Søk

Kategorier

november 2012
M T O T F L S
« okt   des »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nyhetsbildet som ikke når frem i mediene

Yvette Espersen er kronikør i den danske avisen Den Korte Avis. I en fersk kronikk lister hun opp en del av de fakta rundt den siste israelske Gaza-operasjonen som få av de toneangivende avisene i Danmark og Norge har nevnt. Her er noen av de opplysningene hun tar med i sin artikkel, og som forteller en god del om den israelske humanismen.

1: Uten sammenlikning med noen andre krigførende land fortsetter Israel å forsyne Gaza med mat, bensin og medisiner av humanitære årsaker, hver eneneste dag. Bare søndag ble det kjørt inn 64 lastebiler med mat og 16 lastebiler med medisin, og 26 pasienter fra Gaza ble overført til israelske sykehus. Over 100 000 palestinere som bor utenfor Israels grenser mottar legehjelp ved israelske sykehus hvert år. Og mange palestinere benytter seg av israelske utdanningsinstitusjoner.

2: Før det israelske forsvaret innleder et angrep sendes det ut radiomeldinger via Hamas egen radiostasjon, som israelerne har tatt kontroll over. Det sendes sms-beskjeder og automatiske telefonbeskjeder, og sleppes ned flyveblad for å advare innbyggerne i Gaza om hvor de ikke bør oppholde seg. Det er unikt i enhver sammenheng.

3. Antallet døde etter 1000 israelske rakettangrep er fremdeles under 100, et svært lite antall døde sammenliknet med de massive angrepene mot militære mål. I praksis viser det at israelerne gjør alt hva de kan for å unngå sivile tap, og at de oppnår en betydelig grad av presisjon, som er sjelden under tilsvarende aksjoner, eksempelvis i Afghanistan.

4: Israel har hatt svært få tap til tross for det massive antallet raketter som er avfyrt inn mot israelske byer. Det skyldes at Israel har bygget en lang rekke tilfluktsrom og bunkerser der sivilbefolkningen kan søke ly. Hamas har ikke gjort det samme for å beskytte sin sivilbefolkning, og skyter i stedet raketter fra områder hvor det befinner seg et stort antall sivilpersoner. Resultatet blir langt flere døde sivilpersoner enn nødvendig.

5: Et stort antall av Hamas sine raketter har slått ned på Gazastripen. Til nå rundt 100 av ca. 700 raketter. Det har sågar ført til tap av menneskeliv. Blant de drepte var 4 år gamle Mahmoud Sadallah som ble vist frem av den egyptiske statsministeren som et påstått offer for de israelske rakettene.  Tirsdag ble en langtrekkende rakett sendt opp av Hamas i retning Jerusalem. I følge nyhetene landet den på Vestbredden.

6: Til tross for at krigen er ille nok i all sinn gru, og selvsagt rammer sivile selv om det ikke er tilsiktet fra den israelske siden, i motsetning til den palestinske siden som jo bevisst sender rakettene sine mot sivile mål, bruker Hamas «skuespillere» i sin propaganda mot Israel. Arabiske filmfotografer som enten jobber freelance eller for internasjonale nyhetsbyråer filmer uskadde og levende personer som blir kastet inn i ambulanser og kjørt vekk som sårede eller døde.

7: I forbindelse med den forrige Gazakrigen innrømmet parlamentsmedlemmet fra Hamas, Fathi Muhammed, at Hamas bruker sivile som menneskelige skjold. Han uttalte blant annet følgende: «For det palestinske folk er døden blitt en industri som kvinner har lært å mestre, og det samme har alle mennesker som bor i dette landet. De gamle mestrer det, og det samme gjør Mujahideen og barnene. Dette er grunnen til at de har skapt de menneskelige skjoldene av kvinner, barn, gamle, for å utfordre den sionistiske bombemaskinen. Det er som om de sier til fienden at vi ønsker døden, slik dere ønsker livet».

8: Hamas forsøker å bløffe ikke bare internasjonale medier, men også egen befolkning, men sine oppdiktede løgner. Forrige fredag påstod eksempelvis Hamas at Israels Ben Gurion flyplass var stengt og at det hadde lykkes Hamas å skyte ned et israelsk F16 fly over Tel Aviv, og at byen var uten strøm.

9: Hamas har sendt ut en ny film på YouTube der det trues med bruk av selvmordsbombere mot både israelske sivile i busser og på kafeer, samt mot israelske soldater.

10: Mediene lyver i sin dekning av konflikten.  BBC og flere andre TV-selskap filmet en angivelig såret palestiner som ble kastet inn i en ambulanse, men som få minutter senere ble sett frisk og i full aktivitet. BBC nektet å be om unnskyldning da svindelen ble avslørt. Flere vestlige medier fremstilte også den 4 år gamle gutten som ble drept av en rakett fra Hamas, som et offer for Israels raketter. BBC journalist Jon Donnison ble avslørt i å ha sendt ut bilder fra Syria mens han påstod at det var bilder fra Gaza.

 

26 comments to Nyhetsbildet som ikke når frem i mediene

 • arifkarim

  All fakta om den sionistiske operasjonen i Gaza ligger her med kilder:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Pillar_of_Cloud

 • Frihetsadvokat

  Glimrende. Jeg har tillat meg å benytte
  punktene i debatt på Aftenposten og
  Document. Dette er en mediekrig, og det
  er om å gjøre at flest mulig lesere nås.

  Takk også til Jan Simonsen som driver et
  uvurderlig arbeid ved på å bringe nyttiig
  informasjon og mer balanse inn i nyhetsbildet.

   • Frihetsadvokat

    Thanks !
    I like the opening statemant in the
    article:

    There is only one thing worse than the image of a child killed by military conflict, and that is the image of a child killed by military conflict having deliberately been placed in the line of fire.

    Det er kun en ting som er verre enn bildet av
    barn som er drept i militære konflikter, og det
    er bilder av barn som med hensikt er plassert i
    «skuddlinjen».

    Bare trist at slike som Jørgen Lohne ikke ser
    dette, og blir nyttige idioter i spillet når
    de skyver barn foran seg som brekkstang i
    mediebildet mot Israel.

  • Takk for det Frihetsadvokat. Det er litt av hensikten med artiklene på FY at nyhetene skal brukes. Veldigt fint at du brukte dette i Aftenposten og Document.

 • Charles Nielsen

  Her er mere om hvad Muslimerne indeholder. Lær så at se sandheden i øjnene.
  http://www.liveleak.com/view?i=e49_1353437540

  • arifkarim

   Bare fordi Hamas er Islamister av verste slag betyr ikke at alle andre Muslimer er med på det, Muslimhater!

   • Anonym

    Det er mulig det Arif, men jeg har muslimske venner som leser FY og sier at din skrivemåte her er med på
    å skade muslimene i Norge.

   • Audun

    Jeg er helt enig med deg i at Hamas er islamister av værste slag. Men hva gjør andre muslimer med det?

    Det skal ikke mye til for at også «vanlige» muslimer demonstrerer. Det ser vi også i Norge, nå sist mot den amerikanske filmen om Muhammed. Filmskaperen hadde brakt vanære over Islam og Profeten. Han hadde «insulted» Profeten og Islam.

    Men jeg ser aldri at «vanlige» muslimer demonstrerer mot islamister, i alle fall ikke i Norge. Jeg skulle tro at islamister «insulter» Islam vel så mye som den omtalte filmen.

    Hvorfor demonstrerer så ikke «vanlige» muslimer?

   • Charles Nielsen

    Jo. de er korandyrkere. Som er skabt af Satan «Allah» og hans budbringer: Ørkenrøveren Pædofeten Muhammed.
    Det er lige det der har slavebundet Muslimerne.
    Dertil må man så sige: Muslimerne er for dummme til at bryde ud af dette slaveforhold.
    Dem der er i vesten har muligheden til at droppe ud af dette lort. Tror du de gør det. ?
    NEJ.
    Satan vil have krig, og det har Allah praktiseret lige siden År 622.
    Muslimerne er i Satan’s magt, Har de ikke soldater nok, gør de som Der Führer Adolf Hitler. Brugen af børnesoldater, levende bomber her bruges de retaderede børn mest.
    Havd er det dog et liv Muslimerne fører ??

   • Anonym

    Hamas er fundamentalister, og som de «gode» muslimer de er, følger de bare muhammeds eksempel. Så når vi ser muslimer som sleper mennesker gjennom gatene for å skape frykt osv., følger de bare muhammeds eksempel. Muhammed slepte også drepte mennesker gjennom byer for å skape frykt, den eneste forskjellen er at han brukte kameler og hester. Han brukte også kameler til og rive mennesker i to.

    http://www.muhammadanism.org/Muhammad/Ripped_Apart.htm

 • Kit Chen

  Har NRK og NTB noen gang forklart deg hva krav om proporsjonalitet i krig handler om? Det ikke en sammenligning av dødstall, men en vurdering av hvordan skader på sivile mål (collateral damage) kan forsvares i forhold til den militære gevinsten av et angrep.

 • Kit Chen

  Punkt 2, burde de ha spart seg og heller gått inn og gjort jobben ferdig.

 • Johan

  Men hvordan forklarer her folk at tapstallene er ekstremt mye høyere på palestinsk side enn israelsk?

  • Kit Chen

   Ingen tap på «palestinsk» side.

  • Klodrik

   Du får spørre Hamas Johan.

   • Johan

    160 og 7, ifølge min kalkulator betyr det mer enn tjue ganger flere drepte palestinere. Så selv om Israel drev med selvforsvar som de påstår, så er selvforsvaret deres langt, langt mer dødelig (pluss de materielle skadene, som er mye høyere på palestinsk side) enn det de påstår de forsvarer seg mot. Den eneste logiske konklusjonen her er at man mener et palestinsk liv er mer enn tjue ganger lavere i verdi enn et israelsk.

  • Johan: Det er fordi Israel har bedre våpen, bedre planlegging og større militær slagkraft.

 • Charles Nielsen

  arifkarim
  Der er to slags Hættemåger, selvom de har to ben hver.:)
  Længe leve Israel.:)

 • Bra artikkel. Muslimer er ikke til å stole på, de lyver på alle arenaer, skikkelige løgnhalser.

 • Yvette Espersens kronikk er fabelaktig. Den må distribueres!!!