Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ti kameler for Obamas hode

Den som kan fortelle de hellige krigerne i den somaliske islamistgruppen al- Shabab hvor den amerikanske president befinner seg, slik at han kan drepes, vil få en belønning på ti kameler. Den amerikanske utenriksministeren Hilary Clinton er ikke fullt så atraktiv. Den som gir viktige opplysninger om hvor hun befinner seg må ta til takke med ti haner og ti høns, melder telegrambyrået Ritzau.

Belønningen for å gi informasjoner som kan føre til at de amerikanske lederne kan bli tatt av dage er terroristorganisasjonens svar på at USA har utlovet belønning for tips om dens egne ledere. Den amerikanske regjeringen har tilbudt 33 millioner dollar for tips som fører til pågripelse av gruppens øverste ledere.

Også amerikanerne har satt ulik pris på de forskjellige lederne. Al-Shababs leder, Ahmed Abdi aw-Mohammed, bedre kjent som Godane eller Abu Zubayr, er verdatt til sju millioner dollar.

”Jeg kan forsikre om at den salgs aldri vil avholde oss fra å fortsette den hellige krigen imot dem,” sier en annen terroristleder, Fuad Mohamed Khalaf, i en uttalelse på flere nettsteder. ”Det er ikke noe nytt at vantro vil betale for å få muslimske ledere drept. De gjorde det allerede da de tlbød kameler for profeten Muhammeds hode,” sier han, ifrølge Ritzau.

USAs utenriksdepartement sier i begrunnelsen for dusøren for informasjoner om i alt sju Shebab-ledere at ”gruppen er ansvarlig for drap på tusenvis av somaliske sivile, fredsaktivister, internasjonale hjelpearbeidere, journalister og fredsbevarere fra Den Afrikanske Unionen”.

httpv://www.youtube.com/watch?v=UX7p0FnMB20

Kommentarer er skrudd av.