Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil utdanne arabiske høyteknologigründere

Hans_ShakurDen første skolen for arabiske høyteknologiske gründere i Israel er klar til å åpnes senere denne måneden i Kafr Qasim, en arabisk by nordøst for Tel Aviv, melder den israelske næringslivsavisen Globes. Bak det nye undervisningsprosjektet står organisasjonen Tsofen, en arabisk-jødisk organisasjon som har som mål å fremme integrering av arabiske israelere i high-tech industrien.

Lederen for prosjektet, Hans Shakur, forteller til Globes at skolen er opprettet som resultat av støtte fra den amerikanske regjeringens «US-Middle East Partnership Initiative (MEPI)», som har gitt støtte til entreprenørskap som kan skape arbeidsplasser i seks land i Midt Østen.

Prosjektet i Israel, TRI/O Tech, er ventet å koste mer enn 2 millioner dollar i løpet av de neste tre årene, ifølge Globes. US-Middle East Partnership Initiative vil ta på seg hovedtyngden av finansieringen med hjelp fra Tsofen og MIT Enterprise Forum (MIT EF), en global organisasjon med fagfolk tilknyttet
Massachusetts Institute of Technology.

Skolen åpner 23.februar med elever fra hele Israel. Det forventes 15-20 elever i hver klasse, skriver Globes.

Shakur sier til Gobes at ideen bak å åpne en skole for israelsk-arabere rett og slett er å gjøre gründerverden mer tilgjengelig for den arabiske samfunnet og å sikre at folk ikke trenger å komme til Tel Aviv for å nyte de tjenester som leveres til high-tech gründere.

Han mener at etterslep i high-tech i den arabiske sektoren ikke skyldes mangel på talenter, men snarere en mangel på eksponering for aktuelle trender, slik som å vite hva som er viktig for investorer.

«Vi tar sikte på å etablere et senter for høyteknologisk industri som vil tiltrekke seg selskaper og skape arbeidsplasser, og som vil utdanne entreprenører som vil starte opp prosjekter som blir til stabile selskaper,» sier han.

Legg inn en kommentar