Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil gjøre Jerusalem til ledende turistby

Når Jerusalems ordfører Nir Barkat kikker ut i sin by ser han friske mulighet: Han mener han kan gjøre Jerusalem til en av verdens ledende turistmål, på linje med New York, Paris og London, skriver Ynet News.I en by som er kjent like mye for sine religiøse stridigheter som sine religiøse områder, vil dette ikke  være en enkel oppgave, skriver avisen.

Men Barkat sier at han har et produkt som er lett å markedsføre. Han spår selvsikkert en tredobling av antall besøkende over det neste tiåret.

“Det er svært få byer som Jerusalem som har slikt potensial, med over 3,5 milliarder mennesker på jorden som ønsker å komme for å besøke Jerusalem minst én gang i livet,» sier han i et intervju med avisen. “Merket Jerusalem er en av de mektigste merkevarene i verden.”

Siden han tiltrådte i 2008 år har Barkat ledet en ambisiøs utviklingsplan som har hentet inn nye sports- og kulturarrangementer, åpnet et «light rail»-system som har hjulpet til å fornye det lenge neglisjerte bysentrum og økt antall internasjonale besøkende med en tredjedel, ifølge det israelske turistdepartementet.

I april alene besøkte rundt 300.000 mennesker byen, blant annet i forbindelse med påsken og påskeferien.

Barkat sier Jerusalem tiltrakk seg rundt 3.5 millioner turister i fjor. Det antallet er høyere enn 2.7 millioner som figurerer i turistdepartementets statistikk, et avvik sannsynligvis forårsaket av vanskelighetene med å måle dagsturer. Begge er estimater, og en del av spørsmålet er hvor mange av det målbare turistantallet til Israel som kommer til Jerusalem.

Barkat sier hans mål om å tiltrekke 10 millioner turister årlig – omtrent som nivået til Roma .Jerusalem er Israels ledende turistdestinasjon og tiltrekker 80 % av landets turister, sier turistdepartementet.

Ordet “Jerusalem” er nesten magisk for mange. Hellig for jødedommen, kristendommen og islam, og hjem for berømte hellige steder som Vestmuren, Den Hellige Gravs Kirke og den gylne Dome of the Rock. Historie og intriger ser ut til å ligge på lur inne i hver sprekk av byens brosteinsbelagte smug, travle friluftmarkedsplasser og solsvidde åser.

Byen har også en bibelsk dyrehage, et overraskende livlig uteliv og kulinariske scene, en topp læringsinstitusjon i det hebraiske universitetet, det respekterte Israel Museum og Yad Vashem Holocaust museum, skriver Ynet News. Her er det utvilsomt mye å se for turister.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2mR2W43t6tI&feature=fvwrel

httpv://www.youtube.com/watch?v=mpa10RVPzQo&feature=fvwrel

httpv://www.youtube.com/watch?v=J3n9jBJY6aA

6 comments to Vil gjøre Jerusalem til ledende turistby

 • Anonym

  Et fantastisk sted å være turist i. Kunne jeg så ville jeg bo der, ikke bare 1 mnd om gangen som jeg pleier. Når sommeren er over så drar jeg nedover igjen. Dette skulle flere prøve.

  • Helt enig. Jeg reiser til Israel så ofte jeg kan, og bor for det meste i Jerusalem eller området i nærheten av Jerusalem. En fantastisk spennende by. Ikke noen andre steder på jordkloden er kristne, jøder og muslimer så tett innpå hverandre som i Jerusalems Gamleby, og få steder fungerer de bedre sammen. Det er noe flott over å se arabiske kjøpmenn selge t-skjorter med teksten «I love the israeli army» til kristne turister.

   • Klodrik

    Høres veldig trivelig ut. Sitte på en fortauskafe på morgenkvisten med en sterk kaffe og bare titte og betrakte samfunnet rundt seg.

   • Charles Nielsen

    Husk at se dig over skulderen. 🙂
    Lykke til og god rejse hvis du skal der ned.
    Og god Jul samt et godt nytår.

    Det er ikke ironisk ment, det er seriøst. !!

 • Charles Nielsen

  Det lyder rigtig godt, at de vil gøre Jerusalem til turistby.
  Men jeg synes al-axa moskéen skæmmer stedet. Den bør fjernes først, da den er symbolet på en krigerisk ideologi, som går ind for vold og pædofili og andre uhumskheder.

 • Charles Nielsen

  Jerusalem: 4000 Years in 5 Minutes viser det sande Islam. De kunne nemt tilrane sig jerusalen da romerne først havde ødelagt byen. Hvad skal disse tyveknækte dog der, Muslimerne har intet at gøre der.

  Jøderne havde jo grundlagt byen, så Yt med islam og Lortemoskéen fjernes.
  Så er der ren røv og trutte i. 🙂