Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Norsk oljeindustri tungt inne i Israel

Norske selskap satser tungt innen olje- og gassindustrien i Israel, forskningssamarbeidet er betydelig, skriver E24. Med norske selskaper engasjert i den israelske olje- og gassindustrien, forandrer det norske økonomiske engasjementet i Israel karakter, konkluderes det i et notat fra ambassaden i Tel Aviv, skriver nettstedet.

De norske diplomatene trekker blant annet fram selskapet AGR Energy, som har sikret seg flere større lete- og operatørkontrakter på kontinentalsokkelen utenfor Israel. AGR, der tidligere olje- og energiminister Eivind Reiten er styreleder, har nå etablert kontor i Tel Aviv.

Andre norske selskap ser også ut til å være på vei inn på israelsk sokkel, heter det i notatet NTB har fått tilgang til.

Israel gjorde i 2010 det som kan være ett av de største gassfunn i verden, med en anslått reserve på hele 1.600 milliarder kubikkmeter gass. Norske selskap er langt mindre varsomme i sitt samarbeid med Israel enn den norske regjeringen, og det samme er norske forsknings- og utdanningsinstitusjoner. Ifølge Forskningsrådet er det et tett samarbeid innenfor EUs rammeprogram for forskning og teknologisk utvikling.

En oversikt NTB har fått tilgang til, viser at det ved årsskiftet pågikk 89 ulike samarbeidsprosjekt mellom Norge og Israel, 14 av dem innen informasjonsteknologi og elleve sikkerhetsrelaterte.

Statens pensjonsfond utland har investert drøyt 3,4 milliarder kroner i israelske selskap og nærmere 200 millioner kroner i israelske statsobligasjoner

2 comments to Norsk oljeindustri tungt inne i Israel