeg har venner i Israel som forteller meg det. Så det er ikke noe jeg finner på. Overrasker ikke men det blir feil sånn som det skrives at Israel er så flinke til å integrere jødiske innvandrere generelt.

  • Det er synd at kommentarfelt under artiklene på denne bloggen forsøples av drittprat om «negrer» (det heter forresten «negre», det er ingen avsluttende «r» i flertall av det ordet…). Da gir man bare gratis ammunisjon til de folka på venstresida som over alt i verden skulle ønske at de bare kunne karakterisere folk som er skeptiske til islam som «rasister» en gang for alle. Nå heter jo bloggen til Simonsen «Frie Ytringer», så jeg har forstått at takhøyden er høy, men da har jeg samtidig nok takhøyde til å si nøyaktig hva jeg mener om det: Dere som er GENUINE rasister (!!) bare ødelegger for deres eget (og mitt, og mange andre med meg) ønske om å begrense/stanse masseinnvandring fra muslimske land til Norge og Europa.

   • pragmatiker

    Enig ! Takk for at du tok det opp.
    Det er ødeleggende for bloggen og
    vitner om en svak forståelse for alt
    arbeidet som Jan Simonsen legger ned
    helt gratis etter hva jeg har forstått.
    FY bør ikke fungere som søppelkasse for
    alskens primitive fordommer.

 • Kjetil R J

  FORSØPLING er rette ordet, ja

  Det ser ut som om bloggen har blitt angrepet av en person som har et sykelig forhold til personer med svart hudfarge

  Innleggene fra denne «Anonym» er gjennomgående ekle å lese. Jeg opplever de som lavpannede og usaklige, i tillegg til at de er fylt med tydelige rasistiske undertoner

  Innleggene forsøpler og avsporer fra det som er seriøs debatt

 • Terje

  Hva er galt med å være en neger?

 • messias

  Er jødene rasister!! Utrolig!! Og nå har de innrømmet å ha gitt disse «neger»damene medisiner ,som hindrer at de blir befruktet. Medisinert uten at de selv ville det.. Sionister er Kains avkom.