Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Elbit med ny drone

Skylyke3Det israelske elektronikkselskapet Elbit Systems Ltd har lansert Skylark3, en ny minidrone som er tenkt brukt til rekognoseringsoppdrag, kontraopprør og beskyttelse, som langs kysten og grensen og i anti-terror-operasjoner, skriver Norge Idag. Det nye dronesystemet har allerede blitt bestilt av en ikke oppgitt kunde.

Skylark3-dronen har stor rekkevidde (mer enn 100 km) og kan fly i opptil seks timer og frakte med seg større last (10 kg) enn tidligere droner. Dronen blir sendt opp med pneumatikk, som enten er montert på bakken eller på en bil. Når det gjelder våpnene er også disse nyutviklet med bedre målsøking, og overvåkingsmulighet.

Blant de nye fordelene er elektrooptisk/infrarød video og fotografering både dag og natt og under vanskelige forhold på slagmarken. Dronen har en elektromotor som avgir svært liten lyd, har et vingespenn på 4,8 m og kan fly opp til 5000, skriver Norge Idag.

2 comments to Elbit med ny drone

  • Max

    Det er bare et tidsspørsmål før denne typen små droner kan oppsøke og tilintetgjøre jagerfly. Da har Norge i tilfelle kastet bort titalls milliarder på et jagerflyprogram som er utdadert før det er operativt.

    Fremtidens flyvåpen er droner og fremtidens soldat er en hybridrobot.

  • enra

    Den dronen jeg venter på er en drone jeg kan ha stående på parkeringsplassen og som kan fly meg dit jeg ønsker. Men da må den kunne fly, for det kan ikke jeg. Dette blir det nok noen til.

Legg inn en kommentar