Søk

Kategorier

desember 2012
M T O T F L S
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Palestinsk radio priser selvmordsbombing

De palestinske lederne har fått observatørstatus i FN. Samtidig fortsetter oppfordringen til vold og terror mot Israel. Den «statlig» eide radiostasjonen Voice of Palestine har kringkastet en sang som glorifiserer selvmordsbombing rettet mot israelere, avslører Palestinian Media Watch. Sangen ble spilt to dager etter at de palestinske selvstyremyndighetene fikk observatørstatus i FN.

I sangteksten trøstes moren etter sønnens død. Han oppfordrer henne til ikke å felle tårer over hans revne kjøtt. «Vi er bomber. Vi fylte oss med eksplosiver» heter det blant annet. Sangen priser martyrdom (Shahada – døden for Allah) og priser Allah for muligheten til å dø for ham: «Vi stolte på Allah den barmhjertige og roste ham for Martyrdom (Shahada)»

httpv://www.youtube.com/watch?v=dMvDvTEU-vg&feature=player_embedded

23 comments to Palestinsk radio priser selvmordsbombing

 • arifkarim

  Palestinaarabiske Islamister er en gjeng med idioter. Det var synd for sioniststaten at den tillot militante islamistiske bevegelsen Hamas vokse frem ut av en lovlig veldedighetsorganisasjon i Gaza tilbake på 70-tallet:
  «smaller
  Larger
  facebook
  twitter
  linked in
  EmailPrint
  Save
  ↓ More
  By ANDREW HIGGINS

  Moshav Tekuma, Israel

  Surveying the wreckage of a neighbor’s bungalow hit by a Palestinian rocket, retired Israeli official Avner Cohen traces the missile’s trajectory back to an «enormous, stupid mistake» made 30 years ago.

  «Hamas, to my great regret, is Israel’s creation,» says Mr. Cohen, a Tunisian-born Jew who worked in Gaza for more than two decades. Responsible for religious affairs in the region until 1994, Mr. Cohen watched the Islamist movement take shape, muscle aside secular Palestinian rivals and then morph into what is today Hamas, a militant group that is sworn to Israel’s destruction.

  Instead of trying to curb Gaza’s Islamists from the outset, says Mr. Cohen, Israel for years tolerated and, in some cases, encouraged them as a counterweight to the secular nationalists of the Palestine Liberation Organization and its dominant faction, Yasser Arafat’s Fatah. Israel cooperated with a crippled, half-blind cleric named Sheikh Ahmed Yassin, even as he was laying the foundations for what would become Hamas. Sheikh Yassin continues to inspire militants today; during the recent war in Gaza, Hamas fighters confronted Israeli troops with «Yassins,» primitive rocket-propelled grenades named in honor of the cleric.

  View Slideshow

  Abid Katib/Getty Images
  Sheikh Ahmed Yassin, the founder of Hamas.

  Last Saturday, after 22 days of war, Israel announced a halt to the offensive. The assault was aimed at stopping Hamas rockets from falling on Israel. Prime Minister Ehud Olmert hailed a «determined and successful military operation.» More than 1,200 Palestinians had died. Thirteen Israelis were also killed.

  Hamas responded the next day by lobbing five rockets towards the Israeli town of Sderot, a few miles down the road from Moshav Tekuma, the farming village where Mr. Cohen lives. Hamas then announced its own cease-fire.

  Since then, Hamas leaders have emerged from hiding and reasserted their control over Gaza. Egyptian-mediated talks aimed at a more durable truce are expected to start this weekend. President Barack Obama said this week that lasting calm «requires more than a long cease-fire» and depends on Israel and a future Palestinian state «living side by side in peace and security.»

  A look at Israel’s decades-long dealings with Palestinian radicals — including some little-known attempts to cooperate with the Islamists — reveals a catalog of unintended and often perilous consequences. Time and again, Israel’s efforts to find a pliant Palestinian partner that is both credible with Palestinians and willing to eschew violence, have backfired. Would-be partners have turned into foes or lost the support of their people.

  Israel’s experience echoes that of the U.S., which, during the Cold War, looked to Islamists as a useful ally against communism. Anti-Soviet forces backed by America after Moscow’s 1979 invasion of Afghanistan later mutated into al Qaeda.

  APA /Landov
  Hamas supporters in Gaza City after the cease-fire.

  At stake is the future of what used to be the British Mandate of Palestine, the biblical lands now comprising Israel and the Palestinian territories of the West Bank and Gaza. Since 1948, when the state of Israel was established, Israelis and Palestinians have each asserted claims over the same territory.

  The Palestinian cause was for decades led by the PLO, which Israel regarded as a terrorist outfit and sought to crush until the 1990s, when the PLO dropped its vow to destroy the Jewish state. The PLO’s Palestinian rival, Hamas, led by Islamist militants, refused to recognize Israel and vowed to continue «resistance.» Hamas now controls Gaza, a crowded, impoverished sliver of land on the Mediterranean from which Israel pulled out troops and settlers in 2005.

  When Israel first encountered Islamists in Gaza in the 1970s and ’80s, they seemed focused on studying the Quran, not on confrontation with Israel. The Israeli government officially recognized a precursor to Hamas called Mujama Al-Islamiya, registering the group as a charity. It allowed Mujama members to set up an Islamic university and build mosques, clubs and schools. Crucially, Israel often stood aside when the Islamists and their secular left-wing Palestinian rivals battled, sometimes violently, for influence in both Gaza and the West Bank.»
  http://online.wsj.com/article/SB123275572295011847.html

  Sioniststaten er selv medskyldig i Hamas sin fødsel og oppvekst i okkuperte områder av Gaza.

 • Johan

  De må benytte seg av våpnene de har. De har ingen stor atomhær med jævelen Obama i ryggen, så de må bruke primitive midler. En som støtter Israel er IKKE i posisjon til å ta avstand fra palestinske motangrep. Men er man antisionist har man moralsk rett til å diskutere hvilke virkemidler som benyttes. Men jeg tror neppe Simonsen ville sittet der med foldede hender om familiemedlemmer var myrdet, torturert, om du ble ydmyket av sionistavskummet daglig, ikke kunne bevege deg hvor du ville i ditt hjemland. Du er jo ond rett og slett, Simonsen. Måtte det gå deg ille. Hvorfor finnes det folk som deg i denne verden?

  • Problemet med deg Johan, er at du har en feil virkelighetsoppfatning. Israel myrder ingen familemedlemmer. Det er det kun palestinske terrorister som gjør. Alle har rett til å forsvare seg, og til å straffe. Men da må angrepene og straffen rettes mot de ansvarlige og ikke mot uskyldige sivilpersoner. Jeg har selv besøkt flere steder i Israel som har vært gjenstand for terrorangrep fra selvmordsbomere, blant annet en restaurant i Haifa, eid av arabere. En av de arabiske eierne var blant de drepte. Kanskje stemte han ikke engang på et israelsk regjeringsparti, men på det arabiske opposisjonspartiet. Ingen vet. Han var et uskyldig offer for den terrorien du unnskylder.

   • Shahada

    «Israel myrder ingen familemedlemmer.»
    Virkelig?
    Slike uttalelser må da falle i samme kategori som Alex Selsky sin påstand om at IDF ikke skader barn.

    Uttalelsene er like hinsides som Eli Yishai sin om at Gaza skulle sendes tilbake til middelalderen.

    Du er i godt selskap med dine JIDF kammerater når du kommer med slike uttalelser.

    • Til «Martyrdom» (Shahada) Selv ikke FNs granskningskommisjon fant et eneste eksempel på at Israel med vilje drepte barn under Gazakrigen. At barn ble drept som en følge av krigshandlinger rettet mot militære mål, er en helt annen sak. Oe jeg kjenner ikke til noen israelsk terrororganisasjon som myrder sivile palestinere. Nei, å myrde barn, er noe den palestinske siden driver med alene. Det dokumenterer forskjellen i moralsk standard mellom de to partene.

     • arifkarim

      Så enig! Det er klart at sioniststaten ikke dreper Palestinaarabiske barn. Tvert imot får flere og flere av dem behandling i sionistiske sykehus. Samme kan vel ikke sies om Hamas islamistene fra før-middelalder!

      • Shahada

       Bortsett fra at ca. 90% av Hamas sin aktivitet er humanitære handlinger.

       Hamas sin militante fløy står for en brøkdel av organisasjon i sin helhet.

     • Shahada

      Jan, jeg er fortsatt interessert i å vite hva slags ordbok du har brukt for å finne en oversettelse av et egenavn.

      Sivile dødsfall på Israelsk side kan avskrives som krigshandlinger rettet mot militære mål (Ved bruk av IDF sine egne kriterier er det ikke mange sivile i Israel)

      Det er tydelig at Israel og Hamas settes til forskjellige standarder og at Israel sine bortforklaringer ikke kan brukes av Hamas.

      «Israel bruker avanserte jetfly og marinefartøyer for å bombe tett overfylte flyktningleirer, skoler, boligblokker, moskeer og slummer for å angripe en befolkning som ikke har noen luftvåpen, ingen luftforsvar, ingen marine, ingen tunge våpen, ingen artilleri-enheter, ingen mekanisert rustning, ingen kommando i kontroll, ingen hær og kaller det en krig.
      Det er ikke krig, det er mord.»

      • Anonym

       Shahada:
       Uttale. shahˈada. Shahada, den islamske trosbekjennelsen. «Det er ingen Gud uten Allah, og Muhammad er hans profet (rasul).

       Men det er vel ikke viktig hva det betyr?

       Det viktig er vel om du er et bra menneske og kan stå foran din skaper med god samvittighet i visshet om at du har levd et bra liv for deg og andre mennesker? Om dine gjerninger på denne jord var til det beste for deg, mennesket og Gud. Jeg skal ikke dømme, det har jeg ingen rett til, men ett menneske full avhat og løgner slipper neppe inn i himmelen. Jeg sier ikke at du skal frykte din Gud men du skal heller ikke ignorere hans oppfordinger om rettskaffenhet og overbærenhet.

      • Mr Big

       «Jan, jeg er fortsatt interessert i å vite hva slags ordbok du har brukt for å finne en oversettelse av et egenavn.»

       Hvis du føler noe er feil, får du heller korrigere og vise til kilde. Ikke sutre som et kvinnfolk.

       – Er det noe galt.
       – Hvis ikke du skjønner det, så gidder jeg ikke fortelle deg det.

       Vil heller sitte og ruge på det, gjøre seg kostbar og la folk måtte arbeide for å få vite hva som er feil.

       Slike hersketeknikker fungerer nok ikke her inne, for du er ikke verd noen ting. Mann deg opp din gneldrende musling.

  • Charles Nielsen

   Nej Johan. Palæstineserne har Djævlen Allah i ryggen, de er også slave af ham som alle muslimer har.

 • Anonym

  Du har rett i alt johan,Israel har med hensikt siden 1948
  systematisk forsøkt og utrydde alle pal.arabere.

  Det er kun fordi at Israelske hæren er så inkompentent at de ikke har evnet det enda. Kanskje de vil lykkes hvis de får en eller to atombomber!!!

  • Anonym

   Muhammed,islam, islamister … MUSLIMER …

   Å min gud hvor syk jeg blir av denne ondskapen …

   • Anonym

    Jeg er enig med deg. Disse muslimene som uttaler seg her på FY har kanskje ikke en gang vært i Israel/Gaza eller i Midt-Østen. De er stumme når det er noe galt med sine egne venner? (som kanskje dreper dem om det passer), men se skrivegleden når det er snakk om Guds eget folk. De må en gang betale betale for dette hatet sitt.

  • arifkarim

   Feil! Det var ingen planlagt utrydding av Palestinaaraberne i 1948. Tvert imot tok sioniststaten kun de områdene som var allerede befolket av sionistiske bosetninger. Fortsatt er over 20 % av sioniststatens befolkning Palestinaarabisk:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_citizens_of_Israel

 • eplejuice

  I kontrastenes verden hvor alt går an
  bøtelegger Tyrkia tv-kanal for å ha sendt
  Simpson for å ha fornærmet Allah under
  dekke av å bekytte barna.
  http://www.dagbladet.no/2012/12/06/nyheter/film/politikk/tegneserier/medier/24716039/

  • arifkarim

   Tulling! Hele Simpson er ikke bøtelagt. Kun en enkelt episode som er klart blasfemisk.

   • Mr Big

    Kan Arif Karim fortelle oss hva som var feil i det eplejuice skrev?

    Kan Arif Karim argumentere for hvordan episoden var «helt klart blasfemisk» og fortelle oss om «blasfemi» bør bøtelegges?

 • Anonym

  Høyre og Frp varsler mer Israel-vennlig politikk. Vil se på bistanden til de «palestinske selvstyremyndighetene» med nye øyne:
  http://www.nettavisen.no/nyheter/article3527252.ece

 • Charles Nielsen

  Oh De Lede Muslimer. Her er det nye de står for.:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H-6O-gApVrU

  Islam = Nazisme.

 • Anonym

  Feel good story of the day:

  Three men – a Canadian farmer, a Muslim, and an Aussie are all walking together one day.

  They come across a lantern and a Genie pops out of it. ’I will give each of you one wish, which is three wishes in total’, says the Genie.

  The Canadian says, ‘I am a farmer and my son will also farm. I want the land to be forever fertile in Canada.’

  POOF! With the blink of the Genie’s eye, the land in Canada was forever fertile for farming.

  The Muslim was amazed, so he said, ‘I want a wall around Afghanistan, Palestine, Iraq, and Iran so that no infidels, Americans or Canadians can come into our precious land.’

  POOF! Again, with the blink of the Genie’s eye, there was a huge wall around those countries.

  The Aussie says, ‘I am very curious. Please tell me more about this wall.’

  The Genie explains, ‘Well, it’s about 5,000 feet high, 500 feet thick and completely surrounds the countries. Nothing can get in or out; it’s virtually impenetrable.’

  The Aussie sits down on his Harley, cracks a beer, lights a cigarette, smiles and says, ’Fill the bloody thing with water.’

 • […] Culture, Education, folkeskolen, Free Speech, Islam, Jihad, skoler — Therese @ 10:36 Fra http://www.frie-ytringer.com/2012/12/06/palestinsk-radio-priser-selvmordsbombing/ De palestinske lederne har fått observatørstatus i FN. Samtidig fortsetter oppfordringen til vold […]