Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ingen minnestund for terrorofre under sommerolympiaden i London

Den 5. september 1972 angrep palestinske terrorister forkledd som idrettsutøvere sovesalen i huset der den israelske delegasjonen til olympiaden i München holdt til. 11 israelske idrettsutøvere ble myrdet. Likevel har den internasjonale olympiske komité avslått et ønske fra pårørende til terrorofrene om å holde en minnestund under åpningen av sommerens olympiade i London, skriver Jerusalem Post.

I en video nylig lagt ut på YouTube, ber Ankie Spitzer, enke detter Andrei Spitzer, Israels fektetrener under München olympiaden, om en slik minnestund. Sammen med Jewish Community Center of Rockland har hun lansert en underskriftskampanje på nettet, som har fått over 20.000 underskrifter.

«Jeg ber om ett minutts stillhet for minnet om de 11 israelske utøvere, trenere og dommere myrdet i 1972 Sommer-OL i München,» skriver Spitzer i begjæringen, og legger til: «Jeg ber bare om ett minutt ved alle olympiske sommerleker fremover, for å fremme freden.» Likevel svarer den olympiske komiteen at den ikke vil følge anmodningen.

«IOC har hyllet minnet om de utøverne som tragisk døde i München i 1972 ved flere anledninger, og vil fortsette å gjøre det,» sier Emmanuelle Moreau, IOCs leder for medierelasjoner, men slår fast at det ikke vil bli noen minnestund i forbindelse med åpningsseremonien.

I løpet av olympiaden vil den nasjonale israelske olympiske komiteen være vert for et minnearrangement, og den internasjonale olympiske komiteen mener at det er tilstrekkelig.

Enken etter den myrdede israelske fektetreneren er skuffet. «Jeg har ingen politisk eller religiøs agenda. Bare håp om at mannen min og de andre mennene som gikk til OL i fred med vennskap og god sportsånd blir vist den oppmerksomheten de fortjener», sier hun.

httpv://www.youtube.com/watch?v=rDt5ObL0ABY

httpv://www.youtube.com/watch?v=lVA4qXgs3NQ

Her kan du se en film om massakren i München og den israelske motaksjonen for å uskadeliggjøre terroristene og forhindre dem i å begå nye massakrer:

httpv://www.youtube.com/watch?v=e4wleZdvvvw&feature=related

httpv://www.youtube.com/watch?v=Rc4c66-XnPA&feature=relmfu

7 comments to Ingen minnestund for terrorofre under sommerolympiaden i London

 • baaaah

  fikk ho plutselig lyst til å begynne å SUTRE og mase om en terroraksjon som skjedde i 72?? må de for evig og alltid gni inn hvor undertrykkte og fælt jødene har hatt det?? buuuhuuuuuuu…når hadde israel en minneseremoni sist for noen som ikke var jøder?? link takk!!!!

 • Thomas

  Ja, hva med en minneseremoni for ofrene til Israel? Israel blir seriøst mer og mer isolert. Men landet blir farligere og farligere, som Grass advarte oss mot. Konservative «tenkere» som Knut Olav Åmås i Aftenposten aner ikke hva Israel egentlig står for.

  • Anonym

   Du aner heller ikke hva Israel egentlig står for.

  • Det finnes ingen ofre for Israel. De som er drept av israelske kuler er terrorister, soldater fra land som har kriget mot Israel for å utslette jødene, eller sivile som er drept gjennom uhell under kriger som Israels fiender har hatt ansvaret for og som derfor også må påta seg ansvaret for krigenes uunngåelige konsekvenser.

  • Anonym

   «The Hebrews have done more to civilize men than any other nation. If I were an atheist, and believed blind eternal fate, I should still believe that fate had ordained the Jews to be the most essential instrument for civilizing the nations.» John Adams (American 2nd US President (1797-1801), 1735-1826)

 • Klodrik

  Maa si jeg synes det er nok minnestunder naa. Jeg synes jeg leser om en eller annen minnestund hele tiden i avisene.