Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Straffes for å kalle en neger for en neger

negerI Nederland stilles lederen for det største opposisjonspartiet for retten for å ha sagt under en valgkamp at det er for mange innvandrere fra Marokko i Nederland. I Danmark får en kjent islamkritiker bot for å ha oppgitt navnet på en attentatsmann som forsøkte å ta livet av ham, og i Sverige blir svensker dømt for å kalle afrikanere for negrer. Mange vil nok mene at det står dårlig til med ytringsfriheten i Skandinavia.

Ved minst to anledninger nylig har folk blitt dømt for oppfordring til rasehat etter skriftlig eller muntlig å ha brukt ordet «neger». I ett av tilfellene var de dømte tre gutter i en alder av 15, skriver den svenske nettavisen Fria Tider. I 2014 kalte en 17 år gammel svensk jente en29 år gammel afrikaner for neger etter at hun og hennes venn først var blitt skjelt ut som «jævla Svenner.» Negeren ble ikke dømt for «hatkriminalitet», men den svenske jenten ble.

Fria Tider skriver om en mann i 30-årene som ble dømt til prøvetid for hatefulle ytringer etter å ha brukt «uttrykket neger» på det populære diskusjonsforum Flashback. Politiet raidet mannens leilighet etter å ha mottatt en anonym klage på at han hadde skrevet kritisk om innvandring og lokale politikere.

Bakgrunnen for aksjonen var at politiet i mai i fjor fikk en anonym rapport om at mannen på Flashback hadde «spredt uttalelser som truer eller uttrykker mangel på respekt overfor ulike etniske grupper.»

Politiet raidet mannens leilighet i oktober og beslaglagla datamaskin, minnekort, harddisker, mobiltelefoner og til og med «propaganda» fra Sverigedemokratene. Tidligere mars ble mannen dømt for å ha brukt «uttrykk som neger og andre nedsettende skjellsord og kommentarer» på diskusjonsforumet. Han må også gjennomgå en behandling i prøvetiden. En slags omskolering med andre ord, kanskje etter ide fra kommunist-Kina.

Han er ikke den eneste som har blitt dømt for å ha brukt ordet «neger», skriver Fria Tider. I oktober ble tre høyskoleelver fra Søndre Norrland dømt i lagmannsretten for å ha oppfordret til rasehat fordi de på skolen «gjentatte ganger ytret ordet «neger’.»

Frie Ytringers redaktør, Jan Simonsen, mener det er merkelig at folk kan straffes for å kalle en neger for en neger. «Da jeg vokste opp sang vi barnesanger om negrene fra Afrika. Vi leste Onkel Toms Hytte, og kalte de amerikanske negrene for negrer uten at noen reagerte negativt på det. Derimot var «nigger» et skjellsord,» sier han. Og The Hellbillies sang om «negeren på Ål Stasjon»

 

30 comments to Straffes for å kalle en neger for en neger

 • gammel mann, vond å vende

  Hvordan ville den samme domstolen reagert hvis jeg hadde anmeldt farvede, for å kalle meg hvit. Jeg er da pr definisjon
  ikke hvit. Jeg har en mere gyllen lett brunfarge med litt røde kinn og nese.
  Vil dette bli tatt opp i retten, eller ville de be meg gå ut døra.

  • Anonym

   Norsk politi skal skoleres i denne type «kriminalitet», så det er ikke lenge før nordmenn også får raidet hjemmene sine.

   Men det står et bredt politisk flertall bak beslutningen om at det skal være slik.

   Demokrati og rettsstat er i realiteten avskaffet. Når svensk politi kan få domstolens aksept for både å pålegge ISP å oppgi personens identitet og til husransaking,kan man trygt kalle landet slikt foregår i for et diktatur.

   • Anonym

    Det bør nå også ha gått opp for Vest-Europas barnepolitikere at demokrati og menneskerettigheter ikke er en eksportvare.

 • Anonym

  The European identitarian demonstration scheduled for 2 April at 3 pm in the public square in Molenbeek-Saint-Jean will be banned. This has been announced by the mayor Françoise Schepmans (MR) to RTBF.be.

  A major call has just been launched on social networks via the Génération Identitaire page, a movement started in 2012 which describes itself as “political” and whose mission is “reconquest”.

  In the context of this demonstration, the call is: “In Molenbeek as elsewhere, Islamists out of Europe”. A covert way of lumping together the entire Muslim population, according to some. One of the slogans of Génération Identitaire being “On est chez nous!” [This is our home!]

  For the mayor, with regards to the motivations of the organisers, there is no question of authorising the gathering. “We have no knowledge of any demonstration request from this movement. But in any case, this demonstration will not be authored”, declares Françoise Schepmans.

  “When we fight extremism, it is against all extremisms. It is therefore out of the question to allow furious madmen [fous furieux] to express themselves.”

  And if people defy the ban, “the police will be present to dissolve the gathering on the spot.”

 • Anonym

  Da er europeiske rettsystem rett og slett uten verdi.
  Ingen skal få tyrannisere meg til å ly tyrannene.

 • Mak

  Jeg for min del har sluttet å bruke ordet neger. Ikke fordi jeg selv assosierer ordet med noe negativt, men fordi sorte åpenbart gjør det. Å straffeforfølge noen som fortsatt bruker ordet fremstår som temmelig overdramatisk. Det må da i tilfelle være at ordet neger inngår i et åpenbart rasistisk ment utsagn.

  Å angripe andre verbalt basert på deres etniske opprinnelse er både useriøst og sårende. Det har ingenting med sak å gjøre. I prinsippet er det også et angrep på hele folkegruppen. Men det er selvsagt like useriøst å angripe en innfødt svensk med sårende utsagn som f.eks jævla svenne. Hvorfor noen slipper unna med slike angrep er til sammenligning en gåte.

 • Moskus

  Enig med Max. Jeg bruker heller ikke ordet, fordi svarte selv oppfatter det som negativt (men jeg har alltid lurt på hvordan det da går an for svarte å bo i Spania/Portugal, ettersom adjektivet for «svart» der er «negro», og man ikke har noe annet ord ;). Samtidig reagerer jeg på at ikke «regelen» går begge veier. I Oslo er «potet» et skjellsord for etnisk norske. Jeg har aldri hørt om noen som engang er vurdert anmeldt for det. Det samme gjelder «svennis» i Sverige.
  Grunntanken her er kulturell-marxistisk: Det kan kun regnes som rasisme («strukturell rasisme») dersom det er majoriteten som utsetter minoriteten for det. Vel, vel. Det er tross alt ikke så mange tiår til vi er en minoritet…

 • Anonym

  neger eller ei..
  her er hvertfall en jeg skatter…

  ikke no «sotrør»
  men en ypperlig musiker som gjør meg glad.

  «KKK»??? NO WAY!!!!!

  hilsen bjeffern

  https://youtu.be/8IVX8BayOCA

 • Anonym

  shabbat shalom Simonsen
  hilsen
  bjeffern

  nei for alldel….
  la meg ikke kuppe tråden
  forset debatten…

  for all del!!!

 • Flott musikk

  Flott musikk å nyte til et pappkrus med pappvin!

 • Marie Bjørnland

  neger, eskimo, polakk, tater, pirkka, potet, pung

  Delta i nettdebatt. Bruke tor nettleser så ikke pinken finner ip adressen, så de kan komme hjem til Dem for å trakassere og fengsle, gi bøter. Må på behandling for å ikke bruke nevnte ord. Steril debatt, bruke ord ikke støte eller ha selvstendig ulovlig mening.

  http://www.pst.no/om/ledelsen

  Disse skal på reise til NKorea for å bli mer effektive mot ektefødte hvite nordmenn. Ytringsfrihet er blitt fremmedord. Bedre å bruke energi på å planlegge aksjoner.

 • Jonnak

  Knut Hareide
  Trine Grande
  m.fl.

  Slike politikere vil Norge ha, som beskytter Islam og Koranen. De sier å knuse noen egg mens man lager omelett er normalt. I dette tilfellet er eggene ektefødte nordmenn, hvit og ren av natur. Som besudles på verste måte til et ugjenkjennelig folkeferd. O store russland, kom å invadere oss, så vi kan bli bevart som folk, Herre Russland ikke la oss i stikken.

 • Anonym

  Fri oss fra den nye «adelsklassen» som ta vekk ordforrådet vårt denne gangen.

 • Anonym

  trenger beskrivende alternativ til ordet neger
  mørkhuda?
  farvet?
  utlending?
  her om dagen flytta en inn til den enslia fruen i nabolaget. sikkert for å bo gratis å leke kanin.

 • Knut

  Jeg er rystet …
  Men jeg er glad for at Simonsen er blitt en del av folket i dette vårt stolte land som bekjenner seg til den ekte kjærlighet som overvinner alt , …
  Men da må vi bekjempe ondskapen som er i ferd med å innta dette land som vi er blitt tildelt i fredens og kjærlighetens tegn … som er Guds fingeravtrykk.

 • Hawkeye

  jeg bruker ordet sydhavskonge

 • Tusenkunstner

  Man boer ikke straffes bare for aa si neger. Negerne burde jo vaere stolte over aa bli titulert med det ordet. Men naa er det en gang slik at de fleste av de ikke liker aa bli kalt for det. Saa derfor boer man bruke ordet afrikaner i steden for. Ikke fortsette aa si neger paa pur trass.

  • Anonym

   Min erfaring er at multikulturistene vil strippe språket for beskrivende ord. Neger i dag, noe annet i morgen. Målet er å gjøre enhver beskrivelse av folkegrupper vanskelig.

 • Anonym

  Så bra at du er enig.

 • Anonym

  jeg syns Jan Simonsen burde oppgradere bloggen sin til en nettportal
  hvor ulike aktører kunne komme med innlegg og få motkommentarer(debatt UTEN Simonsens innblanding)
  (mot et av Simonsen pålagte gebyr)
  men virker som om han ønsker fullstendig kontroll
  på det som ytres på hans blogg
  det er selvsagt forståelig…
  men det er IKKE «frie ytringer» lengre1
  det forstår oppegående lesere….?

  sj..

 • Knut Enebakk

  Dette ordet «neger» har vi hatt for vane å benytte i vårt land. Jeg mener at det er usunt at det norske folk skal forandre språket fordi at folk fra andre land frivillig har flyttet til Norge.

  Så er det oppstått en misforståelse hos enkelte nordmenn om at det er blitt ulovlig i Norge å benytte ordet «neger». De som påstår dette bør snakke saklig og forhøre seg hos myndighetene på forhånd i stedet for å bare si noe som en tror skal være riktig. Personer som uttaler seg om forhold som de ikke har kjennskap til har ikke troverdighet hos meg.

  Jeg kommer fremdeles til å benytte ordet «neger» uten at det er noe sjikanerende ment fra min side.

Legg inn en kommentar