Søk

Kategorier

desember 2012
M T O T F L S
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Tyskerne er negative til muslimer

En meningsmåling offentliggjort i den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung viser at tyskere flest ikke har mange lovord å si om islam. Religionen forbindes med negative ord som fanatisme, kvinneundertrykking og vold. Bare 13 prosent av de spurte forbandt islam med kjærlighet. Respondentene til målingen ble bedt om å velge hvilken av 21 utsagn de ble tilbudt om islam som best reflekterte deres mening. Det var de negative utsagnene som toppet listen.

83 % av tyskerne tror at islam er forbundet med å svekke kvinners rettigheter, 70 % sa at islam er forbundet med religiøs fanatisme og radikalisme.

En betydelig del av den tyske befolkningen mener også at islam er klar for vold (64 %), hat (60 %), aktiv misjonsvirksomhet (56 %), og strever for politisk innflytelse (56 %).

Kun 13 % av respondentene forbandt islam med kjærlighet for naboer, 12 % med veldedighet, og bare 7 % forbandt islam med åpenhet og toleranse.

Disse resultatene skiller seg ikke mye fra en lignende meningsmåling utført i mai 2006, selv om denne målingen ble tatt på høyden av kontroversen rundt Muhammed-karikaturene.

Det høye nivået av mistillit til islam er også reflektert i andre spørsmål, skriver den tyske avisen. For eksempel, i 2006, svarte 55 % av respondentene ja på spørsmålet «Tror du at alvorlige konflikter vises mellom den vestlige kristne kulturen og den arabiske muslimske kulturen i fremtiden?» I dag er det 44 % som synes det. Både i undersøkelsen i 2006 og i dagens undersøkelse svarer hver fjerde tysker at en slik alvorlig konflikt allerede eksisterer. Et annet spørsmål gjelder begrepet «sivilisasjonenes sammenstøt». I 2006 svarte 46 % av tyskerne at de var sikre på at et slikt sammenstøt fant sted. Dette tallet vokste til 58 % i 2010, men er nå nede i 43 %, fortsatt svært høy med andre ord.

36 % av tyskerne mener at kristendommen og islam kan leve fredelig sammen. Men 53 % tror at alvorlige konflikter mellom disse to religionene vil utvikle seg.

Tyskerne mener imidlertid ikke at alle muslimer er aggressive. På spørsmålet: «Det er ulike syn på om islam er en trussel eller ikke. Hva tror du: Er islam en trussel generelt eller kommer trusselen fra visse radikale grupper,»  svarte 74 % at de mente trusselen kommer fra visse radikale grupper snarere enn fra islam generelt. Bare 19 % av respondentene mener islam er en trussel i seg selv.

Tyskerne er ikke optimister når det gjelder det fremtidige forholdet mellom tyske muslimer og ikke-muslimer.  48 % av de spurte svarte positivt på spørsmålet «Tror du spenningen i forholdet med muslimer vil vokse i Tyskland i nærmeste fremtid og skal vi være redd for det?» Kun 29 % svarte at de ikke kunne se noen trussel.

Flertallet av tyskerne støtter ikke en politikk som går ut på å imøtekomme muslimenes krav om sensur, eller å gi muslimer spesielle privilegium, skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung. 27 % mener at det er nødvendig å forby uttalelser som fornærmer muslimer for å forhindre konflikter, mens 52 % er uenig i slike forbud.

47 % av tyskerne sier at de misliker å se en kvinne gå med hijab, selv om det er et personlig valg. 34 % svarte at de ikke har noe problem med kvinner som bruker hijab. 64 % mener det er mindre tysk å være muslim enn å være kristen.

Frankfurter Allgemeine Zeitung avslutter sin artikkel med å skrive at det til tross for dagens klart negative holdninger til muslimer er håp om forbedringer. I 2004 hadde bare 24 % av tyskerne muslimske venner, i dag har 38 % av tyskerne venner blant den muslimske befolkningen.

Tyskland har det største muslimske samfunnet i Europa, etterfulgt av Frankrike og Storbritannia.

30 comments to Tyskerne er negative til muslimer

 • Anonym

  Sannheten er at islam er et grusomt politisk undertrykkelsessystem som holder sine medlemsland i den dypeste og mest tragiske trelldom verden til nå har sett og utøver den uovertruffent største sadisme mot sine egne som er verderkveget noe folkeslag i historien. Hitler blir til sammenlikning rene smågutten.

  Hatefulle AKP’ere fra 1970-tallets forsøk på å innføre kommunisme i Norge klamrer seg til denne nye hevnen over det demokratiske Europa.

  Kjære landsmenn! NÅ MÅ VI VÅKNE! Før det er for sent!Velt av dere de styrende Quislingene!!!!!

  • Mr Big

   Angrepet mot AKP er da uberettiget, ettersom AKP-ml var en av drivkraftene bak innvandringsstoppen på 70-tallet.

   • Anonym

    Du har nok unngått å se hvem som står bak Palestinakomiteen og alle de andre pro-islam gruppene i Norge idag. Det er hevnen over det borgerlige demokratiet som driver dem. Er du blind?

    • Vidar

     Palestinakomitteen er IKKE «pro-islamsk»,men ene og alene pro-PALESTINSK! Og selv om muslimene har festa grepet voldsomt de siste åra, består palestinezrne av BÅDE muslimer, kristne, ateister – og faktisk også noen jødisk-troende! Forøvrig er det helt riktig at AKP var blant de som argumenterte FOR en innvandringsstopp på 70-tallet. DE så nemlig tidlig faren ved utstrakt «import» av billig, utenlandsk arbeidskraft!

  • Anonym

   Video: Syrian rebels use Child to behead defenseless civilian! Since this video was posted to YouTube, it has been taken down. However, it is still available via El Mundo. **WARNING: EXTREMELY GRAPHIC** Click the link to watch Islam in action: http://www.elmundo.es/elmundo/2012/12/10/internacional/1355161265.html

 • Kyrre

  blant de tyske ny-nazistene er nok synet på islam mer positivt. En del av disse konverterer til islam.

 • Klodrik

  Ikke overraskende at tyskere ser ned på andre foleslag. Jeg tror det ligger til tyskeres gener og væremåte å se på seg selv som overmennesker. Desverre så ligger det en liten nazist og lurer nedi magan på de fleste tyskere.

  Jeg legger merke til at tyskere som oppholder seg i U-land har vanskeligheter med å tilpasse seg denne fine og bedagelige laid-back kulturen. De skal ha alt etter punkt og prikke, og nøyaktig etter regler og klokkeslett. Og klærne i kofferten deres er brettet helt vinkelrett, og det finnes ikke en eneste litt skrukk på skjorten deres. Hårsveisen er som regel kortklipt og bærer preg å være klippet med millimetermål og vinkeljern. Har ikke helt sansen for slikt jeg.

  Jeg har en god kamerat fra Tyskland, men jeg må ærlig innrømme at jeg synes enkelte tyskere sprer mye ukultur.

  • Mr Big

   «Ikke overraskende at tyskere ser ned på andre foleslag. Jeg tror det ligger til tyskeres gener og væremåte å se på seg selv som overmennesker. Desverre så ligger det en liten nazist og lurer nedi magan på de fleste tyskere.»

   Jeg har lest denne om og om igjen.

   Jeg trodde lenge at du bare var tilnærmet hjernedød, men nå begynner jeg å tro at du gjør deg til.

   10/10

   • Klodrik

    Kommentaren din mangler argumenter.

   • Anonym

    Vet ikke om Klodrik går på lim, lynol eller rødsprit. Noe er det i hvert fall.

    • Klodrik

     «Alle som er uenige med meg er dumme» er vist holdningen her ser jeg. Livet har lært meg at å påpeke sannheter som folk hater å høre fører til en rekke usaklige og ondskapsfulle beskyldninger. Det biter ikke på meg.

     Hver gang jeg treffer folk som er veldig tyskervennlige blir jeg skeptisk og mistenksom.

  • Er enig med deg der, Kodrik. mange tyskere oppfører seg som overmennesker i utlandet, noen er noen skikkelige drittsekker. De tror og mener at alt det som tyskerne står for, er det eneste riktige selv om de altså er fremmede i andre land.

   Men det gjelder ikke alle tyskere.

   Jeg har for øvrig opplevd arrogante kinesiske drittsekker, rike bortskjemte enebarn som alltid har fått viljen sin i det korrupte Kina.

   • Klodrik

    Ja kinesre, japser og sør-koreanere kan være iskalde mennesker totalt blottet for empati. Men det er selvsagt viktig å ikke generalisere. Jeg har en kamerat fra Japan også.

 • Anonym

  EWnig med deg Klodrik! Latskap, giddesløshet, hiphop, zaggebukser, NAVing og total tanketomhet er da et mye bedre alternativ. Og så så grunnleggende NORSK da gitt!

  • Klodrik

   Latskap og giddaløshet bør man kunne unne seg av og til. Hvis man er på ferie i et U-land eksempelvis. NAV skal være for folk som har behov for det med nøkterne ytelser som er til å leve av. Hiphop er ikke min favoritt heller, men litt artig er den musikk genren. Jeg har ingenting i mot det. Det eneste jeg er enig med deg i er at det er greit å dra på seg buksa. Det finnes bukseseler og belter.

 • Anonym

  Tyskerne (folket) er negative til islam, politikerne (de folkevalgte) er positive til islam. Hvorfor er det sånn? Hvor lenge kan det fortsette at politikerne unnlater å målbære velgernes meninger? For det gjør de, de målbærer meninger stikk i strid med velgernes. Folk i Europa er møkk lei innvandring generelt, ikke-vestlig spesielt, enten årsaken er EØS/Schengen eller asylinnvandring. Europa trenger ikke innvandring eller interne masseforflytninger (f. eks, fra Polen til Norge eller fra Romania til Storbritannia). Forhåpentligvis er den løgnen nå punktert en gang for alle.

  Hvis Europa skal ha noe som helst håp om å komme på fote igjen, noe jeg tviler meget sterkt på, må det tas en del grep, blant annet må:

  – man kollektivt fratre Flyktningekonvensjonen

  – EMD suspenderes med øyeblikkelig virkning

  – EØS/Schengen termineres med øyeblikkelig virkning

  – hvert land utarbeider repatrieringsplaner for den ikke-vestlige befolkningen

  – islam kriminaliseres

  Når dette er gjort, noe som for de fleste punktenes del ikke tar lang tid, kan man gå løs på nasjonal lovgivning. Alle sosiale rettigheter fratas den ikke-etniske befolkningen med øyeblikkelig virkning. All pressestøtte avvikles. All støtte til NGO’er avvikles. Likestillings- og diskrimineringsombud legges ned. UDI legges ned. Nasjonale lover som gir fremmede rettigheter i europeiske land fjernes.

  Det er mye å ta fatt i, det står bare politisk vilje. Det er tull fra ende til annen at det ikke lar seg gjennomføre slik mange hevder. Vi står snart med ryggen mot veggen i Europa, da gjelder det å forsøke og overleve, ikke overholde «forpliktelsene» våre slik selvmordskandidatene i mediene og politikken hevder.

  Europa må tilbake til det som var grunnlaget for kontinentets suksess, og det var så definitivt ikke flerkultur, muslimer og negre, men homogene samfunn og sterke nasjonalstater som konkurrerte innbyrdes.

  Uansett om demokratiet må suspenderes for en periode er det verdt prisen når alternativet er fortsatt sameksistens med muslimer, negre og annen søppel fra den tredje verden. Problemet med quislingene, ikke minst!, må naturligvis også løses.

  • Vidar

   Her kunne du likegodt skrivi «nordmenn» som «tyskere»! Og det er nettopp spriket mellom FOLKETS vilje og POLITIKERNES både vilje og politikk, som er det som på sikt vil kunne føre til en omfattende europeisk borgerkrig!
   Derfor er det totalt skivebom å snakke om å suspendere DEMOKRATIET i kortere eller lengre tid. Demokratiet har allerede VÆRT suspendert lenge nok, i og med dette store spriket mellom folkets vilje og de styrendes politikk!
   Forøvrig har du veldig rett i det du ellers skreiv her, «Anonym»!

  • Amund Garfors

   Meget bra fra deg du Anonym! Det innlegget får du Særdeles Godt på fra meg!
   Du kommer med løsningen, og nå er det bare at myndighetene føller opp.
   Men dessverre, det er ønsketenkning og totalt uakseptabelt i det politisk korrekte Norge som snart vil stå med ryggen mot veggen! Tro du meg!

 • «Bare 13 prosent av de spurte forbandt islam med kjærlighet»

  De muslimske respondentene på undersøkelsen…;o)

 • Anonym

  De muslimske respondentene på undersøkelsen…;o)

  Det stemmer!

  Noen som husker undersøkelsen i Oslo, om innbyggerne syntes det var for mange innvandrere i byen? Vel, det gjorde en del, men en andel som tilsvarte omtrent innvandrerandelen mente antallet var passe og berikende. Stod i Aftenposten.

 • Anonym

  En undersøkelse for Le Figaro.fr viste nylig
  samme tendens i Frankrike.
  Myndighetene har forsøkt å stemple islam-kritikk
  som høyreekstem. Det ser ikke ut til å virke.
  Myndighetene og media bør ta inn over seg at de
  da stempler over halvparten av befolkningen.
  Myndigheten/media og folket går hver sin vei.
  Folket har oppdaget at kartet ikke stemmer med
  terrenget.

 • Amund Garfors

  Det vel ikke bare tyskerne som er negative til muslimer? Overalt hvor muslimer kommer blir det problemer. Disse menneskene kan ikke leve i siviliserte samfunn, og derfor er det bare helt utrolig at våre politikere i hvert eneste vestlige land ikke tar denne trussel alvorlig. Derimot legger de alt til rette for fremtidige konflikter, borgerkrig og annen elendighet, der mann står mot mann, og der de også splitter sin egen befolkning. Det er bare helt uforståelig at vi har slike evneveike opg uansvarlige politikere idag som ikke har satt seg inn i Mohammeds lære og Mohammeds befalinger til sine proselytter, og som har klar beskjed omn å lage til uroligheter og konflikter i alle land de invaderer. Og hvem står så bak dette? Er det EU og FN som er den store stygge ulven som ønsker konflikter i land etter land? Kan noen svare meg på det?

  • Tempelridder

   At megaklovnen Jagland sørget for å gi EU fredsprisen, er en sikker bekrefelse på at EU er en forbannelse for folkene i Europa.

  • Anonym

   Det er de som har den virkelige makten i den vestlige verdenen som er ansvarlig for dette. Det er kun Vest-Europa, USA, Canada, Australia osv som opplever denne innvandringsgalskapen.

   «To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize» – Voltaire

  • Anonym

   Nynazistene er ikke negative til muslimer. Tvert om. Det kan man lese om på http://www.fmi.no

  • Vidar

   Alle ikke-islamske samfunn er negative til islam. Og vice versa! Muslimer er åpenbart ikke i stand til å skape velfungerende samfunn der de bor – verken der de kommer fra, eller dit de flytter… Er jo ikke HELT tilfeldig at innvandringa beveger seg kun i EN retning – VEKK fra muslimske land! Det er kun to grupper utlendinger som flytter til muslimske land (og det kun midlertidig…); økonomer og ingeniører som gjør de jobbene muslimene ikke evner, og folk fra enda fatigere land, som gjør de jobbene muslimene ikke gidder!
   Kan noen gi meg EN fornuftig grunn til at vi lar muslimer bosette seg i land hvor folk både evner og gidder…?

 • Anonym

  RBK-spissen og landslagsspiller Tarik Elyounoussi har visst «islamister» som nære venner..

  http://www.dagbladet.no/2012/12/12/nyheter/innenriks/utenriks/syria/borgerkrig/24801195/

 • […] på et muslimsk Tyskland Nylig offentliggjorde Frankfurter Allgemeine Zeitung en undersøkelse som viste at tyskerne har en sterk mistro til islam. Men hva mener de muslimske innvandrerne? Det […]