Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Jerusalem feirer seg selv

I kveld og i morgen feirer Jerusalem for 45 gang Jerusalem Dagen. Feiringen falle på årsdagen (etter den jødiske kalenderen) for seksdagerskrigen i 1967, da jødene igjen fikk tilgang til Klagemuren ved å befri den østlige delen av byen fra jordansk kontroll.  Mer enn 40 000 mennesker forventes å marsjere mot Vestmuren søndag ettermiddag under den årlige Dance of Flags, skriver Jerusalem Post.

Marsjen vil bli separert etter kjønn når publikum går inn i gamlebyen, med kvinner inn i Jaffa Gate og menn inn i Dung Gate. Byen vil også feire med turer og levende musikk på scener rundt i byen. Den årlige seremonien til ære for fallskjermjegere som døde under seksdagerskrigen vil finne sted på søndag kl 03:30 langs ruten gjennom Øst-Jerusalem mot Ammunisjon Hill som fallskjermjegere brukte under krigen. Ved middagstid på søndag vil det også være en seremoni for å hedre etiopiske jøder som døde på vei til Israel, skriver avisen.

(Bildet viser Frie Ytringers redaktør, Jan Simonsen, som blir utnevnt til «Vokter av Jerusalem» av statsminister Benjamin Netanyahu, for hans arbeid for et forent Jerusalem under israelsk kontroll).

Her fra feiringen i fjor:

httpv://www.youtube.com/watch?v=FDCFBCGybjU

og i 2010:

httpv://www.youtube.com/watch?v=bovZa0byf0E

httpv://www.youtube.com/watch?v=O8R0KvN3IFo&feature=related

4 comments to Jerusalem feirer seg selv

 • Rolls Royce Phanton 12,8 L, 790 hk, 1700 nm.

  «Bryt ut i jubel sammen,
  dere Jerusalems ruiner !
  For Herren trøster sitt folk,
  han løser Jerusalem ut.»
  Jesaias 52,9

 • arifkarim

  Og de ulovlige okkupantene feirer også med å skyte palestinaarabere samtidig som IDF passer på at alt går etter planen:
  httpv://www.youtube.com/watch?v=90__-IUNfIM

  • Anonym

   Filmen er åpenbart manipulert. Utenlandsk presse sier at det var araberne som startet bråket med en brann.

  • Denne filmen er distribuert av en israelsk (jødisk) (menneskerettighetsorganisasjon. slikt er jo mulig fordi Israel er den eneste demokratiske rettsstaten i Midt Østen. Etter at avisen Haaretz har snakket med både representanter fra denne organisasjonen, de israelske nybyggerne, politiet og soldatene, ser dette ut til å ha vært hendelsesforløpet:
   Arabere fra en palestinsk landsby satt for tredje lørdag på rad fyr på et skogsområde ved nybyggererfeltet i håp om å brenne det ned. Beboerne der svarte med å kaste steiner mot hus i landsbyen. Palestinerne kastet da steiner mot nybyggerne. Soldatene kom til for å stanse uroen og separere de to partene. Med soldater til stede skjøt så en nybygger mot palestinerne og skadet en av dem, heldigvis ikke livstruende. Den israelske hæren vil nå etterforske den tafatte reaksjonen til soldatene. Sannsynligvis vil også politiet etterforske saken.