Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Som om de hadde vunnet FA-cupen

Fengsel4«Allahu Akbar – Gud er stor». Det var feststemning blant terrordømte muslimske fanger i egngelske fengsler forrige tirsdag da nyheten om terroren i Brussel ble kjent. skriver den engelske avisen Daily Star. «Det var som om deres lag hadde vunnet FA-cupen,» forteller en ikke-muslimsk fange til avisen.

Flere innsatte danset, ba og klemte hverandre. Fengselsvoktere i Belmarsh Prison i sør-øst London prøvde å gripe inn, men de innsatte hevdet at det var deres «menneskerett å feire».
Kilder sier det var rundt 40 fanger i ett stort rom da rykter om angrepet raskt begynte å sirkulere.

Noen innsatte og de som har blitt dømt for terrorforbrytelser begynte å samle seg i den ene enden av rommet før man ropte «Allahu Akbar», ifølge en offiser ved fengselet, skriver Daily Star.

«Det spredde seg raskt at det hadde vært et terrorangrep. Fangene har tilgang til TV, og de fulgte nyhetene slik at de skulle finne ut om det på en eller annen måte. En slags feiring fant sted. Det var som om deres lag hadde vunnet FA-cupen,» sier en kilde i fengselet til avisen. Han hevder at rundt 50 muslimer deltok i feiringen.

2 comments to Som om de hadde vunnet FA-cupen

Legg inn en kommentar