Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Muslimene er de første ofrene for islam

«Jeg hater ikke muslimer. Muslimene er blant de første ofrene for islam», sier lederen for English Defence League, Tommy Robinson. Forrige måned diskuterte han islam kontra den engelske høyresiden i en halvtimes lang TV-debatt på BBC. Han diskuterer blant annet med en muslim som leder en organisasjon som vil forby den engelske forsvarsligaen. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=kxs1jxQ5WnI&feature=player_embedded

Tommy Robinson intervjues av 60 min:

httpv://www.youtube.com/watch?v=SC6izfZiEkU&feature=related

26 comments to Muslimene er de første ofrene for islam

 • Terje

  «Jeg hater ikke nazister. Nazistene er blant de første ofrene for nazismen», sa lederen for Hjemmefronten, Ola Nordmann, i 1940.

  Var det på den måten nazismen ble beseiret? Ved å bekjempe en ideologi uten å bekjempe tilhengerne?

  Utsagnet til Tommy Robinson er absurd.

  • Tvert imot. Godt sagt av Tommy Robinson. Det er ingen tvil om at det er den muslimske befolkningen i islamsk styrte land som lider mest ved at islam er gjort til det styrende systemet i landet, og ved at regimeene dermed bryter alle menneskerettigheter. Dernest er det også et faktum at det store flertallet av mennesker som er drept og lemlestet av islamistenes terror, selv er muslimer.

 • Johan

  Det er rart hvordan antiislamfolkene er så skråsikre på at alle muslimer ønsker seg streng sharialovgivning i vestlige land og at de etterhvert vil ta over. Om de mener vestlige folk er så svake, da sier det mer om hvor utpinte og kulturløse vi er blitt på grunn av globaliseringen. Men det er tabu i høyrepopulistkretser å snakke om amerikanisering, ødeleggelse av norsk kultur fra den kanten. Virker som de fleste på venstresiden har gitt opp uansett. Nå er det en naturlov med TV-reklamer, voldsomme kjøpesentre og halloweenfeiring.

  • Johan

   Ting må sees i sammenheng, men høyrepopulistene bryr seg ikke om sammenhenger. Norge og vestlige land TRENGTE innvandrere, de kom for å få et bedre liv. Høyresiden synes jo vanligvis lykkejegere er noe positivt, om det gjelder Røkke som reiser til Alaska for å fiske, men ikke når det gjelder folk som kommer hit for å få en (for de fleste nordmenn) dårlig betalt jobb. Har mer respekt for klassisk konservative som ihvertfall har verdier og kan begrunne hva de mener.

   • Terje

    Norge har aldri trengt innvandrere fra den tredje verden. Norge har heller aldri rekruttert innvandrere fra den tredje verden. Slutt og lyv. Pakistanerne lurte seg som kjent inn i Norge som turister.

    Du lider av helt åpenbare vrangforestillinger når du sammenlikner det å søke lykken vestlige borgere og land imellom med det å søke lykken som trygdeklient i vestlige land.

    Norge har aldri hatt underskudd på arbeidskraft til dårlig betalte jobber. Påstanden faller på sin egen urimelighet.

    Du lider av bisarre vrangforestillinger som hindrer utsikt til den virkelige verden.

    • Johan

     Jeg tror ikke noen lurte seg inn som turister. Det var behov for arbeidskraft, ellers hadde vel ikke pakistanerne fått tilbud om jobb her? Det faller på sin egen urimelighet å påstå at alle innvandrere/muslimer går på trygd. Det er jo mange som jobber som leger, bussjåfører osv osv. Det tror jeg du også har fått deg med. Jeg liker ikke sammenblandingen av kriminalitet, trygd,asylsøkere, innvandring, islam, (høyre)sosialdemokratiske regjeringer, som om alt skal ha sammenheng. Det er en konspiratorisk tankegang. Det er greit å si at man mener det ble gjort feil på 70-tallet, at innvandrere som jobbet her ikke skulle fått kommet og at de skulle dratt tilbake etter jobben var gjort. At man får lett får trygd her, at noen misbruker den. Samme med asyl. At man mener islam er en konservativ og undertrykkende religion. Men konspirasjonsgreien er farlig og kan i konsekvens føre til handlinger som Breivik sine, som jeg vet dere bagatelliserer.

     • Terje

      Du bare beviser min påstand med det idiotiske innlegget ditt Johan. Selv ikke fakta er du villig til å akseptere, men må omskrive disse også.

      Du bekrefter at du lider av syke vrangforestillinger. Jeg skjønte at det var meningsløst å svare deg, og fikk det dokumentert.

      Søk hjelp, du er faen ikke mentalt frisk. Håper for all del du ikke har tilgang til våpen eller sprengstoff.

      • Postman Pat

       «Du bare beviser min påstand med det idiotiske innlegget ditt Johan. Selv ikke fakta er du villig til å akseptere, men må omskrive disse også.»

       Historien om hvordan pakistanerne kom til Norge har både Aftenposten og VG forsøkt å forfalske ved minst et par anledninger. Til tross for dette motbydelige svineriet er løgnaktige journalistbeist blant dem som etterlyser en faktabasert debatt. Du vet ikke om du skal le eller gråte.

       Myndighetene har også forsøkt å forfalske historien om pakistanerne. Blant annet i et utkastet til en NOU. Men det måtte pent tas ut igjen etter at løgnen ble oppdaget og påtalt. For oss som vokste opp i et fritt Norge er dette en uhyrlighet uten sidestykke. Det var sånn vi leste om ble gjort i Østblokken. Men ikke i vår del av verden.

       For politikere og journalister er fakta som ikke passer inn i den multikulturelle ideologi blitt et skjellsord. «Kunnskapsløshet» fra «grumset» kaller de det. Men at det er mye kunnskapsløshet i folkedypet er det ingen tvil om. For gjennom en mindreverdig utdannelse står store grupper yngre nordmenn fra de brede lag uten historisk, kulturell og sosial kompetanse.

       Johan er en slik person. Han er imot amerikansk kultur, Røkke og kjøpesentre. Pussig nok er han for mer skole. Til tross for at han har vist seg svært motstandsdyktig mot nettopp den.

       Politisk debatt i et opplyst samfunn må være basert på rasjonalitet. Debatt uten har ingen mening. I et miljø der fakta, kulturelle og sosiale koder hverken forstås eller deles forgår det ingen rasjonell samtale.

       Derfor har det liten mening å kaste bort mange tastetrykk på Johan og hans likesinnede.

     • Det du sa der Johan, synes jeg faktisk var noe av det vettugste du har sagt siden du dukka opp her. Jeg er enig: Alle disse temaene må diskuteres temmelig separat, slenger man alt sammen opp i samme gryta ender det med konspirasjonsteoretisk tøv.
      Desverre er du selv intet unntak. I den andre tråden omtalte du f.eks. Israel som «Pariastat. Færre og færre støtter Midtøstens største drittsekker, israelerne, lenger» og «jeg kaller israelere flest det de er; egoister, drittsekker som kun tenker på seg selv» og «Har selv møtt ufyselige, usympatiske israelere som har prøvd å forsvare terrorregimet sitt.»

      Du vet det ikke selv, men dette irrasjonelle hatet mot midtøstens eneste demokrati, midtøstens eneste land som faktisk FØLGER menneskerettighetene, som ikke fengsler, torturerer og henretter politiske dissidenter eller fritenkere anklaget for «blasfemi», er i seg selv resultatet av en eldgammel «konspirasjonsteori» om jødene som et folk av «parasitter». For 70 år sida var det nasjonalsosialistene som sto for demoniseringen av, og hatet mot, et helt folk. Denne gangen er det dere på venstrefløyen, AP, SV og Rødt, og deres allierte, muslimene.
      Dere er SELV konspirasjonsteoretikere, i en slik grad at dere har institusjonalisert denne 60 år gamle løgnen om at jødene «stjal palestinernes land». En løgn som er så gal, så fullstendig hinsides selv den mest elementære kjennskap til begrep som «kronologi» og «kontekst», at selv en tiåring ville forstått det (dersom barnet da ikke allerede i en slik alder hadde blitt hjernevasket av den SV-fjolla han til enhver tid har som lærer i grunnskolen).
      Du anklager en del av dem som frekventerer dette forumet for konspirasjonstenkning, og du gjør det med rette. Men du innser ikke at du lider av nøyaktig det samme selv – og i ditt tilfelle er det verre: Disse som lider av det her inne, gjør det som regel av temmelig forståelige grunner; Desperasjon og en viss grad av panikk i forhold til de massive, raske endringene Europa går gjennom, kulturelt, religiøst o.s.v., samt den totale motviljen fra styresmaktene i forhold til å faktisk være villig til å diskutere disse tingene.
      I ditt tilfelle, derimot, dreier det seg bare om latskap.

     • «Det faller på sin egen urimelighet å påstå at alle innvandrere/muslimer går på trygd.»

      Riktig, men har noen noensinne påstått det?

   • Anonym

    Norge trenger ikke innvandrere, og flertallet
    av nordmenn ønsker heller ikke denne innvandringen.
    Folk kan bygge sitt eget land, og brødfø
    sine egne barn!

    • Anonym

     Hvis vi heller ikke hadde 15 000 aborter i året så hadde vi hatt mer nok folk selv.

     • Per

      Mangelen på arbeidskraft i enkelte sektorer løses bedre ved å frigjøre alle de titusener av årsverk som er bundet i offentlig finansierte stillinger som ikke produserer hverken produkter eller tjenester av allmenn nytte.

     • «Hvis vi heller ikke hadde 15 000 aborter i året så hadde vi hatt mer nok folk selv.»

      Ja så? Ville færre aborter ført til like mange flere innbyggere?

    • Terje

     Sannheten om «arbeidsinnvandringen»

     […]

     Pakistanske ”turister”

     Våren og sommeren 1971 fikk såkalte pakistanske ”turister” bred omtale i pressen. Unge og middelaldrende pakistanske menn på turistvisum drev gatelangs, nærmest på sultegrensen. Dagbladet skrev:

     INGEN KAN HJELPE PAKISTANERE I OSLO

     Ikke et eneste menneske – ikke en eneste organisasjon, absolutt ingen! – kan hjelpe de stakkars pakistanske ’turister’ i Oslo. Problemet skyves vekk – ikke av motvilje – så langt derifra, alle vedkjenner seg problemet. Men det finnes ikke ”hjemmel” for noen til å ta initiativ. Imens vokser og vokser problemet.

     – Kan ikke Oslo kommune gjøre noe? Dagbladet stiller spørsmålet direkte til sosialrådmann Hans Cappelen:

     – Gjøre og gjøre, svarer han. – Vi kunne naturligvis gi dem mat. Ellers kan vi vanskelig foreta oss noe.

     – Men har ikke Oslo et eget kontor for fremmedarbeidere?

     – Nei, problemet er jo nettopp dette at de pakistanske mennene som daglig vandrer rundt i Oslos gater befinner seg her som ’turister’. Følgelig er deres problem et problem for Sosialdepartementet. Oslo kommune kan ikke skaffe dem boliger, ikke arbeide – men muligens husly fra natt til natt – men da kommer de automatisk inn i den gruppen som går under betegnelsen ’uteliggere’ – og det vil vi nødig… (8. juni 1971).

     En rekke frivillige organisasjoner ble forespurt om å hjelpe de pakistanske mennene. Røde Kors tok til slutt affære og bistod mennene med innkvartering, og myndighetene fravek reglene om arbeids- og oppholdstillatelse: Fremmedloven fra 1956 krevde at slik tillatelse skulle innhentes før innreise til Norge. De pakistanske mennene fikk dispensasjon til å søke slik tillatelse etter at de ankom Norge.

     Dagbladets oppslag kan gi inntrykk av at pakistanere observert i Oslos gater sommeren 1971 var et nytt fenomen. Men NOU-statistikk viser noe annet. I 1967 var det registrert 10 pakistanere her. I 1969 var de blitt til hundre, og i 1971 var antallet nesten tidoblet til 990 personer. Statistikken fra 1971 viser også at eksempelvis 450 marokkanere og 390 tyrkere hadde fått lovlig opphold her. En artikkel i Arbeiderbladet fra 1. februar 1969, avdekker at norske myndigheter i lengre tid hadde kjent til at menn fra tredje verden søkte lykken i Norge:

     FOR DYRT Å SENDE UTLENDINGER HJEM

     – For å spare norske borgere for noen ekstra skattekroner, ble fremmedloven ikke alltid praktisert bokstav for bokstav. Da skulle alle utlendinger som kommer hit til landet uten arbeids- og oppholdstillatelse i orden, vært sendt hjem så snart anledningen bød seg, sier sjefen for Statens Utlendingskontor A.E. Jøraanstad…

     – Men ofte har disse utlendingene ikke penger, og da måtte vi ha betalt hjemreisen. For å slippe det, lar vi dem arbeide her midlertidig, så de får spart til reisa hjem, sier Jøraanstad.

     – Mange utlendinger kommer her som turister…?

     – Turister og turister, det er riktig at vi har mange tilfeller av turister som skaffer seg jobb her, men det er såkalte falske turister, som hele tida har hatt til hensikt å jobbe i Norge. Afrikanere, for eksempel, reiser ikke på ferie til kalde Norge, de vil ha arbeid og skulle i følge fremmedloven vært sendt hjem.”

     Hvorfor norske myndigheter ikke håndhevet lovverket, handler kanskje ikke bare om ”borgernes skattekroner”. Muligens handlet det om at antallet ulovlige arbeidsinnvandrere fremdeles var så godt som ubetydelig og mer eller mindre ”usynlig”. De utfordret heller ikke norske borgere på arbeidsmarkedet. Det er også god grunn til å anta at myndighetene på dette tidspunktet ikke forutså at innvandringen ville øke de påfølgende årene.

     Kyniske ”brødre”

     De ”norske” pakistanerne i Oslo i 1971 vandret altså ikke i Oslos gater for å nyte norsk sommer. Mange ankom først Vest-Tyskland – på turistvisum. De som ikke klarte å finne arbeid der, dro videre til andre europeiske land. Danmark innførte innvandringsstopp i 1970. Norge ble således en av de siste mulighetene for innvandring til Vest-Europa. Og formalitetene ble ordnet av bakmenn som tok seg godt betalt:

     USMAKELIG HANDEL MED PAKISTANERE – Politiet varslet av norsk konsul.

     En av svartebørshaiene på fremmedarbeidermarkedet er på vei til Norge. Fremmedpolitiet i Oslo har fått navnet på mannen, som er pakistaner. Han mistenkes for «menneskehandel» med landsmenn. Mot klekkelig betaling skal mannen ha lovet fem pakistanere, som i øyeblikket venter spent i Hamburg, tilsagn om arbeid i Norge. Et slikt tilsagn er tvingende nødvendig for de fem pakistanerne om de skal få innreisetillatelse til Norge som arbeidstakere… (Arbeidebladet 9. juni 1971).

     Daværende statsråd Oddvar Nordli var meget oppbrakt over den påståtte handelen med først og fremst pakistanere. Som kommunal- og arbeidsminister nedsatte han en komité som skulle arbeide frem løsninger på menneskehandelen med mer: ”Statsråden ser meget alvorlig på opplysningene om at det drives ’menneskehandel’ med pakistanere som ønsker seg til Norge. Denne ’handelen’ påstås å finne sted i Hamburg… Statsråden minner om at Regjeringen har foreslått lovregler som skal forby privat arbeidsformidling i framtida…”

     Statsråd Nordli pekte også på mulige sosiale konflikter på grunn av den kulturelle kløften mellom de nyankomne og nordmenn.

     – Så lenge vi får tilførsel av arbeidskraft fra de nordiske land og øvrige europeisk stater byr ikke dette på store problemer sosialt sett. Disse arbeiderne har lettere for å gli inn i det norske samfunnssystem. Grupper som derimot kommer fra for eksempel Pakistan møter her et samfunn som er totalt annerledes enn de er vant til. Også dette forhold må den nye komiteen vie stor oppmerksomhet, sier statsråd Nordli. Han vil personlig gjøre det som er mulig for å få satt en stopper for en ukontrollert arbeidsformidling av pakistanere som vil til Norge (Arbeiderbladet 3. juni, 1971).

     At det foregikk en mer eller mindre skjult innvandring som ikke var ønsket av myndighetene, kommer også klart frem i en annen artikkel i Dagbladet. Norge hadde innført passkontroll på Østbanen for å stanse pakistanere som tok seg ulovlig til Norge:

     Pakistanere uten arbeids- og oppholdstillatelse har oppdaget at det går an å gå av toget i Østfold. Dermed unngår de passkontrollen på Østbanen. Søndag ble 10 pakistanere stoppet av passkontrollen i Halden og sendt tilbake. De ville ikke opplyse hvorfra de hadde sine opplysninger om at det var boliger og arbeid å få i Halden, men man antar at et tysk byrå står bak som tar klekkelig betaling for sine informasjoner (21. juni 1971).

     Kald skulder fra finnene
     Hvordan taklet våre naboer i øst de omtalte pakistanske ”turistene”? En Dagbladartikkel fra 24.september 1971 forteller at finnene umulig kan har vært bekymret for ”borgernes skattekroner”. Pakistanerne ble behandlet som ”charterturister”:

     FORFROSNE OG DØDSTRETTE PAKISTANERE MARSJERER

     Protestmarsj mot finsk politikk… Forfrosne og dødstrøtte fortsetter de utviste pakistanerne sin demonstrasjonsmarsj mellom Helsingfors og Åbo. Over 10 mil har de gått… Meningen var at de 19 arbeiderne som deltar i protestmarsjen skulle ta båten over til Sverige, men de svenske myndighetene har besluttet at de ikke vil ta imot dem. Hvis de går om bord på båten til Sverige, får de ikke komme i land, men må reise tilbake til Finland. Der planlegger man å sende dem med et charterfly som flyr gruppa direkte til Pakistan, på den finske stats bekostning. Men ennå går de – en veritabel ’smertens vei’. Myndighetene tar det kjølig. Regjeringen har bestemt at de skal ut av landet.”

     Tre og et halvt år etter medieoppslagene sommeren 1971 innførte Norge innvandringsstopp, etter kraftig press fra venstresiden (LO og AKP(m-l) med flere) som mente at norske arbeideres muligheter på arbeidsmarkedet var truet av de nyankomne arbeidskreftene. Da vi innførte den såkalte innvandringsstoppen i 1975, hadde 3.772 pakistanere arbeids- og oppholdstillatelse i Norge.

     I dag er det flere som vil ha det til at denne innvandringshistorien handlet om at de samme landene søkte etter billig arbeidskraft fra den tredje verden. Slik forklares også hvorfor så mange av ”turistene”, omdøpt til arbeidsinnvandrere, som kom på 60/70-tallet i dag er uføretrygdet eller på annen trygd; de arbeidet så hardt og er nå helt utslitt for sin innsats for Norge. Jeg mener ikke med dette å antyde at de ikke jobbet, mange gjorde det og mange jobbet også hardt, men motivene for denne arbeidsinnsatsen er neppe noen romantisert innsats for Norge: Langt de fleste jobbet hardt for å få sin egen familie til landet og for å gi dem bedre levekår og for å gi sine barn bedre fremtidsutsikter. Derav vokste også innvandringen, til tross for at de samme land i stort sett samme periode (første halvdel av 1970-tallet) innførte såkalt innvandringsstopp.

     I dag ser vi resultatene av denne innvandringen.

     […]

  • Johan,

   Muslimer har ikke noe valgmuligheter, da de er slaver av Allah, deres månegud. Sharia er den viktigste bestanddelen i deres lære og for å få det verdensomspennende kalifatet komplett.

   Vi er født i frihet til å tro, de er altså slaver. Da kommer det naturlige spørsmål frem. Hvem står for det gode og onde her.

   Det finnes ikke liberal Islam, de er bare liberale mens de er i mindretall. De kan lyve, men kun hvis det gagner Islam, ikke ellers. De skal stå som gode eksempler for Islam, men der er det mange som feiler, skal de få oss til å tro.

   Euro-Islam er under press, for de kan ende opp som «kafir» («utstøtt») og kan dermed drepes med velbehag.
   Så derfor kommer foredragsholdere for å rette opp og med det bryter de nærmeste alle lover i det landet de holder foredrag i med verbale utsagn om hat mot kristne og jøder. Men de må være indirekte i Norge, ellers kan de miste økonomisk støtte.

   Det totalitære i Islam ble aktet høyt i SS, gjennom de faste samtalene Stormuftien av Jerualem hadde med Himmler og Heydreich. Det førte til muslimske SS-avdelinger på Balkan.

   Hvis Islam var så liberal som mange vil ha det til, hvor er bevisene for dette? Kom med konkrete beviser som i tydelighet viser noe annet!

   Det finnes nemlig ikke, fordi hadde det gjort det, ville verden ha sett annerledes fra ca. år 615 og oppover. Muslimene ble kastet ut av Spania i år 622 og senere ble det Ottomanske riket oppløst. Alt dette var forsøk på å opprette et verdensomspennende kalifat.

   De har ikke glemt at vi stoppet dem. Muslimbrødrene og deres møte i Kairo i 1928, var opptakten til det vi ser i dag. Hijaben er deres politiske hodeplagg, og muslimske kvinner bærer dette og bærer frem barn i Europa for å vinne Vesten med barnevogner. De hadde prøvd militært og tapt, da måtte man få frem en ny strategi.

   Det var dette møtet i Kairo handlet om.

   • Johan

    Det faller på sin egen urimelighet å anklage vanlige muslimer i dag for at noen ss-folk på balkan for 70 år siden var muslimer. Jeg er mer bekymret for antimuslimen Breivik, som drepte 77, skadde og traumatiserte flere, ødela regjeringsbygningen og har kostet samfunnet milliarder av kroner for ETT ÅR siden. Jeg er bekymret over at titusner av nordmenn mer eller mindre mener det samme som han. Har hørt folk som delvis støtter han. «Han har jo et poeng..angrepet på regjeringskvartalet var greit, men å drepe norske ungdommer var kanskje å gå litt langt.»

    • Til Johan,

     I din liberale iver, ønsker du ikke engang å undersøke mine påstander. «Noen ss-folk» ????? skrev du, det var flere DIVISJONER med Hanschar i spissen.

     Stormuftien sa ordrett at Det Stor-Tyske riket hadde sammenfallene interesser med Islam i jødespørsmålet.

     70 år siden skrev du, Stormuftiens fetter het Yasir Arafat og gikk i muftiens lære. PLO er tuftet på nazistens ideer. Dette går opp i våre dager…

     Men ettersom du skriver slik du gjør, er vel fakta noe du ikke tar innover deg.

     Å trekke Breivik mot mitt innlegg, er rett ut sagt kriminelt og du burde blitt moderert bort.

     Jeg holder meg til fakta og historie, for du vet noe om fremtiden når du analysert fortiden. Du holder på med noe annet.

  • vs60

   Dette sa Johan:
   Det er rart hvordan antiislamfolkene er så skråsikre på at alle muslimer ønsker seg streng sharialovgivning i vestlige land og at de etterhvert vil ta over.
   Og dette er realitetene:
   Hvilken idiot sier at sharia lover ikke er i Norge?
   Mørke er i ferd med å senke seg over Norge også, så lenge de lite begavede gjør knefall for muzzene.
   http://ivarskrivar.com/2012/05/26/sharia-domstol-i-bergen-bryt-menneskerettane/
   Slik det er innført i Svergie allerede.
   http://ivarskrivar.com/2012/05/17/sharia-lover-innfort-i-sverige/

  • Vel, Johan. Det finnes meningsmålinger som forteller noe om hva muslimer i vestlige land ønsker seg, og de viser at et skremmende høyt antall muslimer bosatt i land med en vestlig styre ønsker seg sharialover. I Storbritannia svarte eksempelvis 57 prosent av unge muslimske menn at de var tilhengere av å innføre sharialover, mens 32 prosent svarte at de var tilhengere av terror.

 • Anonym

  Norge trenger heller ikke politikere som skammer
  seg over sin identitet og historie, og som kjører
  landet i senk og bytter ut befolkningen.

  • Johan

   ENIG! Derfor må vi stoppe amerikaniseringen; kutte ut voldsomme kjøpesentre, store kjeder av butikker osv, ikke la unorske typer som Røkke tjene seg søkkrike, ha så mye penger som ingen mennesker trenger mens skoler i dette landet forfaller! Jeg er for mer norsk kultur. Om man går rundt i Oslo ser man ikke mye norsk kultur verdt å bevare. Hvis vi hadde hatt en stolt kultur ville ikke så mange fryktet og lagt skylden for ting på muslimer.

   • Eirìkr

    Kan skjønne at Oslo ikke er beste plassen å lete etter norsk kultur på. Men så er det da ikke alle som bor i Oslo, jeg gjør ikke det.

    I andre deler av Norge finnes det mange eksempler på flott norsk kultur. Stiklestad er et godt eksempel på det. Stavkirkene og bunaden er noe av det mest norske vi har. Det norske språket er allerede modernisert mer enn nok, og etter min mening bør vi delvis ta tilbake det norrøne språket for å bedre vår identitet. Jeg er sterkt for det norrøne språket, som du ser i nicket mitt, som er den norrøne versjonen av navnet Eirik.

    • Mitt er Eyvindr ;o)

     Johan: Det du snakker om, globalisering og amerikanisering, er et helt greit tema å ta opp,og det er et tema som er verdt en diskusjon. Men ikke bland det sammen med islam. Du finner ingen her som ikke hellet ville ha en MacDonalds på hvert hjørne en en eneste jækla moske. Ikke undertegnede heller.
     Men for å problematisere litt: Det du kaller «amerikanisering» er egentlig ikke «amerikanisering» i det hele tatt. Verdens to første «kjøpesentre» var ikke amerikanske, men ett britisk (Oxford Covered Market», åpnet i 1774) og et russisk (Gostiny Dvor, i St.Petersburg, fra 1785). Og i 1819 åpnet «The Burlington Arcade» i London.
     Det du kaller «amerikanisering» er hele vår vestlige kultur i sin utvikling, og Norge er en del av den vestlige kultursfære. Om USA aldri hadde eksistert, ville vi sansynligvis likevel hatt kjøpesentre og gatekjøkken i dag. Høyhus, kjøpesentre o.s.v. er det naturlige resultatet av folkevekst og urbanisering, alt det som preger VESTEN, med den økonomiske utvikling og urbaniseringen og alt det som er knyttet opp til det, og har ingenting med «amerikanisering» å gjøre.
     Du er bare en helt vanlig venstrevridd kar som lider av en irrasjonell fobi for alt amerikansk. Jeg kjenner lusa på gangen, jeg var slik sjøl en gang i tida. Verden går framover.

   • Anonym

    Det du sa om Røkke beviser at du bare er et misunnelig vesen. Han begynte med to tomme hender og gadd arbeide seg opp. Gakk hen og gjør det samme.

 • Anonym

  Det er ikke amerikaniseringen eller kjøpesentre eller
  at folk tjener seg rike som er problemet.
  Problemet er ledende politikere undervurderer islam.
  Tankeløst gir de litt og litt av friheten, som
  den vestlige verden har blitt attraktiv for,
  og bøyer av for særkrav, nettopp for å tilfreds-
  stille den muslimske minoriteten.
  De godtar stilltiende at mannen bestemmer over kvinnen,
  dysser ned overrepresentasjonen av voldtekt mot den
  etniske norske kvinnen, begått av ikke-vestlige
  innvandrere osv.
  Det multikulturistene gjør er å ta vekk noen av
  de verdier som likestilling, ytringsfrihet,
  moral, rettferdihet, menneskeverd til fordel
  for tvangen og ufriheten som de muslimske samfunnet
  består i.
  De gjør et dårligt valg, den vestlige verdens verdier
  har, til tross for feil og mangler, mye bedre verdier
  og normer enn den muslimske verden, for hos oss
  har det vært individuell frihet, og det betyr alt.