Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nigel Farage om feiringen av «Europadagen»

Europaparlamentet har gjort 9.mai til en festdag. De kaller dagen «Europadagen». Den bør vi ikke feire, mener den britiske EU-motstanderen og lederen av det britiske Uavhengighetspartiet, Nigel Farage. Han vil heller feire 8.mai.

For 8. mai var dagen da det tyske forsøket på å samle Europa til ett rike falt sammen, uttalte han under sitt innlegg i EU-parlamentet 9.mai:

httpv://www.youtube.com/watch?v=LNeiRvoGac0&feature=player_embedded#!

7 comments to Nigel Farage om feiringen av «Europadagen»

 • Anonym

  Europadagen, hva blir det neste?

  • Anonym

   Illusjonens død, – kulturkrasj, –
   økoruin, – jihad, – opptøyer, –
   sammenbrudd,- rigide kontrollforsøk, –
   multikulturens endelikt, – tiltale
   og riksrett for EU`s politiske elite.

 • Terje

  Et Europa bestående av sterke nasjonalstater uten ikke-vestlig innvandrere, ville i dag (samlet) vært et superområde. EU har gjort Europa svakt, og flere av dets medlemmer er i dag konkurskandidater. En fryktelig nedtur venter europeere flest.

 • Postman Pat

  EU og euro kommer til å bli like skjebnesvangert for Europa som Versailles-freden ble det. Alt franskmenn står bak ender i en katastrofe.

  Nå vokser hatet mellom landene i Europa igjen. Det kan vi takke politikere for, som aldri har lyttet til folkemeningen. Og de påregnelige problemer euroen ville medføre har bare satt fart i det hele.

  «Ever closer union»

  «We need more Europe»

  Gud hjelpe meg så glad jeg skal bli den dagen jeg ser Barroso og Rompis dingle i en galge.

  • Terje

   Hellas er på vei ut av euroen. Spania, Portugal, Irland og (muligens) Italia står for tur. Jeg lurer også veldig på hva som vil skje i Frankrike, for nå meldes det at alle de store franske bankene vurderer å flytte hovedkontorene sine til London. De fleste landene i EU har basert sine velferdssystemer på lånte penger. Det går ikke i lengden. Frankrike må for eksempel skjære dypt i landets velferdsgoder. De skulle helst gjort det i går, så det er ikke mye tid de har på seg. Jeg har en viss mistanke om at vi får se reaksjonene på kuttene i gatene.

   • Klodrik

    Hadde de faatt Le Pen til president hadde ikke velferdsgodene lenger vaert under press. Det er det som er Frankrikes problem. De stemmer (78%) paa EU vennlige kandidater som onsker aa innfore en liberalistisk rendyrket markedsokonomi. Og da skal det kuttes i alt som er godt og behagelig, og statsinntektene skal spyttes inn i Brusselsystemet.

    Med Le Pen ved roret ville disse EU overforingene blitt stoppet, samt redusert innvandring. Da hadde man kunnet fortsett med velferdssytemet.

    Det kan vaere mye bra med markedsokonomi. Men alt med maate. Blandingsokonomi er nok det mest fornuftige paa sikt.

 • Vidar

  Her i NORGE burde vi ihvertfall feire 8. (og ikke 9. – selv om det er min søsters bursdag…;-)) mai! Men legg merke til hvor nedtona 8. mai og historien bak DEN dagen var i norsk presse i år…