Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Veteraner hedret etter forslag fra FrP

Etter forslag fra FrPs Gjermund Hagesæter har de som ofret sine liv for Norge i internasjonale operasjoner etter 2. verdenskrig fått sin egen minneplate i Stortinget. Den ble avduket onsdag 8.mai på veterandagen, av stortingspresident Dag Terje Andersen. Minneplaten vil for alltid bli hengende på Stortinget og minne oss om de som falt for Norge i internasjonale oppdrag.

Fra tidligere har falne soldater fra første og andre verdenskrig sine egne minnesmerker i Stortinget.

Det var Gjermund Hagesæter, Fremskrittspartiet, som for to år siden sendt et brev til presidentskapet og luftet ideen om å hedre norske soldater som har falt etter andre verdenskrig, skriver frp.no.

«Det er 100.000 nordmenn som har deltatt i 100 ulike internasjonale operasjoner i 40 land. 100 av de som gjorde en innsats for fred og sikkerhet i verden døde på sine poster. Jeg synes det er flott at vi nå setter pris på de som deltok på vegne av Norge», sier en tydelig rørt Gjermund Hagesæter til Fremskrittspartiets nettside.

«Det er mange som har gitt det største av alt, sitt liv for at andre skal få et bedre liv. I tillegg er det mange soldater som har tapt sin strid etter de har kommet hjem. Det er Stortinget som har sendt våre soldater ut i strid og da er det også rimelig at vi også markerer de som har falt,» sier han.

Hagesæter har selv deltatt tre ganger i internasjonale operasjoner, i Sør-Libanon. På Veterandagen fikk han derfor Veteranforbundets hederstegn i gull for sin innsats for freds- og veteranarbeid

1 comment to Veteraner hedret etter forslag fra FrP

  • Klodrik

    Godt forslag. Men ogsaa litt unodvendig. De falne soldatene er borte for alltid, og igjen sitter kone og barn uten forsorger.

    Hadde disse soldatene vaert hjemme i steden for ville de vaert i live. Jeg synes derfor denne minneplaten ikke bare bor sees paa med heder. Men ogsaa med ettertanke.

    Er det virkelig saa viktig aa redde verden at norske liv skal maatte gaa tapt for det? Jeg synes prisen er alt for hoy.