Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hvorfor lærer vi aldri av historien?

«Det sies at man skal lære av historien. Spørsmålet er hva skal man lære og hvordan? Jeg har ofte følelsen av at her tør man ikke se sannheten i hvitøyet om det dreier seg om innvandring, asylsøkere, kriminelle, narkoselgere, voldtektsforbrytere og alle de som oppholder seg her i landet ulovlig. Man viker liksom unna fordi sannheten kan virke litt for brutal», mener vår kommentator Amund Garfors. Han fortsetter:

«Men det er jo fordi man hele tiden er på etterskudd, eller man tenker ikke over hvilke konsekvenser politikken vil ha i framtiden. Ikke er det så farlig heller vil noen påstå, fordi man blir heller aldri stilt til ansvar for sin udugelighet.  Og dersom man blir stilt til ansvar, da har man alltid en stående forsvarstale i beredskap. Nei, det er vel ingen som kan påstå at disse folka tar ansvar? For sannheten er den at politikerne herser og gambler med livet og framtiden til folk. Og de bryr seg katta om hva som skjer om 10, 20 eller 30 år! For da regner de med at de selv ligger 6 fot under torva…

Det var mye nød og elendighet i Tyskland før 2dre verdenskrig. Etter hvert fikk folket nok av å være ydmyket, og ropet om det sterke mann runget øredøvende over landet. Vi vet jo alle hvordan det gikk. Som sagt, så skal vi lære av historien, og hva kan vi så lære av dette? Kanskje at det ikke lønner seg å ydmyke folket? Ja kanskje også at det ikke lønner seg å la folket føle seg sveket av sine egne ledere, og føle at de ikke respekterer dem?

Hva ser vi nå nesten over hele Europa? Jo, en finansiell katastrofe som nærmer seg dag for dag, der store økonomiske problemer kan eksplodere og føre til kaos og uante tilstander. Når 50 % av spansk ungdom går uten arbeid, og nærmere 30 % av befolkningen ikke kan forsørge seg selv ved et ærlig arbeid, ja da nærmer vi oss samme tilstander som det  var i Tyskland i sin tid. Og det er ikke bare i Spania problemene tårner seg opp. Hellas lever på lånt tid, der ingen vet utfallet av en økonomi som holder på å klappe sammen, og der kaos og store konflikter kan føre til rene borgerkrigen. Italia er ikke stort bedre stillet, og dersom økonomien også ryker der, da står nok Mussolini sine arvtakere klare…

Ja hvem vet, om også vi en dag kanskje kommer til å rope på den sterke mann når kassa er tom og olja er pumpet opp og NAV er borte for alltid? Den dagen vi er så trengt opp i hjørnet at vi ikke ser noen annen mulighet og all produksjon, inkludert landbruket er lagt ned? Når milliardene er brukt på å gjøre landet til et ”flerkulturelt”, utopisk samfunn, og et mareritt for folk flest?

En passiv aksept av den varslede befolkningseksplosjonen her i landet vil skape store utfordringer for våre politikere, ikke minst på Øst, Sør og Vestlandet. Noen vil være av økonomisk art. Men de største blir de sosiale, og de som angår kultur og religion (islam) For meg er det ganske ubegripelig at vi har en hel gjeng sittende på Stortinget som ikke vil ta lærdom av tragiske erfaringer gjort i andre land i Europa.  Skulle gjerne tilhørt de store optimistene som nekter å se realitetene, men dessverre er jeg for mye realist til det.  Men konsekvensene vil komme, og menneskene vil trolig aldri lære.»

14 comments to Hvorfor lærer vi aldri av historien?

 • Harald

  Vi kan jo lære av «gutta på skauen» at vi må kjempe
  for å bevare landet fritt for «okkupanter». Det nytter
  ikke å sitte på raua og klage….
  Kanskje et nytt politisk parti med dette som hovedsak kunne være en begynnelse ?

  • Anonym

   Når du nevner «gutta på skauen» så tenker jeg på en tidligere sjef jeg hadde. Jeg visste ikke hvor stor og kjent han var før i begravelsen hans i 1980. I forbindelse med begravelsen forrige uke og ditt innlegg nå så kommer alt han fortalte om tiden under krigen frem igjen. For noen nordmenn og for noe mannfolk. Det er noe «pusene» som styrer landet skulle prøve å etterligne.
   Garfors har rett i hva han skriver her. Jeg er glad jeg nå har fremtiden bak meg.

 • arifkarim

  «Kanskje et nytt politisk parti med dette som hovedsak kunne være en begynnelse ?»

  En ny nasjonalsamlig mener du? 😀
  Sistgang de var i makta, var det mye moro har jeg lest!

 • jmp

  Før 2 verdenskrig var det jødene som fikk skylda for all elendigheten denne gang er det muslimene.
  På tide vi lærer av historien.
  Vi må kjempe for demokratiet,og aldri slippe til fundalmentalister,enten de kaller seg islamister,høyre ekstremister,venstre ekstremister,kristen fundalmentalister

  • Anonym

   Sannheten er aldri irrelevant, det er bare et
   tidsspørsmål før vi kommer til å bli innhentet
   av virkeligheten.
   Dagens negative samfunnsutvikling skyldes ikke
   at de stakkars minoritetene blir stigmatisert av
   de fæle samfunnsdebattantene eller blir diskriminert
   av alle de slemme «rasistene», og problemet kommer
   aldeles ikke å bli borte hvis man bare får stoppet
   munnen til disse plagsomme kritikerne av det
   multikulturelle eksperimentet.
   Utfordringene kommer fortsette å vokse seg større
   og stadig mer uhåndterlig så lenge vi fortsetter
   å bygge politiske luftslott,svevende på skyer av
   ullen tenkning og tåkeprat.

  • Anonym

   «Før 2 verdenskrig var det jødene som fikk skylda for all elendigheten denne gang er det muslimene.
   På tide vi lærer av historien.Vi må kjempe for demokratiet,og aldri slippe til fundalmentalister,enten de kaller seg islamister,høyre ekstremister,venstre ekstremister,kristen fundalmentalister»

   Det er 23 konflikter i verden hvor av 22 involvere muslimer! Anklagene mot jødene er/var falske! Anklagen mot muslimene er ikke falske de er godt begrunnet i historiske fakta! http://www.thereligionofpeace.com/

   Dessuten vil en fundamentalistisk kristen, jøde, hindu, eller buddhist være det motsatte av en fundamentalistisk muslim. En fundamentalistisk muslim (en god muslim som følger Muhammeds eksempel) vil være en terrorist. Og en fundamentalistisk kristen (en god kristen som følge Jesus eksempel) vil bruke ord (ytringsfriheten) for å redde folk å ikke bruke sverd og bomber for å myrde dem!

   Bukhari:V4B52N220 «Allah’s Apostle said, ‘I have been made victorious with terror.'»

   Qur’an:8:12 «I shall terrorize the infidels. So wound their bodies and incapacitate them because they oppose Allah and His Apostle.»

   Ishaq:325 «Muslims, fight in Allah’s Cause. Stand firm and you will prosper. Help the Prophet, obey him, give him your allegiance, and your religion will be victorious.»

   Qur’an:8:39 «So fight them until there is no more Fitnah (disbelief [non-Muslims]) and all submit to the religion of Allah alone (in the whole world).»

   Tabari IX:69 «Killing disbelievers is a small matter to us.»

   Tabari VIII:141 «The battle cry of the Companions of the Messenger of Allah that night was: ‘Kill! Kill! Kill!'»

   Bukhari:V5B59N512 «The Prophet had their men killed, their woman and children taken captive.»

   Ishaq:489 «Do the bastards think that we are not their equal in fighting? We are men who think that there is no shame in killing.»

   Qur’an 2:191 «And kill them wherever you find and catch them. Drive them out from where they have turned you out; for Al-Fitnah (polytheism, disbelief, oppression) is worse than slaughter.»

   Qur’an 33:60 «Truly, if the Hypocrites (Peaceful Muslims) stir up sedition, if the agitators in the City do not desist, We shall urge you to go against them and set you over them. Then they will not be able to stay as your neighbors for any length of time. They shall have a curse on them. Whenever they are found, they shall be seized and slain without mercy – a fierce slaughter – murdered, a horrible murdering.»

   Ishaq:467 «Allah addressed the believers and said, ‘In Allah’s Apostle you have a fine example for anyone who hopes to be in the place where Allah is.'»

 • Anonym

  Menneskets natur er slik at vi må regne med at alle
  de som i dag har penger,makt og flotte posisjoner
  nettopp fordi de danser etter multikulturistenes pipe,
  vil fortsette med å degge for sin egen forfengelighet,
  samt sole seg i glansen av andres beundring, og derfor
  ikke uten videre vil gi slipp på det nåværende spillet.
  De foregår et vanstyre man knapt har sett maken til
  siden Romerikets fall.

 • «The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything.»

  Albert Einstein

 • Terje

  Noen vil være av økonomisk art. Men de største blir de sosiale, og de som angår kultur og religion (islam)

  Her er jeg uenig. De alvorligste (og største) sosiale problemene vil følge av den økonomiske nedturen Norge har i vente med en stadig økende ikke-vestlig befolkning. Selvsagt er ikke islam kompatibelt med noe som helst, men om muslimer i det minste hadde skapt verdier som etniske nordmenn, noe de altså langtfra gjør (og etter alle solemerker heller aldri kommer til å gjøre), så hadde vi vært én bekymring foruten.

  Som jeg har skrevet gjentatte ganger. Det foreligger et stort tallmateriale i alle europeiske land som viser hvor ekstremt kostbar den ikke-vestlige innvandringen har vært og, om den videreføres – og ikke reverseres, hvilke fatale økonomiske konsekvenser den vil få. Denne boken tar opp problemstillingen. Kjøp den og les den! Den beskriver ikke en utopisk fremtid – et fattig Danmark – om ikke noe gjøres med den ikke-vestlige innvandringen. Tvert imot er det svært realistiske scenarier som skisseres.

  Det som virkelig forbauser meg er ikke isolert sett at tilhengere av innvandring mener som de gjør, men at de ikke er villig til å innse konsekvensene av sine valg. De unner ikke kommende generasjoner nordmenn et stabilt og trygt velferdssamfunn de selv har nytt godt av. Tvert imot legger de grunnen for et fattig og voldelig helvete for sine etterkommere. Hvorfor det? Innser de ikke at innvandrerne fra den tredje verden vil reprodusere den elendigheten de flyktet fra i Norge?

  En nordmann tar for gitt i dag at han får behandling på sykehus ved alvorlig sykdom. Det samme unner tydeligvis ikke et flertall av nordmenn sine etterkommere.

 • Anonym

  Venstre vil fjerne fridagene i pinsen og påsken http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/politikk/vil-fjerne-fridagene-i-pinsen-og-paasken-3791850.html Er vi i ferd med å blir et ingenmannsland hvor vi mister vår identitet? Er politikerne i Norge virkelig så ivrige på å tilpasse oss våre «nye landsmenn» at vår kulturarv bare må viskes ut? Det «multikulturelle samfunn» kalles det visstnok… kjøss meg ett visst sted!!

 • Hei Terje!
  Jeg ser at vi er litt uenige om hva som er det verste med denne sinnsyke muslimske innvandringen. Selvfølgelig er dette også et stort økonomisk proboblem for ethvert land i Europa som er påført denne svøpen, og som vi aldri vil bli kvitt. Jo vi er sikkert enig i at før eller siden vil økonomien klappe sammen i det ene landet etter det andre, også her i Norge. Men det er ikke det verste!

  Det verste er nok kolonniseringen av Europa som nå er kommet så langt at vi kan kalle det for the point of no return, og dette sammen med den kombinerte økonomiske årelating som du er veldig bekymret for, og der du har min fulle støtte. Men likevel så er vi nå på vei inn i den farligste perioden i hele Europas og menneskenes på dette kontinentet sin lange historie. For det som nå skjer, det er verre enn både 1ste og 2dre verdenskrig!

  Husk at islamsk fundamentalisme kombinert med den store og eksplosive befolkningsveksten i fattige land, og som styres av despoter og islamister vil før eller siden føre til en katasrofe på dette kontinent som setter det økonomiske utarmingen i bakgrunnen.
  Husk det, at disse menneskene som lever som dyr under de verste forhold, de vil gjøre hva som helst for å komme til «den rike verden» og for å få del i godene europeere har vært istand til å skape. Glem ikke at bare et land som Egypt, der det fødes 1 million netto nye mennesker i året, og der millioner kan sette seg i bevegelse mot Europa, der de fødes, lever og dør i ytterste elendighet, uten rent drikkevann, ernæring, enn si sanitærforhold, og uten arbeid, Og slik er det i land etter land over hele Afrika!

  Disse problemene er i sin karakter og som følge av sitt omfang ganske uløselige i de land der disse massene er. Og det er europeiske ledere som har ansvaret for at disse problemene ikke får spre seg hit til Europa – dersom vi selv skal overleve! Men det er et håpløst prosjekt å holde denne demninga tilbake, som før eller siden vil briste – og da er det bare militæret som kan gjøre jobben…

 • Anonym

  Du er en merkelig og samtidig skremmede politisk figur Grafors. Og nå har du meldt deg ut av partiet ? For hvilken gang ? Sakset denne fra Vepsen, datert 14 mai:

  Demokratenes fylkesleder i Nordland, Amund Garfors har meldt seg ut av partiet, og skjeller i et leserinnlegg hos Folkebevegelsen Mot Innvandring ut den nyvalgte partilederen, Kjell-Arne Sellægg.

  På årets landsmøte, hvor tidligere partileder Vidar Kleppe gikk av, fremmet Garfors et forslag til resolusjon som, i følge Garfors ikke en gang ble lest opp. Garfors anklager Sælegg for å ville rasere partiet. I det svært følelsesladde innlegget heter det blant annet: ” For sannheten er vel den at du Kjell Arne kom inn som lik i lasta i 2006, kun for å kunne gå i gang å ødelegge og rasere dette partiet, slik venstresiden og multikulturalistene alltid gjør, så fort det blir stiftet et parti som skal stå opp for Norge og våre nasjonale verdier.”

  Garfors tviler sterkt på den nyvalgte partilederens evne til å bygge partiet: ”Å bygge opp et parti er en møysommelig prosess, og da kan en ikke bare tromme sammen 3-4 mennesker i ei Campinghytte slik du gjorde i Bodø, og sitte der å drikke dårlig sprit”, heter det i innlegget.

  Garfors har heller ikke nevneverdig tillit til at Norges mest innvandringsfiendtlige parti vil gjøre noe for å stanse innvandringen. I innlegget hevder Garfors blant annet at ”Vi vet nå at det oppholder seg tilsammen 5,4 millioner mennesker i Norge. 4 millioner av disse er etniske norske, mens vi har 1,4 millioner inntrengere, og av disse inntrengerne er minst 350.000 ikke registrert, da de jobber på kortere kontrakter fra EØS-land. I tillegg til dette har vi over 600.000 muslimer i landet som nå utgjør en så stor andel at de kan snart starte sitt eget politiske parti, der de vil få over 10 pst oppslutning på landsbasis. I visse bydeler i Oslo kan vi snart få flertall av rene innvandrerpartier, og hvor lenge vil det da gå før nordmenn må innfinne seg med regler som har bakgrunn fra Pakistan eller andre muslimske land? Og husk det Kjell Arne, at denne hodeløse innvandringspolitikken vil ende veldig tragisk! For det vil bety plyndring og totalt ødeleggelse av et folk og et samfunn. Det holder ikke av deg der du bare forteller eventyr og sier at innvandringspolitikken til Demokratene ligger fast, så lenge dere IKKE vil snakke om dette mest alvorlige problemet for dette landets framtid.”

  Forslaget Garfors ikke fikk gjennomslag for på landsmøtet startet med å foreslå at Norge må si opp avtalen med USA om kjøp av de nye jagerflyene F-35. I forslaget het det ”Vi trenger ikke luftforsvar, for det vil kun bli behov for bakkestyrker, da fienden allerede er kommet.”

  Forslaget inneholdt også punkter om å sende mulla Krekar til Guantanamo, og om å si opp EØS- og Schengen-avtalene, i tillegg til at man burde erklære islam uønsket og irrelevant i Norge.

  Demokratenes ledelse har så langt ikke svart offentlig på innlegget fra Garfors.