Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Medias svik mot sannhet og ytringsfrihet

Den grusomme massakren 22.juni i fjor kunne kanskje vært unngått, dersom både Breivik og andre kritikere av en hodeløs innvandring hadde blitt hørt og tatt alvorlig, og fått kommet til med sin kritikk i landets aviser, TV og radio, mens det enda var tid, mener vår kommentator Amund Garfors. «Men i stedet ble de utestengt og latterliggjort,» skriver han, og fortsetter:

«Det er på tide at media får sin del av kritikken! For de har i årevis nektet å lytte til oss som har advart. I stedet har vi blitt uthengt som rasister, brungrums og det som verre er. Det har vært irriterende, og det har vært skremmende! For vi vet godt hvordan disse statssubsidierte avisene, samt de større tabloide avisene i spissen fungerer – der politisk-ideologisk journalistikk er viktigere enn nøytral og sann journalistikk. Derfor er sannhet og redelighet i forbindelse med nyhetsformidling dessverre av sekundær betydning for våre medier.

At norsk presse er politisk, det er noe vi alle vet – der de forsøker å holde ting skjult og der de manipulerer fakta! For det er rett og slett skremmende Så lenge folk ikke vet dette, da fremstår vi som har skreket oss håse i tiår etter tiår, kun som løgnere. Dersom media heller ville trykke og opplyse om de fakta vi har kommet med i årevis, ja da hadde mye vært annerledes i dette landet. Og det er ikke rart at islam har kunnet befeste seg slik de har gjort i vårt land, når vi har disse journalistene og redaktørene som er betalt for å holde kjeft! Sannelig er det på høy tid de tar dette innover seg! For som en antagonisme, så står nå islam opp mot ethvert eksisterende ikke-islamsk styresett. Ja slik har det alltid vært. Og det er til dette formålet den religiøse ideologien, forkledd som religion kun er utviklet for!

Så nå er det bare å vente på at muslimene også kupper anti-rasistbransjen, slik de kuppet AP sin gruppe i Oslo kommunestyre. Og i tillegg kan de jo kuppe de tallrike statsstøttede organisasjonene, for å fremme islams sak. Ja da vil nok venstresiden fort oppdage følgende av sin feilslåtte snillisme, med løfter om rosenrøde tider med det fargerike fellesskap og den flerkulturelle berikelse som de skryter slik av. Jo sannelig begynner kanskje også disse menneskene nå å skimte en annen virkelighet, ikke minst i Oslo der bomba til Breivik gikk av den 22/7?»

48 comments to Medias svik mot sannhet og ytringsfrihet

 • pragmatiker

  Trist, men dessverre to the point !
  Breivik har uttalt, i den grad en kan
  ta galningen på alvor, at det var dette
  som radikaliserte ham. Så nå bør pressen
  snart bestemme seg for om de vil ha en
  tilregnelig Breivik eller ikke. Uansett
  blir det et valg mellom pest og kolera;
  som tilregnelig sprenges normalitetens
  grenser, – som utilregnelig kan han ikke
  brukes politisk. Fritt valg på øverste hylle !

 • Terje

  Breivik har jo sagt rett ut at dersom mediene hadde bedrevet nyhetsformidling og at journalistene ikke vært politiske aktivister (som de vitterlig er), så ville han ikke gjort det han gjorde. Men selv dette klarte pressen å vri til at dersom FrP hadde vunnet valget så ville han ikke gjort noe. Dessverre tror folk som leser aviser på det.

  • Kystpartiet blir også stort sett ignorert av media, likevel ser du ikke deres tilhengere begå terrorisme.

   Din ytringsfrihet er ikke medias ytringsplikt.

   • Kurt Guldvik

    Vis ikke Terje skal få ytre seg på lik linje med andre i media.Hvorfor skal Terje bli tvunget til og være med og betale penger til en media som kun brukes til «landssvikeri»???

    • Fordi norsk media er profittorientert og fokuserer på artikler som selger.

     At den ytre høyrefløyen ikke slipper frem er ikke et resultat av en mediakonspirasjon, det er en konsekvens av at budskapet som formidles ikke er av interesse for folket.

     • Kurt Guldvik

      Hvorfor skal det betales masse millioner/milliarder av felleskapets penger,under påskudd og skulle sikre journalistisk mangfold? Når pressestøtten brukes til og legalisere landssvik fra de folkevalgte.

      • Ladede spørsmål er lite interessante.

       Det virker som du har vanskelig for å forstå prinsippene som styrer vår økonomi, nemlig tilbud og etterspørsel.

       I stedet for å akseptere at meningene her inne ikke er ettespurt så velger dere å tro på at samtlige norske medier konspirerer om å føre nordmenn bak lyset.

       • De aller fleste aviser her hjemme,samt NRK er ikke så etterspurte at klarer seg uten at man tvinger alle til og være med og betale for deres forretnings virksomhet.Avisene er rett og slett ikke etterspurte/produktive nok,til at de kan drives etter et vanlig forretnings prinnsipp.Man er nødt til og tvinge hele befolkningen til og betale for noe som brukes til og påvirke befolkningen og rettferdig gjøre politiske ødeleggelser fra de som har etablert seg som den politiske elite i Norge.Og som takk for avisene/Nrk sin lojalitet,så får de store pengeoverføringer.

        • Deg om det.

         Om du er interessert i å lese om hvor kyniske media faktisk er i jakten på profit vil jeg anbefale «Flat Earth News» av Nick Davies.

         Om du ønsker å fortsette å finne unnskyldninger for at dine meninger ikke representerer flertallet så er det derimot ingenting jeg kan gjøre.

         • Klodrik

          Ja det kan jo hende du har rett i at pressen er profittorientert. Det er de sansynligvis. De skal jo tjene til livets opphold de ogsaa.

          Men synes ikke du ogsaa da Allah at det er feil at enkelte partier i Norge skvises ut av mediabildet. For det kan jo hende at folk hadde blitt interresert i disse partiene hvis de hadde faatt oppmerksomhet.

          Jeg skjonner ikke hvordan du kan vite at budskapet til Demokratene og Kystpartiet ikke er av interesse for folket naar folk aldri har faatt sjans til aa bli interresert/informert.

          • Hvordan kan du vite at media ikke har prøvd?

           Det er ikke som om Kystpartiet og Demokratene aldri har fått spalteplass i Norske aviser, uten å ha noen eksakte tall forran meg vil jeg nesten påstå at de har fått mer spalteplass enn hva oppslutningen deres skulle tilsi.

          • Klodrik

           Vi har jo sett medias boikott av enkelte partier gjennom mange aar min venn. Folger du ikke med i det hele tatt?

           Jeg synes du har helt feil holdning supreme Allah. Litt udemokratisk faktisk. Hvorfor kan ikke alle partier faa den dekning de maatte onske? Da vil jo velgerne faa likt mye info om de forskjellige partiene. Da er det enklere aa bestemme hva man skal stemme paa. Og valgdeltakelsen ville antakelig blitt storre. I et reelt demokrati sa bor jo alle partier faa lik rett til mediaoppslag. Og interessen for smaapartiene ville garantert blitt storre hvis de hadde sluppet til. Skjonner du virkelig ikke det? Huff, jeg blir helt matt. Men det var kanskje det som var hensikten.

           Ja jeg kommer til aa stemme Demokratene eller Kystpartiet til neste aar. Men jeg unner ogsaa NKP og de gronne skikkelig mediadekning fordi om jeg er uenig med de politisk.

           Mens du supreme Allah ser ut til aa ha den innstillingen at partier du er uenig med politisk ikke skal faa mediadekning. Det er litt lavpannet maa jeg si.

       • M

        Medie sensur(informasjonskontroll/tankekontroll) har med Stortingsmelding 74 fra 1979 å gjøre.
        – Starten for det multikulturelle samfunnet
        – Informasjonskontroll i skole (Tankekontroll)
        – Informasjonskontroll i media (Tankekontroll)
        http://www.sisteskanse.net/blog/2010/06/26/landsmoderen-og-innvandring/

        Tilsvarende er innført i Europa
        http://ec.europa.eu/dgs/policy_advisers/archives/experts_groups/docs/rapport_complet_en.pdf

        Jeg tar med denne – Sviket mot grunnloven:
        http://www.nyhetsspeilet.no/2010/01/sviket-mot-grunnloven/

 • Klodrik

  Jeg skjonner ikke hvorfor dere gjor pressen til syndebukk. De gjor bare jobben sin.

  Dere klager paa at pressen er venstrevridd. Men vi har jo ogsaa hoyrevridd presse. F.eks. VG, TV2, Aftenposten, Dagens Naeringsliv og Finansavisen.

  Dagens naeringsliv og Finansavisen er minst like hoyrevridd som Klassekampen er venstrevridd.

  Jeg gaar ut i fra dette var litt oppklarende.

  • pragmatiker

   Jo takk. Nå står det helt klart at
   Klodrik har fulgt dårlig med.

   • Klodrik

    Fulgt godt med heter det. Hvis du bytter ut ordet daarlig med ordet godt saa blir setningen du skriver korrekt. Men greit, jeg kan gjore det selv.

    Kommentaren fra pragmatiker blir derfor folgende: JO TAKK. NAA STAAR DET HELT KLART AT KLODRIK HAR FULGT GODT MED.

    Rett skal vaere rett.

 • re

  Harald Stanghelle, politisk redaktør i Aftenposten, har vært stille i det siste. Det samme har sjefredaktør og grunnlegger av AKP (m-l), Hilde Haugsgjerd. De to har gjort Aftenposten om til Russlands beste avis i Norge. Da Harald Stanghelle var sjefredaktør for Dagbladet, ansatte han Marie Simonsen som politisk redaktør. Hun ble vervet av Stasi som ung, jobber for FSB, og jeg publiserte denne viktige informasjonen om henne for en tid siden. Nå er det tyst fra den kanten.
  http://www.nj.no/Journalistikk/Minoritet/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=1312

  • Re: Normalt ville jeg dessverre måtte fjerne din kommentar. Men jeg lar den stå slik at jeg kan få forklart leserne hvilke kritierier som brukes for å slette innlegg, noe jeg jo svært skjelden gjør.
   I dette tilfellet skriver du at en navgitt person ble vervet av en utenlandsk fiendtligsinnet etterretningsorganisasjon, og at hun i dag arbeider for en annen etterretningsorganisasjon. Det er en beskyldning om straffbare forhold, og vil være i strid med norsk injurielovgivning dersom det ikke kan bevises. I så fall kan også redaktøren straffes. Og jeg kan ikke være sikker på at du har bevis for en slik påstand. Alle som skriver i kommentarfeltet bør være oppmerskomme på at ikke beviste faktapåstander om navngitte personer sv æekrenkende karakter, vil bli fjernes for fremtiden.

   • Terje

    «Det er en beskyldning om straffbare forhold, og vil være i strid med norsk injurielovgivning dersom det ikke kan bevises.»

    Det kan norske myndigheter avgjøre i en håndvending.

  • Terje

   «(…) og jeg publiserte denne viktige informasjonen om henne for en tid siden.»

   Har du sagt A, får du si B. Hvor publiserte du denne informasjonen?

 • Hei re! Takk for den lista der det endelig bekreftes det jeg har hatt mistanke til i mange år. Verre enn det jeg trodde det egentlig var.
  Og for å ta Aftenposten opp til vurdering, så er den avisa lengre til venstre enn hva Klassekampen er! Jeg overdriver ikke når jeg påstår at på de siste 15 år, har jeg sendt inn minst 1000 leserinnlegg til Aftenposten, og jeg har fått inn 3 eller 4 av mine skriv. Og da har jeg også fått beskjed om å kutte ned til det halve, slik at hele poenget til slutt blir borte. Aftenposten blir idag styrt av de verste venstrevridde journalister/redaktører dette landet noen sinne har hatt. Hvordan Klodrik kan påstå at Aftenposten, VG og TV2 er høyrevridd, det er jo bare tull, for alle sammen følger nemlig denne lista som du her har lagt ut er, og takk for det!

 • Terje

  Påstanden om Marie Simonsen er nå sluppet. Myndighetene bør derfor gi oss navnene på alle dem som arbeidet for Stasi, slik at uskyldige ikke rammes. Jeg kan ikke se noen aktverdig grunn til å holde skjult hvem det var som svek oss. Norske myndigheter sitter selv på alle navnene. Og det skal være snakk om et svært høyt antall. Alle sammen «trygt plassert på venstresiden» som det heter.

  Norge har i dag ingen konservativ avis. Selv venstreekstreme journalister innrømmer det. Derfor er det taushet rundt nordmenn som spionerte til fordel for DDR. I Danmark ble en storfisk oppdaget av en historiker ved en ren tilfeldighet for noen uker siden. Det er snakk om en kjent dansk mann. Vi får håpe at vi snart får vite hvem han er.

  I Sverige er det dokumentert at Jan Guillou spionerte til fordel for Sovjetunionen mot betaling. Da det ble avslørt innrømmet han å ha gjort det, men endret senere forklaring. Det var egentlig sovjetisk spionasje Jan Guillou ville avsløre 😉 Men Jan Guillou kan likevel sitte og breie seg i TV-studio med den største selvfølgelighet.

  For et par uker siden stod det en artikkel i Jyllands-Posten om en norsk student som under studieopphold i DDR på 60-tallet angav en tysk dissident til myndighetene, med de alvorlige konsekvenser det kunne fått for ham. Heldigvis gikk det bra. Får vi snart vite hvem hun er?

 • re

  Leste Nyhjfsb
  3. desember 2011 at 18:29 · Svar
  Vi er jo et korrupt Regime med Statsminister Jens Steklov Stoltenberg her også ! KILDE:

  http://www.frie-ytringer.com/2011/12/02/vil-stanse-bistand-til-korrupte-regimer/
  https://plus.google.com/u/0/

  og mere her ;

  Dagbladet har en redaktør, Lars Helle, som skal overta Stavanger Aftenblad snart, og Helle er blitt benyttet til narrespill fra Moskva en rekke ganger. Blant annet mot meg selv. Lars Helle har vært et lydig redskap for advokat Johan Fredrik Remmen, Jens Christian Hauges høyre hånd.

 • Terje

  «(…) der de forsøker å holde ting skjult og der de manipulerer fakta!»

  I sin forklaring i Oslo tingrett ga Breivik flere eksempler på det han mente var bevisst manipulering i norsk presse for å dekke til fakta. Blant annet tok han for seg norske mediers manglende dekning av opptøyene i Sverige like før det norske valget, de verste i landets historie. Disse opptøyene fikk bred omtale internasjonalt. Unntaket var Norge, hvor opptøyene ikke ble omtalt med ett eneste ord mens de pågikk. Er det virkelig noen som tror at det var tilfeldig? For vel en uke etter valget, når opptøyene i Sverige var over og ikke lenger hadde noen nyhetsinteresse, fikk de omtale.

 • Litt sakte i svingene, nå…jeg synes det er ganske drøyt å fremme påstander om at navngitte personer skulle ha jobba for Stasi. Skal man komme med en slik påstand må man ha kilder og en ganske god begrunnelse. Hvis ikke blir det bare konspirasjonsteorier, attpåtil om konkrete personer.

  • Helt korrekt Moskus. Dette er konspirasjonsteoretikere som tror på mye vrøvl som ikke kan dokumenteres. Dersm de mener at en navngitt person er spion, eller har vært spion, bør de kontakte politiet og ellers holde kjeft inntil de kan bevise påstandene med hundre prosent sikkerhet.

   • Terje

    «Dette er konspirasjonsteoretikere som tror på mye vrøvl (…)»

    Kan godt hende det, men kan vi ikke se hva han legger frem av dokumentasjon før vi trekker den konklusjonen? Dette er nemlig noe helt annet enn konspirasjoner om at jødene styrer verden, 9-11 ol.

    Jeg sier ikke at den beskyldningen som fremsettes mot Marie Simonsen er sann. Det har jeg ikke grunnlag for å mene noe om. Men nå er den (påstanden) fremsatt, og da vil det bli spekulasjoner helt til spørsmålet avklares. Altså om påstanden er sann eller ikke?

    Norske myndigheter sitter på listen over norske borgere som hadde kontakt med STASI. De kan derfor enkelt avklare hvem som står der, og hvem som ikke står der. Er det noen aktverdig grunn til å beskytte personer som står på STASI-listen?

    Det er galt av deg Jan å sette denne påstanden i samme bås som at jøder styrer verden. Påstanden om Marie Simonsen kan være sann. Det kan ikke en konspirasjonsteori, det ligger i begrepet.

 • Når det gjelder den lista over journalistiske prinsipper ( http://www.nj.no/Journalistikk/Minoritet/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=1312 )
  som ble postet her, så er den egentlig interessant i seg selv (mye mer interessant enn dette den-og-den-er-Stasi-tøvet: Stasi var ferdig og finito for over tjue år sida).
  Fra lista kopierer jeg noen punkter jeg mener er problematiske:
  «LEGG VEKT PÅ å formidle mangfoldet i det norske samfunnet ved å trekke inn folk med innvandrerbakgrunn i vanlige saker»

  Javel? Hvorfor? Skal det være medias oppgave å «formidle mangfoldet i det norske samfunnet»? Når fikk media en oppgave som fremmer av en politisk ønsket modell (det flerkulturelle)? Når fikk media en folke-«oppdragende» rolle? Når ble det medias oppgave å FREMME visse verdier og holdninger?

  «OPPGI IKKE en persons religion, kultur, geografiske eller etniske opprinnelse dersom det ikke er klart relevant for saken. Vær spesielt varsom med en slik angivelse i saker som omhandler kriminalitet. »

  Temmelig drøyt. HVORFOR skal man ikke oppgi dette? Igjen inntar pressen en slags manipulativ rolle. Det legges lokk på den informasjonen som ikke «passer inn» med den samfunnsmodellen media har blitt pålagt å fremme (se over).

  «SJEKK FAKTA og statistikk. Vær særlig forsiktig med tallmateriale som kan bidra til å forsterke negative holdninger til spesielle grupper. »

  Say WHAT? Skal man legge lokk på «tallmateriale som kan bidra til å forsterke negative holdninger til spesielle grupper»?
  Pressen bedriver altså aktivt manipulering av massene for å støtte utviklingen av en samfunnsmodell det på forhånd er en uutalt enighet om blant…blant hvem? Politikere og journalister? Hvem andre kan det være?
  Fytterakkern.

  «UNNGÅ NASJONALISTISK RETORIKK i sportsjournalistikk som kan nøre opp under negative holdninger til folk fra andre land. Gi plass til den rolle utlendinger spiller i norsk idrettsliv. »

  Ikke lenger lov å rope «Heia Norge» under fotball-EM, altså…kan de ikke bare legge ned all idrett med det samme?

  «VÆR BEVISST i dekningen av politiske utspill hvor det spilles på fremmedfrykt og fremmedfiendtlighet. Unngå å bidra til at det blir politisk stuerent å nøre opp under konflikter mellom nordmenn og innvandrere.»

  «Unngå å bidra» er det uttrykket som redder akkurat dette punktet. Dersom man «unngår å bidra» til noe, så forholder man seg nøytral, og den er grei. Hadde bare de andre punktene oppfordret til den samme formen for nøytralitet, så ville lista vært grei. Desverre gjør de ikke det:

  «FORSØK Å FORMIDLE hvordan innvandrere opplever diskriminering, rasistiske og fremmedfiendtlige holdninger og hvordan det påvirker deres hverdag. »

  Forbanna pisspreik. NÅR ble det pressens oppgave å skaffe grupperinger i samfunnet politisk kapital? Hvis pressen har som OPPGAVE å overlesse den øvrige befolkningen med tåredryppende historier om hvor mye «diskriminering, rasistiske og fremmedfiendtlige holdninger» de møtes med, så viser det igjen at pressen er pålagt å bedrive propaganda overfor befolkningen, med det formål å fremme en samfunnsmodell som politikerne ønsker – men som om lag halve befolkningen ikke er interessert i.
  Herregud, dette er mer alvorlig enn jeg trodde. Men det forklarer mye. Det forklarer hvorfor avisene skriver all den dritten de gjør.
  Og jeg forstår reaksjonene fra folk som ikke faller for det, som nekter å la seg manipulere.
  Jeg tror desverre at ABB bare var den første Breiviken vi fikk se. Det går nok ikke mange år før det dukker opp en ny.

  Personlig synes jeg dette er mye mer interessant enn Marie Simonsens (hvor ufyselig jeg enn synes hun er) angivelige Stasi-flørt for hundreogørten Herrens år sida.

  • pragmatiker

   Sjekklista er en skam for yrket !
   Det kan umulig stå bra til i toppen
   på dagens journalister som i tillegg
   heller ikke har særlig innsikt eller
   fagkunnskaper om hva de skal dekke.
   Det bør være opplagt at det er umulig å
   få et sant bilde av hva som foregår i
   samfunnet når disse punktene ligger i
   bunnen noe som skaper mistanke og
   mistillit til hele media-standen. Dette
   er med på å øke politiker- og media-forakten

 • Anonym

  Amazing Speech by Tommy Robinson as pro-Muslim fascists try to attack 3,000 English Defence League supporters in Luton.

  Bottles, fireworks and smoke bombs were set off as 1,500 officers tried to contain pro-Muslim fascists who came out to counter protest thousands of English Defence League supporters holding a demonstration against Islamization in Luton today. Police were on duty to make sure EDL demonstrators did not enter the Bury Park area of Luton, where most of the town’s 30,000 Muslim population live. They also were there to prevent any Muslims attacking the EDL.

  Daily Mail: «The town centre was flooded with police as tensions mounted that the right wing organisation’s members might clash with a counter demonstration by a 1,000-strong group from Unite Against Fascism at the same time in the usually busy shopping area. Two people were arrested on suspicion of public order offences, police said.

  Bedfordshire Police said the day of action had concluded peacefully, despite ‘isolated incidents’ of disorder including smoke flares being set off and bottles being thrown towards police officers.

  A police spokeswoman said a group of people from the counter protest, which formed under the ‘We Are Luton’ banner, had attempted to break away from the main march but were pushed back by officers. Assistant Chief Constable Andrew Richer said: ‘Overall the policing of these protests has been a resounding success and is testament to everyone involved including the community themselves and our partners.

  ‘It is disappointing that we saw disorder from some members of Unite Against Fascism, who were part of the ‘We Are Luton’ march, who attempted to break out of the agreed protest route.

  ‘I was very disappointed that the EDL chose to come to Luton again today so soon after their previous protest in February last year which caused large scale disruption to the people of the town and loss of trade for its businesses.

  ‘I would like to stress that what happened in town today does not represent the real Luton. The Luton I know is a town where people get along well together, celebrate our diversity and work together to overcome challenges.’ (CRAP. Muslims make it uncomfortable at best, dangerous at worst, for non-Muslim to walk around in Luton!)

  The EDL has held demonstrations across the country since it was formed in Luton in March 2009 as a response to Muslim radicals (‘good’ Muslims), who disrupted a home-coming parade by the Royal Anglian Regiment.» http://www.dailymail.co.uk/news/article-2140025/Bottles-fireworks-thrown-police-struggle-contain-3-000-English-Defence-League-supporters-Luton.html

  httpv://www.youtube.com/watch?v=ArxHU6il3o4

 • Yes God bless Tommy Robinson! He is a hero and he is leading us all when our own leaders are fading out and refuse to take responsibility and action when Europe is in danger. For sure he will go into history as a leader and great man. And he will be remembered as a hero who stood up for the truth and for what is right!

 • Hei Moskus! Ja sannelig sannelig, her var det mye å bli rystet og sjokkert over når en går igjennom denne sjekk-lista for journalistene. Og særlig denne manipulasjonen og fraværet av å skrive sannheten! Jeg var klar over at vi har et pressekorps som er gjennområttent, men at det var så galt som denne lista gir inntrykk av, det går bare langt over min fatteevne. Men som du skriver, så forklarer det mye. Og hvorfor det er blitt pressens oppgave å tildekke og omskrive virkeligheten, ja det er bare så hårreisende at en lurer virkelig på om Moskva fortsatt har en finger med i det politiske spillet som drives i dette merkelige landet som de kaller for et demokrati…

 • Kyrre

  httpv://www.youtube.com/watch?v=n3uTPcxLsFo&feature=player_embedded

  • Anonym

   Kyrre, hva mente du med din link?
   at ABB er en fin fyr?

   • Anonym

    Du jo kan se youtube- videoen for å så sette ting i kontekst til Amund Garfors sitt innlegg: «Medias svik mot sannhet og ytringsfrihet» f.eks.

   • Kyrre

    ABB er en ond massemorder. Men det er viktig å finne ut hvorfor han valgte å bruke vold som politisk virkemiddel. Mediene underslår dette. Men videoen tar for seg hva han selv skriver om dette i manifastet. Så kan man selvfølgelig spekulere i om det er den reelle begrunnelsen?

    Men når man drøfter begrunnelser begynner man i alle andre saker med gjerningspersonens formelle begrunnelse. Og så kan man resonere videre basert på den formelle begrunnelsen og andre opplysninger.

 • Kyrre

  Fjordmann har også skrevet om ABBs begrunnelse for terroren. Analysen er selvfølgelig langt bedre enn det noen av redaktørene med milliongasje klarer å prestere: http://gatesofvienna.blogspot.com/2012/04/trial-of-anders-behring-breivik-week.html

  Det har aldri vært meningen at innvandringsspørsmålet skulle behandles demokratisk slik EU-spørsmålet har blitt.

  * Folket har aldri blitt spurt til råds.
  * Det statsbærende partiet kontrollerer svært store deler av medieflaten.
  *Det statsbærende partiet kontrollerer utdanningsinstitusjonene. Skloen brukes til innvadringspolitisk inndoktrinering.
  * Innvandringsmotstandere demoniseres og beskrives som «rasister» eller «nazister».
  * Når de som er tilhengere av innvandring kontrollerer mediene er markeringer på gatenivå et av få virkemidler som gjennstår. Dette porblemet løser myndighetene ved å finansiere SA tropper som skal gjøre det svært ubehagelig å avvikle gate-markeringer.
  *Det gis millioner i offentlig støtte til organisasjoner som er for innvandring. Men ingenting til de som er mot.

  ABBs argument for å bruke terror som politisk virkemiddel er et sitat fra Kenedy: “Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.”

  Spørsmålet jeg forsøker å få svar på er følgende: Ville ABB respekter de demokratiske spillereglene hvis myndighetene hadde respekter de demokratiske spillereglene?

  Min foreløpige konklusjon er at det er mulig. Men det er også mulig at han ville begått massemord uansett – og funnet på en annen brgrunnelse. Måten han har opptrådt på taler for at sadisme kan være en vel så viktig forklaring som fravær av demokrati.

 • Supreme Allah.Siden mange hundre tusen i Norge er i mot dagens innvandirngspolitikk.Hvorfor får ikke innvandringsmotstanderne mere spalteplass? Hvorfor drives det bevist sensur,av negative sider ved innvandringen.Dersom man ønsker og selge aviser,og tenke profitt.Ja,det hadde man gjort.Dersom man ikke hadde drevet sensur.Hva med slike overskrifter: Malmø er ødelagt av innvandringen…..Norge er på vei til og bli en islamsk stat….Utenriksministeren støtter terror med direkte penge-overføringer……Norges asylpolitikk øker sjansene for fremtidig borgerkrig…..osv. Jeg er sikker på slike overskrifter vil fange svært godt.

  • Nå må du bestemme deg, enten så blir innvandringsmotstandere ignorert av media eller så får de ikke «nok» spalteplass.

   Hvor mye spalteplass mener du at det skal vies til dine meninger?

   Problemet er ikke hvor mye spalteplass du mener du og dine meningsfeller har krav på, problemet er at ingen kan lenger ta personlig ansvar for egne handlinger.

   I stedet for å legge all skyld ene og alene over på Breivik for hans handlinger, brukes 22 Juli for alt det er verdt for å gjøre venstresiden til den store stygge «ulven».

   • Hvor mye spalteplass mener du at det skal vies til dine meninger? Tja,si det.Noe eksakt svar på det er vel vanskelig og gi.Men siden innvandringen står for en masse drap,voldtekter,blind vold,ran,innbrudd osv.Samt at innvandringen totalt sett er i ferd med og forandre det norske storsamfunnet helt,med fremtidige kulturelle/etniske/religiøse konflikter.Så er det vel naturlig at de som ønsker og bekjempe disse ødeleggelsene slipper til,i langt større omfang.Enn hva tilfelle er i dag.Selv om enkelt utspill fra FRP blir publisert og delvis omgjort til fremmedhat.

    • Det som er interessant er hvordan din påstand om at den ytre høyrefløy blir utestengt av norsk media er basert på noe så subjektivt som din synsing om at dere ikke får «nok» dekning.

     Det finnes utallige norske aviser og nettsider, flere av dem som ikke mottar pressestøtte. Avisene med størst økning i opplaget de siste årene har faktisk vært aviser uten pressestøtte, likevel så er ideen du prøver å plante at disse, alle som en konspirerer om å utestenge høyresiden.

     Beklager å skuffe deg, men skylden for dette angrepet ligger verken på høyresiden eller venstresiden og media, men på Breivik ene og alene.

 • Kjære Kurt! Jeg tror vi for lengst har passert the point of no return! Og for meg ser det ut som samtlige politiske parti her i landet har gitt opp kampen mot dette som vil bli Norges endeligt. Selv hvor mye vi sloss mot galskapen så får en ikke våre politikere til hverken å forstå eller lytte. Husk det Kurt, at muslimene har befolkningsbomben, mens vi her i landet dreper våre egne på fosterstadiet! I tillegg har vi snillismen og den politiske korrektheten som er gått så altfor langt, og som selv FrP og Demokratene har adoptert. Men som du sikkert kjenner til, så gjelder ikke snillismen for vår egen befolkningI Ola Dunk skal halvveis drepes i skatter og avgifter for at Allahs fortropper som er kommet, kan leve her i sus og dus til signalet går. Og som du også vet, så er det «veldig synd» på disse «stakkarslige» innvandrerne som bare blir nødt til å voldta litt, rane litt og drepe litt mens de går her å kjeder seg.

  Nei glem FrP! For nå skal de inn i regjering sammen med Erna + Venstres Trine Skjei Grande, og da vil det bli forbudt å snakke nedsettende om «våre nye landsmenn» som er kommet for å bli, (og bli til mange mange flere) Og så får vi bare i mellomtiden trøste oss med enda mere kvinne-diskriminering, avkutting av klitoris, kvinneundertrykking, tvangsekteskap, æresdrap,kvinnetortur og voldtekter – for dette skal ganske sikkert gå seg til og implimenteres i norsk lov så fort disse kvinnfolka har tatt over styringa i Norge, og som er daglidags i islamstyrte nasjoner. I tillegg jobber SV iherdig under Lysbakken & Co for å innføre religionsdiskriminering mot alle kristne, og der det skal bli forbudt å si sannheten. Ja der Onkel Politi kommer til å banke på ytterdøra di, dersom du ikke oppfører deg på nettet.

  Og til slutt vil jeg bare minne om noen sannhetens ord av den godeste franske filosofen Voltaire: So long as the people do NOT care to exercise their freedom, those who wish to tyrannize will do so; for tyrants are active and ardent, and will devote themselves in the name of any number of Gods, religious and otherwise, to put shackles upon sleeping men! Bedre kan det vel ikke sies om akkurat den tid vi nå lever i?

  • Kjetil R J

   Hei Amund!

   Takk for sitatet av Voltaire

   Jeg fant det i norsk språkdrakt. Det er så bra at det tåler å bli postet også på vårt språk

   Så lenge folket ikke bryr seg om å utøve sin frihet vil de som ønsker å tyrannisere dem gjøre det, for tyrannen er aktiv og våken og vil tilbe alle guddommer, religiøse eller andre, for å binde sovende mennesker

   Voltaire sa også at

   Hvert menneske er skyldig i forhold til alt det gode han ikke gjorde

 • Tusen takk Kjetil R J for den norske oversettelsen av sitatet
  til Voltaire. Hadde det bare på engelsk, og skreiv det slik, for jeg går ut fra at de fleste behersker det engelske språket. Men det var flott å få det også på norsk, og det skal jeg skrive ned, slik at jeg har det til neste gang jeg behøver det.
  Og takk skal du ha for det andre sitatet som også den kloke Voltaire kom med!