Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Erklærer Hizbollah som en terroristorganisasjon

Hizbollah2Israel har i mange år hatt problemer med den libanesiske terrorbevegelsen Hizbollah, som enkelte vestlige land nekter å stemple som terrorister siden bevegelsen er representert i den libanesiske nasjonalforsamlingen. Nå får Israel og USA støtte fra de arabiske gulfstatene. Under et møte i organisasjonen Gulf Cooperation Council nylig vedtok seks Gulfstater formelt å erklære Hizbollah som en terroristorganisasjon, skriver Associated Press.

Den libanesiske organisasjonen kjemper sammen med den syriske presidenten Assad, og har startet flere kriger mot Israel som terroristlederen Hassan Nasrallah fortsatt truer med rakettregn.

Vedtaket i Gulf Cooperation Council (GCC) kom mindre enn to uker etter at Saudi-Arabia kunngjorde at landet vil kutte 4 milliarder dollar i bistand til libanesiske sikkerhetsstyrker. De andre Gulf-statene fulgte opp dette trekket ved å oppfordre sine borgere til å forlate Libanon.

I en uttalelse fra GCCs generalsekretær Abdullatif al-Zayani heter det at blokken besluttet å gjennomføre terrorbetegnelsen på grunn av fiendtlige handlinger av Hizbollah i deres medlemsland. Betegnelsen gjelder terrorgruppen samt alle dens ledere, fraksjoner og tilknyttede selskaper, heter det i uttalelsen i følge Associated Press.

Al-Zayani anklaget Hizbollah for å forsøke å rekruttere folk fra medlemslandene i GCC til å utføre terrorhandlinger, smugle våpen og eksplosiver, og tilskyndelse til forstyrrelser og vold. «Disse aktivitetene innen medlemslandene i Gulf Cooperation Council og i Syria, Jemen og Irak er uforenlig med moralske og humanitære prinsipper og folkeretten, og utgjør en trussel mot arabiske rikers sikkerhet,» sa han i følge telegrambyrået. GCC inkluderer Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Kuwait, Qatar, Bahrain og Oman.

Vedtaket i Gulf Cooperation Council betyr at de arabiske gulfstatene nå er på linje med Israel og USA som lenge har ansett Hizbollah for å være en terrororganisasjon, i motsetning til EU som bare har vært villig til å sette den militære fløyen av Hizbollah på sin terror-svarteliste.

7 comments to Erklærer Hizbollah som en terroristorganisasjon

Legg inn en kommentar