Søk

Kategorier

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kansas vedtar forbud mot sharia-lover

I Storbritannia eksisterer flere sharia-domstoler som gir råd og tar avgjørelser i tvistespørsmål, spesielt innen ekteskaps- og familielovgivning. Også i USA er det et press for å tillate sharia-lover for muslimer. I Kansas har imidlertid delstatsforsamlingen tatt hånd i hanske med problemet, og satt en solid stopper for alle ideer om sharia-lovgivning rett og slett gjennom et lovforbud mot sharia-lover.

Lovforslag nevner ikke spesielt sharia-lover, men er utformet for å forhindre Kansas domstoler eller myndigheter fra å ta beslutninger basert på islamsk eller andre utenlandske juridiske koder. Senatet i delstaten godkjente forslaget tidligere denne måneden med 33 mot 3 stemmer, mens Representantenes Hus i delstaten godkjente forslaget med 120 mot 0 stemmer. Forslaget oversendes nå til den republikanske guvernøren Sam Brownback, som må ta stilling til om han vil signere forslaget eller legge ned veto.

I vedtaket står det at domstoler, administrative myndigheter eller statlige domstoler ikke kan basere avgjørelser på en utenlandsk lov eller juridisk system som ikke vil gi partene de samme rettigheter garantert av staten og amerikanske konstitusjoner.

6 comments to Kansas vedtar forbud mot sharia-lover

 • Anonym

  Skulle da faen meg bare mangle!!

 • Anonym

  Skulle da faen meg bare mangle!!!

 • Postman Pat

  Høyre har tidligere forsøkt å innføre sharia i Norge. Siden muslimer ikke respekterer alle sider ved norsk lov er det nødvendig sa Erna Solberg den gang. For muslimske menn godtar for eksempel ikke skilsmisse ved dom avsagt etter norsk lov, kun etter shariarett. Og muslimer må jo få avgjort sine saker rettslig de også mente Erna. Spesielt hadde hun muslimske kvinner i tankene.

  Samtidig avviste hun at dette var å innføre parallelle rettssystemer i Norge. For det er ikke sharia-domstoler, men sharia-råd.

  For en utenforstående fremstår ikke Høyres forslag særlig logisk begrunnet. Men det har ikke lagt noen demper på Erna. For nå er Høyre frempå igjen. Denne gangen vil Erna bekjempe folkemeningen, som hun riktignok kaller hatytringer, med statlige midler. Men understreker samtidig at dette ikke er en statlig oppgave.

  Statlige midler skal gis til profesjonelle debattanter i NGO’er. Det er ikke noe staten skal drive med, sier Erna.

  Nær 1/3 av velgerne sier de vil stemme på dette idiotpartiet. Gud hjelpe meg!!!

 • Vidar

  Hvem blir den forste til aa foreslaa et slikt lovforbud mot «utenlandske juridiske koder» som basis for NORSKE lover?
  En glimrende formulering, forresten! Som fullstendig fjerner motstandernes (les muslimer og deres medloepere) mulighet til aa stemple dette som rasistisk eller «islamofobisk» 😉

 • Geir

  May 29, 2012 – Kansas Gov. Sam Brownback has signed a measure blocking the use of Islamic law in the state.

  Hvor sannsynlig var det egentlig at guvernøren skulle nekte en lov som setter forbud bl.a. mot en rettslig ideologi som bl.a. tillater pedofili og grufulle straffemetoder som avkapping av hender og føtter?

  httpv://www.youtube.com/watch?v=xsMh2z5IKG4&feature=related

  • Vidar

   Hvor sannsynlig…?
   Akkurat like sannsynlig som vi for faa aar siden ville synes det ville vaere at f.eks. lederen for partiet Hoyre ville foreslaa opprettelse av Sharia-raad i Norge, eller at ledere i Den norske Kirke ville invitere muslimske imamer til «inter-religiost» moete paa Stiklestad! Eller at NORSKE myndigheter skulle fordomme en redaktoer for en liten, kristen ukeavis for aa ha trykka faksimiler av en tegning av en komisk araber, eller at en norsk minister skulle gaa i tog sammen med folk som ropte «dod over jodene», eller….
   Eller akkurat like sannsynlig som at NORSKE myndigheter ville godta og vedta et slikt forbud som det guvernoren i Kansas naa har gjort – for bare et slikt FORSLAG ville automatisk bli stempla som «rasistisk og islamofobisk» i det frie, demokratiske og kristne Norge! ;-(