Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Protesterer mot tortur i Ukraina

Når det danske fotballandslaget i kveld spiller sin første kamp under EM  sitter den danske kulturministeren Uffe Elbæk blant publikum og ikke i VIP-loungen.  Det er ment som en protest mot de ukrainske myndighetenes utstrakte bruk av tortur.  Den danske regjeringen frykter at å plassere en dansk statsråd i VIP-loungen kan tolkes som støtte til systemet.

”Det har regjeringen ikke lyst til. Det å sitte blant fansen synes jeg forøvrig også er langt morsommere enn å sitte i VIP-loungen. Men det ligger selvfølgelig en politisk beslutning bak dette,” sier den danske kulturministeren til Kristeligt Dagblad.

Kulturministeren sier at regjeringen etter EM i Polen og Ukraina vil finne ut av om Danmark skal skjerpe tonen i relasjonene til Ukraina. I forbindelse med besøket i landet under fotball-EM benyttet han anledningen til å prate med torturofre sammen med Amnsety International. Her fikk Uffe Elbæk ifølge ham selv et godt inntrykk av hvordan det ukrainske styret har behandlet visse mennesker, skriver Kristeligt Dagblad.

”Det er viktig med den personlige fortellingen, for den er noe annet enn for eksempel å lese en eller annen rapport,” sier kulturministeren til den danske avisen. ”Det er første gang jeg har hørt et torturoffer så detaljert beskrive hva han har vært utsatt for. Vi leser om det i mediene, men noe annet er det når man sitter over for en familie som har vært utsatt for det. Det gjør dypt inntrykk,” sier han.

”Jeg har allerede avtalt ar jeg skal gi en god og nyansert beretning til utenriksminister Villy Søvndal når jeg kommer hjem. Så vil vi deretter finne ut av hva vi skal skjerpe i forbindelsene med Ukraina,” legger han til.

7 comments to Protesterer mot tortur i Ukraina

 • vs60

  Vel, danskene vant kampen en null. Så på den, bra kamp.

 • Klodrik

  La oss heie på Irland og Danmark under årets fotball EM. Danmark er et særdeles trivelig sted å være, og Tuborg og røde pølser er godt.

  Danmark er godt på vei med sin 1-0 seier over Nederland i kveld.

 • Terje

  Hva gjorde Uffe Elbæk under VM i fotball i Sør-Afrika (SA)?

  Et SA hvor det er drept tusenvis av hvite. De drepes fordi de er hvite. Ofte av paramilitære grupper med nære forbindelser til styret og/eller ANC.

  Så vidt jeg vet er det bare document.no som har tatt opp de hvites skjebne i SA, senest nylig i to lange artikler.

  Hva gjør vestlige politikere når kristne slaktes ned for fote i muslimske land?

  Ingen ting.

  Hva er det for noe galt med hvite mennesker som står opp og klapper når de blir fortalt at de kommer i mindretall i sine egne land, slik en gruppe studenter gjorde da Bill Clinton fortale dem den «gledesstrålende» nyheten at hvite ville komme i mindretall i USA?

  SSB i Norge feiret veien til hvitt mindretall i Norge med kake.

  Hvorfor denne enorme bekymringen for en slask i Ukraina som får litt røff behandling mens man samtidig driter i den katastrofale utviklingen ens eget land er inne i?