Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Viktig å anmelde seksuell trakassering

MargitPolitiet på Gjøvik og Gran og Lunner har sett flere tilfeller av at unge, utenlandske gutter trakasserer unge jenter, skriver Dagbladet. I følge politiet er seks hendelser anmeldt de siste tre månedene, både på Hadeland, Gjøvik og Raufoss. Politiet mener at det kan være flere tilfeller som ikke er anmeldt, og oppfordrer alle som utsettes for det til å anmelde. Det er lederen for Landsforeningen for Voldsofre, Margit Lømo enig i.

Til sammen er tre gutter avhørt. «Hver gang har det vært to eller flere gutter sammen om handlingene. Alle unge og av utenlandsk opprinnelse», sier Slåtsveen til avisa. Det er flere separate hendelser og flere mistenkte. Politiet mener en mann i 20-åra, som er bosatt på et mottak i Hedmark, er involvert i tre av sju hendelser de kjenner til.

Sakene politiet omtaler gjelder seksuell trakassering, og politiet er også kjent med hendelser på en Hadeland-skole. I tillegg skal det ha vært episoder om bord på en buss i Gjøvik og på toget mellom Gjøvik og Raufoss.

Politiet er nå ekstra oppmerksomme på saker om seksuell trakassering i Oppland, skriver Dagbladet. «Vi er på vakt. Vi hører om det som skjer på Gjøvik og er hele tida på vakt. Vi vil være veldig tydelig på at dersom sånne forhold skjer, så vil vi at det meldes fra til oss så fort som mulig. Vi ønsker også å involvere barnevernet i slike saker, slik at vi får jobbet med det», sier hun.

«Det er i ferd med å utvikle seg en tendens og et problem, og det er et stort problem for jentene som utsettes for det. Vi har en mistanke om at det har forekommet uten at vi har fått beskjed om det også. Vi oppfordrer alle som opplever slik trakassering til å si fra til oss», sier etterforskningsleder Slåtsveen til Oppland Arbeiderblad.

Lederen for Landsforeningen for voldsofre, Margit Lømo, er helt enig i politiets oppfordring. «Det er mange gode grunner for å anmelde seksuell trakassering. Uten anmeldelser vil det ikke få konsekvenser for gjerningsmennene og de kan bli lurt til å tro at denslags oppførsel er grei. Jentene som blir utsatt for trakasseringen vil ikke kunne søke om voldsoffererstatning. Og saken vil ikke bli registrert i kriminalstatistikkene,» sier hun.

8 comments to Viktig å anmelde seksuell trakassering

 • Anonym

  «Og saken vil ikke bli registrert i kriminalstatistikkene,» sier hun.»

  Bare forhold som fører til pådømmelse blir det. Siden politiet henlegger de fleste anmeldelser, blir kriminalstatistikken verdiløs.

 • T.O.Glas

  Og nå er den riktige personen ansatt som sjef i SSB.
  Hvorfor de mon tro?

 • gammel mann, vond å vende

  Hva er hensikten med å anmelde til politiet. Før du rekker hjem så er posten kommet med henleggelsen.
  Politiet prioriterer ingen ting lengre, hvis det ikke kan tas på fotoboks eller laser.

  • Anonym

   «Hva er hensikten med å anmelde til politiet.»

   Blant annet fordi forsikringsselskapet forlanger det, om det dekkes av forsikring.

   Ellers har det ingen hensikt å anmelde noe lenger.

   • gammel mann, vond å vende

    ANONYM.

    «ditt spørsmål, hva er hensikten med å anmelde til politiet#?

    Jeg vil ikke være bessevisser, men tror det er vanskelig å forsikre seg mot tafsing og voldtekt. Tafsing er forløper til voldtekt. Når samfunnet ikke gjør noen reaksjon så blir det fritt fram. Hvis en far eller flere fedre kommer å gir pøbelen noen ordentlige lusinger, da kommer politiet med saftige bøter og med blålys til langt oppe i lia. Jeg har ikke mistet respekten for politiet, men jeg har etter hvert fått liten respekt for deres manglende evne/ vilje til å gå inn i ting som kan være kontroversielt.

    • Anonym

     Det skal ingenting til før politiet anklager deg for selvtekt. En lege fikk smertelig erfare det for et par år siden, da han pågrep en innbruddstyv i hjemmet sitt.

     Legens maktbruk ble vurdert som så kalt «uforholdsmessig». Han tok altså litt for hardt i kjeltringen, og det fikk han bot for. I USA kan du skyte en som trenger seg inn i hjemmet ditt.

     Men ellers enig. Å pågripe skjeggbarn er vel ikke helt uproblematisk av hensyn til «journalister».

 • No wonder so many Europeans are yearning for a leader like Donald Trump

  Trump calls for the arming of European citizens. At the very least, arm the police. In most of Europe, the police are not allowed to carry lethal weapons. Maybe that worked before they started importing millions of good-for-nothing Muslim thugs, rapists, and freeloaders. Europe needs its own Donald Trump.

  http://www.barenakedislam.com/2016/04/05/no-wonder-so-many-europeans-are-yearning-for-a-leader-like-donald-trump/

 • Anonym

  Folk må velge Høyrepopulistiske partier. Hvis Ap og H mister stemmer så vil tilbudene om annen politikk på innvandring komme. Blir makten deres truet, kommer tilbudene.
  Stem Demokratene og FRP.

Legg inn en kommentar