Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

På tide å kutte ut NTB-meldingene om Israel, Vebjørn?

Jan_Simonsen_Israel3-150x15011Dagens redaktør Vebjørn Selbekk: Når skal Dagen forstå at de mange NTB-meldingene om Israel senker nivået på avisen? Dagen har jo selv dyktige medarbeidere i Israel. Samtlige NTB-meldinger er tilsynelatende bevisst vridd for å skade Israel og gir ikke et sannferdig inntrykk av fakta, oftest på grunn av det som utelates.

Det nevnes eksempelvis i flere av disse meldingene at et stort antall palestinere er drept det siste halvåret, og et langt mindre antall israelere. Uten å nevne at palestinerne var terrorister som angrep israelere med kniver, og de drepte israelerne var ofre for denne terroren.

I en fersk sak satt på trykk på Dagens nettavis i går om amerikanske politikere som vil granse det de kaller israelske utenomrettslige saken, omtales en episode der en palestinsk terrorist ble drept. At han var terrorist fremkom ikke i Dagens (NTBs?) overskrift om saken i forrige uke. Den lød slik «Israelsk soldat suspendert etter drap på palestiner.»

I saken i går skriver NTB, og dessverre derfor også Dagen:
«Den israelske menneskerettsorganisasjonen B’Tselem publiserte i forrige uke en video som viser en israelsk soldat skyte og drepe en såret palestiner. Palestineren ble skutt mens han lå urørlig på bakken og åpenbart ikke utgjorde noen fare for noen.» Også her unnlates det at palestineren var en såret terrorist som like før hadde angrepet en soldat med kniv.

Men verst er det at det påstås at palestineren «åpenbart ikke utgjorde noen fare for noen». Forklaringen til soldaten som skjøt var nettopp at han fryktet at den sårede terroristen ville drepe ambulansefolk og soldater ved å utløse et bombebelte han fryktet han skjulte under en mistenkelig varm jakke værforholdene tatt i betraktning. Saken etterforskes av israelsk politi, og det er enda ikke trukket noen endelige konklusjoner, andre steder enn i NTBs redaksjon.

På tide at Dagen lærer av erfaring, og kutter ut NTB-meldingene. Avisens journalister er jo selv så mye bedre.

13 comments to På tide å kutte ut NTB-meldingene om Israel, Vebjørn?

 • Max

  Å skrive av NTB-meldinger direkte til sin avis vil jeg uten å nøle kalle for å spre antisemittisme. Alle vet nå at NTB ikke er seriøst, men en aktivist mot Israel. I dag har en avisredaksjon mulighet til å innhente nyheter selv world wide via internett. Dagen må skjerpe seg!

  • Tonje

   Jeg vet ikke om det er NTB som produserer og fabrikerer disse jødehatende antisemetiske artikklene, men det jeg vet at mye av denne stoffet kommer fra utelandske medier som CNN,BBC,Sky News osv hvor belfolkningen har et mye større syndefall mot GUD(Jesus) enn i Norge. Islam og muslimer har mye av æren for slike holdninger øker i vestlige samfunn.
   Fordi NTB Norges blidt følger disse mediene smitters etterhvert også Nordmenn og vi blir gjennomsyret med hat mot Jødene og Israel. Siden mange Nordmenn bare følger vinden og ikke fornften har satan dem i sin hule hånd. Dyret får bestemme.

 • Anonym

  Noen liker å stå med en fot i hver leir. Det er for dem det mest behagelige.

 • Anonym

  Journalister har forlengst skrevet seg ut av virkeligheten. Den eneste kapitalen journalister har er tillit. Den har de forskuslet, og fått forakten på kjøpet.

 • Pelikan

  Journalister må sidestilles med muslimer og innvandrere. En belastning.

 • Vebjørn Selsom

  At avisen «Dagen» har et forbedringspotensial i sin utvelging av NTB-artikler, er utvilsomt riktig, men det verste er likevel de sjikaneartiklene som Vebjørn Selbekk selv fører i pennen. Et lavmål nådde Selbekk da han beskylte bloggeren Fjordman for å ha «et moralsk ansvar» for Breivik sine redselsfulle terrorhandlinger. At venstresidens hjerterå mobbere fremfører den slags falske beskyldninger, er som forventet, men fra en redaktør i en erklært kristen avis burde man kunne forvente bedre.

  http://www.dagen.no/dagensdebatt/samfunn/kommentar/Fjordmannen-og-vi-andre-278195

  Minst like ille er det at Vebjørn Selbekk støtter helhjertet opp om den kommunistiske “trolljegeren” Robert Aschberg sin nådeløse uthenging av mennesker som hadde skrevet anonyme kommentarer på de svenske nettsidene Avpixlat og Fria Tider.

  http://www.dagen.no/Meninger/25/06/2014/Nett-troll_kan_temmes-84844

  De uthengtes identitet ble skaffet til veie ved at Aschberg sine samarbeidspartnere i den venstreekstreme Research-gruppen gjorde ulovlig datainntrenging i Disqus. Med andre ord støtter Selbekk opp om kriminelle metoder.

  http://www.friatider.se/plansch-for-nya-tv3-serien-aschberg-med-basebolltra-jagar-asiktsregistrerade

  Verre redaktør enn Vebjørn Selbekk har avisen «Dagen» aldri hatt. Mannen er en skamplett for avisen og et levende argument for at pressestøtten bør avvikles.

 • Anonym

  Og så var han ute.

 • Je Suis

  Nesten død «Dagen-debatt» etter at leserne har rømt til Spikers Corner

  Avisen Dagens omlegging av debattsystemet som gjør at det ikke lenger er mulig å poste innlegg med mindre man via Facebook står fram med fullt navn har så langt ført til at nærmest all debatt i Dagens spalter er død ut. Det var på selveste Langfredag at Dagen bebudet at man ville innføre legitimasjonsplikt for å kunne poste kommentarer, og mandag 6 mai ble det nye systemet innført som gjør at man må være på Facebook for å kunne poste kommentarer. Etter de første 24 timer med legitimeringstvang må man i hvert fall kunne slå fast at Dagen – med dette – har kneblet ytringsfriheten til dem eller de som av familiære eller personlige grunner ikke kan skrive innlegg under fullt navn. En av dem som nå har fått begrenset ytringsfrihet er personen bak nick navnet «SilverBug». I et av sine siste innlegg postet på «dagen.no» skriver SilverBug følgende om sin begrunnelse for sin motstand mot Dagens nye policy. «Jeg leste den når den stod på trykk og var dypt uenig – og jeg var en av de som sluttet å debattere i Dagen etter det, inntil det så ut som om at dere aksepterte nick navn igjen. Meningene mine vil dere dessverre ikke lengre få – jeg skal aldri mer utsette min familie for slike ubehageligheter igjen. Men i valgkampen kommer jeg å kjempe for De Kristne under fullt navn i flere medier slik jeg har gjort for FrP i 30 år. Men ellers har dere effektivt kneblet min ytringsfrihet fordi at jeg ikke våger å delta i debattene i Dagen lengre i velbegrunnet frykt for represalier,» skriver SilverBug på «Spikers Corner»

  Nesten dødt med Facebook

  Avisens innføring at man må være bruker av Facebook for i det hele tatt å kunne kommentere har så langt nærmest lagt debatten fullstendig død. I avisens siste fem saker finnes det hele 5 kommentarer, så med andre ord må debattantene debattere med seg selv. Selv saken omkring innføringen av det nye kommenteringssystemet har bare 16 kommentarer hvor fem av de 16 er Dagen journalister. På Spikers Corner hvor man diskuterer Dagens skifte av policy har saken 85 kommentarer. For mange av Dagens tidligere brukere har Spikers Corner blitt et glimrende og sensurfritt forum hvor saker kan diskuteres anonymt.»

 • Je Suis

  NTB leder den anti-jødiske stafetten, og lar sjelden muligheten
  gå fra seg til å fremstille jøder i et umenneskelig lys. Ellers
  vet man jo at store krefter / finanser i den arabiske verden
  benyttes for å fremskynde Israels undergang !

 • anti chrislam

  en ting har hvertfall jeg forstått
  i spørsmålet om Abrahams Isak og Jakobs Gud er den samme som allah?
  slik mange hevder…

  da måtte allah kommendere sine troende(muslimer)
  til å elske jødene..
  slik er ikke tilfellet.

  jodah mange kristne har svin på skogen angående antisemitisme og urettferdig behandling av den gamle pakts folk..
  dog ideelt sett ..
  hvis man grunder på St. Pauli ord(min helt) i romerbrevet 11…

  Selv om han ofte er frustrert på dem(sine brødre)
  Innerst inne tror jeg han elsket dem med stor kjærlighet.

  nok om dette

  konklusjon på denne kommentaren:

  Abraham Isaks og Jakobs Gud
  er IKKE den samme som allah

  sjsd

 • anti chrislam

  ikke mange år siden
  forbønnsliturgien i den norsk kirke
  lød noe slikt som:fritt sitert:
  «se i nåde til den gamle pakts folk.. m.v

  nå for tiden virker det som om at
  den norske kirke vil nærmest nekte den gamle pakts folk
  den samme nåde som dem selv forlater seg på

  ved å skjende (om mulig )jøders rykte og anstendighet
  God Kveld.

 • Anonym

  Er så enig med første mann her. Har flere ganger påpekt det samme,men det er nok pressestøtten som berøres her…

Legg inn en kommentar