Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Da Israel stanset Assads atomvåpenplaner

Operation_OrchardI 2007 var Syria i ferd med å skaffe seg atomvåpen. Assads regime hadde bygget en hemmelig atomreaktor der det blant annet arbeidet eksperter fra Nord Korea. 6.september dette året slo Israel til. Gjennom en militæraksjon kalt Operation Orchard ødela israelske fly atomreaktoren og Assads planer om å utvikle Syria til å bli en atommakt. Atomreaktoren lå i nærheten av den irakiske grensen, og kunne i dag vært kontrollert av IS.

Her er filmen om Operation Orchard:

Og slik ødela israelerne den irakiske atomreaktoren i 1981, under Operation Opera:

2 comments to Da Israel stanset Assads atomvåpenplaner

  • Max

    Det er viktig for Israel å evaluere sine aksjoner mot Irak og Syria opp mot trusselen fra Iran. Etter min mening burde Israel desimert Irans atominstallasjoner under Bush-regimet. Når Obama går ut bør Israel benytte anledningen til å håndtere denne trusselen en gang for alle. Regimet i Iran er minst like ustabilt som det Assad-regimet var i 2007.

  • Anonym

    Rart ikke Norge tilbød seg å bevilge penger for å bygge opp reaktoren igjen?

Legg inn en kommentar