Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil ha forbud mot hodeplagg

Som første fylke i Norge har Østfold vedtatt at elever i den videregående skolen kan nektes å gå med niqab eller hodeplagg som helt eller delvis skjuler ansiktet. Vedtaket ble gjort i fylkeskommunens opplæringskomite tirsdag – mot stemmene til Venstres og SV. Nå ønsker Demokratenes medlem av fylkestinget i Vest Agder, Vidar Kleppe, at hans fylke skal følge i Østfolds fotspor.

I begrunnelsen for vedtaket i opplæringskomiteen i Østfold fylkeskommune sies det følgende fra politikere og administrasjonen i Østfold: «Vi er opptatt av at lærerne skal kunne se elevens ansiktsuttrykk og reaksjoner. Og at elevene må kunne identifiseres. Forbudet kan derfor like gjerne gjelde skjerf, luer og caps som elevene trekker ned over øynene for å skjule sin identitet».

Vidar Kleppe har levert inn et spørsmål som må besvares av Vest Agders fylkesordfører under det neste møtet i fylkestinget i Vest Agder: «Vil fylkesordføreren innføre forbud mot hodeplagg som helt eller delvis skjuler ansiktet til elevene i den videregående skolen i Vest-Agder?»

Morten Ørsal Johansen, som er Fremskrittspartiets innvandrings- og integreringspolitiske talsmann er strålende fornøyd med vedtaket i opplæringskomiteen i Østfold fylkeskommune, og oppfordrer andre fylkeskommuner om å gjøre det samme.

«Jeg er svært godt fornøyd med dette vedtaket, og registrerer med glede at et tverrpolitisk flertall slutter rekkene bakom et forslag Fremskrittspartiet tidligere har fremlagt i Østfold. Kampen mot dette kvinne- og integreringsfiendtlige hodeplagget er et skritt i riktig retning», sier han til frp.no, og fortsetter:

«Jeg registrerer at det politiske flertallet i denne komiteen mener det ikke bare viktig å slå ned på bruken av nikab med mer for å sikre kommunikasjon mellom elev og lærer, men at man også erkjenner at kvinneperspektivet kommer tydelig fram».

Ørsal Johansen viser til at Fremskrittspartiets stortingsgruppe har lagt frem flere forslag mot bruken av nikab og heldekkende plagg i det offentlige rom, men at partiet er blitt stående alene nasjonalt i kampen for at alle skal likebehandles på offentlige arenaer.

«Skole og utdanning er viktige verktøy i integreringspolitikken. Å stille på like fot i det offentlige rom og at man ikke gjør knefall for diskriminerende og kvinneundertrykkende tiltak av denne typen, er et viktig signal til de i vårt samfunn som ikke vil tilpasse seg til den norske virkeligheten, at dette aksepterer vi ikke. Nå håper jeg de andre partiene på Stortinget tar lærdom av østfoldingene, slik at vi får et nasjonalt forbud på plass», avslutter han.

98 comments to Vil ha forbud mot hodeplagg

 • Inge

  »
  Kampen mot dette kvinne- og integreringsfiendtlige hodeplagget er et skritt i riktig retning», sier han til frp.no, og fortsetter:
  »

  Ja det er det, men bare midlertidig. Det kommer tider da muslimer er i flertall og hvor de vil ha adgang til å forandre og reversere slike lover eller regler.

  Og sålenge islam og muslimer er i landet vårt vil de aldri gi seg.

  Viss demokratiet skal overleve i lengden vil inget annet hjelpe en å totalforby islam og deportere de som ikke vil konvertere til andre tro systemer.

  • Bjarne

   Det er ikke bare «kan bli», det må bli viss vårt demokrati skal overleve !!!

 • Janne

  httpv://www.youtube.com/watch?v=_ZDHgQJQXPM

 • Janne

  Geert Wilders: Deprtasjon av muslimer kan bli nødvendig:
  httpv://www.youtube.com/watch?v=_ZDHgQJQXPM

 • Det bør jobbes aktivt mot islam,og dens ondskap.Muslimer bør ikke føle seg velkommen her i Norge.Det og anerkjenne Islam,er det samme som og si:Det er helt greit at vårt land skal ødelegges og gjøres om til en slagmark.Jeg har lest et åpent brev fra Demokratenes leder K.A Sellægg der han blandt annet skriver og redgjør for Demokretenes politikk.Sellæg skrive blandt annet:Demokratene i Norge er et parti som ikke tolererer fasisme, rasisme, nazisme eller stallinisme….Hvorfor har han ikke tatt med islam,og islamisme? Jeg som medlem av Demokratene er direkte forundret over at ikke partiet våger og stå oppreist mot noe som er kommet med det formål og i rive stykker hele vårt demokrati. http://www.sfm.no/Arkiv-2012/Art-Jun-2012/060612.Lars-Gule-paa-ville-veier.htm

  • «jeg har ingenting i mot muslimer. Det store flertallet av muslimer i Europa er lovlydige borgere», sier Geert Wilders i intervjuet over din kommentar. Kurt. Så hvorfor ikke lytte til europas ledende islamkritiker? Han har ingenting imot muslimer, men mye imot islam. Muslimer som bor i Norge er selvsagt velkomne her, og det er viktig at vi bidrar til at de føler seg som det. Bare på den måten kan vi unngå en radikalisering av det muslimske miljøet. Det er til bvårt eget beste. Og dessuten er det vanlig anstendighet å behandle alle mennesker, i alle fall alle som ikke har begått kriminalitet, med respekt.

   • Elvira

    Lovlydige, er de fleste muslimer sålenge de er i mindretall, men man ser jo hva de jobber mot og hvilke holdninger de har inkludert taushet når de muslimske frontkjemperne utfører terror hver eneste dag verden rundt. Dessuten ville det bli rama skrik på venstresiden om noen som f.eks Geert Wilders sa at sannheten om at alle muslimer jobber mot et og samme fascistsike mål. Herredømme for islam og muslimer, der alle andre skal drepes eller undertrykkes til vi [ikke muslimer] som er fiender av avguden «Allah» er utryddet.

    • Selvsagt jobber ikke alle muslimer mot «det samme fscistiske mål». Det er kun en liten prosent av muslimer som er terrorister, og bare et mindretall av muslimer i Europa som i meningsmålinger sier at de støtter terror (dog et skremmende høyt mindretall). Alle mennesker er forskjellige. Det finnes knapt to mennesker som tenker helt likt. Derfor må også alle mennesker behandles som enkeltindivid. Og behandlers og vurderes ut fra sine holdninger og handlinger som enkeltindivid.

     • Terje

      Jan

      Klarer du virkelig ikke å ta innover deg at det er MUSLIMER SOM GRUPPE som utgjør ET PROBLEM?

      Du behøver ikke terpe på individuelle forskjeller, alle vet at det finnes muslimer som røyker, muslimer som ikke røyker, muslimer som leser bøker, muslimer som ikke gjør det etc.

      Hva er egentlig poenget ditt?

      • Poenget er veldig enkelt: Aanstendige mennesker behandler medmennesker med respekt ut fra de individene de er, og med bakgrunn i deres holdninger og handlinger. Det er noen i dette kommentarfeltet som rett og slett gir uttrykk for at de vil behandle muslimer dårlig, uansett hvilken muslim det er. Ellers er jeg selvsagt enig i at problemet ligger i at gruppen muslimer er blitt for stor, og ser ut til å vokse.

       • Elvira

        Jeg gir deg opp Jan Simonsen, du vil aldri forstå kvorfor 3000 muslimer stilte opp og demonstrerte mot demokrati i Oslo.
        https://sites.google.com/site/muslimskbedrag/09/13/01
        eller hvorfor 95% av egypterne støtter terror organisasjoner som Al Qaida:
        https://sites.google.com/site/fiavnorge/nyheter/58

        OSV. OSV.

        Dette har jo ingenting med respekt for de individene alle mennesker er. Også arbeidssøkere som stiller til et jobbintervju er alle menneskelige ulike individer men det for hindre dem ikke i å ha et felles mål, næmelig å få jobb.

        I dette tilfellet er det muslimer som er ulike individer men har et felles mål om å utrydde fienden til «Allah» som hater alle Jøder,Kristne og andre [ikke muslimske] grupper. Og derfor kaller de seg muslimer.

        Så enkelt er det.

        • arifkarim

         «Så enkelt er det.»
         Jeg er et muslimsk individ og har ingen felles mål som du beskriver over. Ikke engang 0.0000000000000000001 %. Så hvordan forklarer du det? Så enkelte er det visst ikke. Tosk! 😀

         • Vidar

          Hva mener du egentlig at DU har felles med alle andre muslimer,Arif…? Eller, hvorfor kaller du deg egentlig muslim? Du gir inntrykk av at du har en totalt anna oppfatning av hvordan Koranen skal forstaas, hva «profeten» egentlig sto for- og hvorvidt han overhode ER noe ideal i dag? Hva er egentlig vitsen med aa hevde seg som tilhenger av en ideologi, naar man aapenbart anser at 99,9% av alle de ANDRE «trosfellene» totalt har misforstaatt heile budskapet?

         • Vidar

          Hvorfor i ale dager fortsetter du aa kalle deg «muslim», Arif? Hva er vitsen med aa fake tilslutning til en religion eller ideologi, naar man mener 99,9% av alle de ANDRE tilhengerne totalt har misforstaatt? Du oppfoerer deg akkurat som en fyr jeg kjente, som KALTE seg «kristen», men overhode ikke trodde paa verken at Jesus var Guds sonn eller at han var staatt opp fra de doede… Kan man vaere «muslim» hvis man anser «profeten» for aa ha vaert en pedofil kriminell, og guden «Allah» for aa vaere Satan i forkledning?

   • Terje

    Jan

    Du kan vise til statistikker at ikke alle muslimer er kriminelle. Og hva så? Må virkelig (i dine øyne) alle muslimer være kriminelle før det er et problem?

    Det at ikke alle muslimer er kriminelle, er ikke noe bevis for at de passer inn i Europa eller at eruopéerne vil bo sammen med dem. Hvorfor skulle det være det som avgjorde spørsmålet?

    Om vi tar utgangspunkt i empiri, kan ikke muslimer og ikke-muslimer sameksistere i fred og fordragelighet. Hvorfor skulle de gjøre det i Europa?

    Ser ikke du det samme som jeg gjør? Nemlig at problemene tårner seg opp i europeiske land? Ubalanser skaper alltid kriser enten de skapes av urealistiske valutaunioner eller kunstige (menneskelige) fellesskap.

    Din (og andre naive politikeres) fortsatte argumentasjon om at dette går bra, bygger bare opp til en enda større katastrofe. Men ikke bare det, den skaper også splid og hat blant européerne.

    • Det er vel ikke helt riktig at muslimer og ikke-muslimer kan leve sammen i fordragelighet, selv om det byr på utfordringer. I Israel har det i over 60 år fungert godt. Det er knapt et tilfelle av terrorisme mot israelere som er utført av arabere/muslimer som er israelske statsborgere og bosatt innenfor Israels grenser. Og det er heller ikke mange tilfeller av problemer mellom disse to ulike folkegruppene, selv om den muslimske minoriteten i Israel er vesentlig større enn i Norge.
     ps: Det endrer selvsagt ikke mitt syn på at vi må bremse innvandringen fra muslimske land og at det er bekymringsfullt at den muslimske befolkningsandelen i Europa er voksende. Det resulterer i flere radikale muslimer og flere innvandrere som oppfører seg voldelig, har antisemittiske holdninger, hetser Israel og stemmer på sosialistiske partier.
     Men som enkeltindivid må vi selvsagt behandle de som bor her, og kommer til å fortsette å bo her, med respekt og som våre gode naboer og venner. Det er vi alle tjent med.

     • Terje

      «I Israel har det i over 60 år fungert godt.»

      Nei, det har det slett ikke. I den rapporten du viste til her forleden, sier 73 prosent av arabiske innbyggere i Israel at de behandles som andre-klasse-mennesker.

      • Joda. Men likebvel trives de godt i Israel og kan ikke tenke seg å flytte til noen andre land. Og det har vært få konflikter mellom arabiske israelere og jødiske israelere.

       • Elvira

        Det er inget argument, Jan Simonsen.
        Jeg har selv vært i Israel og det er soldater med våpen overalt, og grunnen til det er at Israel hele tiden må overvåke og holde situvasjonen under kontroll for at de gjenverende muslimene som ikke sprengte seg i luften for noen få år tilbake skal gjøre det samme.
        Tonen mellom folkene der er heller ikke noe å skryte over. Det er nødvendig for å opprette demokratiet, men de er ingen hyggelig stat å leve i selv om man kan si at de har demokrati. En rekke forbehold er tatt for å kunne sikre en fremtidig Jødisk stat.
        Jeg ville aldri ønsket meg en slik utvikling i Norge og det er det vi diskuterer her. Ikke hvorhvidt man kan leve i et kunstig oppsatt hane og høsebur.

     • @Jan Simonsen
      Jeg vet hvem du er og hva du mener om muslimer.
      Jeg for min del vil heller vise respekt overfor Hells Angels enn å vise respekt overfor en muslim som betrakter meg som en utro. Du hører med rette hjemme i det nye Demokratene i Norge.

      • Klodrik

       Problemet er at dere leser ikke nyansene i det Jan Simonsen skriver.

      • Vidar

       Det er da overhode intet problem aa «vise respekt overfor» et HA-medlem…?!! De er som regel ganske vanlige, norske unge og eldre menn, med interesse for Harley og en noe kritisk holdning til det norske (og de fleste andre…) samfunn. Absolutt intet som skulle tilsi manglende «respekt» der! En muslim derimot, som aapent gir uttrykk for at han anser deg som mindreverdig, «uren» og det som eventuelt vaerre er, er det da overhode ingen GRUNN til aa «respektere»!
       Jeg proever saa godt jeg kan aa respektere alle mennesker, som individer og medmennesker, men folk som gir aapent uttrykk for at de forakter og ser ned paa MEG,kan ikke vente spesielt mye respekt. Det gjelder forsaavidt ogsaa aapne tilhengere av en ideologi som hevder det samme… Slik jeg antar mange JODER vil ha store vansker med aa «respektere» aapne nazister!
       «Respekt» er ingen menneskerett, det er noe du maa gjoere deg fortjent til!

    • Themanfromearth

     Terje,det er faktisk mogleg for muslimar,kristne og jødar å bu side om side.
     Det var det ihvertfall før,eller det vil seie før pave Urban II ved konsilet i Clermont den 27. november 1095 alle kristne til å marsjere mot tyrkerne. De som ble med ville få fullstendig avlat. Flere hærer ble samlet, og gikk mot Jerusalem. De tok den hellige byen i 1099, og massakrerte den muslimske såvelsom den jødiske befolkningen, uten hensyn til kjønn eller alder. Flere korsfarerstater ble etterhvert opprettet, med kongedømmet Jerusalem som det viktigste.

   • Terje

    «Så hvorfor ikke lytte til europas ledende islamkritiker?»

    Det skal vi, jeg har nå sett intervjuet med Wilders to ganger, og han sier at vi må deportere millioner av muslimer som ikke kan tilpasse seg. Han sier vi har pratet lenge nok, og at klokken er bare noen minutter på tolv.

    Vi velger selv: enten beholde vår frihet i Europa uten muslimer, eller ufrihet med muslimer.

    Det er problemstillingen vi er nødt til å ta stilling til på et eller annet tidspunkt sier Wilders, enten du Jan liker det, mener det er urealistisk, eller ikke.

    Du plukker selektivt sitater fra intervjuet med Wilders for å underbygge din egen overbevisning. Problemet er imidlertid at du tar Wilders til inntekt for noe han ikke mener. Han sier nemlig ikke, som deg, at fordi ikke alle muslimer er kriminelle så utgjør muslimer ikke noe problem.

    Wilders sa nemlig at vi må ta fra muslimene statsborgerskapene deres og kaste dem ut, som et alternativ. Et alternativ som du, om og om igjen, terper på at er urealistisk. Fikk du ikke med deg det?

   • Postman Pat

    Simonsen,

    Din personlige erfaring med muslimer er totalt irrelevant sammenholdt med det historiske faktum at det mer eller mindre uavbrutt har vært stridigheter mellom den muslimske og kristne verden.

    At det heller ikke eksisterer noen fred og fordragelighet i dag kan konstateres i alle europeiske byer av en viss størrelse.

    Du er åpenbart helt ute av stand til å ta til deg elementær kunnskap.

    Alle skattebetalere er enkeltindivider. Du kjenner sikkert mange hyggelige og rettskafne mennesker som oppfyller sine forpliktelser. Men når den totale innbetalingen fra en gruppe blir for lav har vi et problem.

    Vi har en gruppe mennesker som er ekstremt overrepresentert på kriminalstatistikken. Særlige på den for grove voldsforbrytelser. Ikke alle naturligvis, men tilstrekkelig mange til at nordmenn ikke vil bo sammen med dem.

    Hvor mye skal det til før det slipper til et bare et lite glimt av lys i hodet på deg?

    • Du tenker «gruppe». Det riktige er å tenke «individ». Det er de kriminelle muslimene som må kastes ut av landet, ikke de lovlydige. Det er radikale islamistene det må advares imot, ikke de muslimene som respekterer våre lover, vårt demokrati og våre verdier.

     • Terje

      «Du tenker «gruppe». Det riktige er å tenke «individ». Det er de kriminelle (…)»

      Når vi statistisk kan hevde at en gruppe forårsaker et problem, så er det nettopp det. Vi kan kanskje ikke med sikkerhet nøyaktig si hvilke individer i en gruppe som utgjør et problem, det eksakte antallet de utgjør eller forutsi hvor mange av dem som vil kunne utgjøre et problem i fremtiden, men det er da også uvesentlig. Vi har et problem.

      Vi beskytter oss alltid mot at et potensielt problem vi ser skal vokse seg større, uansett. Jan Simonsen er uenig i det. Han mener at taket bør ramle i hodet på ham før han erkjenner at vi har et problem.

      Dette er både uansvarlig, mangel på realitetsforståelse, og en livsanskuelse hinsides alt som kan forbindes med normalitet og fornuft.

      Når man en gang valgte feil, ser dette, og bare kan konkludere med at det blir verre om ikke noe gjøres, så reagerer normale mennesker. Andre ikke, de håper i det lengste på at det vil gå bra. Slik legger mennesker (dagens politikere) igjen og igjen grunnlaget for nye kriser og katastrofer.

      Hjernedøde argumenter som at «vi er kommet lenger nå» og annet substansløst og utopisk pjatt endrer aldri realiteter. Evolusjonen, og utviklingen forøvrig, går sin gang. Helt uavhengig av konvensjoner, absurde menneskerettigheter og andre luftslott.

      Konstruksjoner er og forblir konstruksjoner. De kan dekonstrueres.

      • Terje, du skriver:»Han mener at taket bør ramle i hodet på ham før han erkjenner at vi har et problem». Nå gjør du deg mye dummere enn du er, for dum er du jo på ingen måte. Jeg har skrevet til det kjedsommelige at mengden av muslimer i Europa er et problem, og jeg trykker nyhetsartikler som illustrerer problemet hver eneste dag, og har gjort det i tre år nå.
       Selvsagt må vi stanse innvandringen, men det trenger ikke få oss til å behandle de muslimene som bor i Norge, og som realistisk sett kommer til å bli boende her, på en dærlig måte. Gode muslimer skal vi behandle godt, og dårlige muslimer skal vi behandle dårlig.

       • Ultima_Thule

        Hvorfor skal vi behandle korantro, gode muslimer som er dårlige mennesker, godt, mens vi skal behandle liberale, dårlige muslimer som er bedre mennesker, dårlig?

  • @Kurt Guldvik
   Du skriver blant annet:
   Sitat: Hvorfor har han ikke tatt med islam,og islamisme? Sitat slutt.
   Når Demokratene i Norge velger en leder som har 30 år på baken i SV, bunner dette enten i ren uforstand eller en bevisst dreining mot sosialisme. Vidar Kleppe gjorde en kjempetabbe når han ga klarsignal og til og med stemte for at partiet han var med på å skape i 2002 ble overgitt til en som har sosialisme som hovedmål. Islam og islamisme vil i fremtiden være en liten kraftløs epistel i det nye partiprogrammet som snart ser dagens lys. Og den nye partilederen er leder i programkomiteen som skal utforme partiprogrammet. Som å sette bukken til havresekken.

 • Kurt! Glem Sellæg! Han er ikke å stole på!!
  Demokratene har dessverre hatt sin tid…

  • Klodrik

   Vi får satse på Kystpartiet.

   – vern om norske arbeidsplasser

   – sunt, rent og godt miljø. Kulturlandskap

   – senke skatter og avgifter

   – restriktiv innvandringspolitikk

   – holde Norge utenfor EU, EØS og schengen

   – verne om Norges grunnlov

   – kristne verdier

   – gode rammebetingelser for norsk skipsfart og norske sjøfolk på norske skip samt god rekrutering til alle stillinger innen sjøfart og fiskeri

   – beholde norske bedrifter og naturresurser på norske hender

   – gratis tannlege

   – Posten skal gå med post, ikke med overskudd.

   – Norges gullbeholdning skal kjøpes tilbake.

   – mindre skattetrykk for single

   – nei til bomstasjoner og gratis ferger

   – Bygging av skipstunnel på Stad

   – Sikre driften av Hurtigruten

   http://www.kystpartiet.no

   • Kystpartiet har kanskje en bedre innvandringspolitikk enn de aller fleste andre partier.Men den er ikke restrektiv nok.Et hvert parti som ønsker og beskytte Norge mot masse innvandring,bør programfeste at ingen uten etniske relasjoner skal ha norsk eierskap.Det er det eneste som på sikt vil berge velferdsstaten.

    • Klodrik

     Jeg synes det er greit å ha i bakhodet at det er mennesker man snakker om når man snakker innvandringspolitikk. Den er ikke så enkel som du fremstiller den som. Det er mange sider å ta hensyn til. Innvandringspolitikken bør ikke bli ensporet verken i liberal eller restriktiv retning.

     • Hvorfor skal fremmede absolutt ha eierskap i vårt land.Hvorfor skal vi gi vekk våre verdier til folk som ikke har noe relasjoner til vårt land? Skal vi starffes fordi vi har bygd opp et harmonisk storsamfunn? Og siden vi ikke har etniske konflikter,så er det for godt for oss?

  • Anonym

   Du er meg et skremmende politisk individ Garfors. Utmeldt igjen? For hvilken gang ? Og igjen skjeller du ut dine tidligere partifeller og partiledelsen i verst tenkelige ordelag. I hvilke andre politiske miljøer forekommer slikt ? Og hvilke andre politiske aktører som vil anses som oppegående og seriøse bedriver noe slikt? Men du har gjort det før, og Demokratene tok i mot deg med åpne armer. Muligens vil de igjen gjøre det. Og akkurat det beviser hva du sier, at partiet nok knapt har eksistensberettigelse siden det aldri maktet å bygge en seriøs og troverdig organisasjon.

   • @Anonym
    Sist gang Amund Garfors tiltrådte Demokratene på nytt som fylkesleder i Nordland var etter at den gang generalsekretær Sellæg hadde bruk for en fylkesleder i Nordland for å få til en liste til Stortingsvalget i 2009. Sellæg turde ikke selv å ta kontakt med Garfors ettersom han hadde slengt med kjeften overfor Garfors. Han ba da Vidar Kleppe om å ta kontakt med ham. Amund Garfors som da oppholdt seg i Thailand ble oppringt av Vidar Kleppe som nærmest bønnfalt Amund om å bli leder for Demokratene i Nordland. Når du sier at partiet mottok Amund med åpne armer viser at du ikke har peiling på hva som foregår i ditt eget parti. Det er ikke første gang at Sellæg plutselig har bruk for personer når det skal besettes fylkesledere. Jeg husker også at Tor Haave i Vestfold plutselig ble spurt om å overta som fylkesleder i Vestfold etter at det styret som figurerte da trakk seg og meldte seg ut av partiet. Da var det visst helt OK å spørre Tor Haave som på det tidspunktet var ekskludert. Nå er Tor Haave lokallagsleder i Kystpartiet i Re kommune og ute av partiet. Hvorfor? Selvsagt fordi Sellæg ikke lenger hadde bruk for ham fordi han hadde en annen i tankene. Jeg kan gi utallige eksempler på bruk og kast mentaliteten til Sellæg siden han ble tilsatt som generalsekretær i 2008. Nå er han partileder, og det ser ut til at han fortsetter å bruke og kaste folk slik det passer ham uten at noen i sentralstyret protesterer. Det er lenge siden en fylkesleder i partiet ble valgt på riktig måte etter vedtektene. Det finnes enkelte unntak i Sør-Trøndelag, Hordaland og Agder som har valgt sin leder etter vedtektene. Resten av dem er utpekt av Sellæg. Når han ikke har bruk for dem lenger blir de kastet ut av vervet eller ekskludert. Skal en tro det som skrives på nettsiden til partiet har Sellæg reist land og strand rundt for å holde foredrag om partibygging. Sannheten er at han reiser land og strand rundt for å få fylkeslag og lokallag til å inngå avtaler om Bingo der 60 % av eventuelle inntekter skal gå til partiet sentralt. Han er ute etter å ha en betalt lederjobb i partiet. Dette kan kun foregå ved at det tilføres partiet sentralt midler. Økonomien idag tilsier ikke at det er rom for en gasjert partileder. Derfor er Sellæg mest opptatt av å få flest mulig fylkeslag og lokallag til å søke om godkjenning til å spille Bingo via en Bingoentrepenør og sende brorparten av pengene til partiet sentralt. Han glemmer at det er noe som heter Lotteritilsyn som sikkert ikke vil se med blide øyne på interne overføringer av Bingoinntekter stikk i strid med tilsynets vedtekter.

    • Tempelridder

     Kan du forklare oss uinnvidde hvordan Demokratene kunne finne på å velge denne utrangerte SV-eren Sælleg til partileder? Dette fremstår for meg som mer enn underlig.

     • @Tempelridder
      Svaret er ganske enkelt.
      Valgkomiteen som besto av Svein Otto Nilsen og Arvid Blommedal(det tredje medlem i komiteen Olaf Messel døde i november 2011)presenterte kun en kandidat til vervet etter at fylkeslederen i Hordaland Fredrik Litleskare trakk sitt kandidatur 2 dager foran landsmøtet. Det gjør vondt langt inn i sjela at jeg foreslo Sellæg som partileder. Dette gjorde jeg som et forsøk på å få Sellæg ut av partiet. Jeg regnet med at han ved å tape for Litleskare ville ta sin hatt og gå. Når Litleskare trakk seg var det bare å innse at jeg gjorde min store tabbe. Mindre enn 14 dager etter landsmøtet ble jeg ekskludert av det nye sentralstyret. Dette regner jeg med har med at jeg i 2011 avslørte at Sellæg hadde brukt store penger fra partikassa til privat forbruk. Eksklusjonen var vel en takk for sist til meg. Når det gjelder Svein Otto Nilsen og Arvid Blommedal i valgkomiteen foreslo de seg selv som henholdsvis politisk nestleder og sentralstyremedlem. Det er vel første gangen at en valgkomite i et politisk parti foreslår seg selv til et sentralstyre uten sporenstreks å forlate sine posisjoner i valgkomiteen. Det fortelle jo litt om den ukultur som preger partiet. Disse to herrene var også møteledere på landsmøtet og styrte hele bøtteballetten ved hjelp av et tafatt landsmøte uten kjennskap til partiets vedtekter.

      • Jeg glemte å si at det ikke var anledning til å fremme benkeforslag på noen av styreplassene eller på lederen. Alle forslag på kandidater skulle være innlevert innen kl. 17:00 på lørdag. Dette passet jo godt inn i opplegget. Valgkomiteens innstilling ble først lagt ut på søndag før valget. Ingen vet om det var flere kandidater enn de som ble presentert av herrene Svein Otto Nilsen og Arvid Blommedal som utgjorde valgkomiteen. Det gjenstår å si at det kun var oppført et navn på hver ledig plass. Og blant disse figurerte herrene i valgkomiteen. Det hele var en skikkelig farse.

       • Tempelridder

        Arvid Blommedal er da et velkjent navn fra soga til FrP i Bergen.

        http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Slik-ble-Bergen-Frp-kuppet-2406308.html

        • @Tempelridder
         Jeg ser du følger med. Det du kanskje ikke vet er at Vidar Kleppe stilte som førstekandidat på Demokratenes liste i Hordaland ved Stortingsvalget i 2005. Terje Sørensen som er nevnt i artikkelen du refererer til skulle hjelpe Vidar inn på Stortinget igjen. Arvid Blommedal som en gang gikk i tospann med Terje Sørensen under et nominasjonsmøte i Bergen Frp ble selv senere suspendert fra Frp på grunn av kompiskjøring vedrørende nominasjonen den gang. Terje Sørensen ble allerede i 1992 ekskludert i Frp. Dette hindret ikke Arvid Blommedal i å bruke ham som konsulent senere. Det som kan leses i artikkelen i BT er en ganske lik versjon av det som skjedde under landsmøtet i Demokratene i Norge der Arvid Blommedal var leder i valgkomiteen samt møteleder sammen med Svein Otto Nilsen. Og da var jo løpet kjørt og rensket for demokratiske spilleregler. Så kan en jo lure på hva som virkelig skjedde når lederkandidat nr. 2, Fredrik Litleskare fra Stord trakk seg bare etpar dager foran landsmøtet. Jeg har fått informasjon om at lederen i Odda lokallag(Nilsen)ringte til Litleskare og sa fra at han kom til å stemme på Sellæg som leder. Hvorfor skulle han ringe til sin egen fylkesleder med en slik beskjed hvis det ikke var for å få Litleskare til å tvile. Jeg er alltid på vakt når Blommedal & compani prøver på en spansk en.

         • Tempelridder

          Her ser det ut til at intrigenissen flyttet med på lasset fra FrP og over i Demokratene.

     • Det kan vel ha med å gjøre at det er mer enn 10 år siden denne personen var medlem av SV, og at han for lengst har skiftet mening. Det må jo være hva en person står for i dag som er viktig, og ikke hva han mente for 10-20 år siden.

      • Tempelridder

       Denne Sælleg har bare helt gammel surnet SV-rødvin over på Demokratenes flaske. Hadde Amund Garfors vært leder, kunne selv en Tempelridder trygt stemt på partiet.

      • Klodrik

       Enig med Jan. Hvorfor ikke gi Sellæg en sjans i det minste.

       • Vidar

        Na har vel Sellaeg faatt akkurat den sjansen han kunne dromme om 😉 Saa faar vi bare se hvordan HAN vil evne aa ledepasrtiet framover.
        Noen lett jobb blir det nok IKKE 😉

      • Rana

       Enig med Simonsen , man skal ikke dømmes for meninger man hadde for 10år siden, men det kan jo virker litt prinsipløst når man bytter slik Simonsen og Kjell arne har gjort. At du, Simonsen, stemmer AP er greit og passer godt til måten du knust eurobiateorien og den forrakten du uttrykte ovenfor de som bruker «landforæder» i sin retorikk i ditt vitnemål i ABB-saken. Nå er det heldigvis ingen av dine lesere som er intelligente nok til å skjønne at det var mange av de du mente som Garfors, Guldvik, Eplejuice, terje med flere. Synes også det var på kanten å trekke frem Tempelridderens kommentarer fra 17 mai, som du gjorde i et intervju senere på dagen. Men herregud, du har jo lov til å opptre på en uhøffelig og arrogant måte ovenfor «menigheten » din. Jeg bryr meg ikke fordi du er en skam i mine øyne og du vet hva jeg sikter til.

 • Klodrik

  Som vanlig når Vidar Kleppe foreslår noe så er det fornuftig, logisk, godt ment og grundig gjennomtenkt.

  Hadde jeg bodd i Kristiansand/Vest-Agder hadde neste års stortingsvalg vært en enkel sak.

 • Audun

  I motsetning ti hijab er ikke niqab påbudt i Koranen og Hadith, men Allah belønner bæring av niqab mange ganger mer enn å bare bære hijab. Selvfølgelig er det ingen grunn for at vi skal tillate niqab brukt i det offentlige rom.

  Så noen kommentarer til debatten over. Er det noen forskjell på muslimer? Selvfølgelig er det det. Men i en tilspisset framtidig situasjon har imamer o.l. så stor definisjonsmakt over hva muslimer skal gjøre og tro, at vi i dag ikke kan vite hvor nåværende «moderate» muslimer da vil havne.

 • Audun

  Til Jan Simonsen.

  Du skriver:
  Du tenker «gruppe». Det riktige er å tenke «individ». Det er de kriminelle muslimene som må kastes ut av landet, ikke de lovlydige. Det er radikale islamistene det må advares imot, ikke de muslimene som respekterer våre lover, vårt demokrati og våre verdier

  ——————

  Dette ser ved første øyekast tilforlatelig ut.

  Muslimer opererer med begrepet «ummah». Det er på en måte samfunnet innen Islam verden over.Det innebærer innbyrdes samhold, lojalitet osv.. Tror du noen norske muslimer ikke forholder seg til det?

  En norsk verdi er at vi tillater våre egne barn å gifte seg med hvem de vil. Hvordan er f.eks. det for muslimske jenter?

 • Jeg har et litt ambivalent forhold til dette forslaget fra Kleppe. På den ene siden er det godt å se en mann med bein i nesa, som står på barrikadene for vår kultur. På den andre siden ser jeg noe positivt i disse håndkledene de trer ned over hodet, enten det er hijab eller nikab: De gjør det lettere å identifisere dem. Når jeg ser en slik dame i sirkustelt (da gjerne eskortert av sirkussjefen, gående sånn ca. fem meter foran henne), vet jeg i hvert fall hva jeg har med å gjøre. Når tullingene ifører seg uniform er de lettere gjenkjennelig, for å si det slik.

  • Anonym

   Jeg er 100% enig!

  • Ellen

   Det blir et propagand plagg for islam uansett hvordan et vrir og vrenger på det og sybmbolet er at islamske menn kan behandle sine kvinner som personlige eiendeler, istedet for mennesker.

 • Jan! Du får ha meg unnskyldt, men jeg må bare få sagt det, for når jeg ser hvor naiv du er overfor den absollutt største faren som Norge og resten av Europa står overfor idag, ja da må jeg bare riste på hodet og resignere og bare innrømme at politikk er noe av det dummeste et menneske kan imvolvere seg i. Fordi det er totalt NYTTELØST å tro at man kommer noen vei med løsninger den veien. Grunnet politikere blir det kaos, krig og konflikter, og det er nok en sannhet som holder!

  For enhver oppegående politiker må jo se at dette vil ende i et sant helvete? Så vidt jeg veit er det kun en eneste politiker innafor EU som har sett det, og tar det til etterretning, og det er engelskmannen Nigel Farage. De andre, gir seg totalt katta i Europas totale undergang som er på vei.
  For du Jan, du burde også forlengst sett at Europa tåler ikke dette! Og det har iallefall jeg oppdaget for mange år siden, og derfor gikk jeg inn i DEMOKRATENE! Men det var bortkastet tid og nytteløst arbeid! Men en ting lærte jeg: Via politikk kommer man ingen vei! Og hadde norske politikere innrømmet at de holder det norske folk for narr, ja da hadde mye kunnet vært annerledes i dette landet…
  Jeg lever med en følelse nå at vi går med full fart mot katastrofen og isfjellet, presis på samme måte som TITANIC gjorde i 1912.

  Toleransegrensen er nå oversteget! Noe kommer til å eksplodere! Tro du meg! Ja vi fikk 22/7, men neste gang kan det bli mye mye verre! For sannheten er den at noen mennesker vil ikke lenger tåle det uutholdelige, nemlig at Europa undergraves i stadig raskere tempo, og tydeligere for hver dag som går!

  Og for enhver som kan se med egne øyner,ja med følelselivet i behold, og dessuten med hodet inntakt, av begeistring for det vi har klart å få til i Europa, nå skal ødelegges – bare fordi disse skinnhellige, uansvarlige og sinnsyke politikerne har fått et virus på hjernen, der de ønsker å snu opp ned på det hele, og importere arabere og negrer til denne delen av kloden. Ja, hvor de ikke har noe som helst å gjøre, og der de vil komme til å rive ned alt, da bør man jo innrømme og se at dette vil ende med 3dje verdenskrig?

  Ja for mange her i Norge og resten av Europa betrakter oss nå allerede for erobret av islam, og tro meg Jan, dersom ikke disse inntrengerne møter og får motstand, da vil trykket på Europa bare øke og øke, helt til alt eksploderer på samme måte som vi nå ser i dagens Syria!

  Og det horrible med alt dette, det er at de innfødte kollaboratørerne ikke ser det, ikke er i stand til å fatte det, og det gjør heller ikke du Jan! For dette er ikke bare snikislamisering som Siv Jensen kaller det, nei dette er ren overtakelse av Europa! Reis til mine kjære havnebyer som Rotterdam og Antwerpen hvor jeg seilte da jeg var ung. Idag har muslimene overtatt disse flotte havnebyene, og det har de klart på 30-40 år. Tør du tenke 30 år framover Jan?

  For sannheten er den at de etniske og europeiske kollaboratørene er alle som en snikislamister, like mye som muslimene og islam selv er det! Takk for oppmerksomheten!

  • Som du vet Amund, så er jeg tilhenger av en restrektiv innvandringspolitikk. Det går faktisk ann å være restrektiv i innvandringspolitikken og samtidig behandle muslimer som bor i Norge på en anstendig måte. Jeg leste dine forslag til Demokratenes landsmøte, og syntes at flere av dem var gode. Men jeg var ikke tilstede på landsmøtet så jeg hadde ikke muligheten til å tale for dem.
   Forøvrig kan jeg ikke se at vi kan gjøre noe annet enn å stramme inn på innvandringen fra muslimske land. Vi kan jo ikke sende ut av landet norske statsborgere.

   • Terje

    «Vi kan jo ikke sende ut av landet norske statsborgere.»

    Nå må du ikke gjøre deg dum. Selvsagt kan vi frata en person fra, eller med opprinnelse i, Pakistan vedkommendes norske statsborgerskap.

    Vennligst slutt med dette simple trikset og lat som om det er etniske nordmenn som skal deporteres. En pakistaner har naturligvis tilknytning til Pakistan, en somalier til Somalia, en iraker til Irak osv. En etnisk nordmann har ikke noen som helst tilknytning til et eneste av disse landene.

    Wilders vil frata muslimer statsborgerskapene deres og deportere dem, det er ett av alternativene hans, det glemmer du alltid behendig å informere leserne dine om Jan. En del andre europeiske politikere mener det samme, og stadig flere tenker tanken. For hvilke andre realistiske alternativ finnes? Ingen som jeg kan se.

    Heldigvis har vi fått modige politikere i Europa, som Geert Wilders. Politikere som forstår hva som må til. Vi får garantert fler etter som realitetene synker inn. Gårsdagens tåkefyrster, de politikerne som har skapt elendigheten, har vi ikke bruk.

  • Rana

   AMund

   Du bør lese Simonsen sitt vitnemål i ABB rettsaken og da vil du skjønne hva Simonsen mener om deg.

 • @Amund Garfors
  Ja, Amund. Nå har du satt hatten på Jan Simonsen. Jeg fikk opp øynene når Jan Simonsen i sitt vitneprov i rettssaken mot ABB nærmest sa klart fra at alle såkalte seriøse politikere i landet vårt(selvsagt inkludert ham selv) ikke satte seg selv i bås med islamkritikere. Det som egentlig skulle være et vitnemål for forsvaret ble for Jan Simonsen en talerstol for hans egen mening om Islam og muslimer som iallefall ikke sammenfaller med verken din, min eller mange andres oppfatning av hva som skjer i landet vårt og i Europa ellers. Kanskje er Jan Simonsen naiv. Den slags naivitet kan jeg klare meg godt foruten.

  • Klodrik

   Uten Jan Simonsen ingen frie ytringer.

  • Roaldkvam: Hvor har du det ifra at jeg ikke ville, eller vil, bli satt i bås med islamkritikere. Jeg er selv en ivrig islamkritiker, men jeg ble bedt i retten om å redegjøre for de ulike nyansene som finnes blant islamkritikerne. Og de finnes. Jeg er blant dem som mener at det er islamistene som er en trussel mot oss, ikke alle muslimer. For det finnes muslimer som ikke bryr seg særlig mye om sin religion, og muslimer som tolker den annerledes enn islamistene. Det finnes dårlige muslimer og gode muslimer. Det er min mening. Men det finnes også islamkritikere som mener at alle muslimer er forpliktet av Koranens ord om at skal ta livet av oss vantro. Det er kun faktum. Jeg respekterer de som mener det sist, og dere bør respektere at jeg ikke mener det, og aldri har ment det. Til det har jeg for mange svært gode muslimske venner, som jeg vet ikke er ekstreme, og som jeg setter pris på.

   • @Jan Simonsen
    I ditt vitnemål sa du blant annet følgende:
    Sitat start: Simonsen viser blant annet til at Breivik mener at muslimer er i ferd med å ta over Norge og Vest-Europa, og at dette ifølge tiltalte støttes av Arbeiderpartiet. Slik forstår jeg ham. Dette er tanker som ikke har støtte, ikke i nærheten en gang hos seriøse politikere, sier Simonsen. Sitat slutt.
    Hvordan vil du at jeg skal tolke dette da Jan. Jeg regner med at du betrakter deg som en av disse seriøse politikerne du taler om. Eller tar jeg feil?

 • Harald

  Fortsatt bare bløff fra Demokratene og Kleppe.
  Kleppe har sittet i fylkestinget og Kr.Sand bystyre i mange år,og kunne selv kommet med forslag om forbud av niqab og burka.Og istedetfor å komme med forslag nå,spør Kleppe om andre kunne tenke seg å komme med et forslag.
  Så jeg forstår Garfors frustrasjon over våre politikere.Men det Garfors foreslår er ikke veien å gå.
  Vi må jobbe politisk foor det vi tror på.Er ikke de etablerte partiene noe å satse på,får vi lage et nytt.

 • Grete

  Harald du lyver!

  Vidar Kleppe har en rekke ganger i Vest-Agder fylkesting og bystyret i Kristiansand tatt opp forslag om å forby niqag og burka samt å fjerne all økonomisk støtte til muslimske trossamfunn i Norge.

  Borgerlige partier som Høyre, Fremskrittspartiet, pensjonistpartiet, Venstre og KrF har dessverre stemt ned Vidar Kleppe sine gode forslag.

  Jeg Støtter Demokratene og Vidar Kleppe, dokumentasjon på dette kan folk flest inkludert Harald, sjekke ut på nettsidene gjennom protokollene til Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.

 • Kyst Olsen

  Fremskrittspartiet stemte imot hijabforbud

  Nå vil Fremskrittspartiet fremme forslag om hijab forbud i landets barneskoler, skriver VG. Men da Demokratenes representant i Vest Agder Fylkesting tidligere i år foreslo hijabforbud i de videregående skolene i fylket, stemte alle andre partier, også Fremskrittspartiet mot forslaget. Vidar Kleppe, som også er leder for Demokratene, undres på hvorfor hijab skal forbys i barneskolen, men tillates i videregående skoler. ”Det bør Fremskrittspartiet forklare oss,” sier han.

  Vidar Kleppe fremmet sitt forslag i forbindelse med et spørsmål til fylkesordføreren etter at Vest-Agders fylkesutdanningssjef hadde uttalt at det ikke er noen grunn til å forby hijab i skolene i Vest-Agder. Kleppe spurte fylkesordføreren om han var enig i denne vurderingen.

  ”Mitt svar er at jeg er helt enig med utdanningssjefen om at det ikke er noen grunn til å forby hijab, og heller ikke behov for å ha noen politisk behandling av standpunktet, så lenge det er i tråd med dagens regelverk og praksis,” svarte fylkesordfører Thore Westermoen, som representerer Kristelig Folkeparti.

  ”Vest-Agder fylkeskommune har til nå ikke hatt noe forbud mot bruk av hijab, og det er heller ikke rapportert noen problemer knyttet til bruk av hijab i skolene i Vest-Agder,” fremholdt fylkesordføreren.

 • PP, Per.

  Rett skal være rett, Vidar Kleppe, kan vi alltid stole på i kampen mot islamiseringen av Norge. Handligene politisk fra Vidar Kleppe viser det.

 • Audun

  Til Jan Simonsen.

  Du skriver: Ellers er jeg selvsagt enig i at problemet ligger i at gruppen muslimer er blitt for stor, og ser ut til å vokse.

  Kan du utdype dette nærmere for meg, når du i neste åndedrag sier at alle muslimer må behandles individuelt?

  Jeg har hittil trodd at det viktigste for en muslim er å kvalifisere seg for innslipp i Paradis. Har du spurt dine «moderate» muslimvenner om det også gjelder for dem?

  Hvis ja, har du da spurt dem på hvilken måte Norge bør styres for at det de lettest skal oppnå deres jordiske livs mål: Paradis?

  F.eks. i forhold til likestilling, kjønns-segregering, halal/haram-problematikk, sharia, utøvelse av sunnah osv.?

  • Terje

   Audun

   Jan Simonsen har ikke skjønt at i enhver krig, enten den føres med våpen eller ord, dreier seg om land eller verdier, så kan man ikke stå midt i kuleregnet. Man må velge side.

   Det er ikke lenger rom for nyanser. Hatet og uforsonligheten har satt seg.

 • Audun

  Jeg tror ikke Jan Simonsen i tilstrekkelig grad tar inn over seg at Islam både er en ideologi og en religion. Det er det som, i bokstavelig forstand, gjør den så «eksplosiv».

 • Kan jeg bare si noe helt kort til alle dem som anklager Simonsen for å være, tja…hva er det egentlig dere anklager ham for å være? Naiv, som Garfors sier? Ettergivende overfor islam? På «feil side»? Forræder? – at dere er altfor unyanserte.
  Den krigsretorikken er for…prematur. Akkurat som Breivik var altfor, altfor prematur (og feig, i valg av framgangsmåte, og umenneskelig i form av mål). Verken Norge eller resten av Europa er i noen krig ennå, og krigsretorikk er dermed temmelig malplassert. Hvis det å være kritisk overfor islam og å ønske full stopp i enhver innvandring fra muslimske land (under samme hvilken ordning), mens man samtidig forholder seg til individuelle muslimer som enkeltindivider, innebærer å være en «forræder», eller «ettergivende», eller hva det nå er dere anklager Simonsen for, så er jeg det selv også. Jeg forholder med til unge muslimer på individuell basis hver dag. Og hver gang jeg møter en ny, er jeg avventende. Jeg er realist, men ikke umiddelbart avvisende eller skeptisk. I en del av dem ser jeg påvirkningen fra denne ukulturen og religionen som jeg ikke kan fordra, mens jeg i andre ser flotte, sympatiske, unge mennesker, som ikke viser noen tegn til typiske islamske «verdier» (dette skillet mellom «dem» og de skitne, haram «oss», denne arrogansen, denne ufyselige holdningen overfor ikke-troende, homofile, kvinner og jøder).
  Og enten dere (og jeg) liker det eller ikke, så kommer de til å bli værende her. Da vil det være nødvendig å innse at man MÅ forholde seg til i hvert fall dem som ikke tydelig demonstrerer at deres lojalitet ligger hos islamistene, på en sivilisert måte.
  Det er ikke å være «forræder» eller «ettergivende». Det er å være realist, og å være nyansert. Og det er ingen skam i det, i hvert fall ikke på et tidspunkt der den muslimske minoriteten utgjør et sted mellom 5 og 10% av befolkningen. Det er fremdeles mulig å bremse, kanskje t.o.m. stanse den utviklingen som vi alle frykter, på politisk vis, og det er fremdeles rom for å forholde seg til de muslimene som allerede er her, på individuell basis.
  SAMTIDIG som man ønsker, og jobber for (på en eller annen måte), en kraftig innstramming i innvandringspolitikken og et politisk skifte.
  Det er nå min mening.

   • Terje

    Ikke bare Willoch som frykter dette. Vi har jo ikke ukjente Samuel P. Huntington som mener det samme som Willoch. Temaet borgerkrig i europeiske land som følge av multikultur tas ofte opp i utenlandske aviser, det vet jo vi som leser dem daglig.

    Amerikanerne har også begynt å interessere seg for problemstillingen

    Europe’s Multiculturalism Leading to Civil War?

    • Postman Pat

     Dansk sogneprest viser innsikt:

     […]

     For vi kan ikke begribe tilstandene i dag, medmindre vi tager både historien og menneskets natur i ed. Historien fortæller nemlig, at islamisk og kristen kultur altid har haft uhyre vanskeligt ved at leve fredeligt sammen, og rækker man tilbage i den danske debat, har en del af advarslen mod det multikulturelle samfund helt fra begyndelsen i 80erne rummet netop påmindelsen om, hvad der er gået forud. Når Søren Krarup i sin tid kritiserede indvandringen og udlændingeloven fra 1983, hang hans bekymring uløseligt sammen med historiens vidnesbyrd om, hvilke enorme problemer der opstår, når kristent og muslimsk menneskesyn og samfundstænkning skal sameksistere. Konflikten løber som en rød tråd fra tiden med korstogene omkring år 1100 til kampene mellem Osmannerriget og Vesteuropa, stridighederne på Balkan og i dag ghettodannelser og parallelsamfund i store dele af Europa.

     […]

     Les hele artikkelen av Sørine Gotfredsen, sognepræst og journalist, her.

 • Takk for ditt svar Jan! Jo jeg ser du skriver at du er tilhenger av en restrektiv innvandringspolitikk. Greit nok, en kan si det og mene det, men hva gjør politikerne? Du kjenner jo godt Carl I. Hagen som vi her kan ta som et lite eksempel på at det å si noe, og det og gjøre noe, er to helt forskjellige ting.

  FrP og Hagen gikk til alle høyder i norsk politikk ene og alene fordi nordmenn IKKE ville ha muslimer og islam inn i landet! Det er fakta og det kan bevises! Men dessverre, så var det bare svada, propaganda, retorikk og stemmesanking det handlet om. For CIH var aldri noen idealist som tenkte på sine stakkars etterkommere, og som i framtida skal dele dette landet med fremmede. Der nordmenn til slutt vil bli i mindretall. Hvilke liv tror du de vil få Jan?

  Takk for at du leste mine forslag som jeg ville at partiet skulle ta stilling til ved siste landsmøte. Men det ble det jo aldri tid til. For du vet jo sjøl hva tiden går vekk til på landsmøtene…
  Nei Jan, det er nok kommet så altfor langt her i landet med ei ukontrollert islamsk innvandring, at det hjelper ingenting å stramme inn nå! Landet er fortapt på lang sikt, og det kan vi takke en slik falskspiller som Carl I. Hagen for! Derfor er det at mitt syn på politikere nå er på et lavmål.

  For du husker nok også sikkert tilbake da CIH gjorde seg stueren for de andre politikerne, da han ville inn i varmen og bli like sleip som de andre landssvikerne?

  Og ikke minst kommer jeg aldri til å glemme han som jeg satte alt mitt håp til, nemlig Carl I. Hagen, og som fikk min stemme valg etter valg – men som til slutt ble værre en Judas Iskariot som svek Jesus i hans siste kamp – da Hagen støttet den sleipe ålen Bondevik, og som hadde signalisert og proklamert at han skulle «føre en asyl og flyktningepolitikk med et menneskeligt ansikt» og der han skulle sette Norges porter på vidt gap, bare han fikk makt i landet. Og makta fikk han fra Carl. Hagen! Ja som hadde vært den politiker som hadde lovet oss mindre innvandring av muslimer. Nå valgte Hagen Bondevik, i motsetning til Jens (morna Jens som vi husket) som hadde ført en «umenneskelig» innvandringspolitikk ifølge den sleipe Bondevik.

  Og jeg vil da bare minne om at det var FrP som sørget for å få Bondevik til makta, slik at han kunne begynne ødeleggelsen og nedbrytningen av Norge, sammen med svikerne Dørum, Sponheim og Enoksen. Ja som t.o.m chartret inn fly og satte igang en operasjon med å fly inn tusenvis av kosovoalbanere, de verste forbryterne i hele Europa, hit til Norge, og som er beryktet for sitt kyniske menneskesyn når det kommer til å narkotikasmugling, prostitusjon og alt av kriminalitet.

  Jeg tror nemlig det Jan, at Norge hadde sett ganske annerledes ut idag om ikke Carl I. Hagen («din gode venn»)hadde foretatt sitt fatale valg det var ved å hjelpe svikeren Bondevik på plass, sammen med denne forbannede Sponheim som er noe av det verste dette landet har sett!

  Sannheten er den at INGEN politikere har maktet eller våget å lukke denne porten som den sleipe ålen Bondevik klarte å åpne for fullt, med Carl I. Hagen sin hjelp.
  Og selv om vi vil få FrP og Høyre til makta om et år, så vil FrP bare bli redusert til fødselshjelp for denne regjeringen, og som ikke vil ha mot eller vilje til å gjøre noe som helst med det sakte selvmordet for denne nasjonen som vil komme før eller siden.

  Takket være feige politikere, og slik det alltid har vært så lenge jeg kan huske tilbake i tid.

 • Audun

  Opptil nylig var også jeg på linje med deg, Moskus.

  Men stilt ovenfor det faktum at muslimer snart er i flertall i Oslo, og på sikt kanskje også i Norge må det tas grep nå.

  1. Forby religiøse skoler, inkludert koranundervisninga i Moskéene. Du blir langt lettere
  radikalisert om du blir indoktrinert fra barnsben av.

  2. La ikke muslimske barn/barnefamilier få permanent opphold i Norge med henvisning til at det er barnas beste. Det er det ikke. Alle muslimer kvalifiserer seg lettere for Allah´s krav ved å bo i et muslimsk land.
  Hvorfor tror du ellers mange muslimer sender barna tilbake til slike for «(om)skolering»?

  3. Legg ikke særskilt tilrette for religionsutøvelse, inkl. bygging av moskéer, bæring av muslimske hodeplagg, oppholdstillatelse for imamer osv.

  • Terje

   «Men stilt ovenfor det faktum at muslimer snart er i flertall i Oslo, (…)»

   Det ligger ikke så langt frem i tid, nei. For 70 prosent av landets muslimer bor i Oslo og Akershus. Du vil imidlertid ikke kunne se den tragiske utviklingen i SSBs befolkningsfremskrivninger, for SSB legger til grunn at fra og med tredje generasjon så er ikke lenger barn født av muslimske foreldre å regne som muslimer, i statistisk sammenheng vel og merke.

   Med et sånt premiss klarer SSB aldri å regne seg frem til et muslimske flertall, hverken i Oslo eller i Norge.

   Jeg har selv erfart hvordan en bydel forvandles fra engelsk til (hva skal man si?); et bebodd område? Den bydelen jeg flyttet inn i da jeg begynte å studere i London ser i dag ut som en hvilken som helst bydel du finner i en by i den tredje verden. Bare bygningsmassen er forskjellig, menneskene de samme. Alle som vil se det, kan se det. En illustrasjon

   Yesterday 10:33 PM

   The future is here already if you live in London. At the age of 7 diversity arrived in my street. Now, forward 35 years and enjoy!

   httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=kB4pLnK_X4U» target=»_blank» rel=»nofollow»>my street

   • Terje

    Prøver en gang til med videoen fra London

    httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=kB4pLnK_X4U

  • Jeg er ganske enig i de tre punktene, Audun.
   Men dette er ikke lett. Problemet ligger i en grunnleggende konflikt mellom to sivilisasjoner, og hva som har kjennetegnet disse to sivilisasjonene.
   I Europa har vi en flere hundre år lang historie med religionsfrihet, og islam er regnet som en religion.
   Det er bare det at islam er en helt forskjellig type «religion» enn de religionene som har preget Europa i hundrevis av år, og hvis karakter gjorde det mulig i sin tid å innføre nettopp religionsfrihet. Islam har også en politisk side, en ideologisk side, med konsekvenser for hele samfunnet – i motsetning til de andre religionene, som utelukkende dreier seg om «spiritualitet» og det individuelle menneskets forhold til gud.
   Dette er en, historisk sett, kjempeutfordring, en «kræsj» mellom to fullstendig forskjellige tradisjoner. Men med den europeiske tradisjonen som så sterkt vektlegger religionsfrihet, kommer det aldri til å aksepteres at man f.eks. forbyr religiøse skoler. Ideen og tradisjonen om religionsfrihet og like regler for alle ville f.eks. innebære at det å forby religiøs undervisning for barn måtte innebære at man innførte akkurat det som en regel for ALLE religioner (hvilket ikke ville være meg imot, men det er fullstendig urealistisk at noe slikt skulle kunne innføres i Norge). Men noen lover og forbud som kunne formuleres som «gjeldende for alle» kunne man selvfølgelig innføre. F.eks. kunne man forby all bruk av religiøse hodeplagg (inkludert hijab) eller synlige symboler i skolen, i hvert fall i grunnskolen. Hadde vi hatt politikere med bein i nesa, ville vi kunnet fått vedtatt noe slikt.
   Den løsningen som vil innebære færrest prinsipielle problemer i praksis, vil være en skikkelig innstramming i innvandringspolitikken. Da er det ingen som blir «diskriminert».

   • Vidar

    Islam boer forbys! Av den enkle grunn at det er en IDEOLOGI som forsoeker av all makt aa rive ned det vaar sivilisasjon bygger paa; individuelle friheter og rettigheter (inkl. en «respekt» for enkeltmennesket som er ganske uavhengig av personens gjerninger eller egenskaper, men basert paa at det er et MENNESKE!), rettferdighet, likestilling og rettssikkerhet.
    Desvaerre ser vi at VAAR respekt for religion og menneskers frihet, aapner for ogsaa aa «tolerere» en ideologi og en religion som altsaa undergraver dette ;-( Men som alternativ til et klart forbud mot islam, hadde det ikke gaatt an aa – paa helt generelt grunnlag, selvfolgelig… – utforma og vedtatt en lov som sier at alle ideologier eller religioner som gaar mot norske lover, ikke skal ha noen relevans i Norge? At politiske partier som f.eks. oppfordrer til slaveri, tortur og rasisme ikke vil bli tillatt (og for all del ikke vil faa statsstoette…), regner vi som en selvfolge. Hvorfor kan ikke dette ogsaa gjelde religioese ideologier?

 • Terje

  Jan

  Hvorfor fungerer ikke «httpV …» slik det står under seksjonen «Teknisk info»? Har alltid fungert tidligere.

 • Tidligere FrPèr

  Uansett hva dere skriver så vet jeg gjennom Vidar Kleppe sitt politiske arbeid at han er til å stole på. Inge andre folkevalgte politikere (meg bekjent)har konkret foreslått og fjerne all økonomisk støtte til muslimske trossamfunn, slik som Vidar Kleppe har gjort i Kristiansand bystyre.

 • Audun

  Takk for svaret, Moskus.

  Selvfølgelig er det vanskelig med mange dilemmaer og utfordringer.

  Derfor mener jeg at vi i større grad må konfrontere «moderate» muslimer på deres trosgrunnlag, utfordringer i Norge, og hvordan de ser for seg å møte disse.

  Ellers finner jeg det oppløftende at alle slags muslimer ikke får noen støtte fra Allah. Han kan verken sende oss gresshoppesvermer eller «ild og svovel» fra himmelen på egenhånd. Han finnes heldigvis ikke. Hadde han gjort det, og bare vært halvparten så gal som en gjennomsnittlig muslim, så hadde vi ligget tynt an. Nå er de tross alt bare mennesker.

  For å si det på en annen måte: Det hadde vært langt værre å nedkjempet nazismen dersom Hitler hadde vært en almektig gud.

  • «Derfor mener jeg at vi i større grad må konfrontere «moderate» muslimer på deres trosgrunnlag, utfordringer i Norge, og hvordan de ser for seg å møte disse»

   100% enig. Nå snakker man om «islamister» og «moderate muslimer» som om det skulle dreie seg om to fullstendig forskjellige arter, som om det skulle dreie seg om elefanter og høns. Men det gjør det ikke. De har de samme bøkene. Hadde du spurt en stortingsrepresentant om å definere forskjellen på en «moderat muslim» og en «islamist», ville vedkommende vært svar skyldig, på samme vis som om du hadde bedt vedkommende om å definere «integrering».
   Det er ingen som vet hva en «moderat muslim» er. Jeg har møtt «muslimer» som kler seg akkurat som oss, som er med på fredagspilsen, som spiser pølser, og som ikke bryr seg et sekund om religionen sin. Er det det som utgjør en «moderat muslim»? Er det det de mener? Eller mener de gjengen i IRN? Er Trond Ali Lindstad en «moderat muslim»?
   Ingen vet. Men hvis IRN og Lindstad er moderate muslimer, og dersom Arifkarim er en moderat muslim, da er vi i skikkelig trøbbel på lang sikt.
   Noen burde prøve å finne ut av det en dag.

 • Hei Olaf! Takk for din kommentar her om Jan. Jo, jeg må jo si det at jeg hadde også ønsket at når først Jan Simonsen fikk denne talerstolen i tingretten i Oslo, da burde han ha brukt den for alt den var verdt! Og virkelig fått ut budskapet om hva egentlig islam er og hva det står for, og hva vi her i Norge har i vente. Da hadde det vært litt menig i det, men å bare stå der å ta avstand fra ABB sine gjerninger, det kunne vi jo alle gjøre.

  Jan burde fått ut en advarsel om at med en stadig større muslimsk innvandring, så vil middelalderen igjen komme tilbake med all den grusomhet vi har lest om i historiebøkene. Ja, det vil sette ABB sine gjerninger i skyggen.
  Vi må heller ikke glemme, og det bude retten blitt minnet om fra Jan, at i Midtøsten og Sentraløsten, og som er kulturer vi blir «beriket» med, der er militser helt vanlige, noe vi ser i dagens Syria.
  Og kanskje vil det bli nødvendig og bevæpne seg også her i landet, når «berikelsen» er gått over alle hauger og blåner. Og kanskje må de kristne, når det er gått riktig ille, og vi er kommet i midretall, igjen danne ridderordener for å forsvare oss mot overgrep begått i islams navn?

  Hørte nettopp nyhetene på NRK hvor de opplyste om at i Nigeria kan disse islamske terrotistene herje fritt, og som sitt varemerke viser de seg med å brenne ned kirker og drepe de kristne. Og at da noen ønsker dette hit til landet i «toleransen og mangfoldets navn» – ja det er bare helt ubegripelig for meg, og ikke til å fatte. Men våre myndigheter har vel en plan med det hele, kanskje?

  Hadde Jan tatt noen slike ekspempler i retten, som viser hva islam kan føre til, og som trolig fikk det til å klikke for ABB. ja da hadde jeg sett noen mening at han ble kalt inn som vitne.Men slik det ble seende så ut, så var han jo mer aktorates vitne, og der de kanskje skulle vise hvor flott islam er, og hvor lykkelig vi skal være som har fått denne pesten til gards?

  • Mr Big

   Nå skulle han vel bare vitne om det han ble spurt om.

   Likevel hadde det vært et poeng å fremheve forskjellen mellom å tro at Arbeiderpartiet arbeider målrettet om at dette skal skje, og dette med at innvandring fra verdens dasser bare er noe som skjer fordi det er logisk for fattige mennesker å ønske seg et bedre liv.

   Effekten av prosessen blir jo den samme, men jeg tror det siste er mer riktig. Selv om det kan virke som en konspirasjon når diverse norske politikere er så åndsforlatte som de er.

 • Audun

  Mr Big skrev:

  Effekten av prosessen blir jo den samme, men jeg tror det siste er mer riktig. Selv om det kan virke som en konspirasjon når diverse norske politikere er så åndsforlatte som de er.

  ————

  Ja, en kan begynne å lure når Raymond Johansen i et intervju med NRK, umiddelbart etter å ha vitnet i 22. Juli-rettsaken, uttaler at han er stolt av norsk innvandringspolitikk. Og at den har värt både önsket og villet.

  De eneste oppfölgings-spörsmålene den servile NRK-reporteren stilte var i klassen «hva föler du nå»……

 • Audun

  Jeg har i denne tråden forsökt å utfordre Jan Simonsen på hvordan han definerer «moderate» muslimer, Moskus.

  Men han er like stum som denne:http://www.utrop.no/Plenum/Debatt/21000

 • Jeg er for et forbud mot den perverse jødiske tradisjonen som kalles «omskjæring», men det er det vel ikke kosher å snakke om.

  • Vidar

   Det ER et forslag om aa forby ALL omskjaering av unger i Norge – BAADE jenter og gutter. Dette vil selvsagt omfatte jodisk omskjaering av guttebarn, og er aarsaken til at bl.a. var kjaere kronikkoer Dr.Suissa hevder at Norge og regjeringa er saa «antisemittiske», og at de vil gjoere det «umulig for joder aa bo i Norge»… (MEGET fritt etter hukommelsen, men jeg mener bestemt at det var hun som uttalte noe slikt for en tid tilbake!)
   Barnemishandling maa selvsagt ikke tillates, og tusenaar gamle religioese skikker kan selvsagt ikke prioriteres forran barns rettigheter – uansett om det gjelder muslimske, jodiske, eller kristne!, skikker!
   «Kosher»eller «halal» boer vaere akkurat like irrelevant i Norge!

 • Iren

  Jeg tror på,Vidar Kleppe, derfor stemmer jeg på Demokratene også ved stortingsvalget 2013.

 • Vidar

  Problemet er ikke muslimene, men islam!
  Men problemet er at det er muslimene som praktiserer islam…
  Hadde Europas land konsekvent avvist islam, erklaert islam som en uonska og irrelevant ideologi og religion og derved ALDRI latt noen som helst henvisning til islam lede til noen rettigheter eller fordeler eller tillatelser eller …, hadde vi antakelig heller ikke hatt saa mange muslimer her – eller problemer med dem!
  MENNESKER skal behandles med verdighet, uansett hva de tror paa, men det innebaerer ikke at alt de staar for og tror paa, skal aksepteres eller «tolereres»!

 • Helt enig med deg her Vidar! Men problemet er at dagens regjering ikke har gjort noe som helst og heller verken prøvd eller hatt en plan med denne pesten islam, og de har heller aldri gjort noe for å stoppe dennne livsfarlige utvikling i landet vårt.
  Vi bør kreve at noe gjøres, som f.eks slik det praktiseres i USA, der disse folka aldeles ikke bare kan komme og leve på sosiale bidrag, slik de praktiseres her i dustelandet Norge. Hadde disse folka blitt satt i hardt arbeid, og der de måtte forsørge eget avkom, da hadde deres kvinner også blitt noer annet enn levede fødemaskiner, gjemt bak islams klamme hånd.
  Islam på proklameres som uønsket og irrelevant her i landet, og der disse folka må fratas alt av støtte til bygging og drift av moskeer. Nå holder vi på med å finansiere vår egen undergang og vår egen utslettelse, tro du meg!

 • Vidar og Amund.Så har vi dette med utdelingen av eierskap igjen da. Hadde man aldri del ut eierskap til disse okkupantene,så hadde de bare vært gjester i landet.Vis de i det hele tatt hadde vært her da.Og gjestene hadde aldri hatt noen myndighet til og bygge moskeer og dutøve andre krav til hærverk mot storsamfunnet.

 • Helt riktig Kurt! Å dele ut et norsk pass og gi disse inntrengerne statsborgerskap, det er en ulykke og en forbrytelse mot oss nordmenn.
  Jeg har besøkt en rekke arabiske land og disse landa har de en mengde fremmedarbeidere fra Bangladesh, Pakistan, India, Burma, Philippinene og Thailand. Disse folka er kun i landet for å jobbe /eller bli misbrukt) og det er ikke en eneste av disse som får statsborgerskap, selv og de sjøl også er muslimer. De bor og lever også under forferdelige forhold, ja som slaver. Å nei, det er bare den dumme Ola Dunk som premierer inntrengere med pass og statsborgerskap, samt klippekort og fast gasje fra NAV, ute at de behøver klipe i ærlig arbeid.

 • Audun

  Jeg er helt enig med deg her, Vidar.

  Problemet er först og fremst Islam, i egenskap av å väre en «gudegitt» ideologi.

  Derfor mener jeg også at Krekars uttalelser, som förte til domfellelse for trusler, kanskje bör kunne sees på som en «fri ytring». Etter min mening uttalte han bare hva som var enhver muslims rett og plikt, dersom han hadde fått en dödsdom ved tilbakesendelse til Irak.

  Når han kommer i retten med Koranen og en stabel muslimske lovböker, tror jeg ham på at han kan rettferdiggjöre sine uttalelser her.

  Derfor er det Islam som må tiltales og forbys.

 • Jeg vil ha forbud mot at jødiske pervoer kutter forhuden av spedbarn og suger blodet fra deres penis etterpå. http://blog.balder.org/billeder-blog/Mohel-Rabbi-Yosef-David-Weisburg-Infant-Genital-Mutilation-Sucking-Penis-260.jpg

  Men det er vel ikke kosher å nevne dette.

 • Terje

  «Rudolf Höss»

  Hva tror du at du oppnår med skriveriene dine bortsett fra å forsøple forumet? Jeg sier ikke at du ikke skal få lov til å si det du sier selv om jeg synes det er avskyelig, jeg har nemlig en prinsipiell holdning til ytringsfrihet. Men jeg mener heller ikke at alle bør få tømme søppelet sitt på andres eiendom, i dette tilfellet Jan Simonsens virtuelle debattforum.

  Men «Höss», dersom du ønsker å oppnå noe med søppelet du sprer, så bør du ha i bakhodet at det nok får motsatt effekt av hva du tror når du tømmer deg på FY.