Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

17.mai råd: Pass på lommebøkene

I dag er det ekstra mye trengsel. Dagens råd kommer derfor fra politiet: Pass på lommebøkene. Det gjelder spesielt i Oslo, men kan sikkert være en god i det i resten av landet også. Antall lommetyverier har økt kraftig i Oslo de siste to årene. Nå går politiet ut med en advarsel til alle som skal feire nasjonaldagen i sentrum, skriver Aftenposten i dag.

Når folk går i trengsel og følger med på barnetoget er byen nemlig et eldorado for fingernemme kriminelle, skriver avisen.

«Lommetyvene er ekstra aktive på en dag der man går i kø hele dagen», sier stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon til avisen. Han ber folk om å ta med begrenset med penger og passe ekstra godt på verdisakene sine.

«Metodene lommetyvene bruker er utspekulerte og det går så fort at folk ikke innser hva som skjer før det er for sent», forteller Hansen.

«Lommetyvene opererer ofte alene, men det er stadig mer vanlig at to til fem samarbeider, og det skjer oftest der det er trengsel. Folk avledes gjerne av kart, at det viftes med aviser, eller ved at man får en dytt. I sekundene etterpå utføres tyveriene med knivskarp presisjon», sier Hansen.

I fjor ble det anmeldt 14.962 tilfeller av grovt tyveri fra person på offentlig sted i Oslo, mot 10.321 året før – en økning på 45 prosent. Og tendensen bare fortsetter. Så langt i år har politiet fått inn 1445 flere anmeldelser enn på samme tid i fjor. På 17. mai i fjor ble det registrert 146 anmeldelser av lommetyveri i Oslo. Det gjør 17. mai til den enkeltstående dagen med flest anmeldelser, skriver Aftenposten.

«Basert på den generelle utviklingen må vi nok regne med enda flere anmeldelser i år», sier politioverbetjent Roar Kvassheim. På spørsmål om den sterke økningen av lommetyverier viser han til at det har blitt flere profesjonelle omreisende vinningskriminelle i hovedstaden.

«Dette er de samme lommetyvene som opererer i andre storbyer i Europa. Du bør ta like godt vare tingene dine når du går på gaten i Oslo som når du er på storbyferie i Paris,» sier han.

 

24 comments to 17.mai råd: Pass på lommebøkene

 • Terje

  Så lenge vi ikke helt sikkert vet hvem alle lommetyvene er, og kan tenkes å være, så blir det galt tenke høyt om dem. Om noen skulle mistenke en viss gruppe så er det jevngodt med et nytt Holocaust. Stemmer ikke det Jan?

  • ole

   Terje, nå må du ikke mobbe Jan på hans egen blogg. Jeg skjønner hvor du vil, og jeg skjønner Ikke hva Jan driver på med mht til disse uigurene og en rekke andre ting, men dette er da tross alt Simonsen sin blogg, og her må han kunne skrive hva han vil, uavhengig av hvor dumt og konskeventløs det kan virke.

   • Det er helt greit at både du og Terje er uenige med mine meninger her på bloggen, og gir uttrykk for det. Det skaper debatt, og det er en vesentlig del av ytringsfriheten. Kommentarfeltet har jeg opprettet nettopp fordi det skal være tillatt å fremme andre meninger enn mine, også meninger som bygger på uvitenhet og manglende konsekvens og logikk.

  • arifkarim

   Siden Terje er så opptatt av gruppehat for muslimer, er det verdt å vite at norske muslimer feirer også 17. mai:
   http://www.opplystemuslimer.no/2012/05/16/17-mai/

   • Einar

    Muslimer bygger også Moskeer oppå Kirker og voldta våre kvinner. De vil fascistsik bestemme over våre tanker, liv og gjerninger.

    Det er ingenting nytt at muslimer vil blande seg inn i alle våre daglige hendelser for å omforme vårt samfunn fra innsiden like mye som fra alle mulige infiltrende sider.

    • arifkarim

     Hahaha. Dere ultranasjonalister blir aldri fornøyd. Lever innvandrerne sitt eget liv og ikke engasjerer seg i etnisk norske aktiviteter blir de beskyldt for å være ikke-integrert. Gjør de det motsatte, skaffer seg utdanning, jobb, deltar i særnorske aktiviteter og kultur, blir de beskyldt for å drive infiltrasjon og spionasje. 😀 😀 😀
     Dere er en gjeng med idioter som ikke vet bedre enn å kritisere innvandrerne, men selv ikke evner å gjøre noe med «problemet» enn å drepe uskyldige ungdommer på Utøya!

     • Mr Big

      Delta i norske aktiviteter ved å kreve å få gå med pakistanske flagg i 17. mai tog og slikt?

      • arifkarim

       Samene krever akkurat det samme. De er urfolk, mens pakistanere er en minoritet. Å kreve første generasjonsinnvandrere å bære norske flagg vil være akkurat det samme som å kreve araber-israelere til å synge Hatikva og bære sionistflagget på 14. Mai. Det finnes historier og anekdoter om første europeiske immigranter som bæret sine egne respektive lands flagg der inntil uavhengig amerikanske nasjonen ble dannet etter uavhengighetskrig med Storbritannia.
       Altså selv om det er smakløst og ulogisk å bære en annen lands flagg på 17. mai, er det ikke tilfelle at de som gjør det hater Norge. Det er mulig at de er mer glad i sitt eget land, men har ikke mulighet til å flytte tilbake pga. visse årsaker. Uansett støtter jeg ikke dett forslaget. 17. Mai er for Norge og nordmenn, og det bør helst være kun norske flagg den dagen. Det er sjokkerende at samene har fått lov til å bære sitt.

       • Mr Big

        Urfolk og minoritet er ikke det samme.

        Samene er en naturlig del av den norske staten. Pakistanerne er uheldigvis blitt en del, men de er en unaturlig del. Det var ikke majoriteten av det norske folket som ba dem komme hit.

        Å veive med sine utenlandske flagg på vår nasjonaldag er forøvrig bare en provokasjon og et tegn på at nordmenn har blitt altfor tolerante.

        Samene har forresten sin egen nasjonaldag den 6. februar.

        Og den 14. Mai er fullstendig irrelevant i denne sammenhengen. Som med alt annet piss du skriver for å skape en sammenheng mellom Israel og innvandring til vårt land.

        Påstår du Israel-Araberne stiller med jordanske flagg? Og ville det i så fall være en markering om at de ikke støtter budskapet i nasjonaldagen den 14. mai?

        Forøvrig, er du samme person som han med det barnslige hakekorset og kaller seg Raffe?

  • Nei. Politiet har godt statistisk materiale over hvem lommetyvene er. Det er ikke noe galt i slå fast at lommetyvene i hovedsak kommer fra Øst Europa, eller at mange av dem er sigøynere. Det som er galt å antyde er at deres tyveriraid er representativt for befolkningen i Øst Europa, eller at samtlige sigøynere er tyver.

   • Mr Big

    Det er helt korrekt at lommetyvene hovedsaklig er østeuropeere. Og det er selvsagt sigøynere som står hovedandelen av disse.

    Sånn rent teoretisk kan man ikke antyde at tyveri er representativt for signøynere, men det går jo an å bruke øynene sine.

    Jeg har aldri sett omreisende østeuropeiske sigøynere stå for annet enn svindelforsøk, nasking, lommetyveri eller tigging.

    Det eneste måtte være når de forsøpler nærområder med avfall når tar seg en velfortjent matpause mellom tiggetoktene sine.

   • arifkarim

    SÅ denne gangen blir ikke lommetyvene beskyldt for å komme fra ikke-vestlige land? hehe. Det der var sjokkerende med hensyn til alle de innleggene dine der du skriver at du er FOR øst-europeisk fri-innvandring til NORGE! 😀

    I det siste tiåret har polakker og andre østeuropeere blitt største innvandrergruppen i Norge, forbi ikke-vestlige innvandrere tilsammen! Men allikevel er det ikke-vestlige innvandrere som bærer HELE skylda 😀

    • Mr Big

     Høres ut som om du bedriver nokså fri tolkning igjen Arfikarim. Selv om enkelte østeuropeiske grupper står for endel kriminalitet (hovedsaklig rumenere og litauere) så er likevel den verste gruppen individer fra den tredje verden.

     Du har også misforstått visse begreper hvis du innbiller deg at land fra den tidligere Østblokken tilhører den vestlige verden.

 • Yme

  Kan nok engang takke en avskyelig regjering for alt utenlandsk svindler-pakk som stjeler, raner, voldtar, og dreper, helt fritt i landet vårt.

  17 Mai pleide å være en hyggelig dag.

 • Ole

  Trist å se hvordan utviklingen forverres for hvert år.
  Håper flere er våkne og vender samtlige av partiee på stortinget ryggen og stemmer Demokratene.

  Vårt siste håp!!!

 • Brumm

  Til Ole

  Jeg skjønner du ikke følger med i norsk politikk. Demokratene valgte på årsmøte å kastet ut den eneste som snakket om innvandringspolitikk i partiet, den fornuftige Amund Garfor. Demokratene ønsket ikke at det skulle være noe fokus rundt dette temaet lenger. Her kan du lese selv hva som skjedde

  http://fmi.no/hovedside/782-demokratene-2012-030512

  • Min kommentator Amund Garfors, en veldig hyggelig fyr forresten, ble ikke kastet ut av Demokratene. Han meldte seg ut.

   • Reven

    Når det gjelder utkastelse, så forstår jeg det dithen at de kastet ham ut av møtelokalet under landsmøtet, og at han senere, blant annet av den årsak, meldte seg ut.

    • Tiril

     Har lest mye rart om Demokratene på Hegnar, og hva man leser der skal man ta med en klype salt, men jeg husker at det var snakk om økonomisk rot i Vestfold, og at folk meldte seg inn og ut av partiet, like ofte som andre skifter sengeklær. Slik jeg oppfatter det er Demokratene helt fraværende i media, med unntak hva Simonsen skriver på denne bloggen. Jeg vet ikke om partiet blir sensuert eller om de rett og slett ikke har komptente skriveføre medlemmer. Denne nye formannen, som jeg ikke husker navnet på, har vært totalt fraværende i media, så der må de gjøre noe. Vidar Kleppe var i hvert fall landskjent og er kjent for å gjøre en god jobb for byen min.

 • Tempelridder

  Amund Garfors er en ærlig mann og derfor like lite tilpasset vårt svindeldemokrati som en fisk er på land. Den viktigste egenskap for å gjøre karriere i politikken er en høyt utviklet evne til falskhet. «Det som i dag kalles demokrati, er i realiteten et kulturmarxistisk diktatur», sier Brevik med full rett.

  • Yme

   Hear hear!

   Demokratiet i dag er en illusjon av frihet.

  • Klodrik

   Amund Garfors skal ha honnor for at han deltok i Demokratene for SAKENS skyld og ikke av ren EGENINTERESSE slik som enkelte andre i Demokratene.

   Garfors var ogsaa den med de storste reiseutgiftene for aa komme seg paa moter. Han klagde aldri. Mens andre i Demokratene klager paa det meste uansett hvor godt de i bunn og grunn har det.

   Blant annet saa er det faktisk slik at de ofentlige ytelsene i Norge er ganske saa rause.

 • Klodrik

  At taterne stjeler litt synes jeg faktisk er helt greit. Det hadde jeg ogsaa gjort hvis jeg hadde blitt sett ned paa og behandlet daarlig og diskriminert slik som taterne har blitt opp gjennom aarene.

  Dessuten har aldri det norske samfunnet verdsatt taternes grunderaand paa en skikkelig maate.