Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nye tall bør føre til en innstramning i innvandringspolitikken

Statistisk Sentralbyrå har laget et innvandringsregnskap.  Det viser at innvandring ikke lønner seg, verken fra lavkostland eller arbeidsinnvandring fra våre nærområder. «Det må politikerne ta til seg.  De kan ikke overse fakta. Nå må vi få en langt strengere innvandringspolitikk og Norge må ut av EØS-avtalen,» sier tidligere leder, og nåværende sentralstyremedlem i Demokratene, Vidar Kleppe.

Forskningen fra SSB viser at innvandrere fra lavinntektsland innebærer høyere kostnader enn inntekter både på kort og lang sikt. Hovedårsaken er at de har lavere yrkesdeltakelse, lavere skattbar inntekt og får mer overføringer enn andre, skriver Dagens Næringsliv.

Men heller ikke tradisjonelle arbeidsinnvandrere er lønnsomme for offentlige budsjetter i det lange løp, ifølge regnestykket i SSB-rapporten, skriver VG.

På kort sikt bidrar riktignok innvandrere fra Vesten og Øst-Europa positivt. De er gjerne ferdig utdannet og går rett i jobb når de kommer til Norge. Men på sikt bidrar de negativt ved at de over tid blir som nordmenn flest.

«Man skyver problemet foran seg hvis man hele tiden skaffer seg flere folk. I det korte bildet belaster ikke innvandrerne offentlige budsjetter med kostnadene knyttet til barndom og alderdom. Derfor kan det se ut som disse gruppene kan skaffe oss handlingsrom. Men disse skal også få barn og bli gamle. Det betyr at bildet endres over tid», sier forskningsleder Erling Holmøy i SSB til Dagens Næringsliv.

I 1986 foreslo daværende stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, Øystein Hedstrøm, at det burde legges frem et innvandringsregnskap, – en oversikt over hva innvandringen kostet Norge. Den gangen ble forslaget møtt med rasismebeskyldninger i mediene. «Nå når et slikt regnskap er lagt frem, og viser seg å gi nyttig informasjon, bør mediene og politiske motstandere som var med på hylekoret mot Øystein Hedstrøm, be ham om unnskyldning,» mener Kleppe.

«For nå er det bevist en gang for alle:Iinnvandring lønner seg ikke. Det må politikerne ta konsekvensen av,» sier han.

25 comments to Nye tall bør føre til en innstramning i innvandringspolitikken

 • Reidun og Dag

  Vidar Kleppe er vår mann! Han er den dyktigeste av alle folkevalgte som vi kan stemme på i valg, for han stiller alltid opp når folk flest trenger hjelp og støtte.

 • Terje

  En kort kommentar:

  SSB har lagt en forutsetning til grunn som er helt usannsynlig at vil slå til, nemlig den at barn av innvandrere blir som barn født av nordmenn. Det premisset er helt usannsynlig.

  Et viktig premiss for dette er at norskfødte barn av innvandrere blir som ikke-innvandrere når det gjelder sysselsetting, inntekt, bruk av velferdstjenester og mottak av offentlige overføringer.

  Når det er noe vi vet lite om, henter vi gjerne kunnskap andre steder. Påstanden om at barn av innvandrere blir som nordmenn finnes det ikke støtte å hente i empiri noen steder.

  Tvert imot finnes det støtte å hente for det motsatte synet, nemlig at barn av innvandrere ikke blir som barn av nordmenn, i statistisk sammenheng.

  Legger man inn den realistiske forutsetningen blir bildet enda verre enn det SSB presenterer. Det er også dette (realistiske scenariet) NHO la inn i beregningene i rapporten

  Hele oljeformuen kan gå tapt, Lav yrkesaktivitet blant innvandrere kan føre til enorme kostnader …

  Jeg er vanligvis en optimistisk person, men jeg tror ikke noe vil skje med innvandringen til Norge før det er for sent å løse problemene. Vi er allerede langt på overtid. Det nemlig like liten realisme i at nordmenn skal kunne forsørge den ikke-vestlige innvandrerbefolkningen som allerede er her, på sikt, som at den skal klare å forsørge seg selv.

  Det er dessverre den ubehagelig virkeligheten. Jeg skulle ønske jeg tok feil, men er sikker på at jeg ikke gjør det.

 • Elin

  Enig med Kleppe i innvandringspolitikken. Derfor stemmer jeg på Kleppe ved stortingsvalget i 2013. Erna og Siv er ikke å stole på i innvandringspolitikken, dessverre.

 • FrP Olsen

  Jeg støtter Vidar Kleppe. Min partileder, Siv Jensen, er en libralist som støtter FpU og Venstre, i sitt krav mot en mer liberal innvandringspolitikk.

 • Derfor er det viktig at man slutter og dele ut statsborgerskap i hytt og pine.Og dele ut statsborgerskap til okkupantene er det verste man kan gjøre.Det er en katastrofe av dimmensjoner,som det norske folk desverre ikke forstår konsekvensen av.Det er merkelig at Vidar Kleppe ikke tar tak i dette.Hva hjelper det og få fjernet EØS avtalen,når massevervingen av nytt eierskap pågår for fullt. http://www.udi.no/arsrapport2011/Arbeid-og-opphold/14-000-nye-nordmenn/

 • Anonym

  Helt enig med Knut at statsborgerskap deles ut i hytt og pine. Derfor støtter jeg Kleppe.

  • Kleppe har enda ikke vært på banen og ytret noe som helst ang utdelingen av statsborgerskap til folk uten etniske relasjoner til Nordmenn. Jeg både håper og tror at han tør ta tak i den viktigste resolusjonen partiet DEMOKRATENE overhodet kan fronte.Viktigheten av og ikke dele ut norske statsborgerskap er nøkkelen helt alene for at nordmenn skal ha et eget fedreland.

 • Terje

  «Og dele ut statsborgerskap til okkupantene er det verste man kan gjøre.Det er en katastrofe av dimmensjoner,som det norske folk desverre ikke forstår konsekvensen av.»

  Økonomiske konsekvenser

  Pensjonsfondet utvannes på to måter. Det skal deles på fler mennesker, og det øker kommunenes opplåning som følge av et økt investeringsbehov pga. den sterke befolkningsveksten. Til sammen utgjør dette ca. 2 prosent.

  Og det er heller ikke enestående at KS sier at mindre penger vil føre til redusert velferd i kommunene. Men de har faktisk noe å vise til, og det er at kommunen låner penger for å dekke opp investeringer som blant annet følger av sterk befolkningsvekst. 25 millarder har kommuene økt sin gjeld med fra 2010 til 2011, ifølge SSB. Alene kommunenes gjeldsøkning innebærer det samme som om vi skulle brukt nær en prosent mer av oljefondet.

  Og befolkningsøkningen svarer til ytterligere en prosents utvanning av oljeformuen, rett og slett ved at det blir flere som skal dele samme beløp.

  Dette høres ikke mye ut, men bare kommunenes andel av utvanningen av oljeformuen – én prosent – tilsvarer 25 milliarder. Det var nemlig det beløpet kommunenes økte sin gjeld med fra 2010 til 2011.

  Politikerne har hele tiden argumentert for at dagens investeringer pga. økt befolkningsvekst vil betale seg på sikt via økte skatte- og avgiftsinnbetalinger pga. denne. Mange av oss visste bedre, og nå vet alle det; de økte investeringene er ulønnsomme, de vil aldri bli betalt ned, og må følgelig dekkes på annen måte.

  Tar vi med det økte slitet på produsert realkapital som innvandringen medfører blir bildet enda mer dystert. Netto innvandring i første kvartal var på 17 000 personer. Om vi antar en tilsvarende økning i de resterende tre kvartalene, tilsier det en befolkningsøkning på nesten 70 000 mennesker, mer enn hele Drammens befolkning.

  Men uten skolene og helsetjenestene som Drammen har.

  Skoler

  13 barneskoler
  5 ungdomsskoler
  Én kombinert barne- og ungdomsskole, Gulskogen
  Én spesialskole
  Cirka 7 200 elever

  Er det noen som tror at 70 000 nye innbyggere i Norge hverken krever helsetjenester eller skoler? Veier eller boliger?

  Den som i dag innvilges norsk statsborgerskap får en andel i «Statens Pensjonsfond Utland». Fondets markedsverdi som du finner her er pr. kl. 11:15 nesten 700 000 pr. person. Med andre får en somalier som innvilges norsk statsborgerskap i dag en velkomstsjekk på ca. 700 000 kroner.

  I tillegg livsvarig forsørgelse til en kostnad som i dagens NOK antakeligvis, forsiktig anslått, utgjør mer enn 25 millioner siden de svenske tallene nedenfor er noen år gamle, samt justert for norsk kostnadsnivå. Jeg har skrevet om dette tidligere på FY.

  En studie ved Stockholms Universitet viser at en ikke sysselsatt person koster ca SEK 20 millioner fra 20 til 67.

  Er det andre enn meg som reagerer på dette?

  • arifkarim

   «Er det andre enn meg som reagerer på dette?»

   Alle reagerer på dette selvsagt, men reaksjonsmåte er svært annerledes. Høyreekstremister som deg tror at de bare kan kaste ut eksisterende innvandrere, samtidig som venstreekstremister tror de bare kan fortsette med denne galskaps-utviklingen. Du tror kanskje at innvandrere er svært glad i at flere av deres gamle landmenn bosetter seg i Norge. Her tar du helt helt feil! Jeg og mange av mine venner er ikke noe glad i denne utviklingen. Mange av innvandrerne utnytter systemet fordi systemet er i seg selv er så svak og tilrettelagt for utnyttelse som mulig. Det er systemet som må endres, og ikke innvandrerne eller etniske nordmenn. Ellers ender det hele opp i en stor katastrofe.

  • Postman Pat

   Det er journalister som bærer det aller største ansvaret for den tragedien som nå utspiller seg foran øynene på oss. De har sjikanert oss. De har løyet for oss. De har ført nordmenn bak lyset i over 30 år.

   De har forledet godtroende nordmenn til å stemme mot sine egne interesser. For innvandrerne skulle i følge landets journalister redde både velferd og pensjoner. Nå vet vi at det er en gedigen løgn.

   Journalister har begått det største sviket mot det norske folk i hele vårt lands historie.

   Men de gir seg ikke. For tallene fra SSB vil de sørge for at går fortest mulig i glemmeboken. Slik at nordmenn kan fortsette sin søvngjengeraktige ferd mot undergangen.

  • Veldig godt beskrevet,Terje.

 • arifkarim

  «Rapporten er god, og den dokumenterer det vi kan tenke oss frem til:

  En gjestearbeider fra Sverige er svært lønnsomt for Norge.
  En polsk snekker som tar med seg familien er mindre lønnsomt.
  Minst lønnsomt er en arbeidsledig innvandrer fra et fattig land.»
  http://stavrum.nettavisen.no/?p=5109

  • Postman Pat

   Må jeg gjenta dette til stadighet?

   Med en begrepsbruk som «svensk gjestearbeider …» viser du at du ikke tilhører det norske folkefellesskap.

   I det europeiske folkefellesskap, som nordmenn er en naturlig del av, inngår både svensker og polakker.

   Det gjør aldri en pakistaner.

 • undrende

  Vidar Kleppe skriver.
  #På kort sikt bidrar riktignok innvandrere fra Vesten og Øst-Europa positivt. De er gjerne ferdig utdannet og går rett i jobb når de kommer til Norge. Men på sikt bidrar de negativt ved at de over tid blir som nordmenn flest.#

  Betyr det at han er redd for at de fra Øst europa blir like late som normenn?

 • FrPer

  Kloke ord fra, Jan Simonsen. Han og Kleppe savner jeg i dagens FrP, bare så du vet det, Siv Jensen!

 • Undrende har et poeng:
  «På kort sikt bidrar riktignok innvandrere fra Vesten og Øst-Europa positivt. De er gjerne ferdig utdannet og går rett i jobb når de kommer til Norge. Men på sikt bidrar de negativt ved at de over tid blir som nordmenn flest.»

  Det dette betyr, i klartekst, er at også nordmenn flest «tar mer ut» enn de bidrar med. Og det er et problem. Det er ikke dermed sagt at innvandring fra vestlige land dermed er et problem. Det betyr at vi ALLE er et problem, og noe må gjøres. Endringer må til, og de endringene vil gjelde for både etniske nordmenn og innvandrere fra andre vestlige land. Og ettersom de er vestlige, er det overhode ingen grunn til at de ikke skulle bli like potensielt «økonomisk fruktbare» som det det er nødvendig at vi alle blir.

  Men med innvandrerne fra «lavinntektsland», som det står i artikkelen, er saken klar: De er en byrde fra første stund. Den type innvandring bør rett og slett stoppes umiddelbart.

 • Harald

  Dette er bare bløff av Vidar Kleppe.Demokratene har nettopp hatt landsmøte og tok ikke en gang opp innvandringspolitikk.Hadde det vært så viktig som Kleppe vil ha det til for Demokratene,burde jo Demokratene kommet med den ene uttalelsen sterkere enn den andre i innvandringspolitikken.Men landsmøtet kom ikke med et eneste ord om innvandringspolitikk.Før Kleppe og Demokratene går ut å krever at staten må få en strengere innvandringspolitikk,bør Demokratene feie for egen dør.I Demokratenes program er ikke ordet «islamisering» en gang nevnt.Heller ikke andre konkrete saker som «Norge for nordmenn» eller lignende uttalelser som sier noe om hva man i utgangspunktet ønsker.
  Demokratene er fortsatt bare en dårlig etterligning av Frp.Både Frp og Demokratene er opptatt av hva innvandring koster, og om man går med underskudd på innvandring.
  Man gir ikke fra seg sitt eget land uansett overskudd eller underskudd.Norge er ikke til salgs !
  Kristent Samlingsparti (KSP) er fortsatt det eneste partiet i Norge som har programfestet at de er imot både innvandring og islamisering.
  Så vi får satse på KSP eller et nytt parti.

  • @Harald
   Den eneste som tok opp innvandringsproblemet på landsmøtet til Demokratene i Norge ble sjikanert på det groveste av møtelederne. Dette er Demokratene i Norge i et nøtteskall.

 • D.Olsen

  Hei Harald

  Demokratene er å stole på i kampen mot islam, se bare på jobben Kleppe har gjennomfort for å stoppe bygging av moske i Kristiansand samt å fjerne all støtte til alle muslimske trossamfun i Norge. KSP har ikke støttet Kleppe i dette, Harald. Hva har egentlig KSP foreslått av forslag for å stoppe innvandringen og islamiseringen av Norge? Og hvor har KSP gjennom valg fått innvalgt folkevalgte repsententer som tar opp denne viktige saken ? Og helt tiil slutt bør du lese denne artikkelen, Harald….

  Nei til islamisering

  Den skandaleombruste organisasjonen SOS-rasisme fikk politiets tillatelse til å lage bråk under møtet som Stopp Islamiseringen Av Norge arrangerte på Festplassen i Bergen i går. Selv om de ikke fikk tillatelse til å bruke ropert for å overdøve talerne i det lovlige arrangementet, ble demonstrantene ikke fjernet selv om de skapte så mye støy at det var problemer for mange tilhørere å få med seg talene til Demokratenes leder Vidar Kleppe og SIANs leder Arne Tumyr.

  Sara Marie Skaug Bjørkly, leder for SOS Rasisme i Bergen, sier til Bergens Tidende at målet med deres motdemonstrasjon var å ødelegge den lovlige møtet til Stopp Islamiseringen Av Norge. «Vi møtte med nok folk til at ingen kunne høre dem.»

  «Det er helt greit med ytringsfrihet. Men jeg skulle ønsket at de gjorde det på en sømmelig måte. Det er synd at politiet må bruke ressurser på dette,» sier Demokratenes leder, Vidar Kleppe, til Bergens Tidende.

  «Motdemonstrantene ropte ”Nei til rasisme i Norge i dag”, og benyttet sine stemmebånd til å skrike denne setningen i samlet ”kor” i tide og utide. Dessverre var lydanlegget av det puslete slaget, men vi som sto nærmest scenen, fikk med oss de kloke ord fra talerne, selv om ”yrkes-demonstrantene” gjorde sitt for å tøye politiets tålmodighet,» sier lederen for Demokratene i Bergen, Terje Haugom.

  Og det fikk høre var blant annet at Vidar Kleppe lekset opp med medlemmene av SOS-rasisme. Ifølge Bergens Tidende minnet Kleppe om at det er kommet frem i media at flere i SOS Rasisme har drevet med underslag av offentlige midler.

  «Med all tydelighet hadde ikke disse, som kappskreik med måkene, skjønt hva det dreide seg om. Det er ikke rasisme å forlange, at de som er kommet til verdens beste land å bo i må finne seg i å innrette seg etter norsk kultur, tradisjon, lov og rett, kvinnesyn og bekledningtradisjoner. Det er heller ikke rasisme å hevde norsk kulturplattform og det kristne verdigrunnlag. Våre nye landsmenn er hjertelig velkomne til å ta del i de religiøse samlinger som finnes i Norge. Men noen oppblomstring av et såkalt ”religiøst” system, som i virkeligheten er et fundamentalistisk, ideologisk, politisk system, med ”sharialover”, steining av kvinner, pisking av menn, tvangsekteskap og omskjæring av småjenter, – nei, det vil vi ikke ha her,» sier Demokratenes leder i Bergen, Terje Haugom.

  «Den ”islamske revolusjon” er en ideologi som Europa dessverre har sluppet for langt. En jernhånd må til, dersom den vestlige kultur skal bestå. I Norge må våre muslimske innbyggere forstå at vi ikke vil dem til livs på noen måte. Men de må få med seg at har de først tenkt å bo og virke i Norge, blir det på norske premisser – fullt og helt. Det er de som må tilpasse seg oss – ikke omvendt,» legger han til.

  • @D. Olsen
   Du skriver:
   Sitat: Og det fikk høre var blant annet at Vidar Kleppe lekset opp med medlemmene av SOS-rasisme. Ifølge Bergens Tidende minnet Kleppe om at det er kommet frem i media at flere i SOS Rasisme har drevet med underslag av offentlige midler. Sitat slutt.
   Vidar Kleppe skal være varsom med ordet «underslag».
   I eget parti feies slike ting under teppet og varslere ekskluderes.

 • Grete

  Hei Harald

  Kristent Samlingspartis sitt fundament som ligger ute på nettsidene sier sier ingen ting om innvandring og islam slik du hevder, Harald. Jeg vedlegger derfor dette fra nettsidene til KSP:

  FUNDAMENT

  1.Kristent Samlingsparti vil bidra til å styrke kristen tro og kultur i vårt folk. Kun Guds velsignelse kan gi Norge en positiv fremtid.

  2.Kristent Samlingsparti vil offentlig uttrykke seg klart og tydelig om det som står klart i Guds ord, i alle sammenhenger.

  3.Gud har gitt menneskene et spesielt ansvar for familien. Kristent Samlingsparti vil arbeide for tiltak som kan beskytte kjernefamiliene.

  4.Kristen nestekjærlighet er å ta vare på de svake i samfunnet, det være seg både eldre og syke, fattige og andre som har behov for vår omsorg.

  5.Gud har gitt menneskene sitt skaperverk for at vi skal forvalte det på best mulig måte. Naturen skal brukes til gagn for menneskene, både for den nåværende generasjon og for de kommende generasjoner.

  6.Kristent Samlingsparti er et ikke-sosialistisk parti, som vil arbeide for å styrke respekten for det enkelte menneskes egenart.

  7.Kristent Samlingsparti vil verne om de rettigheter Grunnloven gir oss, blant disse eiendomsretten, næringsfriheten, ytringsfriheten og den personlige frihet.

  8.Kristent Samlingsparti mener at det private initiativ er en rett som Gud har gitt oss og som gir mennesket, både økt livslyst og motivasjon. Dette gir også høyere produktivitet.

  9.Kristen Samlingsparti er imot diskriminerende behandling på grunn av rase, religion, etnisk opphav eller kjønn.

 • Harald

  Kristent Samlingspartis innvandringspolitikk er dette
  som er hentet fra partiets pgrogram på nett;

  FLYKTNINGPOLITIKKEN

  Norge må føre en restriktiv flyktning -, innvandrings – og asylpolitikk. Ellers kan bl a den islamske kulturinnvandring representere en fare for Norges land og folk som egenart. Bare reelle flyktninger skal tas imot.
  Restriktiv innvandringspolitikk er nødvendig, da vi ellers vil undergrave vårt eget fundament. Ordningen med såkalt familiegjenforening skal ikke skje automatisk, men vurderes og gjøres etter skjønn og begrenses til ektefelle og mindreårige barn. Der beskyttelse innvilges gjennom asyl, med oppholdstillatelse basert på humanitært grunnlag, skal utgangspunktet være at man returnerer til hjemlandet når forholdene er trygge.
  Oppgivelse av «falsk identitet» er en kriminell handling og skal medføre en umiddelbar utvisning og hjemsendelse. Dette må også gjøres hvis man for øvrig begår grove kriminelle handlinger i Norge.
  Kristent Samlingsparti vil:
  1.At alle innvandrere skal lære seg norsk
  2.At kriteriene generelt for de som påberoper seg å være flyktninger skal behandles restriktivt strengt og konsekvent
  3.At innvandring fra land med samme kultur og religion også i utgangspunktet skal behandles restriktivt
  4.At den enkelte kommune, på eventuelle flyktningmottak selv skal avgjøre om man vil ta i mot disse, og kunne bestemme antall
  5.At asylsøkere som har fått avslag i et annet europeisk land, blir returnert til landet de kommer fra uten noen ny behandling av søknaden innen Norge

 • D.Olsen

  Da konstaterer jeg at KSP støtter muslimsk innvandring til Norge, dette i sterk motsettning til hva du gang på gang har hevdet, Harald.

  KSP vil heller ikke fjerne all økonomisk støtte til muslimske trossamfunn, slik som Vidar Kleppe og Demokratene vil.

  Og at KSP vil at den enkelte kommune selv skal få bestemme antall asylsøkere kommunen kan ta i mot før søknaden om en får asyl eller ikke er behandlet , er rett og slett håpløs, Harald.

  Har KSP folkevalgte-repsentanter i noen av landets kommunr eller fylker, Harald?