Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fotballspillere besøkte Auschwitz

Engelske fotballspillere gjør mer enn å trene og å spille fotball når de er ute på reise. I går benyttet de anledningen til å besøke konsentrasjonsleiren Auschwitz, som er lokalisert utenfor Krakow syd i Polen. De engelske spillerne lot grusomhetene synke inn over seg i 90 minutter, sammen med tidligere Chelsea-manager Avram Grant, hvis familie ble myrdet i Holocaust.

«Jeg visste litt om Auschwitz, men dette forteller deg så mye mer,» sier forsvarer Phil Jagielka til Associated Press. Anslagsvis 1,1 til 1,5 millioner mennesker døde i Auschwitz-Birkenau under andre verdenskrig. De fleste av Auschwitz ofrene var jøder, men nazistene drepte også mange polakker, sovjetiske krigsfanger, sigøynere, Jehovas vitner, homofile og politiske motstandere der.

Under turen gjennom konsentrasjonsleiren med sine krematorier og gasskamre stanset angrepsspiller Wayne Rooney opp for å lese ett skilt med teksten: «Den som ikke husker historien er bundet til å leve gjennom det igjen,» skriver telegrambyrået. «Du går inn i en bygning der SS drepte tusenvis av mennesker,» leste forsvarspiller Phil Jagielka da spillerne gikk inn i en bygning med gasskamre og ovner.

«Guttene ønsket å komme hit. Du ønsker å tro at verden har endret seg. Men dessverre er det folk der ute som har ekstreme synspunkter,» sier Jagielka.

Under turen gjennom konsentrasjonsleiren tente den engelske manageren Roy Hodgson og lederen for det engelske fotballforbundet, David Bernstein, lys på stedet der fangene gikk av togene for å bli fraktet til gasskamrene eller til brakkene der de ble satt på hardt tvangsarbeid mens de ventet på døden.

«Det er så mange lærdommer å trekke av Holocaust, og vi tror fotball kan spille en rolle i å oppmuntre samfunnet til å snakke ut mot intoleranse i alle dens former – og i å fremme det viktige arbeidet med å undervise framtidige generasjoner om grusomhetene i Holocaust, » sier Hodgson i en kommentar til Associated Press.

15 medlemmer av den tidligere Chelsea-manager Avram Grants familie var blant Holocaust-ofrene. Han fulgte spillerne rundt i leiren. «Det er veldig viktig at dere er her,» sa den tidligere manageren, mens spillerne stod ved siden av Auschwitz ovnene. «Det er viktig å snakke om dette og spre budskapet om hva som skjedde her.»

I et gripende øyeblikk stoppet Grant under et bilde av en SS lege ved valgpunktet der det ble bestemt hvem som skulle gå på jobb og hvem som skulle gå til gasskamrene. Grant fortalte Rooney og spissen Andy Carroll at under et tidligere besøk hadde han kalte dette punktet for «garderoben» – ikke for fotball, men for å dø. De fleste som døde ble drept i løpet av to timer etter at de hadde kommet ut av toget.

«Det er uvirkelig,» sa vingen Theo Walcott. «Jeg lærte noe av disse tingene på skolen, men jeg kunne aldri tenke meg noe av denne skalaen.» «Det er godt for oss å se hva som skjedde og få høre historien om hvordan det skjedde. Det setter fotball i perspektiv. Det er en katastrofe, det som skjedde. Det vil aldri bli glemt,» kommenterer angrepsspiller Wayne Rooney.

Flere av medlemmene i den engelske troppen besøkte også Krakow-fabrikken hvor den tyske forretningsmann Oskar Schindler ansatt jødiske arbeidere for å skåne dem fra konsentrasjonsleirene under avviklingen av ghettoen i byen.

«De fleste ungdommene i dag har et glorifisert bilde av en getto, men gettoene vi har lært om i dag er ikke sånn,» sier forsvarer Joleon Lescott. «Jeg hadde ikke en full forståelse av hva ordet betyr. For mange mennesker i dag har det gått tapt i oversettelsen. Du ser det i filmer og lærer om det i musikk, men å lære opprinnelsen til ordet ghetto åpner øynene dine,» sier han.

Også det tyske fotballandslaget benyttet oppholdet i Krakow til å besøke konsentrasjonsleiren og markere avstand fra den triste perioden i landets historie.

I mars 2012 besøkte også studentene fra det tekniske universitetet i Israel konsentrasjonsleiren:

httpv://www.youtube.com/watch?v=0PQl9cuv4cA

78 comments to Fotballspillere besøkte Auschwitz

 • Terje

  Holocaust-fornekterne er immune. På dem biter ingen ting.

  De bare fortsetter å spre giften sin.

  Emne: arifkarim, flittig kommentator på Nyhetsspeilet, benekter Holocaust på Skepsisforumet (Lest 6635 ganger)

  • arifkarim

   Hadde du giddet å lese den tråden, ville du skjønt at tittelen er misvisende. Jeg har aldri benektet Holocaust. Eneste jeg tviler på er de offisielle tallene for ofrene. Skepsis moderatorer er en gjeng med idioter som bevisst endret overskriften på tråden for å drive propaganda mot meg til tross for at rekke ganger i samme tråd nevnte at jeg benekter ikke Holocaust, men har alltid lov å tvile antall døde. Det er dere sionister og jødevenner som benekter Nakba og eksistensen av palestinaarabere, og dermed avfeier all tvil videre om den saken! Dust! Man må alltid stille spørsmål, og man blir ikke en antisemitt av den grunn. Holocaust er ingen religion at du må TRO på hele den offisielle historien. For eksempel benekter jeg ikke at 9/11 fant sted. Men hvem som stod bak har jeg mine tvil om.

   • «jeg benekter ikke Holocaust, men har alltid lov å tvile antall døde»

    Hvorfor det? Er du historiker? M.a.o.: Har du doktorgrad i historie? Hvis ikke, hvorfor tror du at du vet bedre enn bokstavlig talt tusenvis av historikere som de siste 60 åra har viet opptil flere tiår av sine liv på å forske på emnet holocaust? – og der samtlige (!) samtykker i at antallet jøder som døde under holocaust – i leirene og i massegravene på østfronten ligger mellom 5.5 og 7 millioner mennesker?

    «Det er dere sionister og jødevenner som benekter Nakba og eksistensen av palestinaarabere»

    Neida. Vi benekter bare eksistensen av «palestinere», da de framstilles i pressen, ikke bare i Norge, men i hele verden, som et slags eget, separat folkeslag, et urfolk i palestina.
    Men nå bruker jo du betegnelsen «palestinaarabere», og det blir noe helt annet. Jo, de er arabere, og bor/bodde i det romerne kalte «palestina». Men de er ikke et urfolk der. De kom dit på 630-tallet, da mulla Omar hærtok området, og la det under islamsk herredømme, og dagens «palestinere» er etterkommerne etter de arabiske soldatene og de jødiske og kristne kvinnene i «palestina» som ble konene og slavinnene deres. Det er en tris historie, men noe «urfolk» er de ikke. Landet var jødisk og kristent i flere hundre år før det ble underlagt islam.

    «For eksempel benekter jeg ikke at 9/11 fant sted. Men hvem som stod bak har jeg mine tvil om.»
    Å Jesus…vennligst fortell meg hvem som sto bak. Jeg har alltid trodd det var al-qaida…men nå skal du vel fortelle meg at det var den evige sionist-fienden, Mossad, i samarbeid med Bush og/eller CIA, eller noe sånt.
    Stopp den muslimske innvandringa, please. Orker ikke flere Arifkarim`er nå…;o)

    • arifkarim

     «Hvorfor det? Er du historiker? M.a.o.: Har du doktorgrad i historie? Hvis ikke, hvorfor tror du at du vet bedre enn bokstavlig talt tusenvis av historikere som de siste 60 åra har viet opptil flere tiår av sine liv på å forske på emnet holocaust? — og der samtlige (!) samtykker i at antallet jøder som døde under holocaust — i leirene og i massegravene på østfronten ligger mellom 5.5 og 7 millioner mennesker?»
     Nei, jeg er ingen historiker men en rasjonell person. Samtlige historikere som har dokumentert antall døde til flere millioner i ettertid har kommet med flere revisjoner. For eksempel har dødstall i Auchwitz senket med 2 millioner. Hvordan forklarer du dette hvis Holocaust religionen er ufeilbarlig?

     «De kom dit på 630-tallet, da mulla Omar hærtok området, og la det under islamsk herredømme, og dagens «palestinere» er etterkommerne etter de arabiske soldatene og de jødiske og kristne kvinnene i «palestina» som ble konene og slavinnene deres. Det er en tris historie, men noe «urfolk» er de ikke. Landet var jødisk og kristent i flere hundre år før det ble underlagt islam.»
     Underlig at du anklager meg for å ikke respektere anerkjente historikernes arbeid, men du selv ikke respekterer dem når det kommer til det palestinske folket:
     http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_conquest_of_Syria#Conquest_of_Palestine
     http://en.wikipedia.org/wiki/Levant#People

     Det bodde flere folkeslag i området da araberne hærtok Palestina. Det betyr ikke at de er 100 % arabere. Som du sier landet var jødisk og kristent før muslimaraberne tok det, så er det verdt å vite at araberne bodde i Levant i århundrer før invasjonen. Enda finnes det kristne arabere i verden:
     http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Christians

     «Å Jesus…vennligst fortell meg hvem som sto bak. Jeg har alltid trodd det var al-qaida…men nå skal du vel fortelle meg at det var den evige sionist-fienden, Mossad, i samarbeid med Bush og/eller CIA, eller noe sånt.»
     1600 uavhengige profesjonelle arkitekter og ingeniører har signert for at den amerikanske kongressen setter igang uavhengig forskning rundt tvillingtårnenes uforklarlig kollaps. Det er ikke gatefolk man prater om her men «eksperter» i sine høytekniske felt! Tosk:
     «Architects & Engineers for 9/11 Truth is an American non-profit[1][2] organization of architects, engineers, and demolition experts who dispute the results of official investigations into the September 11 attacks, including the 9/11 Commission Report.[3][4] It advocates that the World Trade Center was destroyed by explosive demolition, a 9/11 conspiracy theory.[5]
     Founded in 2006, the group demands that the United States Congress pursue «a truly independent investigation» into the September 11 attacks as they believe government agency investigations into the collapse of the World Trade Center have not addressed what it calls «massive evidence for explosive demolition.» As of March 2012, the group’s petition to Congress was signed by over 1,600 architectural and engineering professionals.»
     http://en.wikipedia.org/wiki/Architects_%26_Engineers_for_9/11_Truth

     «Stopp den muslimske innvandringa, please. Orker ikke flere Arifkarim`er nå…;o)»
     Nei, du orker jo ikke å vite at den vestlige verdens boble sprekker når den kommer i kontakt med folk som faktisk tør å kritisere den.

   • Ultima_Thule

    Jeg kan ikke huske å ha sett at noen benekter katastrofen som Palestina-araberne ble påført av sine arabiske brødre. Ei kan jeg heller huske å sett at noen benekter eksistensen av arabere som holder til i det upolitiske geografiske området Palestina.

    Og hvem som sto bak 911? Jødene?

    • arifkarim

     «Jeg kan ikke huske å ha sett at noen benekter katastrofen som Palestina-araberne ble påført av sine arabiske brødre.»
     Bare sionistene ikke benekter dette. De benekter selvsagt også i tillegg at de selv hadde noe rolle i Nakba:
     http://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_1948_Palestinian_exodus#Israeli_position

     Typisk løgn og propaganda hele gjengen. Første gang i historien ser man at en part angriper en annen, tvinger sivilbefolkning å flykte i massevis pga. krigen, og når de etter krigen ønsker å komme tilbake, blir de blånektet av «demografiske» hensyn :D. Og så beskylder man det hele på arabiske naboland og selv går fri fra all ansvaret 😀

     «Ei kan jeg heller huske å sett at noen benekter eksistensen av arabere som holder til i det upolitiske geografiske området Palestina.»
     Når var Palestina upolitisk? Herregud, maken til løgn og propaganda:
     http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_nationalism#History

     Palestina-området har vært en gjenstand for politikk siden 1800-tallet! Palestinarabere først kjempet mot ottomanerne, så egypterne, så sionistimmigrantene, så jordanerne og idag israelerne. De er i evig kamp til d.d. for en uavhengig palestinsk stat.

     Og hvem som sto bak 911? Jødene?

     • Ultima_Thule

      Først så oppfordret de muslimsk-arabiske landene araberne i området til å flykte, så startet de en krig mot den nyetablerte israelske staten. Det er jo helt opplagt hvem som har skylden for de påfølgende lidelsene.

      Palestina-arabere er som ordsammensetningen sier; arabere fra det upolitiske geografiske området Palestina. Før opprettelsen av staten Israel forbandt man betegnelsen «palestinere» med jøder, men etter at Israel var en realitet, valgte jødene å kalle seg israelere og betegnelsen «palestinere» ble ledig. Idéen om at araberne skulle begynne å kalle seg palestinere, kom trolig fra KGB. Denne arabiske desinformasjonskampanjen har vært en stor suksess, men i private sammenhenger kalte ikke araberne seg for palestinere – en benevnelse som var forbundet med jøder, og som de derfor hatet. Dette finner man eksempler på den dag i dag.

 • Anonym

  Det såkalte «Holocaust» er blitt en religion. Patetisk å se disse jødelsavene i Tyskland og England dra på denne pilgrimsferden. Å nekte å dra på denne turen hadde nok blitt sett på som kjetteri og spillerne hadde nok blitt utestengt fra landslaget.

  Opprinnelig ble det sagt at 4,5 millioner ble drept i Auschwitz, dette tallet har senere blitt kraftig nedjustert. Hvor ble det av alle disse gassede jødene? Ble de kanskje laget om til såpe og lampeskjermer i en annen leir?

  • Historie er et eksakt vitenskapelig fag, med strenge krav til metode og forskning. Og 99.9 prosent av verdens historikere er enige om at Holocaust har funnet sted omtrent i det omfanget som beskrives i dagens historiebøker. Men du vet selvsagt bedre enn alle andre?

   • Anonym

    Hovedgrunnen til at de fleste historikere ikke tør å diskutere dette er nok at det er ulovlig. I mange europeiske land blir du kastet i fengsel om du stiller spørsmålstegn ved «Holocaust». Tyskland er f.eks fullt av politiske fanger, ofte 70 – 80 år gamle personer som sitter i fengsel pga sine uttalelser om Holocaust.

    I Frankrike er grunnleggeren av Front National, Jean Marie Le Pen, dømt for såkalt historierevisjonisme og for sine uttalelser om «Holocaust».

    • Akkurat. Men i Norge er det fullt lovlig, og ingen historikere har avvikende syn. Dersom du presenterte ditt syn under en eksamensoppgave i historie ville du strøket blankt, rett og slett fordi det ikke holder mål.

     • Anonym

      I Norge blir du nok ikke kastet i fengsel, du mister nok bare jobben og blir uthengt som en rasistnazist som vil gasse jøder og lage lampeskjermer av huden deres.

     • arifkarim

      Akkurat? Det er vel LOV å stille spørsmål om historiske begivenheter inkludert Holocaust. Hvorfor skal man eksplisitt forby å stille spørsmål om Holocaust i ettertid hvis ikke meningen er å drive sensur? Simonsen du er en jødeslave som ikke tør å kritisere Holocaust. Holocaust er ikke noe som ikke kan kritiseres. Flere jødiske forfattere har kritisert jødenes misbruk av Holocaust i ettertid:
      «The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering is a book published in 2000 by Norman G. Finkelstein, that argues that the American Jewish establishment exploits the memory of the Nazi Holocaust for political and financial gain, as well as to further the interests of Israel.[1] According to Finkelstein, this «Holocaust industry» has corrupted Jewish culture and the authentic memory of the Holocaust. Finkelstein’s parents were both Holocaust survivors who had been inmates of concentration camps.[2]
      The book was a bestseller in Europe, the Middle East and the Americas, and has been translated into 16 languages.[3]»
      http://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust_Industry

      Hadde en ikke-jøde skrevet samme boka, ville han antageligvis beskyldt for å være antisemitt, jødehater, nazist og boka hans ville bli forbudt i hele den vestlige verden! Skam deg! Holocaust har blitt en kritikkfri fanatisk religion i vesten og det er på tide at dere tar selvkritikk.

   • Ander lerum

    Underlig.

    Under VM i sør-Afrika i 2010 glemte de samme engelskmenn å avlegge et offisielt besøke til restene av en av deres egne utryddelsesleirer fra Boerkrigens dager.

    …men pyttsan: 99.9% av alle historikere og journalister/bloggere kunne ikke gitt mer f…

    Lurer på om gutta i finansbydelen av London (kjent som «The City») begynner å gå tom for boersåpe i bankvelvene sine nå? Isåfall tilater jeg meg å spå at en den 3dje anglo-sionistisk krig er like om hjørnet.

   • arifkarim

    Antall døde i Auschwitz har blitt kraftig redusert siden 1945. Men jødevenner og israelelskere som deg vil jo ikke miste ansikt foran Holocaust-fanatisk religionen:
    «The camp’s first commandant, Rudolf Höss, testified after the war at the Nuremberg Trials that up to three million people had died there (2.5 million gassed, and 500,000 from disease and starvation),[3] a figure since revised to 1.3 million, around 90 percent of them Jewish.[4][5]»
    http://en.wikipedia.org/wiki/Auschwitz_concentration_camp

    At dødstallene har sunket med 2 millioner etter revisjon sier vel ingenting hos Holocaust-elskere. Det er samme vitenskapen som har kommet frem til revisjonen. Og omfanget av Holocaust vil nok endre seg med tiden. Å tro at Holocaust er en evig religion uten endring er svada.

 • Anita

  Igjen blir Holocaust et merkelig tema. Noen må ha glemt eller aldri blitt opplyst om historiske fakta… for å kunne stille spørsmål om, og til stor grad benekte fakta om hvilke grusomheter som ble begått under andre verdens-krig.

  Hvor du hører hjemme kategorisk, anonym, vet bare du. Men vit… at dine rare synspunkt og meninger om dette temaet. Det får meg til og tro at:
  a) du er ute etter å skape debatt.
  b) du er helt fjern fra virkeligheten.
  c) du er det du selv så ofte beskriver…

  Du vet selv om noen av disse passer deg. Tror at flere mener noe av det samme som meg om de rare uttalelsene… Men kan aldri være helt sikker.

  • Perfekt analysert, Anita. Takk for det.

  • Anonym

   Det var lenge et historisk fakta at 4,5 millioner jøder ble gasset i ihjel i Auschwitz. Dette tallet er nå nedjustert med mange millioner.

   • arifkarim

    Enig. Tallet ligger nå på rundt 1,3 millioner, bevis på historisk manipulasjon av sionistiske forfattere og deres bakmenn.

   • Kjære Anonym og Arifkarim: Det anslaget på 4.5 millioner gassede i Auschwitz er eldgammelt, det oppsto rett etter krigen, og det er ikke noe som kan brukes for å diskredittere holocaust som historisk hendelse. Jeg kan oppklare dette for dere med en gang. Historien går som følger: 12 mai, 1945, bare kort tid etter frigjøringen av Auschwitz, ble det hevdet av sovjeterne at minst 4 millioner mennesker døde i Auschwitz. Dette var altså umiddelbart etter krigen, lenge før historikerne begynte å virkelig forske på emnet, og hvordan sovjeterne kom opp med det tallet, vet jeg ikke. Men dette tallet, 4 millioner, dukket opp i en sammenheng (en plakat fra rett etter krigen) i en permanent utstilling i Auschwitz-museet, der det ble stående til 1991. Det gikk bare få år etter 1945 før man kom fram til et mer realistisk tall (rundt halvannen million), men plakaten ble altså stående i museet. Så ble man lei av misforståelsene dette førte til (som f.eks. det at eksistensen av denne plakaten i Auschwitz-museet ga dere såkalte «revisjonister» vann på mølla), så den ble fjernet. Plakaten som ga opphav til 4 millioner-tallet er ikke annet enn en historisk kuriositet, ikke et propagandaframstøt fra «sionistene», hvilket er det jeg antar at dere tror.
    Og det er alt. Det er ingen «konspirasjon», hvilket er hva dere legger opp til. Det er bare tull.

    • arifkarim

     «og hvordan sovjeterne kom opp med det tallet, vet jeg ikke.»
     Jo, det skal jeg fortelle deg hvor dette magiske tallet kom fra. Noen år siden hadde Google begynt å samle eldgamle aviser i e-arkivet sitt. Tjenesten ble plutselig fjernet i år 2011. Der kunne man søke etter all informasjon etter nøkkerlord om de første nyhetene rundt holocaust. Etter mye søk fant jeg ut at det var en artikkel i New York times datert 8 May 1945. Siden google-tjenesten er utilgjengelig idag, kan man lese av den opprinnelige kilden ved å søke:
     «Oswiecim Killings Placed at 4,000,000,»
     http://www.historiography-project.org/misc/graf_jewishlosses.html

     Sovjeterne nevner ikke eksplisitt at de drepte i konsentrasjonsleirene var jøder. Alt dette begynte i ettertid:
     http://www.boston.com/news/globe/editorial_opinion/oped/articles/2005/01/25/never_again/

     Så hvor mange egentlig var antall døde under Holocaust? Ingen vet det. Man regner med noen hundretusen til noen millioner. Jürgen Graf en sveitsisk lærer kom med samme konklusjon helt uavhengig av Jan Bernhoff:
     «Thanks to the German documents which have survived in large numbers, we can determine the number of Jews who died from all causes (diseases, starvation, exhaustion, execution) in the concentration camps which a certain degree of accuracy. It can hardly have exceeded 300,000. According to Jewish author Wolfgang Sofsky, about 450,000 concentration camp victims are registered by name (24). Now this figure may be incomplete, but of course a large part of the victims were non-Jewish. In some of the camps, Jews definitely accounted for a minority of the deceased. To quote but one example, of the approximately 26,000 prisoners who died in the Stutthof concentration camp near Dantzig about 8,000 were Jewish (25).»
     http://www.historiography-project.org/misc/graf_jewishlosses.html
     http://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCrgen_Graf

     Det er verdt å vite at en stor del av ofrene var ikke-jøder men som allikevel fikk jøde-stemplet som følge av massiv anti-nazi propaganda etter krigen. Ingen er seff steingal å ofre sine livsviktige karriere kun for å bli stemplet som antisemitt, holocaust-fornekter osv. Ser man på bakgrunn av holocaust-betvilere i motsetning til holocaust-benektere at de er helt vanlige personer med interesse for holocaust og ønske om å finne ny informasjon om begivenhet, noe Holocaust-fanatikere ikke kan tåle.

     • «Etter mye søk fant jeg ut at det var en artikkel i New York times datert 8 May 1945. »

      Altså fire dager før sovjeterne rapporterte tallet 4 millioner. Den indre konspirasjonsteoretikeren din var nok i ekstase da du «oppdaget» dette, tenker jeg…;o).
      Det der betyr ingenting, Arif. 4 millioner var nok tallet som «var i lufta» på den tiden. Hvordan vet du forresten ikke at sovjeterne hadde gitt informasjon til amerikanerne om dette lenge før de publiserte sin rapport, og sine påstander? Og tar man med i regnestykket at Sovjetunionen var et diktatur med lemfeldig omgang med fakta, og samtidig et enormt hevnbehov (Stalin ønsket f.eks. ikke egentlig en Nurnberg-prosess, men en massehenrettelse av nazister i stedet) og et behov for å framstille nazistene i et grusomst mulig lys, så blir det ikke så vanskelig å forstå, gjør det vel?
      Hør her: Poenget er at dette opprinnelige tallet ikke egentlig var resultatet av forskning. Dette foregikk bare noen måneder (!) etter frigjøringen av Auschwitz, og sovjeterne okkuperte fremdeles området, og vi vet alle at de ikke var til å stole på.
      Seriøs historieforskning ble ikke et emne før flere år senere.
      Ergo har aldri historikerne «nedjustert antallet døde i Auschwitz med to millioner», for det var ikke deres tall i utgangspunktet.

      «Så hvor mange egentlig var antall døde under Holocaust? Ingen vet det. Man regner med noen hundretusen til noen millioner»

      Man regner med? Hvem er disse som «regner med»?
      Noen tufser av noen amatører som driver forskjellige antisemittiske nettsteder?
      Det er bare tull. Historiefaget er ikke et tøysefag. Det er et ordentlig, akademisk fag med lange tradisjoner og en rik, avansert metodikk.
      Du ville ikke tro at du som privatperson uten kjennskap til faget skulle kunne komme med noen oppsiktsvekkende påstander om slaget ved Waterloo, ville du vel? Eller om Cortez herjinger i Mexico? Eller om svartedauden? Eller om slaget i Guernica?
      Så hvorfor skulle privatpersoner (og det er det de er, alle disse «revisjonistene», det finnes ikke en eneste historiker blant dem) skulle kunne tro at de har noen som helst rett til å komme med uttalelser om et så gigantisk, komplisert emne som holocaust?
      De TROR de har den retten – bare fordi de hater jøder. Det er det det hele koker ned til.

      «Jürgen Graf en sveitsisk lærer»
      Ikke en historiker, altså. Point proven.

      • Anonym

       Dersom alt er så opplagt så bør det vel ikke være noen grunn til å kriminalisere avvikende meninger om «Holocaust».

       Sannheten tåler vel et kritisk blikk? Hva synes du om at grunnleggeren av Front National er dømt i Frankrike for kritiske bemerkninger om «Holocaust»?

       • «Dersom alt er så opplagt så bør det vel ikke være noen grunn til å kriminalisere avvikende meninger om «Holocaust».»

        Helt i orden, jeg er enig. Men hvorfor forteller du akkurat meg det? Jeg mener ikke at det skal være ulovlig å påstå at holocaust ikke har skjedd. Man kan tross alt ikke forby idioti ved lov, og jeg er også 100% for ytringsfrihet. Og hvorfor klager du forresten? Dette er jo ikke forbudt i Norge? I Norge kan du påstå at holocaust aldri skjedde så mye du bare vil.

        Når det gjelder lovgivningen i andre land, så er det lite fruktbart å diskutere det her. I noen få europeiske land, som Tyskland og Polen, er aspekter av holocaustbenektelse kriminalisert, til en viss grad. Det er mye man kan påstå også der, uten å bli arrestert, men enkelte typer påstander vil falle inn under lovgivning om oppfordring til rasehat.
        Jeg er personlig uenig i den type lover. Men det er ikke opp til verken meg eller deg å vurdere disse landenes juridiske tradisjoner, hva de har vektlagt og begrunnet slik lovgivning med, o.s.v. At akkurat holocaust er et sårt tema i akkurat Tyskland og Polen er forresten ikke så veldig rart. Det er lett å sitte her oppe i Norge, langt fra datidens begivenheters sentrum og klage over den behandlingen de «stakkars revisjonistene» (ha ha) må «utstå». Noe helt annet er det, det å befinne seg, bokstavlig talt, stående på massegravene til millioner av mennesker, hvorav mange har etterkommere som lever den dag i dag, bl.a. i disse landene.
        Prøv, i det minste, å se litt lenger enn til din egen navle.

  • arifkarim

   Hele historien til Holocaust er dokumentert på flere nettsteder, blant annet Nizkor:
   http://www.nizkor.org/

   Men det betyr slett ikke at alt vi vet om Holocaust idag ikke kan revideres. Det kan dukke opp ny bevismaterialet som kan øke dødstallene enn det vi vet i dag og motsatt. Problemet er at når det motsatte skjer etter nye historiske funn, begynner Holocaust-fanatikere å lage sensur regler og kaster de som stille spørsmål i fengsel. Antall døde i Auchwitz er allerede redusert med 2 millioner!

 • Mr Big

  Problemet med Holocaust-debatten er at argumentasjonen for den består av gråting og fordømmelse. Et vitneprov her og der, samt en formaning om å aldri la det skje igjen.

  Holocaust fornekterne finner små hull i offisielle forklaringer, som f.eks disse latterlige og sensasjonaliserte lampeskjermene av menneskehud og menneskefett såpestykkene. De skriver bøker med informasjon som virker faktaorienterte i forhold til kremasjon av lik, giftgass med mer. Da blir det litt puslete å stille med emosjonell fiolinmusikk og utbrudd om at det er sjofelt å stille spørsmålstegn.

  Jeg er overbevist om at jødeforfølgelsene fant sted og at umenneskligheter er veldokumentert. Jeg bare sier at det er litt skremmende om man satser på fordømmelse og lovverk fremfor å ta en hederlig debatt.

  Sjansen var til stede da David Irving sist gjestet Norge.

  • Jeg er et stykke på vei enig med deg. Jeg har tidligere skrevet disse artiklene om David Irving: http://www.frie-ytringer.com/?s=David+Irving+&submit.x=5&submit.y=12.
   I motsetning til flere av dem som legger inn artikler på FY og påstår at Holocaust er latterlig, oppfatter jeg ikke Irving til å være en useriøs Holocaustfornekter ute etter å hetse jøder, men en historiker som er uenig i hvor mange som ble drept av nazistene i konsentrasjonsleirene. Han benekter ikke at det var flere millioner, og unnskylder det ikke, slik jeg forstår ham.

   • Fri Ytrer

    David Irving ga etter for presset og det er forståelig etter all terroren han har blitt utsatt for. Irving vet utmerket godt at ALT er løgn.

    Her er en liste over alle som har mistet sin jobb, blitt mishandlet, drept, fengslet, eller deportert/nektet innreise fordi de bestrider Holocausthistorien. Storparten av dem er akademikere: http://www.zundelsite.org/english/zgrams/zg1998/zg9809/980912.html

    Istedet for å fordømme annerledestenkende, hva med å komme med gode beviser og argumenter? «Alle vet jo det skjedde» er ikke noe argument. Forklar oss hvordan gasskamrene fungerte og hvor 6 millioner kropper ble av. Gjengi vitnemål som har blitt bekreftet som sannferdige. Fortell oss hvorfor ikke et eneste Holocaustvitne dukket opp i Ernst Zündels rettssaker i Toronto i 1985 og 1988 og under ed avga vitnemål om at de hadde sett noe utryddelse/gassing med egne øyne.

    • arifkarim

     En Svensk datalærer som hadde forsvart sin masteravhandling i historiefag som viste at antall døde i Holocaust var langt lavere enn de offisielle tallene, mistet jobben sin bare for å komme frem til andre resultater enn den offisielle fanatiske historien sier:
     «Jan Bernhoff, född 1971 i Umeå,[1] uppväxt i Haparanda,[1], tidigare datalärare[2] vid Åsö vuxengymnasium i Stockholm som stängdes av sedan det uppmärksammats att han deltagit i en internationell förintelserevisionistisk konferens i Teheran, Iran, i december 2006.[3] Bernhoff hävdade vid konferensen att endast 300 000 judar utrotats av nazisterna under andra världskriget, till skillnad från den bland historiker allmänt vedertagna siffran 6 miljoner.[4]»
     http://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Bernhoff

     Hele masteravhandling kan leses i sin helhet her:
     http://www.bernhoff.se/holocaust_demography.pdf

     Det er latterlig at en forsvarer sin masteroppgave, og så blir hengt ut mister jobben bare fordi Holocaust-religion ikke kan tåle dagens kritikk? 😀

   • «…men en historiker som er uenig i hvor mange som ble drept av nazistene i konsentrasjonsleirene»

    David Irving er ikke historiker. Han prøvde å studere fysikk, men hoppet av etter kort tid. Så prøvde han seg på et økonomistudie, men han klarte ikke det heller. Han gikk ett semester på historiestudiet, men hoppet av der også.
    Han er en mann som aldri har fullført noe i sitt liv, og har skapt seg et navn på kontroversielle påstander om historiske hendelser han ikke har noen akademiske forutsetninger for å mene noe som helst om. En taper, en sjarlatan, og et fjols.

  • Ultima_Thule

   Mr Big, jeg er helt enig, og jeg er verken interessert i Holocaust, i debatten rundt dette eller i det overopphetede føleriet rundt dette, men heller i de bakenforliggende tankene til at dette kunne skje. Og de kan spores tilbake til Marx og vennene hans og Kant og Rousseau med flere, men først og fremst tilbake til grunnfilosofiene kollektivisme og altruisme.

 • Anonym

  Du har helt rett. Jeg ble nettopp utestengt fra dette «frie» forumet fordi Jan fant ut at jeg hadde skrevet denne artikkelen: http://gasskammer.blogspot.no/2012/06/fotball-i-auschwitz.html Og, selvsagt, i tillegg kritiserte jeg Israel.

  «Frie Ytringer» er en vits.

  • Jeg setter noen ganske få grenser. Og en grense går når jødehatere og Holocaustfornektere spamer siden med oppdiktede påstander om at Holocaust ikke har funnet sted. Det er sårende mot tusenvis av jøder. Selv om jeg har et åpent debattfelt betyr ikke det at jeg lar netttstedet kuppes av nynazister.

   • Eli Weasel

    Hvorfor kaller du meg nynazist og jødehater? Hva vet du om meg? Jeg kan jo være jøde selv? Jeg vil også ha meg frabedt at du kaller meg «fornekter.» Jeg har ikke fornektet noe. Men at jeg bestrider den offisielle historien om en bestemt historisk hendelse, det er åpenbart et faktum.

    • Bloggen din dokumenterer tydelig hvor du står.

     • arifkarim

      Det er på tide at holocaust-fanatikere kan gjøre forskjell mellom holocaust-benektere og holocaust-betvilere. Jeg benekter ikke Holocaust som Eli Weasel men som andre har jeg mine tvil om antall døde. Lykke til!

 • Fri Ytrer

  Ja. Om du virkelig har tatt deg tid til å lese det jeg skriver. På min blogg står det ingenting om at jeg hater jøder eller er nynazist.

  Jeg syns du bør delta i saklig diskusjon istedet for å spre om deg med slike fordømmende utsagn om mennesker som har andre meninger, og ytringer, enn de du selv har.

  Ytringsfrihet er meningsløst om man ikke kan slippe ens meningsmotstandere til i debatten. Da bedriver man sensur og ikke ytringsfrihet.

  Jeg mener absolutt jeg må ha lov til å tro hva jeg vil om Holocaust, og er du uenig i mine meninger så kan vi jo diskutere. Det er slikt voksne mennesker gjør.

  • Du må selvsagt få mene hva du vil om Holocaust. Jeg respekterer din demokratiske rett til å gjøre det, men jeg har ingen planer om å omgjøre Frie Ytringer til et debattfora for Holocaustfornektere. Ei heller har jeg noen planer om å la Frie Ytringer bli kuppet av antisemitter, jødehatere eller nynazister.

   • arifkarim

    Simonsen, alle som betviler de offisielle dødstallene i Holocaust er IKKKKKEEEE Holocaustfornektere. Holocaust er en historisk begivenhet og er dokumentert med utallige kilder. Allikevel er den tragiske begivenheten ingen naturlov som ikke kan endres / rejusteres i ettertid. Holocaust-kritikk er ikke lik jødehat og nazisme. Akkurat som legitimt islamkritikk er ikke lik muslimhat og islamhets. Jeg og mange andre har full forståelse for hva europeiske jøder og andre måtte lide under nazistenes Holocaust. Men det betyr jo ikke at vi tier stille og sluker rått all overdrivende propaganda mot nazistene og antall døde???!! Noen gang hørt om rasjonalitet. At en aksepterer at Holocaust fant sted, trenger man slett ikke å akseptere all den svada som kommer «med i pakken».

 • epljuice

  Hva med litt arabisk vår fra Egypt hvor noen fortsatt drømmer om Holocaust?
  Google «Egyptian Cleric Safwat Higazi; Muslim Brotherhood Presidental Candidate Will Liberate Jerusalem» på Youtube og Memri TV og
  «One Nation For New Holocaust»

 • Anonym

  Da jeg var i Auschwitz med klassen var det åsså en klasse fra sverige der med mange muslimnegrer som tøysa og vitsa mens omviseren fortalte om hvor mange jøder som blei myrda av nazistene.

  • arifkarim

   Man trenger ikke å tvinge Holocaust religionen under hodene på folk bare for å rettferdiggjøre sioniststaten og å bevise at dagens jøder er noe stakkars folk. Hva forventer du at vi nå skal tvinge etniske europeiske barn til Jerusalem for å få dem til å huske masseslakt av muslimer og jøder under henda av kristne krigere i år 1099?
   http://en.wikipedia.org/wiki/First_Crusade#Massacre

   Det har vært mange folkemord i historien der Holocaust er et av dem. Og nei, det er ingen sensasjon.

   • Ultima_Thule

    Jeg forstår sannelig ikke hva du vil frem til når du skriver bl.a. «Hva forventer du at vi nå skal tvinge etniske europeiske barn til Jerusalem for å få dem til å huske masseslakt av muslimer og jøder under henda av kristne krigere i år 1099?», men massakrene av muslimer og uskyldige jøder under korstogene har historikere forsket relativt mye på og så og si ingen benekter disse massakrene. Derimot er det lagt lokk på muslimenes folkemord på buddhister, hinduer, kristne, jøder, etc. De høyeste anslagene jeg har lest om, er 250 millioner mordofre for barbarene, men som regel er de andre ofrene enn de myrdede, flere ganger høyere.

  • Postman Pat

   Da jeg var i Auschwitz med klassen var det åsså en klasse fra sverige der med mange muslimnegrer som tøysa og vitsa mens omviseren fortalte om hvor mange jøder som blei myrda av nazistene.

   Og siden somaliske muslimnegrer oppfører seg slik, er turer for «svenske» skoleklasser til Auschwitz nå nærmest innstilt. Det er også undervisning i «svenske» skoler om samme tema. For «vår tids jøder» reagerer ikke sjelden med vold på slik kunnskap.

  • Themanfromearth

   Hei Anonym

   Då eg var i Bergen belsen var det fleire andre etnisk norske som tøysa og tulla når omvisaren fortalde om lidelsane fangane blei påført. Denne oppførselen handlar meir om mangel på respekt,enn rase og religion.
   Eg veit om mange respektlause nordmenn,det betyr ikkje at alle nordmenn er respektlause.
   Du skreiv ikkje at alle muslimar oppfører seg slik,men det kunne virke som at det var det du insinuerte.

  • Sionist Hykler

   Her går det visst fint an å si «muslimneger» uten at noen løfter et øyenbryn. Hva om noen skulle finne på et lignende skjellsord myntet på jøder? Da hadde vel «jødehat»-kortet kommet opp på 1-2-3, tenker jeg. Kan dere ikke se dobbeltmoralen?

   Her på bloggen er det visst helt kosher å hate muslimer samtidig som man rettferdiggjør Israels rasistiske og umenneskelige behandling av ikke-jøder, men sier man at man betviler historien om jødenes holocaust, så er man automatisk både «jødehater» og «nynazist.» Snodig, er det ikke?

   Snodig er det også at det Orwellianske uttrykket som vekselvis slutter i -benekter/fornekter kun brukes i sammenheng med Holocaust. Selvasgt: dette gjøres for å stigmatisere enhver som har en kritisk innstilling til et «faktum» enorme politiske, religiøse og ideologiske krefter vil forsvare med nebb og klør av meget åpenbare grunner.

   Spør deg selv: Selv om Holocaust skjedde, nøyaktig hvorfor er 6 millioner jøder viktigere enn 60 millioner russere? Er ikke et liv et liv? Kan det ..muligens.. ha noe å gjøre med hvem vant krigen, hvem styrer politikken og hvem styrer media og utdannelsesinstitusjoner i dag?

   • arifkarim

    Oi Oi Oi. Der slo du spikeren i kista til sionist hyklere man ser daglig på denne bloggen! Bra! 😀

 • Anita

  Ser det er mange som er opptatt av antall som ble drept under andre-verdenskrig.

  Det er så mange masse-graver, som aldri har blitt undersøkt, så antallet er så og si umulig og kunne finne.
  Det vi vet er at mange familier ble nesten utryddet. Noen ble utryddet. De etterlatte er de som vet hvem i familiene de mistet.
  Ved å stille spørsmål med antallet…slik det har utviklet seg, er det samme som å si at de som mistet sine har løyet.. Er det virkelig slik vi mennesker skal hedre de døde??. Jeg er ikke mindre enn sjokkert.

  • Per-Erik

   Anita sa: «Det er så mange masse-graver, som aldri har blitt undersøkt»

   De har aldri blitt funnet. De eneste gravene man har funnet av noen størrelse er graver med tyfus-ofre. Obduksjoner ble gjort og man fant ingen spor av giftgass.

   ITS/Arolsen i Tyskland har statistikk på litt under 400.000 som døde i leirene. Noe som samsvarer bra med hva vi vet om epidemiene av sykdom og sult i krigens sluttfase. Men vi mangler altså flere millioner lik. Det er akkurat som om … de aldri eksisterte. Man kan ikke utrydde mennesker som aldri har eksistert.

   Dette er ikke «hat.» Jeg personlig er selvsagt glad for at jødene ikke ble drept. Jeg er imot folkemord. Uansett hvilke folkeslag det dreier seg om. Noe annet jeg er imot er løgn og Holocaust er en løgn. Men ikke bare en løgn. Holocaust er en løgn med gigantiske politiske og økonomiske konsekvenser. Og derfor forsvares den med nebb og klør og alle som utfordrer den blir forfulgt.

   Les mer her: http://gasskammer.blogspot.no/

   • arifkarim

    Per-Erik: Holocaust er ingen løgn. Se:
    «Wannsee-konferansen var en konferanse i Berlin i 1942 der ledere i det tyske nasjonalsosialistiske partiet NSDAP diskuterte det de kalte «den endelige løsningen på jødespørsmålet» (på tysk Endlösung der Judenfrage). Konferansen fant sted 20. januar 1942 i Villa Wannsee ved innsjøen Großer Wannsee i sørvest-Berlin. Målet for konferansen var å samkjøre den allerede påbegynte utryddelsen av jødene i den tyske maktsfære, det som senere er kjent som holocaust.»
    http://no.wikipedia.org/wiki/Wannsee-konferansen

    Etnisk norske jøder måtte også lide under nazistenes Holocaust:
    http://no.wikipedia.org/wiki/J%C3%B8der_i_Norge#Andre_verdenskrig

    Dette er udiskutabelt fakta. Alle vet om dette. Omfanget av Holocaust er noe vi kan alltids diskutere, men å hevde at hele den tragiske begivenheten aldri fant sted er den største løgn mot de stakkars mennesker som døde som følge av Holocaust.

   • Ganske merkelig at du kan benekte noe som er så grundig bevitnet. Det var tross alt noen tusen Holocaust-overlevende som kunne fortelle om sine opplevelser etter krigen. Å påstå at de lyver, alle sammen, er meningsløst og ondskapsfullt.
    Når antall myrdede personer bli så høyt som flere millioner er det forståelig at det er vanskelig å fastsette det nøyaktige antallet, og at det kan diskuteres. Men at Holocaust var et av verdenshistoriens verste folkemord kan ingen benekte. Og det ille nok.

    • Anita

     Som jeg sa tidligere, Jan Simonsen, jeg er ikke mindre enn sjokkert over disse rare uttalelsene til noen her.
     Simon Wiesenthal gjorde også en grundig jobb før han leverte bevisene til de som kunne straffe forfølge de skyldige. Han var bare en av mange som mistet store deler av slekten sin. Han, Hans kone og barn overlevde. Resten av hele slekten, på hans og hans kones side, ble utryddet under dette folkemordet.
     Før noen begynner å kritisere hans arbeid, tenk på dette: På grunn av han så har mange krigsforbrytere rundt i hele verden blitt straffet.

 • Themanfromearth

  Eg vil berre understreke at eg ikkje benektar holocoust,men eg stiller meg lit undrande om kvifor den vestlege alliansen ikkje gjorde meir for å forhindre/bremse mulighetane for at det skjedde.
  eksempel: Kvifor blei ikkje ein einaste jernbanestrekning som frakta fangar til konsentrasjonsleirane bombasønder og samman.Dette ville medført ein lang og mykje vansklegare transport,som kunne bidratt den vestlege alliansen til å kjøpe meir tid til å frigjera fangane.
  Desverre utifrå krigar/hendelsar opp igjennom historien,virkar det som at det var ikkje viktig nok i forhold til å styrte hitler.

  • Per-Erik

   Themanfromearth

   Jernbanestrekningene ble bombet. Og veinettet. En viktig legemiddelfabrikk også. Dette bidro sterkt til at livsviktige forsyninger av mat, medisin og desinfeksjonsmiddelet Zyklon B ikke kom frem til flere av leiren på slutten av krigen. Resultat: sult og sykdom bredde om seg veldig fort og svært mange døde.

   Forøvrig så stemmer det at de allierte aldri forsøkte å bombe selve leirene. De så ingen grunn til det. Churchill fikk høre ryktene om utryddelse, undersøkte de og fant ut at de var uten substans. Holocaust figurerer heller ikke i Churchills massive memoarer han publiserte etter krigens slutt.

   Tyskerne fryktet dog luftangrep, og i 1944 ombygde de Krema I i Auschwitz-hovedleiren til en midlertidig bunker. Dette bekrefter Auschwitz-museet om du spør de. Krema I er bygningen som vises frem som «gasskammeret» i dag.

   Ironisk nok, bortsett fra den fæle tyfus-epidemien i mange leirer på slutten, så var faktisk leirene omtrent det tryggeste stedet å tilbringe krigen. Tyskerne brente levende i Hamburg og Dresden. Folk sultet.

   Etter at krigen var tapt for Tyskland døde millioner av sivile tyskere av sult og frost, eller ble massakrerte. Det var etnisk renskning. I historiebøker fra noen tiår tilbake kan du lese om dette. Helt ukjent for de fleste.

   De «gode» allierte voldtok også over 1 million tyske kvinner. Mange ned i 12-13 års alderen. Ingen Hollywoodfilmer om disse tingene.

   • arifkarim

    De allierte oppfører seg like verre om ikke verst som islamister og nazister i krig:
    «As Allied troops entered and occupied German territory during the later stages of World War II, mass rapes took place, both in connection to combat operations and during the subsequent occupation that was to last many years. Most published and most numerous are the rapes committed by Soviet servicemen, for which estimates range from tens of thousands to two million.»
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_during_the_occupation_of_Germany

    Idag beskyldes negre og «muslimer» for å drive massevoldtekt. Hadde de beseirende allierte noe logisk grunn til å voldta millionervis av etnisk tyske kvinner annet enn at de hadde ingen etnisk tyske menn igjen som «beskyttere»? Som sagt, all krig er noe dritt, men det forhindrer ikke verdens beste sivilisasjon «vesten» å delta i nye kriger i u-land. Japan, Kina og Korea sist deltok i krig eller konflikt mange tiår tilbake. NATO og USA er i kontinuerlig krig hvert andre år. Latterlig! 😀

    • Ultima_Thule

     NATO og USA må jo holde styr på de barbariske muslimene som oppfører seg som asosiale guttehvalper. 🙂 😀 😀

    • Ultima_Thule

     NATO og USA må jo holde styr på de barbariske muslimene som oppfører seg som asosiale guttehvalper, så ikke oppførselen deres utarter seg og alt går helt over styr. 🙂 😀 😀

  • arifkarim

   Alle danske jøder ble reddet av danskene selv til tross for ordre fra nazistene om masse-deportasjoner:
   «The rescue of the Danish Jews occurred during Nazi Germany’s occupation of Denmark during World War II. On October 1st 1943 Nazi leader Adolf Hitler ordered Danish Jews to be arrested and deported. Despite great personal risk, the Danish resistance movement with the assistance of many ordinary Danish citizens took part in a collective effort to evacuate about 8,000 Jews of Denmark by sea to nearby neutral Sweden.
   The rescue allowed the vast majority of Denmark’s Jewish population to avoid capture by the Nazis and is considered to be one of the largest actions of collective resistance to repression in the countries occupied by Nazi Germany. As a result of the rescue and Danish intercession on behalf of the 5% of Danish Jews who were deported to Theresienstadt transit camp in Bohemia, over 99% of Denmark’s Jewish population survived the Holocaust.»
   http://en.wikipedia.org/wiki/Rescue_of_the_Danish_Jews

   Som sagt, krig er noe dritt og mest umenneskelig som kan finnes. Allikevel er det nettopp vestlige mennesker som er så glad i krig idag i andre land enn vesten. Var ikke krigene i Afghanistan, Irak, Korea, Vietnam osv. nok for dere at dere nå vil bombe Iran? Når sier dere nok og aldri igjen til krig? 😀

 • Terje

  Jan

  Millioner av mennesker ble drept i dødsleirene, industrielt utryddet. Ingen normale mennesker benekter det.

  Med et så uhyrlig utgangspunkt, synes jeg det er helt merkelig at du lar en diskusjon om det eksakte antallet som ble drept pågå.

  Om muslimer, nazister og andre Holocaust-fornektere absolutt vil diskutere problemstillingen (antall drepte) og om folkemordet i det hele tatt fant sted, så er dette greit.

  Men du plikter ikke å la de ta den diskusjonen i DITT forum.

  • arifkarim

   Jan Simonsen er forpliktet til frie-ytringer, og hadde han tatt opp saken om andre folkemord enn holocaust, ville vi debattert med like stor kritisk sans som vi gjør med holocaust. Holocaust er ingen unntak, noe som ikke diskuteres her. Hvis vi ikke snakker om det, hvordan skal vi gå videre, og lære bort våre yngre generasjoner om våre eldres feiltagelser og dets konsekvenser?
   For eksempel benekter den tyrkiske regjeringen idag om folkemordet av Armenere i det hele tatt fant sted, selv om all historisk dokumentasjon tyder på at Young Turks stod bak massakrene. Hvis du nå mener at vi ikke kan diskutere om det fordi tyrkisk regjering ikke ønsker det, syns jeg at det er tragisk. Armenerne som Bosniere og Europeiske jøder bare mennesker de også. Folkemord er noe som er umenneskelig uansett ofrene. Jeg vil heller ikke akseptere folkemord av terrorister, drapsmenn, og andre kriminelle monstrene vi har i samfunnet, for alt liv er ukrenkelig. Å avlive noen løser IKKE problemet. Dette skjønte ikke de idiotiske nazistene.

  • Terje

   Hvor er bevisene for at «millioner av mennesker ble drept i dødsleirene»?

   Forøvrig kan jeg bare ..benekte.. noe jeg er anklaget for. Ingen har anklaget meg for å ha gasset 6 millioner jøder, så dermed har jeg ingenting å benekte.

   Hvordan forklarer du forresten det faktum at før 1990 var tallet for omkomne i Auschwitz omlag 4 millioner, og etter 1990 ble det omlag 1.5 millioner, men fremdeles snakker man om 6 millioner?

   Ta en titt på hvor mange ganger opp i gjennom historien jødene har brukt 6 millioner-tallet: Gå til myte nr. 3: http://gasskammer.blogspot.no/2012/06/10-holocaust-myter.html

  • Enig i det. Det går tross alt en grense. Jeg kan ikke la FY bli et debattforum for Holocaustfornektere. DE har delvis fått slippe til denne ene gangen. I fremtiden blir de fjernet.

 • 6 millioner totalt, altså. Det hellige og uforanderlige tallet jødene har brukt ørten ganger i over hundre år.

 • Po Enget

  Nei. Poenget er at sannhet er sannhet og løgn er løgn samt at rettferdige rettslige prosedyrer må følges i enhver kriminalsak og at forskere må stå fritt til å forske på en historisk begivenhet uten å måtte frykte represalier om det viser seg at forskningen bringer frem resultater som ikke stemmer med status quo.

  Kanskje var det 5, og kanskje 7 millioner, sier du? Du har et slingringsmonn på flere millioner samtidig som folk har blitt satt i fengsel for å hevde at 6 millioner-tallet ikke stemmer og media pumper ut 6 millioner-tallet på daglig basis som om det var et ubestridelig faktum?

  Jødenes påståtte holocaust er det eneste folkemord i historien med et slikt rundt og uforanderlig tall. Attpåtil et eget navn for hendelsen, som skrives med stor forbokstav. Dette har ingenting med seriøs forskning og etablerte fakta å gjøre, men dreier seg om et religiøst dogme.

  La meg forresten spørre: selv om det virkelig var slik at 6 millioner jøder ble utryddet, hvorfor er dette viktigere enn at 6 millioner svarte døde i Kongo – eller at 60 millioner russere døde i det sovjetiske terrorveldet? Hva slags relativitet opererer du med?

  • «Poenget er at sannhet er sannhet og løgn er løgn samt at rettferdige rettslige prosedyrer må følges i enhver kriminalsak»

   Vi snakker om et industrielt folkemord i en skala som fram til 40-tallet var et fullstendig ukjent fenomen, ikke en kriminell som raner og myrder fru Hansen i sitt hjem. Og en slik hendelse, hvorav de fleste medskyldige var funksjonærer i perifere roller i et system, et diktatur, kan ikke verken behandles eller betraktes på samme måte som en hvilken som helst kriminalsak. Selv de fleste tiåringer burde være i stand til å forstå det. På samme måte forholder man seg til folkemordet i Kambodsja. Røde Khmer drepte omkring to millioner mennesker. Det nøyaktige antallet vil man aldri få vite, kroppene vil man aldri kunne finne (med unntak av noen tusen hodeskaller som har blitt oppbevart i et museum), og bare et fåtall av de involverte har blitt identifisert og straffet (og da, typisk nok, etter flere tiår i frihet).
   Påstår du dermed det samme om Røde Khmers herjinger i Kambodsja som du gjør om nazistenes herjinger i Polen, Ukraina og Russland?
   Eller er du kanskje ikke like interessert i temaet…(av en eller annen grunn).

   «forskere må stå fritt til å forske på en historisk begivenhet uten å måtte frykte represalier om det viser seg at forskningen bringer frem resultater som ikke stemmer med status quo»

   Forskere gjør det. De jeg antar at du refererer til, er ikke forskere. De er ikke utdannede historikereDe utgjør, fra A til Å, en politisk part i spørsmålet, en part hvis egentlige motivasjon ikke er en historisk sannferdig framstilling, men en minimering og ufarliggjøring av hendelsen og begivenhetene som førte fram til den, i den hensikt å gjøre jødehatet stuereint igjen. Ingen seriøse forskere «diskrimineres», eller har blitt «diskriminert» i så måte. Kun gutteroms-nynazister som i sin nærmest uendelige naivitet tror at historie er et tøysefag, et fag i hvilket man kan umiddelbart føle seg bevandret, som om det var sløyd på ungdomsskolen det dreide seg om (hvilket utgjør en fornærmelse mot faget i seg selv), og som tror at de besitter en eller annen grad av kunnskap og forståelse etter å ha lest rundt på diverse, obskure nynazist-nettsider, har blitt «diskriminert». Så langt har ingen historiker (og med det refererer jeg altså til individer som har en universitetsutdannelse i historie som inkluderer en doktorgrad) blitt sensurert eller «diskriminert». Hvis du vet om èn, vennligst oppgi vedkommendes navn. Jeg kjenner nemlig ikke til en eneste en. Og årsaken til at jeg ikke gjør det (og heller ikke du), er at de ikke finnes.

   «Du har et slingringsmonn på flere millioner samtidig som folk har blitt satt i fengsel for å hevde at 6 millioner-tallet ikke stemmer og media pumper ut 6 millioner-tallet på daglig basis som om det var et ubestridelig faktum?»

   Ingen som pumper ut noe på daglig basis. Ikke engang i israelsk presse. Det er bare du som er hyperfølsom for temaet, og derfor FØLER at det er slik, fordi det går rett i kjernen av din identitet som jødehater.

   «La meg forresten spørre: selv om det virkelig var slik at 6 millioner jøder ble utryddet, hvorfor er dette viktigere enn at 6 millioner svarte døde i Kongo — eller at 60 millioner russere døde i det sovjetiske terrorveldet?»

   Det er ikke egentlig det. Et folkemord er et folkemord. Det som derimot gjør holocaust såpass interessant, og relevant, den dag i dag, er at det er det første folkemordet som har blitt begått med industrielle midler, på industriell skala, og over så kort tid. Stalins drap på alle de titalls millionene av russere, ble begått over en periode på flere tiår. Man hadde leire, der mennesker ble drevet i døden med kulde, overarbeid og utsulting som våpen, men man hadde ikke gasskamre og krematorier i industriell størrelse.
   Holocaust er en historisk hendelse som, selv om det ikke er det eneste folkemordet menneskeheten har bevitnet, innebar et bevisst, planlagt (om enn planleggingen ble gjort allerede før krigen, altså det intensjonalistiske perspektivet, eller «mens begivenhetene gikk sin gang», innenfor det mer strukturalistiske perspektivet) forsøk på å drepe en hel rase i det som ikke kan beskrives som annet enn rene dødsfabrikker.
   Derav holocausts betydning. Ikke fordi den største gruppen blant «de uønskede» var jøder.

  • Ultima_Thule

   Holodomor er egennavnet for det sovjetiske folkemordet på ukrainerne, og som staves med stor forbokstav. Anslag på antall døde går fra 2,2 millioner (fra folketellinger) til 14 millioner (ukrainske historikere). (Merk at Norge har ikke anerkjent dette folkemordet.)

 • Moskus

  Det fins null beviser for at en eneste jøde noensinne døde i noe tysk, nazistisk utryddelsesprogram.

  «Gasskamrene» eksisterer ikke. Ikke likene/askehaugene heller. Eller et eneste tysk dokument som refererer til denne ikke-hendelsen.

  • Jeg burde egentlig ikke verdige noe slikt med et svar, men ok:

   ««Gasskamrene» eksisterer ikke»

   Gasskamrene var som regel ikke annet enn temmelig lufttette kjellere/rom. De står der den dag i dag, i Auschwitz-Birkenau, i original tilstand (om enn noe nedslitt og preget av tidens tann) med unntak av krematorium 4, som ble sprengt under et fangeopprør.

   «Ikke likene/askehaugene heller»

   Du vet like godt som meg at likene ble brent. I Auschwitz hadde man ovner i industriell størrelse for å brenne likene. Når et lik brennes ved en vanlig kremering, blir det igjen omtrent nok støv til å fylle en skoeske. Når lik brennes, på samlebånd, i en industriell ovn, blir det ikke engang det. Hele konseptet om «askehauger», som man får høre om fra deres «revisjonister» fra tid til annen, og også «hvor er tennene», er så bak mål som det går an å komme.

   «Eller et eneste tysk dokument som refererer til denne ikke-hendelsen»

   Antallet original-dokumenter som refererer til holocaust ligger på mellom 30 og 50 millioner (!). Til sammen utgjør disse dokumentene omlag 25 000 hyllemeter. Bare sånn i tilfelle du lurte…

   «Det fins null beviser for at en eneste jøde noensinne døde i noe tysk, nazistisk utryddelsesprogram»

   Det finnes tonnevis, se over. Ca. 25 000 hyllemeter med disse, samt eksistensen av gasskamrene og ovnene, samt vitnemål fra de mange som fremdeles var i live i leirene da russerne og amerikanerne frigjorde dem, samt vitnemål fra SS-personell etter krigen, samt demografiske undersøkelser…
   …kort fortalt: Alt det som utgjør historikernes arbeidsområde.
   Nå har jeg faktisk giddet å imøtegå slike ufattelig idiotiske påstander. Jeg gidder neppe å gjøre det igjen. Ikke behøver jeg det heller. Dere dummer dere ut hver gang dere åpner munnen.

 • Anita

  Når noen sier at det ikke finnes bevis på at en eneste jøde døde i noe tysk, nazistisk utryddelseprogram så lurer jeg først på dette.

  Har noen av dere vært i Auschwitz, eller en av de andre forferdelige konsentrasjonsleirene?
  De finnes, så det er bare å dra, og så kan dere komme tilbake å fortelle at de plassene i Polen du har besøkt ikke eksisterer. I følge min Polske venner så ligger den ene nær Krakow.

  To av min fars onkler var med i motstandsbevegelsen under den andre verdenskrigen. En i Telemarks-bataljonen og en var på nazistenes liste fordi han hjalp jøder ut av Norge. Han mistet veldig mange venner som døde i tyske konsentrasjonsleirer. Bare fordi de var jøder.

  Jeg er selv annen generasjon altså, hadde foreldre som levde under verdenskrigen.
  Mange ble skutt fordi de hadde jødiske navn. Andre ble sendt til konsentrasjonsleirer. Noen døde på veg til disse, andre ble drept der. Noen veldig få overlevde disse forferdelige tilstandene. Påstår dere at disse lyver???? Tenk på det før dere prater!

  Hvis du svarer eller tenker at du ikke trenger å reise til Polen, vel da har du bevist at din egen påstand som tull.

  Jeg vet at alt dette forferdelige har skjedd. Overlevende jøder og nazister har i all tid bekrefter dette.

  Jeg håper at alle dere som benekter dette vil dra til Polen, slik at dere kan se disse plassene selv. God tur.

 • Anita

  Hvorfor er det ikke betydeligespor av blåsyre i veggene i det såkalte gasskammeret (det var en likkjeller) i Auschwitz?

  Hvorfor var det ikke en eneste Holocaustoverlever som i Ernst Zündels rettssaker i 1985 og 1985 stod fram og sverget at han/hun hadde sett noe Holocaust med egne øyne?

  Hvorfor blir forskere fengslet med brev og besøksforbud for å «benekte Holocaust»?

  Kan du forklare i detalj hvordan et gasskammer fungerer? (Det kan jeg. Jeg har studert dette.)

  Hvorfor hører vi daglig om 6 millioner jøder, men ytterst sjeldent om 60 millioner russere (som ble utryddet i Sovjet)?

  Er du klar over hvor mange Holocaustoverlevere som har blitt avslørt som løgnere?

  Kan jøder, i likhet med andre, ha dødd av andre årsaker enn ..Holocaust.. i krigstiden? Kjenner du for eksempel til tyfusepidemien? Står om dette på Wikipedia.

  Kan du tenke deg noen grunner til hvorfor Israel, jødene og krigens vinnere er svært interesserte i å «pushe» Holocaust mens de sier fint lite annet om andre folkemord?

  Det er viktig å være skeptiker og stille spørsmål.

  • Og her er et annent spørsmål: Hvorfor har tusenvis av vitner fortalt om hva de opplevde i konsentrasjonsleirene? Ogh hvorfor mener99 prosent av alle anerkjente historikere at Holocaust har funnet sted i det beskrevne omfang på rundt 6 millioner drepte jøder? Og hvorfor vil du stryke til historie-eksamen dersom du forfekter ditt syn?
   Sannsynligvis lider du av like alvorlige vrangforestillinger som Behring Breivik.
   Forøvrig har Moskus knust dine argumenter lengre oppe i kommentarfeltet.

   • Tempelridder

    At tallet på drepte i et folkemord kan være vanskelig å anslå, er slett ikke noe argument for at folkemordet ikke fant sted. For muslimenes folkemord på hinduer i Afganistan (Hindu Kush) er er det umulig å gi noe nøyaktig overslag over antall drepte, men høyst sannsynlig dreier det som om millioner. Et høyst reelt folkemord i likhet med jødeutryddelsene.

    http://www.hindunet.org/hindu_history/modern/hindu_kush.html

 • Adolf

  Dere som fornekter jødeutryddelsene, plager andre i tide og ikke minst utide med allskens spørsmål, men er selv ute av stand til å svare på hvorfor Hitler ikke skulle gjøre det han lovet å gjøre dersom «jødene kastet Tyskland ut i en ny krig»? Hitlers utvetydige ord vil til evig tid triumfere over fornekternes ynkelige løgner og bortforklaringer.