Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israel advarte mot dårlig sikkerhet

ZaventemIsrael advarte belgiske embetsmenn om de mange sikkerhetssvakheter ved flyplassen i Brussel flere uker før tirsdagens terrorangrep mot flyplassen, skriver Times of Israel. Israelske sikkerhetstjenestemenn har som rutineoppgave å vurdere sikkerhetstiltak på ulike internasjonale flyplasser som opererer flyreiser til Tel Aviv.

På den belgiske flyplassen Zaventem fant de i følge den israelske TV-kanalen Channel 2 «vesentlige mangler». Rapporten inneholdt omfattende kritikk av Belgias tilnærming til innvandring og sikkerhet.

I tillegg ble belgiske myndigheter ifølge Israel Hayom varslet av vestlige etterretningsbyråer om en troverdig trussel om et forestående terrorangrep på en stor flyplass eller T-banestasjon i landet bare dager før tirsdagens dødelige angrep.

Belgiske myndigheter får sterk kritikk av den israelske transportministeren Yisrael Katz. «Hvis belgierne fortsetter å spise sjokolade, nyte livet og fremstå som store liberalister og demokrater, samtidig som de ignorerer at enkelte muslimer i landet organiserer terroraksjoner, vil de tape i kampen mot dem», sier han ifølge AFP til en statlig israelsk radiostasjon.

Katz sier også at USAs president Barack Obama har undervurdert kampen mot voldelig ekstremisme fordi han mangler en vilje til å definere angrep som «islamsk terrorisme».
«Når du ikke definerer fienden din, kan du ikke lede en verdensomspennende kampanje», sier han.

Også den franske finansministeren Michel Sapin, anklager nå Brussel for å ha vist «naivitet» i forbindelse med spredning av islamistisk ekstremisme i landet, skriver Times of Israel..

14 comments to Israel advarte mot dårlig sikkerhet

 • Lurer på hvor mange milliarder nye sikkerhetstiltak ved flyplassene vil koste oss skattebetalere. For om alle skal kontrolleres før de kommer inn på selve flyplassområdet, er det meget dyrt både å etablere og å drifte.
  Hadde det ikke vært mye billigere å redusere antallet muslimer i våre land?

 • Anonym

  Vest-Europa kan være i sin mest fredelige periode noensinne, sier professor. Dagbladets kilde er The Huffington Post. En publikasjon med like liten troverdighet som Dagbladet selv.

  http://www.dagbladet.no/2016/03/25/nyheter/utenriks/terror/terrorisme/krig_og_konflikter/43646711/

  The Huffington Post UK forsøkte seg med samme stunt i november 2015.

  http://www.breitbart.com/london/2015/11/29/confused-huffington-post-uk-article-attempts-to-talk-down-threat-of-islamic-state-then-contradicts-self/

  I dagens Telegraph kan en pofessor fra Trinity fortelle oss at frykten for terror er irrasjonell. Sannsynligheten for å dø i trafikken er mye større.

  La meg legge til at risikoen for å dø eller bli alvorlig skadet også er mye større ved for høyt sukkerinntak, for lite trim eller ganske enkelt av å spise for mye.

  Dermed burde alle nå være beroliget.

  • Anonym

   Den som gidder å lese den engelske teksten vil merke seg at det pekes på kostnadene ved å forebygge terror. De er allerede astronomiske, og de stiger for hver dag.

   På et tidspunkt vil kostnadene bli så høye at Vest-Europas produksjonsevne svekkes. Når investorer ser at de ikke lenger har trygghet for investeringene sine vil de trekke seg ut.

   Den dagen kan vær mye nærmere enn noen tror.

   Media er først å bebreide. Den er blitt en ren femtekolonne. Det vil også bli historiens dom.

   • Anonym

    Media er først og fremst å bebreide.

   • T.O.Glas

    Det må sterk lut til.
    Utvis 100,000 muslimer for hver drept Vest Europeer etter en terroraksjon.
    Velg muslimene ut helt tilfeldig. Virker ikke dette kan antallet økes til 1000,000 pr drept Vest-Europeer.
    Nå må muslimene rydde opp i egnen rekker – hvis ikke kaster vi ut alle sammen.

    • Anonym

     Utvises 1 million muslimer for hver vest-europeer drept av muslimsk terror, så vil vi være kvitt alle muslimene neste gang det skjer en større terroraksjon i Europa.

  • Anonym

   Den franske filosofen André Glucksmann kalte det vi nå opplever for «ekshibisjonistisk terrorisme», allerede for snart 20 år siden.

   Selv SS-soldater, anførte han, utførte bestialitetene sine i smug. Alle kjente terrororganisasjoner har bestemte mål. Bare islamistene dreper blindt og åpent.

   Men iflg professoren fra Trinity College bør vi heller frykte biltrafikk, og hans professorale kollega ved University og Leeds mener vi aldri har levd i fredeligere tider.

   Norske «journalister» har tidligere omtalt selvmordsbombere som fattigmannsmissiler. «Zaventem flyplass rammet av fattigmannsmissiler» hadde jo vært litt av en overskrift.

 • Bestemor

  Innvandrerne må bort, med så mye plass på jorda trenger de ikke komme til promillelandet Norge. Media forsvarer enhver innvandrer som legitim, ergo er de en fiende om kongeriktet Norge skal forbli akkurat det. Politikerne er en fiende, de forsvarer innvandringen med krokodilletårer. Byråkratiet forsvarer innvandring, da det opprettholder aktivitet. Kommunen vil ha innvandring, det gir arbeidplasser og volumøkonomi, mer penger kort sagt.

  Ergo er nevnte instanser for terrorisme, lest mellom linjene. Jeg kan ikke med min beste vilje se hvor vi skal begynne.

  Politiet bevæpner seg, det er en sped start. Befolkningen har krav på samme rett, å skaffe våpen å forsvare sitt liv, sitt land. Vi må bort fra utøyamentaliteten, hvor overgriperen får holde på til «myndighetene kommer».

  • Anonym

   Du forstår ikke det med penger. Innvandring gir MINDRE penger per hode, IKKE mer. Ellers er jeg enig i at alle ikke-vestlige innvandrere er illegitime i Norge.

   • Anonym

    Om en kommune får 200 mill for å ta imot innvandrere, er det mer penger til kommunen, de vil gjerne ha disse pengene. Ergo sluker de gulroten for å ta mot innvandrere.

    Men selvsagt er det en utgift totalt sett, alle innvandrere er en vorte på din og min rompe, vondere og vondere å sitte blir det.

 • EXCLUSIVE ("Integration" in practice): Top Jihadist claims the Islamic State (ISIS) has agents ("Good" Muslims) working in Western airports & train stations around the world

  The Islamic State has agents working in Western airports, metro stations and “very sensitive facilities in the world,” a leading Islamic State-allied militant claimed in an exclusive Breitbart – Aaron Klein interview.

  http://www.barenakedislam.com/2016/03/26/exclusive-top-jihadist-claims-the-islamic-state-isis-has-agents-working-in-western-airports-train-stations-around-the-world/

Legg inn en kommentar