Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Barnevernet har forårsaket en tragedie

Barnevern5Etter å ha satt seg grundig inn i Barnevernsaken i Naustdal der fem barn plutselig ble revet vekk fra sine foreldre fordi de hadde fått klaps på baken, sier psykolog Einar Salvesen, som i mange år har samarbeidet med Barnevernet, at det å ta barna ut av familien har vært en vanvittig tragedie. Her intervjues han av Visjon Norge.

3 comments to Barnevernet har forårsaket en tragedie

  • Jeg har fulgt et vennepars kamp mot barnevernet gjennom flere instanser etter at barnet ble fratatt mor som følge av at hun fikk svangerskapsdepresjon etter fødselen. Etter 7 år kom saken endelig opp i lagmannsretten, hvor en ny sakkyndg fikk fremstilt foreldrene og deresomsorgsevne på en riktig måte. Selv om de endelig vant frem i retten, fikk de likevel ikke barnet tilbake på grunn av bsrnets tilknytning til fosterhjmmet. Senere fikk barnevernet også medhold i høyesterett om å adoptere bort barnet mot foreldrenes vilje. Jeg kjenner igjen alt det Einar Sakvesen her prater om. Slik er det også i min kommune. Jeg er selv Maskinsjef av yrke og har seilt til sjøs i hele min yreskarriære. De siste 35 årene i offshore-næringen. Det slår meg stadig at man i privat sektor ville blitt arbeidsløs dersom hadde hatt en tjeneste med så frynsete rykte som barnevernet har å tilby kunden. Da hadde det vært kroken på døra. Vil også legge til at i privat sektor, så skifter man ut det som er har blitt for dårlig til å kunne repareres på en tilfredstillende måte. Også for å fremstå som attraktive i markedet. Jeg mener dette kan sammenlignes med barnevernet er nå er så ødelsgt på grunn av sitt frynsede rykte at det også her må en fullstendig utskiftning til. Å forsøke å reparere det eksisterende vil ikke kunne gjenvinne nødvendig tillit i landets befolkning. Jeg mener at barnevernet må erstattes med et familievern der hele familien taes vare på, utrn st barn og foreldre taes fra hverndre for bagateller. På denne måten vil man skape vinnere istedenfor tapere. Til slutt vil jeg legge til at det ikke bare er familiene som rammes av overgrep fra barnevernet som lider. Mange av oss andre som ser hva som foregår gjør også det. Vokne som barn!

  • […] som slår sine barn og forklare dem at det gjør man ikke, og hva man bør gjøre i stedet. Det var ikke det barnevernet gjorde i Naustdal kommune, der en påstand om noen uskyldige klaps i stressede situasjoner ikke førte til en dialog med […]

Legg inn en kommentar