Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

John Normann Mandelid er død

John_Mandelid3«Det var med stor sorg jeg mottok dødsbudskapet om at min gode venn, medmenneske og partikollega, John Normann Mandelid, i en alder av 80 år var gått bort,» skriver Demokratenes tidligere leder Vidar Kleppe. Han har kjent John Mandelid helt siden de begge var aktive i Fremskrittspartiet. «Hedersmannen som hadde et stort og godt hjerte for sine medmennesker har gjennom flere ti-år har vert en ruvende skikkelse i politikken og samfunnsdebatten»

» John var også en belest kulturpersonlighet med et stort hjerte for trekkspillmusikken».

«Jeg traff John på 1980-tallet gjennom mitt politiske virke i FrP, der gjorde John raskt politisk karriere som bystyremedlem og lokallagsleder i Bergen. John ble også valgt som fylkestingsrepresentant i Hordaland,» skriver Kleppe, og fortsetter:.

«I 2002 var John med som en av stifterne og grunnleggerne av Demokratene – mangeårige medlem av lokallaget i Bergen og Hordaland. John ble også flere ganger valgt som sentralstyremedlem i Demokratene og senere medlem av Demokratenes senioravdeling.

Mine tanker og kondolanser går i dag til John sin kone Oddveig og øvrig familie som John var så glad i, som nå har mistet den de hadde så kjær. Fred over hedersmannen John Normann Mandelid sitt gode minne!»

9 comments to John Normann Mandelid er død

 • erzo

  R I P

  Vi var kollegaer i luftforsvaret.
  (nedlagte Flesland flystasjon)
  Var på trekkspillgalla i Grieghallen som han var primus motor for..
  kjøpte en kassett i anledningen.
  Har den ennå.

 • Tusenkunstner

  Leit. En hyggelig fyr som backet opp ungdommen i Demokratene.

 • Anonym

  Hvil i fred John.

 • Elin

  Trist med John Mandelid sin bortgang. Han vil bli savnet.

 • Amund Garfors

  Ja, det gjorde meg veldig vondt og trist å høre at min gode venn John Mandelid er gått bort. John var den beste venn en kunne finne både innafor og utafor politikken. Han var en gentleman, en hømørspreder og et virkelig godt menneske som jeg seint vil glemme. Dersom en sjøl var i litt dårlig humør eller man kjente motgang, så fikk man alltid lyst til å gå videre, der både hømør og krefter var tilbake etter at man hadde tatt en liten samtale med John.

  Og John var ikke den typiske politiker som kun kjempet for at han sjøl skulle opp og fram i politikken, slik det dessverre ofte er blant politikere.. Nei, John tenkte først og fremst på sitt land, på sitt folk og ikke minst på byen sin Bergen som han var så glad i. Og han ville bare det beste for alle!

  Hadde det vært flere slike eiegode og kloke mennesker som John i dette landet, ja da hadde Norge gått ei trygg framtid i møte. Jeg hadde ofte mange gode samtaler på telefonen med John, og han ringte meg alltid når han oppdaget at jeg hadde et innlegg i VG. Da var han alltid så glad.

  Jeg kommer til å savne John Mandelid! Og jeg sender min dypeste kondolanse til hans meget hyggelige kone, Oddveig!

  HVIL I FRED, MIN KJÆRE EIEGODE VENN, JOHN!

 • Amund Garfors

  Takk for det, Elin!

 • Leif Steine

  Hvil i fred. Hilsen kollega under flyøvelsene ved Flesland flystasjon

  Major Leif Steine

 • Anonym

  RIP John Mandelid.

Legg inn en kommentar