Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ønsker seg flere israelske investeringer på Kypros

Prokopis_Pavlopoulos«Forholdet mellom de to statene Israel og Hellas har nådd et helt nytt nivå Vi marsjerer sammen mot et mer lovende, og utfordrende, fremtid, som er basert på et strategisk partnerskap mellom de to statene,» sier den greske presidenten Prokopis Pavlopoulos til Israel Hayom. Han oppfordrer israelerne til å investere i Hellas.

Pavlopoulos er i Israel der han i dag vil møte president Reuven Rivlin. I morgen står et møte med statsminister Benjamin Netanyahu på programmet.

«De økonomiske forbindelsene mellom de to landene er veldig bra,» sier Pavlopoulos til den israelske avisen. «Bilateral handel vokste med 32% i løpet av det siste året. Det er for tiden 30 fellesprosjekter som involverer greske og israelske selskaper, og vi vil snart invitere flere bedrifter til å delta i flere prosjekter.»

Pavlopoulos sier at Hellas har oppfordret israelske selskaper til å «gripe de mange mulighetene de har til å investere i Hellas.» Han sier at han har gjort sitt ytterste for å sørge for et sikkert og forretningsvennlig miljø.

I januar inngikk Netanyahu en strategisk pakt med hans greske og kypriotiske kolleger. Pavlopoulos sier slikt regionalt samarbeid er en velsignelse for de tre landene, og bemerker at «det styrker og bidrar til de allerede gode relasjoner mellom oss. Det er et rammeverk som er basert på regional velstand og fred, mens du oppretter en søyle av stabilitet i et ustabilt miljø.»

Legg inn en kommentar