Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nye avtaler mellom Israel og Kina

Israel_Kina2Israel og Kina har opprettet en komite for samarbeid mellom de to landene om innovasjon. Komiteen holdt tirsdag sitt andre møte dette året i utenriksdepartementets lokaler i Jerusalem. Den israelske statsministeren Benjamin Netanyhau deltok på møtet sammen med en delegasjon på 80 kinesere ledet av Kinas visestatsminister Liu Yandong, skriver Israel Hayom.

Den kinesiske delegasjonen bestod også av tre statsråder, ni visestatsråder og 14 universitetsledere. Under møtet ble Israel og Kina enige om å signere 13 avtaler. En av avtalene innførre et 10-årig multi-besøksvisum som vil lette reiseliv og turistreiser mellom Israel og Kina. De eneste andre land som Kina har en slik ordning med er USA og Canada. En av de andre avtalene øker antallet stipender for kinesiske studenter som vil studere i Israel.

Neste måned vil Kinas Hainan Airlines begynne å operere tre ukentlige flyvninger mellom Beijing og Tel Aviv. Israels El Al Airlines opererer allerede tre ukentlige avganger på samme rute, skriver Israel Hayom.

2 comments to Nye avtaler mellom Israel og Kina

  • Uigur Muslimsen

    Artikkel om Kina uten omtale av kommunistiske fengsler og undertrykte muslimer?

  • Uigur i Norge

    At et undertrykkende diktatur samarbeider med et annet undertrykkende diktatur er helt normalt. Staling og Hitler samarbeidet vel også til det skar seg? Takk til Jan Simonsen som har satt fokus på Kinas undetrykkelse av muslimer.

Legg inn en kommentar