Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Underskrev landbruksavtale med Kenya

Kenya_IsraelStatsminister Benjamin Netanyahu planlegger å besøke Uganda og Kenya i sommer i det som vil bli den første turen for en israelsk statsminister til Afrika sør for Sahara siden Yitzhak Shamir besøkte fire vestafrikanske stater i 1987. Den planlagte turen er en del av Netanyahus innsats for å styrke båndene med en rekke afrikanske land, inkludert Kenya, Uganda, Rwanda og Etiopia.

Nylig møtte Netanyahu den kenyanske presidenten Uhuru Kenyatta i Jerusalem. Paret undertegnet en samarbeidsavtale om vanning og landbruk.

På en felles pressekonferanse med Kenyatta sa Netanyahu at Israel er forberedt på å samarbeide med afrikanske land i kampen mot «militant islamsk terrorisme.»

«Begge våre folk har lidd i hendene på disse brutale terroristene. Vi har ingen illusjoner om dem. De ønsker å myrde våre folk. Jeg må si at flere og flere afrikanske land anerkjenner det du vet – at Israel er en unik partner mot denne ekstremismen, at Israel er en unik partner på den måten at vi kan jobbe sammen for å gripe mulighetene i fremtiden. Israel kommer tilbake til Afrika og Afrika kommer tilbake til Israel», sa den israelske statsministeren.

«Vi har ikke plass til ekstremisme, vi må gjøre alt vi kan for å beskytte friheter og tro og prinsipper og felles verdier som vi deler, og vi ser frem til å ytterligere styrke vårt samarbeid på sikkerhetsområdet,» svarte Kenyatta.

I løpet av turen er Netanyahu ventet å besøke Entebbe International Airport i Uganda for å markere 40-årsjubileet for Operation Thunderbolt, aksjonen i juli 1976 der israelske soldater befridde gisler på flyplassen. Under redningsaksjonen ble Netanyahus eldre bror, Yoni, drept.

1 comment to Underskrev landbruksavtale med Kenya

 • Anonym

  OT

  Botswana, USD 16,758.31, har nå passert Sør Afrika, USD 13,078.00, i BNP pr capita *)

  Hong Kong har passert land som Danmark, Sveits og Sverige med god margin. Siden tallene er fra 2015, tipper jeg at Taiwan også er forbi de tre nevnte europeiske.

  Et interessant poeng er at Kenya med et BNP på 3,304.48 pr capita bare ligger på 29,5% av Botswana sitt. Botswana har overskudd på statsbudsjettet, Kenya underskudd. Botswana har høyest kredittrating i Afrika. Korrupsjons- og bistandshavariet Kenyas kredittrating? Sjekk selv. Ledigheten i Kenya er ca 40%.

  Botswana har heldigvis sluppet unna den verste «bistanden». Diktatorene i Kenya er gjennom flere tiår dynget ned med bistandspenger.

  Jeg har tidligere postet link til en kvinnelig afrikansk økonomiprofessor som har utgitt en bok om Afrikas verste fiende; vestlig bistandsindustri. Men ingen i Vesten gidder å høre på henne, hyklerne lever jo selv fett som, i egne øyne, moralske fyrtårn på «bistandsindustrien».

  *) Gross domestic product (GDP) based on purchasing-power-parity (PPP) per capita i USD.

Legg inn en kommentar