Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

66 000 jenter kan være ulovlig lemlestet

Anslagsvis 66.000 jenter har blitt ulovlig lemlestet i Storbritannia, men ingen har ennå blitt straffeforfulgt for denne praksisen til tross for at den er forbudt, melder den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. På verdensbasis regner man med at rundt 140 millioner jenter og kvinner verden over for tiden lever med konsekvensene av kjønnslemlestelse.

«I tillegg til smerten var det skrikende jeg aldri glemmer. Det var ikke bare min og min søsters skrik, det var så mange andre jenter der – alle er kuttet. Jeg har aldri hørt skrik sånn igjen, og jeg tror ikke jeg noensinne vil,» forteller Aissa fra Mali.

Aissa var bare seks år gammel da hun og hennes ett år gamle søster ble fortalt: «Vi må gå et sted». Søstrene ble tatt med på en reise av de kvinnelige medlemmene av deres familie, uvitende om hvilket forferdelige reisemål som ventet på dem. Aissa og hennes søster ble deretter tvunget til å tåle et fordervet ritual som arrdannelse dem for all fremtid: kjønnslemlestelse, skriver Al Jazeera.

Al Jazeeras journalist spør Aissa, nå 29år og bosatt og arbeider som jordmor i London, hva hun kan huske fra den dagen da hun og hennes lillesøster ankom stedet de ble tatt til av deres mor. «Er det ikke ironisk?» sier Aissa, «At jeg kan huske alt så tydelig, som om det skjedde i går, men det er bare fordi det minner om blod og smerte. Skrikende vil alltid hjemsøke meg, som en re-forekommende vond drøm».

Aissa beskriver hvordan hennes søster ble tatt bort av en kvinne for å «vente på tur hos henne» mens Aissas stemor instruerte henne til å legge seg ned på en seng. Aissa gjorde som hun ble fortalt. Fire kvinner sto over henne, festet henne til sengen, og en annen kvinne begynte å skjære henne. Ingen bedøvelse ble brukt til å fjerne Aissa sin klitoris med et barberblad. Aissa forklarer at det spiller ingen rolle hvor tett du blir holdt nede, kroppen beveget seg instinktivt, noe som resulterer i dypere og lengre snitt.

Hun synes det er vanskelig å beskrive smerten. «Smerten er, vel, det er så vanskelig å beskrive for deg hvordan det er. Tenk når du kutter fingeren. Det er en million ganger verre enn det. Men det begynner ikke engang å beskrive den type smerte som tar over når den delen av kroppen din som har de fleste nervetrådene er kuttet vekk. Bare jenter som har blitt kuttet vil noensinne vite hva nivået av smerte er lik. jeg trodde ærlig jeg skulle dø, og deretter ble alt svart,» forteller hun.

Kjønnslemlestelse, også kalt kvinnelig omskjæring, er anerkjent internasjonalt som en krenkelse av menneskerettighetene til jenter og kvinner. Verdens helseorganisasjon sier at omskjæringen også bryter en persons rettigheter til helse, sikkerhet og fysisk integritet, retten til å være fri fra tortur og grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling, og retten til liv når prosedyren resulterer i død. FN, Amnesty International og UNICEF er bare tre av mange organisasjoner over hele verden som jobber utrettelig for å bekjempe kjønnslemlestelse,» skriver Al Jazeera på TV-selskapets hjemmeside.

De siste tallene viser at rundt 140 millioner jenter og kvinner verden over lever for tiden med konsekvensene av kjønnslemlestelse. I den siste statistiske undersøkelsen fra UNICEF heter det at det er mest vanlig i vestlige, østlige, og nord-østlige deler av Afrika. Det er også utbredt i mange land i Sørøst-Asia, Europa, Nord Amerika og Australia. Til tross for at det er ulovlig i Canada, Australia, Belgia, Danmark, Italia, New Zealand, Norge, Spania, Frankrike, Sverige, Sveits, USA, Kenya, Egypt og Storbritannia, er kjønnslemlestelse fortsatt mye praktisert, skriver Al Jazeera.

Hvordan er situasjonen i Storbritannia: Som enhver ulovlig praksis, som trives i en dyp og mørk underverden, er det umulig å være presis med hensyn til antall jenter i Storbritannia som har lidd og er for tiden lider i hendene på dette brutale og barbariske ritualer. Men britisk forskning tyder på at 66.000 jenter i Storbritannia har blitt lemlestet, mens 24.000 jenter under 16 er i faresonen for den mest alvorlige formen for kjønnslemlestelse i England og Wales, skriver Al Jazeera, som mener at den britiske regjeringen gjør lite for å få bukt med problemet.

90 comments to 66 000 jenter kan være ulovlig lemlestet

 • Elin

  Islam : 2000 nyfødte gutter lemlestes årlig i Norge. Nå vil AP legalisere overgrepet:
  http://sites.google.com/site/fordeside/nyheter/7

  Det som er viktig nå er at man oppretter en database over unge uvitende barn som er blitt omskåret i Norge med Stoltenberg vel vitende overlagt overgrep, slik at Når søkmålene kommer fra unge som føler seg som offer for overgrepet kan gå til gruppesøksmål mot terroristen Stoltenberg.

  Man må derfor i god til kartlegge terroristen Stoltenbergs eiendommer og formue slik at man er sikker på at han må betale for alle disse overgrepene av egen lomme. De han ikke klarer å betale med egne middler må han sitte i fengsel for.

  Dette mener jeg er rett og rimelig fordi terroristen Stoltenberg er vel vitende om at mange vil vokse opp og føle sette som er overgrep, men fordi terroristen Stoltenberg håper på en arabisk vår i Norge før dette skjer så tror han at han slipper unna.

  • arifkarim

   Faen ta deg! Saken handler om jentenes lemlestelse og har ingenting med guttenes omskjæring å gjøre, som er blitt praktisert blant egypterne, jødene, enkelte kristne, muslimene og amerikanere i hundrevis av år:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_male_circumcision

   Guttenes omskjæring har flere medisinske fordeler, dog med dagens kunnskap i medisin og sykdommer, trenger man egentlig ikke lenger å praktisere den bare pga. religiøse / kulturelle årsaker. Hvis fare for sykdom / komplikasjoner er tilstede er det best at guttene slipper omskjæring uten samtykke.

   • Per

    Enten det gjelder gutter eller jenter er det en uting at religiøse galninger skjærer i spedbarns kjønnsorgan. Slikt får i det minste vente til den det gjelder er i stand til å gi et juridisk holdbart samtykke (er myndig). Det er tåpelig å gradere ondskapen og si at noe kan aksepteres og annet ikke.

    Moderne medisin har også forlengst tilbakevist alle påstander om fordelaktige effekter av omskjæring på gutter.

   • Unni

    Uansett hvordan en vrir og vrenger det, så er et hvert unnødvendig inngrep som ikke er skapt fra fødsel av og som mennesket ikke selv er medbestemmende i et overgrep som gir varige psykiske men.

    Det er ekstra traumatisk nå barnet i voksen alder oppdager at det er gjort for å lenke(låse) mennesket til å tilhøre en ideologi lenge før det er bevistgjort sine meninger og ståsted.

    Og det strider med menneskrettigheten om at alle menneskers intellekt og integritet skal beskyttes og at alle mennesker skal fødes frie og som uavhengige indvider.

    Derfor er jeg også enig i at Statsadvokaten snarest bør be politiet pågripe terroristen Stoltenberg og plassere han bak lås og slå. Evt, frata han alle eiendeler som erstaning til ofrene og deretter deporteres ut.

    • arifkarim

     «terroristen Stoltenberg»???
     Synd Simonsen glemte å nevne om deg da han vitnet i Breivik saken idag 🙁

    • arifkarim

     «Det er ekstra traumatisk nå barnet i voksen alder oppdager at det er gjort for å lenke(låse) mennesket til å tilhøre en ideologi lenge før det er bevistgjort sine meninger og ståsted.»

     Lol! Du kan ikke overskrive den norske grunnloven som gir innvandrerne rett til å oppdra barna i sin religion:
     «I forbindelse med 150-årsjubileet for Grunnloven i 1964 fikk § 2 et nytt første ledd med dette innhold: «Alle Indvaanere af Riget have fri Religionsøvelse.»
     http://snl.no/religionsfrihet

 • Anonym

  Haha, i dag knuste Simonsen dere rasister i sitt vitneprov i Breiviksaken. Han haselerte med dere og viste forakt ovenfor dere.
  Særlig hardt ble Garfors, Terje og Guldvik tatt fordi de bruker ordet «landsforæder» om norske politikere. Meget godt jobbet Simonsen og det var veldig generøst å ta med Arifkam og takke han for alle hans gode motinnlegg mot rasistene på FY. Det eneste jeg IKKE likte var at Simonsen innrømmet å jobbe for nettsidene for uighurmuslimene. Den delen av Simonsen skjønner jeg ikke noe av.

  • W

   Uhørt av Simonsen og henge ut egne lesere, og Tempelridder ble jo nevnt med nicket Tempelridder som en ekstremist ala ABB.

   Men hva kan man forvente av en mann som Simonsen som jobber for uighurmuslimene og som var innblandet i attentatet på forlagssjef pga sine ekstreme muslimske venn.

   Frp er nok veldig glad for å bli kvitt denne løse kanonen.

  • Vrøvl. Jeg nevnt ingen navn i retten, og kun fortalte at ordet «landsforræder» ofte blir brukt. Det er fakta som jeg selvsagt ikke kan underslå.Ingen har grunn til å ta det til seg.

  • arifkarim

   «Den tidligere politikeren fortalte også om kommentarer på bloggen han driver i dag. Han opplyste at så sent som i dag var det en som konsekvent brukte «terroristen Stoltenberg» i sitt innlegg. En annen som kalte seg «tempelridder» var bekymret for at Breivik ble ydmyket under rettssaken.

   Jan Simonsen fortalte også retten at han blir kalt «naiv» og «dum» når han skriver på bloggen at det finnes moderate muslimer.

   – Jeg kjenner selv mange i Norge og utlandet, men jeg får da beskjed om at det er umulig å være sekulær muslim og at det står i Koranen at de skal utrydde oss, forteller Simonsen.

   Han la ikke skjul på at han er uenig.

   – Det er merkelig at kristne mennesker er så opptatt av å fortelle muslimene at de skal ta livet av oss. Det burde være motsatt, la han oppgitt til.»
   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/rettssaken/artikkel.php?artid=10073606

   Kunne ikke vært mer enig. Tusen takk for at du tok opp saken om sekulære muslimer. Islam- og muslimhetsere som Terje ble riktig nok veldig skuffet!

 • Motpol

  eeeh, hva i huleste er vitsen med å skrive slike innlegg???? Dette er en veldig grov handling og det er en grunn til at media ikke skriver slike grusomme ting i avisen. Jeg setter faktisk veldig pris på det hvis man ikke skriver sånt i aviser fordi det er så grusomme handlinger.

  det denne tanketomme bloggen mener skal være grunnen til at saker som denne ikke publiseres i avisene, er fullstendig latterlig.

  Skjønner ikke hva man prøver å si egentlig. om man ikke skjønner at dette ikke er noe særlig å lese om, så tyder det på veldig liten forståelse av hvordan ting fungerer.

 • Hilde

  Johansen: Tusenvis av nordmenn er rammet av de voldtekter,ran og drap vi kunne vært foruten, uten slike landssvikere som dere som har sluppet dritten inn i landet.
  Du er landssviker.

 • hole

  Det var viktig at Simonsen tok et oppgjør med rasistene på FY men jeg kan ikke helt skjønner hva Simonsen vil med denne bloggen annet enn å markedsføre Demokratene og disse kinesiske muslimene. det kan han gjøre på demokratene.no og uighurene.no. simonsen skriver aldri hva han mener. alt er klipp/lim fra utenlandskeaviser, hvor simonsen unngår å kommentere disse dårlige oversatte artiklene annet enn at han blir sint på rasistene som kommenterer hans artikler. skjønn det de som kan.

  • Anonym

   Simonsen = Venstre

   Simonsen linker som regel bare til den pro-palestinske avisen Haaretz ….. som ligger langt til venstre i det politiske bildet i Israel.

   • Helt feil. Sjekk Israel-artiklene og du vil se at kildene varierer mellom Jerusalem Post, Haaretz, Israel Hayom, og mange andre israelske aviser. Det er nyhetens interesse som avgjør kilden og ikke avisens politiske ståested, selvsagt.

  • Dette er ganske riktig en nyhetsblogg. De fleste artiklene er nyheter hentet fra seriøse utenlandske kilder, om temaer mange er interessert i. Det viser det høye besøkstallet. Mange av disse nyhetene finner man ikke andre steder. Hva jeg personlig mener om saker og ting har garantert liten interesse, sammenliknet med nyhetsartiklene.Derfor nøyer jeg meg som oftest med å delta i debatten på komemmentarfeltet, noe jeg vel burde ha samme retten til å gjøre som alle andre. Forøvrig har jeg ikke brukt ordet «rasist» om noen, jeg har heller ikke tatt et oppgjør med noen, men kun påpekt hva de mener. Det står de nok inne for selv også.

 • Motpol

  Elin:Terroristen stoltenberg?Overgrep? du er klar over at omskjæring kan like gjerne være av medisinske grunner som noe annet.

  Er du bare usaklig her, eller forstår du så lite?

 • Terje

  * Jan, slett innlegget om det bryter med sitatreglene, kilde: VG *

  Hvorfor lyve om hva Jan sa i sin forklaring i retten i dag? Her følger et stenografisk referat. Leses nedenfra og opp.

  Dommer Wenche Elizabeth Arntzen: [Forsvarer Jordet: – Da tenker jeg vi sier man er kjent med at det finnes den type utsagn].

  Da gir jeg ordet til aktoratet. Har dere noen spørsmål?

  [Aktor Holden: – Nei, takk]

  Har de koordinerende spørsmål?

  [Det har de ikke]

  Da er du ferdig med din forklaring. Takk for fremmøte.

  Da tror jeg vi tar en pause nå.

  Vitne Jan Simonsen: Til tross for at man altså blir knust av VG og Dagbladet. Men små partier som Demokratene, de blir behandlet helt annerledes, så kan man diskutere om det er riktig, men ovenfra, De burde kanskje behandles likt, og det blir man ikke.

  På høyresiden har man sett seg lei på, i mange år, at partiet Rødt, som før het Rød Valgallianse, får være med i alle partilederdebattene, selv om de ikke sitter på Stortinget, mens det er mange år siden jeg ble invitert.

  Det ble gjort et unntak i stortingsvalgkampen sist, da TV 2 hadde en veldig nyskapende debatt mellom Kystpartiet, Demokratene, Pensjonistpartiet og Miljøpartiet de grønne. Det er eneste gang jeg kan huske at vi har sluppet til på noe vis, og det var jo en god løsning.

  Så har du nett-testene, der man kan gå inn og svare på en rekke spørsmål, også får man svar på hvilket parti man bør stemme på.

  Stadig flere velgere benytter disse programmene, og der har altså Demokratene, Kystpartiet og Miljøpartiet de grønne blitt utelatt. Det var en hvor Demokratene var med og da var det vel 20-30 prosent som kom til at Demokratene var det nærmeste.

  [Forsvarer Jordet: – Da har ikke jeg noen flere spørsmål, har du noe du selv vil tilføye?]

  Det eneste måtte være om det var interesse for hva slags støtte det er til Breivik internasjonalt. Det er langt verre, langt mer støtte enn man har her til lands.
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: Jeg vil skyte inn der at meningen om at det ikke finnes sekulære muslimer er en vanlig oppfatning blant folk ute på ytterste høyrssiden, og jeg møter mye motbør når jeg skriver at det finnes mange moderate msulimer, og jeg har mange muslimske venner i Norge og utlandet. De sier «du er naiv og dum, det finnes ikke moderate muslimer. Det står i koranen at de skal ta livet av oss. Sier de noe annet lyver de, og hvis ikke de lyver så har de ikke forstått hva de skal gjøre»

  Jeg synes det er rart, da, at kristne har et stort behov for å fortelle muslimer hva de skal gjøre med oss.

  [Jordet: Vi har fått et godt inntrykk av hva slags meninger som kommer frem. Du har fortalt at Frp slipper til i debattene, men hva er din erfaring fra Demokratene?]

  Frp slipper i alle fall til i debattene og det var en meningsmåling i 1993 om hvem som hadde deltatt i flest TV-debatter og Carl I. Hagen kom på førsteplass. TV2 har vært en lykke for Frp. De har også lagt opp debatter om kjernesakene til Frp. Hadde det ikke vært for TV2 så er det ikke sikker at Frp hadde vært der de er i dag.
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: Og dette er en vilje og styrt prosess som støttes av Ap-politikere, og har gjort det siden 50-tallet. De støtter fienden og defineres som landsforrædere. Sånn forstår jeg det, for å summere det til «basic».

  Dette er tanker som man ikke er i nærheten en gang i seriøse politiske miljøer i Norge. Men i bloggverdenen dukker det opp enkeltindivider som ligger i nærheten.

  I dag var en som brukte ordet «terroristen Stoltenberg» på bloggen Frie Ytringer. Det var en som kalte seg tempelridder som synes Breivik ble utsatt for ydmykelser i retten av det han kalte for kulturmarxister. Det ble lagt ut i dag.

  [Forsvarer Jordet: – Har du noen andre eksempler om Breivik?]

  Ja, jeg har noen jeg skrev ned for et par uker siden. Dette om borgerkrig. «En krig er unngåelig i Norge, da kvitter vi oss med avfallet»

  [Utdrag fra det Simonsen siterer fra] «Det finnes ikke sekulære muslimer, det regner ikke oppover».
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: Han sa halvparten av velgerskaren til FrP og omtrent hele velgerskaren til Demokratene. Da må jeg bare si at jeg har vært på 20 landsmøter i FrP, jeg har vært på nesten samtlige landsmøter i Demokratene.

  De oppfatningene som er der, går jo ut på at man kritisere de ekstreme islamistene. Man kritiserer at muslimske kvinner tvinges til å gå med slør, man kritiserer, mener at innvandrer som kommer til Norge må tilpasse seg norske forhold, og man vil ha en streng innvandringspolitikk.

  Det er jo ikke det som er kjernen i Breiviks univers. Hvis man mener at folk som kritiserer at kvinner tvinges til å gå med slør er en del av Breiviks univers, så kan man nesten si at hele Norge er tilhengerskaren til Anders Behring Breivik. Det gir ikke mening.

  Det som gir mening er å se på de sentrale begrepene i Breiviks ideologi. Og jeg har oppfattet det som å være stikkord som borgerkrig, etnisk rensning, som ingen seriøse politikere støtter, kulturmarxisme, som jeg ikke helt forstår, også har han en slags konspirasjonsteori.

  Han mener at Norge blir invadert av muslimer, det tar noe generasjoner, mens den tyske tok bare noen måneder, men de kommer hit, muslimene, med det for øye å sørge for at Vest-Europa blir et islamsk kontinent til slutt.
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: Men det er noe med at folk på den demokratiske og seriøse høyresiden blir angrepet, kan ikke føle oss trygge, og må ha politibeskyttelse når vi har møter.

  [Jordet: – Hvis vi kunne gå litt videre på bloggen. Du slipper til mange kommentarer som kanskje ikke ville sluppet til andre steder. Hva slags typer kommentarer er dette?]

  Jeg har tatt med ekspempler på det, som vil illustrere spørsmålet om noen deler hans oppfatningen. Jeg vil også gjerne benytte anledningen da til å si at det er mange som skriver der, og noen muslimer som svarer på det og takk for det. Det er også mange moderate som skriver, men en del høyreekstreme også.

  Mange skriver at Demokratene og Frp har innstilt kampen mot innvandring, og at de ikke kan stoles på. Og at det er like før de er landsforrædere de også.

  Jeg følte nok kanskje at Lars Gule, skal ikke si noe galt med ham, men han brukte begrepet hvem som var innenfor Anders Behring Breiviks antijihadiske univers.
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: Ja jeg var jo en av disse i demostrasjonene for støtte for Israel i 2009, og jeg må si at av en eller annen grunn er det kontroversielt å kjempe for jødene og at de kan føle seg trygge. Det var en samling av mennesker med israelske flagg utenfor Stortinget. Så ble de omringet av en mobb med ungdommer fra Midtøsten som kastet steiner inn mellom demonstrantene.

  Politiet måtte løse opp demonstrantene. Disse Israel-vennene pakket sammen flaggene og gjemte vekk David-stjernen under klærne sine. Og da de ble fraktet bort av politiet ble de angrepet fysisk.

  Jeg har også sett i de tidligere tidene til Frp, at stemningen var sånn at hvis jeg hadde stilt opp med venner på Karl Johan med et israelsk flagg hadde det vært ødelagt i løpet av kort tid.

  Israel har vært min kjepphest siden jeg leste om Holocaust da jeg var 15 år.

  En jødisk venn av meg fikk beskjed av en muslim at det var noen som stod utenfor en restaurant som sa de skulle ta livet av han hvis han ikke tok av seg hodeplagget.

  Situasjonen har blitt sånn for folk på høyresiden at man ikke bruker den muligheten for å ytre seg utenfor.

  Det samme var med Frp da Carl I. Hagen hold taler 1. mai. I et av møtene ble det kastet steiner. Standen til Frp ble overmalt og ødelagt.
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: Men det er endrer ikke det faktum at Dagbladet drev en kampanje mot FrP ved å blåse opp dette, og at VG har gjort det samme i mange valgkamper.

  At det har vært svertekampanjer, det er det ikke tvil om.

  [Forsvarer Jordet: – Har du diskutert med medlemmer av andre partier, som deler den oppfatningen du har?]

  Den gangen det sto på så var det enstemmig i FrP om at dette var fælt, da selvfølgelig. Jeg har ikke snakket med folk i andre partier på denne tiden, men jeg tror vel de koste seg fælt.

  [Forsvarer Jordet: – Du har jo erfaringer med å fronte kontroversielle temaer. Kan du si litt om hvordan det er å stå på stand, for eksempel, med kontroversielle ting?]
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: [Tord Jordet: – Takk det var veldig god redegjørelse så langt, og det første er din erfaring som politiker jeg er interessert i, før vi går over til bloggen. Breivik har fortalt at han mistet troen på demokratiet og at Frp ble utsatt for svertekampanjer før hvert valg for å få dårlig oppslutning. Er det noe du kjenner deg igjen i eller er det en vrangforestilling?]

  Jeg har vært sentral, og nestleder, før jeg ble eksludert i 2001. Det er uten tvil riktig at media til tider har drevet rene kampanjejournalistikken mot Frp, og det har vært helt tydelig at målet har vært å svekke Frps resultat.

  Ved det ene tilfellet ble det pubilisert helsider daglig, flere dager på rad tett opp under valget, på et tidspunkt Frp hadde svært gode meningsmålinger. Og det gikk på at punktene i programmet var usammenhengende, at hva programmet ville koste. At da måtte vi øke inntektsskatten mange ganger. Når et politisk parti blir utsatt for slike oppslag mot seg to tre dager før valget to tre på rad, så vil man ikke ha tid til å ta tilbake og det vil påvirke valget.

  Den andre gangen husker jeg avisen plukket ut enkeltgrupper som ville komme dårlig ut, få dårlig råd med det alternative statsbudsjettet. Det var ikke tid til tilbakevise dette et par dager før valget.

  Og dagbladet hengte ut Øystein Hedstrøm fordi han hadde deltatt i en paneldebatt hos en organisasjon som var kritisk til innvandring. Helside på helside. Det var vel en uke og et par dager igjen til valget. Resultatet ble at Frp fikk bedre resultat fordi Carl I. Hagen klarte i sitt geni å snu valgkampen til å handle om innvandring på slutten av valgkampen.
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: Det som er viktigst er fire forskjellige nettsider. En for uigurene, nettsiden til Demokratene, norsk-israelsk handelskammer og min egen nettside som er frieytringer.com

  Min egen nettside har mange besøkende daglig, cirka 1000.

  Jeg skriver hovedsaklig om menneskerettigheter i diktaturer, kanske mest i Kina. Jeg skriver om menneskerettigheter i islamske stater og om støtte til Israel.

  Jeg har åpent kommentarfelt på nettsiden, fordi man skal åpne for at de kan kritisere det du skriver. Kommentartfeltet er usensurert.

  Der dukker det opp mange kommentarer fra ytterste høyreside og de som har sympati for Breivik.

  Men der kan de ihvertfall få en motforestilling, der kan jeg skrive: «det du skriver er hårreisende».

  Det jeg mener jeg kan si noe om er to ting: Det er hvilke holdninger media har hatt til Frp og eventuelt på høyresiden, og om de har sluppet til i den politiske debatten. Og det andre er spørsmålet om Breivik har meningsfeller i offentlig rom i Norge og utlandet. Det har andre ekspertvitner snakket om. Der kan jeg korrigere og supplere for retten.
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: Ja, det vil jeg gjerne. Men jeg må bare først kunne si et par ord om mitt ståsted i forhold til Anders Behring Breiviks ståsted. Det må jeg gjøre for min egen del. For det som bekymrer meg litt er at alle de som snakker om historie og filosofi og sånne ting, vi må ikke glemme hva denne saken handler om.

  Nemlig at tiltalte har innrømmet at han har tatt livet av 77 mennesker. Hvorav mange er ungdom i sin beste alder.

  Det er han som er forræderen mot norske verdier, mot norske kultur. Det har ingenting med norske verdier å gjøre, å ta livet av 77 mennesker fordi man ikke får inn leserinnlegg.

  Dersom han er så tilregnelig som han mener, så er han i hvert fall grunnleggende unorsk.

  Så kan jeg si om min egen bakgrunn at jeg har vært medlem av FrP i mange år, åtte år som sekretær i ulike posisjoner. Og fire år i tillegg som Stortingsrepresentant som medlem av Demokratene og i fire år på Stortinget, så var jeg også medlem av Europarådet.
  ca en time siden
  Vitne Jan Simonsen: [Arntzen: – Arbeider du?]

  Nå er jeg stortingspensjonist, og lever på gunstig stortingspensjon.

  [Avgir forsikring til retten om å fortelle den rene og fulle sannhet, og ikke legge skjul på noe.]

  Det forsikrer jeg på ære og samvittighet.

  [Forsvarer Tord Jordet: – Takk for at du har møtt som vitne i dag. Kan du begynne å fortelle litt mer om din bakgrunn?]

  • Anonym

   – Har ingen støtte

   Han tar også kraftig avstand fra Breiviks politiske syn.

   Simonsen viser blant annet til at Breivik mener at muslimer er i ferd med å ta over Norge og Vest-Europa, og at dette ifølge tiltalte støttes av Arbeiderpartiet.

   – Slik forstår jeg ham. Dette er tanker som ikke har støtte, ikke i nærheten en gang hos seriøse politikere, sier Simonsen.

   Den pensjonerte politikeren viser til at slike meninger ofte dukker opp på nettet.

   – Angrep på islam dukker ofte opp på saker som handler om helt andre ting, sier han.

   Jan Simonsen ble kastet ut av Fremskrittspartiet i 2001. På starten av 90-tallet var han nestleder i et par år, og også en av Frps mest profilerte stortingspolitikere.

   Selv om han tar avstand fra Breivik, er han langt på vei enig i at høyrefløyen i politikken blir utsatt for diskriminering, trakassering og kampanjejournalistikk. http://nrk.no/227/dag-for-dag/_-avskyelig_-ynkelig-og-unorsk-1.8181801

   • Relativt greit referert, men en viktig detalj: Jeg mener også at muslimene vil bli i flertall i Norge en gang i fremtiden, men jeg mener ikke, som Breivik, at alle mulsimer som kommer hit gjør det i den hensikten å overta Norge. Det blir resultatet, men jeg tror ikke det er en planlagt og villet politikk. Muslimer fra fattige land kommer til Norge med helt andre tanker i hodet. Det dreier seg om å ville ta del i våre velferdsgode, skaffe seg jobber, eller sikre seg en trygghet de ikke har i eget land. Breivik mener at det er bevisst plan bak innvandringen, og det blir konspiratorisk.

    • Anonym

     Det er resultatet som teller.

     • Øyvind

      Ja, men akkurat nå er det budskapet som teller, og som skal selges inn til de som har makt til å påvirke. Da blir det meget ødeleggende om de seriøse aktørenes ståsted assosieres til organisasjoner som serverer eventyr.

      Må vel legge til at jeg tror ikke det nødvendigvis trenger å bli så ille om det blir en majoritet av feks. muslimer om hundre år. De fleste av dem er oppvokst med norske verdier samtidig som jeg har tro på mennesket, og dets evne til å utvikle seg. Selv om det synes å gå tregt for enkelte.

      Poenget er i alle fall at vi trenger ikke å framskynde en slik utvikling mer enn i dag, og med tanke på landets evne til integrering bør vi få dispansasjon til å ta en pause for å få ryddet opp internt. Det er flere gode humanetiske grunner til å foreslå noe sånt ovenfor FN og Den Europeiske Menneskerettskonvensjonen.

      • Anonym

       Om hundre år eksister ikke norge. Historien forteller oss at muslimer IKKE trenger å være en majoritet for å plyndre og røve land.

      • Anonym

       Om hundre år eksister ikke norge. Historien forteller oss at muslimer IKKE trenger å være en majoritet for å plyndre og røve land..

       • Øyvind

        Jeg trenger en del mer inngående info for å følge deg her, altså. Du kan starte med noen referanser og sette ditt syn i perspektiv på den måten.

        Hvilke land er det feks. som ikke eksisterer pga muslimer, og hvorfor?

     • Ja. Det er riktig, og de er bekymringsfulle

    • Unni

     Du glemmer en av de viktigste poeng Jan Simonsen.

     Selv om du står opp i retten og hevder at det finnes moderate muslimer og at dette er sækulære tenkende muslimer, så endrer ikke det det sanne faktum at et menneske bare ved å kalle seg muslim støtter opp om den mest groteske og fascistiske ideologi gjennom hele verdenshistorien etter Muhammads fødsel.

     Du forstår dessverre ikke det enkle faktum at et menneske bare ved å være medlem, som de er når de kaller seg en muslim, av en slik fascistisk ideologi er med på å legitimere den og hjelpe den å vokse videre frem.

     Derfor hjelper det ikke om et menneske er totalt passiv, kaller seg moderat eller sækulær muslim, fordi de legitmerer fascismens ideologi bare ved å kalle seg muslim.

     For hva er det alle muslimer legitimerer:

     F.eks:

     Hvorfor står veldig få om ingen muslimer opp og protesterer når andre muslimer demonstrer mot demokrati eller når de dreper,hetser og forføllger Jøder og Kristne.

     Hvorfor står få eller ingen muslimer opp og protesterer mot vers i Koranen som inneholder mer en 67% hat og ordrer til drap,undertrykking og forfølgelse av [ikke muslimer].

     Hvorfor forholder muslimer flest i dag seg passive til alle drapene, terroristangrepen som uføres daglig i islam navn verden over.

     Osv osv.

     Da blir det irrelevant enten en muslim kaller seg moderat, sækulær eller nytenkende muslim.

     Det er også irrelevant å tro at de få muslimene som hevder at de er moderat, sækulær eller nytenkende muslim skal kunne påvirke en fascistsik ideologi som i mer enn 67% av sitt innhold er upåvirkelig i sin natur og hvor selve grunnsten innholdet har sperrer for annledes tenkning.

     Det er også en fatal feil tenkemåte å tro at vi er kommet så langt i våre vestlige samfunn fordi vi har klart å endre og reformere Kristendommen, fordi Kristendommen er og har alltid vært den samme. Vi har bare kommet lengre i vår forståelse av Kristendommen, samtidig som vi har sett at mange har misbrukt Kristendommen.

     Med andre ord, Kristendommen har aldri vært voldelig det er bare mennesker som har misbrukt den.

     Med Islam er det noe totalt annerledes. Her er den ideologien som styrer fascismen og volden og hvor ideoloien har lagt inn beskyttelse på å endre,kritsere eller skape nytenkning om seg selv, ved at den f.eks ikke er noen relgion,eller at man ikke er muslim, dersom ideologien ikke følges til punkt og prikke.

     Du er derfor irrelevant og helt uten betydning om en muslim kaller seg moderat,sækulær eller nytenkende muslim.

     Det grunnleggende naive i dette er at venstre folk tror at de kan overstyre over 1 milliard muslimer til å endre syn på Koranen når Koranen ikke ikke kan endres, og heller ikke vil endres fordi muslimer vokter miilarder av sine eksemplarer av den med sine liv.

     Viss venstre folka fortsatt ikke har vilje eller kunnskap til å innse dette, så må det være fordi de tror at de kan manipulere eller styre mer enn en milliarder muslimer inn i et diktatur der de overvåker og sentralstyrer hva alle mennesker skal tenke.

     Når man ser på utviklingen så er det også det som holder på å skje.

     Med god hjelp av venstre folk’s navitetet og kunnskapsløshet vever vi oss mer og mer inn i de kontrollerende diktaturet som islam selv har som mål å oppnå, bare at der brukes diktaturets kontrollapparatet til å skille fascistisk mellom muslimer og [ikke muslimer].

     • Øyvind

      Det er de ytterliggående som maner til drap og utryddelse av såkalte vanntro som er de egentlige sekulære muslimene. Dette i følge uttalelser fra muslimer selv, men det er ut fra deres synspunkt og ikke ut fra den vestlige ideen om sekulære muslimer. Er man skulær muslim, så er man per definisjon ingen muslim. Fordi de arbeider imot koranens grunnprinsipp, og som faktisk setter Jesus og Maria høyt, og hvor de kristne blir kalt for «våre brødre og søstre.»

      Dessuten er din beskrivelse av kristendommen opp gjennom historien mildt sagt glorifiserende. Med et objektivt syn på dette, så er det ikke noe problem å dra paraleller til dagens Iran om man ser kristendommen på den «alderen» islam er i dag. Altså system og straffemetoder i europa på 1400’tallet. Vi hold vel på med halshugging langt inn på 1800’tallet her i Norge også. Under kirkens velsignelse.

      Likevel deler jeg til dels ditt syn på imamenes ansvar rundt om. Der er det mye forskjellig må man vel bare innrømme, og der er det fortsatt en del å ta tak i fra muslimenes side. Men så er det en gang slik at mange av muslimene i Norge har familier i sine opprinnelsesland, og denne styggedommen med kollektiv utfrysning, og til tider det som enda værre er.

      Når det gjelder ditt poeng angående «sentralstyrte» holdninger og meninger, så må jeg nesten minne deg på at muslimer består av mange mindre grupperinger tilhørende til forskjellige trosretninger, kulturtilhørighet og ikke minst er de ikke mindre menneskelig enn at de er prisgitt en fri vilje.

      Når det er sagt, så er det en del grunnleggende syn hos mange som krasjer med vår kultur, noe jeg mener skaper skjevheter på mange måter. Der er jeg helt enig i at enkelte imamene bør settes til ansvar. Samtidig er det en del «villmenn» blant muslimene også som ønsker å kalle seg «alfahanner,» men de finnes også blant det vi ser på som native nordmenn. Disse tilhører en kategori som bør ta på seg alt ansvar selv, og da blir det så feil å minke trykket ved kollektiv verbal avstraffelse.

      Nei, vi skal ikke være naive, men naviteten ser jeg går i flere retninger.

    • Anonym

     Så du og andre politikere har ikke fått med dere at muslimske ledere og imamer oppfordrer til innvandrings jihad på diverse TV kanaler i den muslimske verden? Merkelig!!

 • Hilde

  mine svar blir sensurert av antihvite «frieytringer»

 • Hilde

  Hvorfor sensureres mine svar?

  • Øyvind

   Sikkert fordi det er 40 prosent sjikane imot de 20 prosentene av relevanse i dine fantastiske kommentarer. Resten består av utenomsnakk, og retorisk sjonglering som er så gjennomsiktig at du kun kan vinne appell hos dine allerede likesinnede. Du uttrykker deg så polarisert at det er vanskelig å tilnerme seg i noen normal form for argumentasjon. Uten selv å havne i motpol-fella.

   Derfor bør du se på sensuren som en slags hjelpende hånd. Fordi din egosentriske patos overskygger din logos og etos. Du er kun med på å øke avstanden til de du ser på som politiske motstandere.

   Du gir lite rom for saklig debatt da dine mange urealistiske og udemokratiske indisier oppleves for mange som mer etisk og morlask støtende enn de temaene du forsøker å sette i perspektiv. Da fungerer vel dine kommentarer imot sin hensikt, og med det skylder du Simonsen en stor takk. Skulle nesten tro du var en astroturfer fra venstresiden. Det er i alle fall min opplevelse av ditt fantastiske engasjement her inne.

   • Hilde

    Ditt svar, anti-norske Øyvind består av kun personangrep, ingen argument.
    Er du øyvind trædal, siden tilfeldigvis noen som kaller seg «motpol» tidligere, bruker Trædals terminologi, «søppelmennenske» om nordmenn som kjemper for norske barns rett til eget land og eget hjem?
    hvordan går det med bollen din, om du er det? Det finnes ikke noe værre enn en forræder, Øyvind.
    Hvorfor hater du hvite så mye, Øyvind? Hvorfor hater du hvite så mye at du kjemper for at norske barn skal miste sine hjem, sitt land, sin fremtid?

    • Postman Pat

     «Er du øyvind trædal …»

     Her tar du nok grundig feil. For selv ikke en norsk journalist presterer noe så jævlig som dette:

     «Her var han dessuten under ed, og var tvunget til å gi et mandat i et tema han ikke ønsket å la bli misbrukt i denne sammenhengen.»

     • Terje

      «Her var han dessuten under ed, og var tvunget til å gi et mandat i et tema han ikke ønsket å la bli misbrukt i denne sammenhengen.»

      Hehe, åpenbart en totalt forvirret person som har skrevet dette.

    • Øyvind

     Ordet «motpol» er vel et helt standard uttrykk, men uttrykket «motpol-fella» mener jeg å ha funnet på selv. Er jeg ikke flink!? 🙂

     Resten av kommentaren din må jeg si var totalt uforståelig for meg, og ber deg heller rette den imot den det angår.

     Dette du hevder er et personangrep fra meg til deg, som anonyme personer, var temmelig saklig i forhold til dine egne personangrep imot navngitte personer.

    • Øyvind

     Når brukte jeg termologien «søppelmenneske?» Nå tror jeg du har vært så overbevist i dine mistanker at du har snappet opp ord som ikke er brukt. Du må ikke la det bli en vane. Mange som går rundt og er forvirret pga sånt har jeg skjønt.

 • Hilde

  du har blokket et ord : anti_o-hvit, simonsen, på hvilken måte er det «frie ytringer» å totalforby et ord, Simonsen?

  • Det er riktig. Det har vi gjort fordi nettsiden for en tid siden ble spammet av en rasist som i hver eneste artikkel skrev at alle andre var anti-hvite, og ellers slengte ut skjellsord mot alt og alle under nesten hvert eneste innlegg. Det ble for mye, og vi fant det riktig å utelukke vedkommende fra bloggen, gjennom å blokkere bruken av vedkommendes standardord.

   • Hilde

    merkelig at du kaller bloggen din frie ytringer, når du sensurerer ord. Jeg kan ikke se du sensurerer ord som «rasist» for eksempel.
    Så da er det ganske klart hva du er da, Simonsen.

 • Hilde

  Johansen: det at en fange sitter i dress, mens hans voldtas sosialt og mentalt av media, og alle som har stått han nær forfølges, viser at vi lever i nærmere et matriarkaldominert diktatur rykter spres, (og enpolitisk forfølgelssprosess startes mot alle som kunne mene noe ligende) og hvor mishandlingen manifesteres psykisk, mere utspekulert, enn ved en mere ærlig fysisk og patriarkalsk undertrykkelse.

 • Margrethe Weberg

  Vel Simonsen…. jeg synes faen meg DU er ynkelig!
  Innse virkeligheten og slutt å late som om din lulleverden er den virkelige verden!

  Vi er i krig! Du våger ikke å skusle med NORSK KULTUR!!! For den er hellig for meg, og den skal tas vare på i sin absolutte unike form!

  Dagen multikultur er IKKE norsk!

  • Øyvind

   Jøss! Er det virkelig såppass, ja. Trodde det var sosialistenes jobb å påtvinge andre ens meninger.

  • Tempelridder

   Nå synes jeg du er vel hard i din ordbruk mot Jan Simonsen, som tross alt fortjener anerkjennelse for at han holder sin blogg åpen også for oss som nekter å føye oss for kulturmarxistenes «politisk korrrekte» forvrengning av virkeligheten.

 • Postman Pat

  Dette er hva Jan Simonsen sier (ordrett) med direkte tilknytning til bloggen sin:

  Vitne Jan Simonsen:

  Det som er viktigst er fire forskjellige nettsider. En for uigurene, nettsiden til Demokratene, norsk-israelsk handelskammer og min egen nettside som er frieytringer.com

  Min egen nettside har mange besøkende daglig, cirka 1000.

  Jeg skriver hovedsaklig om menneskerettigheter i diktaturer, kanske mest i Kina. Jeg skriver om menneskerettigheter i islamske stater og om støtte til Israel.

  Jeg har åpent kommentarfelt på nettsiden, fordi man skal åpne for at de kan kritisere det du skriver. Kommentartfeltet er usensurert.

  Der dukker det opp mange kommentarer fra ytterste høyreside og de som har sympati for Breivik.

  Men der kan de ihvertfall få en motforestilling, der kan jeg skrive: «det du skriver er hårreisende».

  Jordet: – Hvis vi kunne gå litt videre på bloggen. Du slipper til mange kommentarer som kanskje ikke ville sluppet til andre steder. Hva slags typer kommentarer er dette?

  I dag var en som brukte ordet «terroristen Stoltenberg» på bloggen Frie Ytringer. Det var en som kalte seg tempelridder som synes Breivik ble utsatt for ydmykelser i retten av det han kalte for kulturmarxister. Det ble lagt ut i dag.

  Jeg har tatt med ekspempler på det, som vil illustrere spørsmålet om noen deler hans oppfatningen. Jeg vil også gjerne benytte anledningen da til å si at det er mange som skriver der, og noen muslimer som svarer på det og takk for det. Det er også mange moderate som skriver, men en del høyreekstreme også.

  Forsvarer Jordet: – Har du noen andre eksempler om Breivik?

  Ja, jeg har noen jeg skrev ned for et par uker siden. Dette om borgerkrig. «En krig er unngåelig i Norge, da kvitter vi oss med avfallet»

  [Utdrag fra det Simonsen siterer fra] «Det finnes ikke sekulære muslimer, det regner ikke oppover».

  Jeg tror den eneste som kan ha hatt utbytte av denne seansen må ha vært Simonsen selv. Han fikk slippe til i manesjen igjen, og fikk samtidig en liten økonomisk godtjørelse for det (etter statens satser).

  Advokatene til Breivik er en komplett skandale.

  Ellers synes jeg det var svakt av Simonsen ikke å omtale Lars Gule for det han rent faktisk er: En straffedømt venstreekstremist. På 70-tallet ble personer som Gule & Co helt rettmessig overvåket av politiet. Overvåkingspolitiet skulle aldri ha innstilt den virksomheten.

  • Hilde

   Lars Gule er en terrorist som prøvde å sprenge barn i lufta i et annet land. Media viser helt klart at de ikke har noe imot terrorister ved å bruke han som kommentator, det har de og forøvrig gjort tidligere ved å ansette andre terrorister. (muslimske flykaprere)

  • Postman Pat

   Muslimenes åndelige leder al-qaradawi, som også er øverste autoritet for det europeiske fatwarådet hvor islamsk råd «Norge» inngår, har ved flere anledninger uttalt at han ønsker seg et nytt holocaust. Men denne gangen i muslimsk regi.

   Når vi ser hvordan hans tilhengere følger oppfordringen i Europa har vi ingen grunn til å tvile på at det vil bli en realitet når anledningen måtte by seg. Vi ser det i Oslo, og vi ser det ikke minst i Malmö. Begge byene vil snart være «judenrein». Hvem husker ikke krystallnatten i Oslo 8. januar 2009.

   Hvorfor nevnte du ikke det Simonsen, når du først var innom jødenes situasjon?

   • Postman Pat

    Det ville være greit om du kan klargjøre en ting for oss Simonsen.

    Hvor langt må det gå før du innser at qaradawis disipler mener alvor?

    Må det først begynne å ryke fra krematoripipene i Auschwitz?

    Eller befinner denne dystre realitet seg også i ditt fantasiunivers sammen med den «moderate muslim»?

   • Jeg nevnte demonstrasjonen i 2009, der jeg selv var med. Det er et gost eksempel på hvordan høyresiden blir jaget fra gatene av mobben.

    • Anonym

     Fikk du fortalt mantraet ditt om at; «Det er uungåelig at muslimer blir i flertall i Norge, og det må vi bare akseptere»?

  • Øyvind

   Ser du savner bredere overvåkning. Er det kun de som politisk kan plasseres på venstresiden som skal overvåkes, fordi de er på venstresiden? Eller mener du de skal overvåkes pga ekstreme yttringer, standpunkt og fordi de blir sett på som en mulig trussel for samfunnet.

   Hvis det er det første alternativet du savner, så er ikke det bidraget Simonsen eventuelt skulle fått for å stille i retten rare slump penger i forhold til det sløseriet du mener har nytteverdi for et åpent og demokratisk samfunn. Det er vel stort sett kun kommunistiske land som har slike system i dag.

   Når det gjelder det andre alternative overvåkningsmotivet, så er jeg redd du skyter deg selv i foten bare ved å seriøst hevde et ønske om bredere overvåkning på et slikt grunnlag;)

   For meg virket Simonsen oppriktig, og dette poenget ditt ang. økonomsik godtgjørelse er like lite verdt som den eventuelle godtgjørelsen skulle berike Simonsen. I såfall er det snakk om reisegodtgjørelse, i den grad Simonsens reise er kategorisert under de bestemmelsene. Ellers er det ingen annen godtgjørelse å hente. Særs ikke for en pansjonist.

   Det er tydelig viktig for enkelte av dere å kneble yttringer fra de som ikke er helt og holdent innenfor deres egne ideologiske rammer, gjerne ved å skape konspirasjoner til en agenda som kan tilpasses til den enkelte. Forsøk å vær litt mindre uhyggelig. Ta opp det dere har på hjertet, men for all del, forsøk å være noe mer profesjonelle og hold følelsene mer tilbake. Vi vil jo meget gjerne «høre» flest mulig komme med sine synspunkt, men så var det dette med relevanse. Hvilken verdi mener du selv at din kommentar har overhodet? Mener du at du ivaretar og benytter yttringsfriheten din på en god måte?

 • Postman Pat

  «Det finnes ikke sekulære muslimer, …»

  Det var et svært dårlig valgt eksempel på breiviksk ekstremisme Simonsen. For utsagnet er faktisk helt i tråd med hva muslimer selv mener. Muslimske statsleder også har sagt det helt eksplisitt.

  På en konferanse for muslimske stater i Malaysia for noen år siden ble det i en erklæring uttalt at begrepet «moderat muslim» er en fornærmelse mot islam og muslimer. Det fins bare muslimer ble det fastslått, og samtidig vist til at «moderat muslim» er en vestlig oppfinnelse.

  • Terje

   Den tyrkiske statsministeren Erdogan har sagt det gjentatte ganger:

   «Moderate muslimer (moderat islam) finnes ikke.»

   Ateisten Jan Simonsen må få lov å mene det motsatte av hva muslimen Erdogan (og andre muslimer) mener, men påstanden må ikke fremføres som en sannhet.

  • Hele sitatet er ikke tatt med her. Det lød i sin helhet: ««Det finnes ikke sekulære muslimer. Det regner heller ikke oppover. Vi er på vei mot historien største humane katastrofe. I den grad det er en katastrofe da å sette stopp for det multikulturelle eksperimentet.» Det er den siste delen som var poenget. Forsvareren var interessert i å få frem om andre enn Breivik ser for seg en fremtidig borgerkrig, og det er jo nettopp det dette utsagnet antyder, om enn ikke direkte.

   • Postman Pat

    Det endrer ikke på det substansielle. Påstanden din er et falsum. I beste fall en meningsytring. Men normalt kaller vi den løgn.

    Hva som historisk har kommet ut av muslimers inntog i andre kulturer er nettopp krig, så også der tar du helt feil.

 • Hilde

  Dere landssvikere har i alle år påtvunget oss deres syke anti-norske meninger og voldtatt landet vårt med multikulten deres.
  Hvorfor hater du oss hvite så mye, Øyvind?

  • Øyvind

   Nå er det vel ingen som støtter multi-kulturalisme i det aspektet du og dine likesinnede legger i uttrykket.

   Når det gjelder hat, så må vel det regnes som et ikke-eksisterende fenomen/element i min tilværelse når jeg leser deg mellom linjene.

  • Postman Pat

   «Dere landssvikere …»

   Nix. Han er ingen landssviker. Det kan bare en nordmann være. Øivind er en muslim. En raring som har vært her før. Jeg husker ikke hva han kalte seg da. Det blir for dumt å bruke navnet «Øyvind» når alle kan se han mentalt befinner seg langt bortenfor månen i forhold til oss fra den opplyste del av verden. Akkurat som arifkarim. Men han later i alle fall ikke som han er en annen enn den pakistaner han vitterlig er. Ja nå glemte jeg nesten premature «Johan» i farten.

   • Øyvind

    Det er jo helt fantastisk hvilken konspirasjonsteori du klarer å få ut av så lite. Det synes som du er godt vant.

    Jeg ble kjent med nettsiden under Simonsens vitneutsagn i retten i går, 6. juni, men regner egentlig ikke med at du vil tro meg når du først har fått denne merkelige ideen for deg.

    Det synes som flere av dere hevder å være opplyst om så mangt, og denne opptredenen fra din side tror jeg gjenspeiler meget godt hva man bør legge i denne påståtte viten.

 • Øyvind

  Omskjæring som dette er så barbarisk og frastøtende at det faktisk er vanskelig å forstå at så mange er i stand til å praktisere «inngrepet.» En styggedom og en menneskelig forbrytelse som overgår alle de eventuelle moralske brudd kvinnene kunne begått om de var inntakte.

  66000 bare i Storbritannia. Gud hjelpe meg.

 • Mads

  Hei Jan! fin blogg du har her og ganske imponerende at du svarer så fint for deg her inne
  meg og deg deler mye likheter vi er begge født i stavanger og begge har vår tilknyttning til Ryfylke
  samt begge er i demokratene med gode bekjente som vidar kleppe men idag hørte jeg litt ut av kontekst at du hadde stemt Ap i lokalvalg samt utalt idag at du hadde gode venner og kollegaer i AP noe som gjorde meg bekymret så jeg snakket med Kleppe og fikk en veldig fin forklaring satt sammen i kontekst men grunnen til at jeg i første omgang skriver dette til deg er at jeg vil takke deg for at du som en demokrat tar avstand fra breiviks handlinger som nesten drepte meg og min famile med vårt barn da 7mnd gammel da vi skulle kose oss på en helge tur til oslo med besteforeldre
  men når dette er sagt vil jeg fastslå med stål sterke argumenter at AP er det samme som nasjonal sosialistiske partiet hitler i sin tid ledet dette viste også Hitler da han uttalte at kulturmarxesisme er det samme som nasjonal socialisme noe som i etter krigs tiden viste seg og være sant da arbeider partiet systematisk lobodomerte,tvangs steriliserte, forfulgte Tatere og sigøynere så langt opp til 1980 tallet ja selv jødene var jo ikke spesielt populære og det er dem vel ikke enda
  man glemmer heller ikke at Yasser arafat sin onkel var en meget god venn av hitler da de såklart hadde samme fiende nemelig jødene og denne likheten ser vi enda
  arbeider partiets sammenslåtte kampanje mot jødiske menn,kvinner og barn i går var Eskil pedersen ute og ville ha en så kalt «dugnad» mot høyresidens meninger om islam det høres så koselig ut med ordet dugnad men koselig er det ikke når man skal kneble og krenke ytringene som skal være frie man hadde også et annet ord fra Ap som man pakket ondskapen inn i ordet var Arbeids koloni nemelig svanviken arbeids koloni som retter sagt var en konentrasjons leir for sigøynere og tatere min mor til bringte 5år og har levd med åpne sår hele livet etter dette
  Arbeider partiet står kansje ikke på tiltale benken men det betyr ikke at de ikke hører hjemme der
  og jeg må få avslutte med at jeg har en stor respekt for deg og de andre i Demokratene som arbeider for at rettferdigheten skal komme frem og jeg skylder en stor takk til Vidar kleppe som har hjulpet meg og min mor på to forskjellige anledninger når ingen andre brydde seg Mvh Mads

 • Øyvind

  Ser du henvender deg til Simonsen, men tar meg likevel den frihet å kommentere.

  Skremmende å lese om din opplevelse den 22. juli, og det er et trist kapitel i vår historie når det gjelder landets behandling av minoriteter som sigøynere, tatre, kvæner og samer. Likevel mener jeg det blir ukorrekt å sammenligne dagens AP med Hitlers Naziparti. Særlig preferansen til APs jødemotstand. Det er ikke før de siste 15-20 årene at AP ikke har gitt sin støtte til Israel. APs sympati til Isael fikk først utfordret på 1980’tallet da en del Norske FN-soldater fortalte om personlige opplevelser som på sin side fikk en del gehør også blant høyre-politikere. Før dette har AP bidratt med en ufravikelig støtte til Israel.

  Likevel kan jeg selvfølgelig se visse likhetstrekk fra ditt ståsted, men det var ikke snakk om noe direkte utryddelse, selv om det er en del faktorer som kan synes som en indirekte hensikt. Uansett blir det å dra paralellene alt for langt, mener jeg. Tror ikke noen er tjent med at det blir gitt slike kategoriseringer av norske politiske parti i dag. Likevel forstår jeg selvfølgelig at du drar disse paralellene og finner sammenligningsgrunnlag, men da til DATIDENS politikk. Ikke det AP vi ser i dag.

 • Test

  Koran og islam fører til krig, terror og undertrykkelse. En virkelig overgriper.

  http://dagen.no//Nyheter//Utenriks/tabid/249/Default.aspx?ModuleId=77079

  http://dagen.no//Nyheter//Utenriks/tabid/249/Default.aspx?ModuleId=77108

  http://www.dagogtid.no/nyhet.cfm?nyhetid=1863

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3825386.ece#.T8jdk1Jq1I4

  http://www.document.no/2012/05/kristenforfolgelser-i-april/

  http://www.aftenposten.no/meninger/Domt-for-islamkritikk-6799293.html#.T

  http://www.dagbladet.no/2012/05/23/nyheter/utenriks/osama_bin_laden/cia/

  http://www.dagbladet.no/2012/04/26/kultur/debatt/debattinnlegg/rettssake

  http://www.frie-ytringer.com/2012/05/09/islam-skaper-problemer-i-storbri

  http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/842792/ (halvtime ut i sendingen)

  http://dagen.no//Nyheter//Utenriks/tabid/249/Default.aspx?ModuleId=77079

  http://dagen.no//Nyheter//Utenriks/tabid/249/Default.aspx?ModuleId=77108

  Koran og islam fører til krig, terror og undertrykkelse.

  5:33 The punishment of those who wage war against Allah and His Messenger, and strive with might and main for mischief through the land is: execution, or crucifixion, or the cutting off of hands and feet from opposite sides, or exile from the land: that is their disgrace in this world…
  2:191 And slay them wherever ye catch them, and turn them out from where they have turned you out for tumult and oppression are worse than slaughter; but fight them not at the Sacred Mosque, unless they (first) fight you there; but if they fight you, slay them…
  9:5 But when the forbidden months are past, then fight and slay the Pagans wherever ye find them, an seize them, beleaguer them, and lie in wait for them in every stratagem (of war)…

 • Jan, hvorfor virker ikke moderator på språkbruk og spam fra en viss type ari ?

  • Mr Big

   ArifKarim er ensporet og pakistaner. Da er språkbruken langt bedre enn en kan forvente fra den kanten. Det han skriver er egentlig ikke spam, selv om han gjentar uvesentligheter til det kjedsommelige i enhver sammenheng.

 • Vare

  Koranen og Islam forårsaker store største overgrep, ref linkene jeg har samlet her:

  http://www.dagogtid.no/nyhet.cfm?nyhetid=1863

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3825386.ece#.T8jdk1Jq1I4

  http://www.document.no/2012/05/kristenforfolgelser-i-april/

  http://www.aftenposten.no/meninger/Domt-for-islamkritikk-6799293.html#.T

  http://www.dagbladet.no/2012/05/23/nyheter/utenriks/osama_bin_laden/cia/

  http://www.dagbladet.no/2012/04/26/kultur/debatt/debattinnlegg/rettssake
  http://www.frie-ytringer.com/2012/05/09/islam-skaper-problemer-i-storbri

  http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/842792/ (halvtime ut i sendingen)

  http://dagen.no//Nyheter//Utenriks/tabid/249/Default.aspx?ModuleId=77079

  http://dagen.no//Nyheter//Utenriks/tabid/249/Default.aspx?ModuleId=77108

  Koran og islam fører til krig, terror og undertrykkelse.

  5:33 The punishment of those who wage war against Allah and His Messenger, and strive with might and main for mischief through the land is: execution, or crucifixion, or the cutting off of hands and feet from opposite sides, or exile from the land: that is their disgrace in this world…
  2:191 And slay them wherever ye catch them, and turn them out from where they have turned you out for tumult and oppression are worse than slaughter; but fight them not at the Sacred Mosque, unless they (first) fight you there; but if they fight you, slay them…
  9:5 But when the forbidden months are past, then fight and slay the Pagans wherever ye find them, an seize them, beleaguer them, and lie in wait for them in every stratagem (of war)…

  Jan, ser du noen problemer med disse linkene jeg har samlet til egen andres refleksjon og hvorfor tror du islam’s terrorisering i Afrika i hovedsak blir kamuflert i Norge ?

 • Mads

  Hei øyvind du har mye rett i det du sier og ikke minst mye klokt men jeg vil bare
  nevne noe jeg glemte at det foregikk en etnisk rensning i norge da vi har exempler på dette er jo massegraver ved Riis kirkegård like ved Gaustad psykiatriske sykehus
  men jeg takker så meget for forståelsene jeg mottar her og gode kommentarer og innspill demokrati og ytringsfriet er det aller viktigste vi har og det skal ingen få ta fra oss igjen takk Øyvind

 • Mads

  Ps: for de som er intereserte i og lese så kan jeg jo linke til saken http://www.nyhetsspeilet.no/2010/02/hva-skjuler-massegraven-ved-gaustad/

  viktig og notere seg «arbeiderpartimannen, legen, psykiateren, sosialpolitikeren og rasehygieneren Johan Scharffenberg (1869 – 1965)»

  • Øyvind

   Kjenner til denne historien og mener det er merkelig at ingen av TV-kanalene har laget dokumentar om dette. Det er mulig de er redde for at det blir for makabert for folket, og at denne virkeligheten blir for tøff å takle for mange. Noe jeg i såfall mener er en helt feil holdning.

 • Line

  Og til alle lesere overfor, se opp for muslimske kommentatorer som følger Koranen splitt og hersk metode gjennom løgn og bedrag:

  Koran vers. 17:53:
  «Si til Mine tjenere(muslimer) at de skal ordlegge seg på beste måte. For Satan vil skape strid mellom dem».

  https://sites.google.com/site/muslimskbedrag/05/02/02

  https://sites.google.com/site/muslimskbedrag/05/02

 • Test

  GRATULERER!
  Dette er oppsiktsvekkende positivt. Vi ser for første gang en norsk avis DAGBLADET kjører frem en slik link. Seriøst, vi bukker dypt i ærbødighet for DAGBLADET denne 6.Juni 2012.
  http://www.dagbladet.no/2012/06/06/nyheter/politikk/al-qaida/utenriks/terror/21961362/

  TAKK for en virkelig nyhet.

  • Line

   Det er ikke Dagbladets journalister dette kommer fra det er (NTB-AFP) og er heller en gammel nyhet som det har vært skrevet om over mange år.

   Og som vi vet når det er blitt feiet under teppet nok ganger av venstre siden, og samtidig blitt normalgjort av islamiserings utviklingen så kommer Norske presse diltene etter, fordi, utviklingen allerde ikke lenger er rverserbar(DVS, få eller ingen bryr seg om utviklingen lenger, så ingenting skjer eller får følger lengre).

 • Tonje

  Jan Simonsen snakker om sine Arbeiderparti venner og hans frykt for å bli sammenliknet med Brevik:
  http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/22-juli-terror-oslo-og-utoya/simonsen-kalte-breivik-avskyelig-ynkelig-og-unorsk-3799478.html

  Jan Simonsen er en ressurs, men når det kommer til å spise kirsebær med venstresiden spiller han alltid med på dems lag.

  Et godt råd. Lag deres egne blogger og la simonsen få drive spille spillet sitt mest mulig alene.

 • Anonym

  Jan skal ha ros for stor takhøyde her.. de som føler seg `utstøtte´ får i alle fall lettet litt på trykket, noe jeg tror er sunt 🙂

  • Klodrik

   Ja. Jan Simonsen skal ha ros for takhøyden her. Dette er en blogg som en enkel raring og einstøing kan utbasunere sine meninger på. Heia Klodrik.

   Jan skal også ha ros for dagens innsats i Oslo Tinghus. Jeg er enig i alt han sa. Spesielt at ABB er en landsforræder, slik jeg har skrevet her på FY tidligere. Også var det bra han snakket om medias hets mot Frp, og utestengingen av Demokratene.

 • Tonje

  Ja det var det jeg mente 🙂 Her er det nok mange som får lettet på trykket, og det kan være fint nok for alle og enhver, men man løser ingen problemer med dette.

  Den rene Sannheten bør komme andre steder, og ikke på blogger som er myntet på å lette på trykket 🙂

  • Anonym

   Det kan så være at noen kan ha behov for å lette på trykket, men det viktige er at på Jans Simonsens blogg så kan man både informere og bli informert om ting som marxistpressen søker å fortie. Det samme gjelder for øvrig Dokument.no. Selv om jeg er uenig med mye av det redaktør Hans Rustad skriver der, så endrer ikke det en millimeter på det faktum er Dokument.no er en viktig kilde til informasjon om det marxistpressen fortier og forvrenger.

   http://www.document.no/

 • Frode

  Lette på trykket kan nok lindre smertene midlertidig, men før eller siden blir trykket og sannheten så stor at den blir umulig å svelge alle kamelene eller fascismen som kommer til overflaten fra Koranen.

  Ganske riktig: Da trenger man noe annet en Simonsen’s midlertidige heksebrygg 🙂

 • Islam er selve inkarnasjonen av selve Satan. At vi her i Norge importerer denne ideologien, forkledd som religion, det kommer vi en dag til å angre bittert på. Men når landet styres av gudsfornektere og ateister, og som i tillegg har kastet seg om halsen på Islam, da er det nok slutt på all velsignelse dette landet alltid har levd under. Men tro meg, nå er den gode tid forbi, for landet er kastet til ulvene, der vi kaster ut både kristendommen og Grunnloven. Og hvem skal nå beskytte oss?
  Men tro meg, en dag skal disse landssvikerne få sin rettmessige straff!

 • Ja det er merkelig hvor stille det er blitt om denne kjønnlemlestelsen her i Norge. Vi hører ikke et pip lenger fra våre politikere, hverken på venstre eller høyresiden. IKke siden frk. Bekkemellom fra AP tok disse tingene og alvorlige forbrytelsene opp i Stortinget har vi hørt et pip. Så jeg går ut fra at tusenvis av utenlandske muslimske jenter som bor her i Norge, og har fått norsk pass, fortsatt blir utsatt for denne torturen og krenkelsen.

  Hadde myndighetene ønsket å gjøre noe med dette svineriet og denne torturen, så hadde de for lengst kunne satt en stopper for det. Men de ønsker alle å våre PK, der de ser en annen vei, og er bare livredd for å ta tak i dette. For de gjør hva som helst, også mot de små jentene, for ikke å bli kalt for rasister. Forbanna hyklere er de! Og ikke noe annet!

  Og når så vi VG, Dagbladet eller Aftenposten skrive om dette problemet og svineriet sist? Å nei, også disse journalistene velger å holde kjeft. For
  det er jo så mye enklere…
  Men å skrive all slags dritt om nordmenn som vil Islam til livs, og forby dette jævelskapet. Ja det gjør de gjerne uten den minste betenkelighet.