Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Anklaget for å støtte drapsmann

Habib_ur_RehmanEn imam i Glasgow Central Mosque, Habib ur Rehman, beskyldes for å ha hyllet en pakistansk drapsmann som myrdet en pakistansk politiker fordi politikeren støttet religionsfriheten til kristne pakistanere. Nå har ha fått politiets søkelys rettet mot seg, skriver den skotske avisen Sunday Herald. Samtidig melder AFP om tusenvis av demonstranter i Pakistan som protesterte mot henrettelsen og i stedet ville  henrette en kristen pakistaner. En norsk imam deltok i demonstrasjonen..

Det var Sunday Herald som sammen med BBC avslørt holdningene til imamen. Lederne for det skotske politiets antiterrorenhet, Ruaraidh Nicolson og Gerry McLean sier til avisen at de er kjent med forholdet og jobber med saken.

Aktivist og advokat Aamer Anwar sier at Rehmans kommentar om Qadri, som ble henrettet for drapet på en liberal politiker, er grotesk. «Det kan ikke være noen moralsk eller religiøs begrunnelse for bemerkninger som forherliger drap,» sier han. Imamens omstridte formulering, som han la ut for en mindre gurppe på Whatsapp, lød slik: «»En sann muslim ble straffet for å gjøre noe som den kollektive viljen til nasjonen ikke klarte å gjennomføre.»

I ettertid sier han at han ikke støtter drapsmammen, Qadri, sitt drap på den pakistanske politikeren, men kritiserer at drapsmannen ble henrettet, skriver den skotske avisen.

«Denne moskeen har tidligere vært en positiv kraft i Skottland. Dette er sjokkerende. Jeg håper han er alene om disse synspunktene, » sier den tidligere skotske førsteministeren Jack McConnell i en kommentar.

I Islamabad i Pakistan demonstrerte mandag tusenvis av tilhengere av den islamistiske leiemorderen mot at Mumtaz Qadri ble hengt for å ha drept Punjab-guvernøren som oppfordret til reform av landets blasfemilover som de siste årene har ført til at mange kristne er dømt til døden for å ha fornærmet islam.

Demonstrantene krevde at en kristen kvinne som er dømt for blasfemi måtte bli henrettet. Også søndag var det store demonstrasjoner mot henrettelsen av leiemorderen. I Rawalpindi deltok 25 000 muslimer i protestene, i følge AFP.

4 comments to Anklaget for å støtte drapsmann

 • Max

  Pakistan er et sunnimuslimsk land der salafismen har fått betydelig innpass. Landet har blitt mer og mer et Saudi-Arabia i Asia. Unntaket er Punjab som er ahmadiyya-islams kjerneområde. Ahmedistene ser med forferdelse på den salafistiske radikaliseringen.

  Selv i Norge blir ahmedistene truet av salafister. Alle gode nordmenn bør slå ring rundt ahmedistene, for de er våre venner og allierte mot salafismen.

  • Maxperten

   Kan ikke du «gode nordmann» fortelle oss «onde» nordmenn hva «salafismen, salafister og salafistisk radikalisering» er for noe?

 • Max

  Alle gode nordmenn er alle de som støtter demokrati, likebehandling og ytringsfrihet. Når det gjelder salafisme er det bare å gå til google skrive inn salafisme eller wahhabisme i søkeboksen og trykke enter. Da får du opp mye faktainformasjon. Det samme kan også gjøres når det gjelder ahmadiyya eller ahmadisme.

 • Je Suis

  En serie i tre deler som avslører hvilket
  falsum muslimer står overfor i Quran;

Legg inn en kommentar