Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kveler ytringsfriheten ved å stemple islamkritikere

Rahee_ RazaDen pakistansk fødte aktivisten Raheel Raza mener ordet «isalmforbi» brukes som et middel til å kvele ytringsfriheten. Raza er en anerkjent kvinnerettighetsforkjemper og kjent for sine frittalende synspunkter om militant islam. I et TV-program der hun svarer på spørsmål kritiserer hun de som feier vekk seriøs islamkritikk med å stemple kritikserne som «islamofobe».

Her blir hun intervjuet av Bill Maher:

14 comments to Kveler ytringsfriheten ved å stemple islamkritikere

 • Max

  Dersom man gir seg ut på å beskrive og omtale noe som er temmelig ekstremt, slik som den abrogerte Koranen og salafismen, kan det nok lett fremstå som kritikeren selv paradoksalt nok er ekstrem. Spesielt gjelder dette dersom kritikken fremsettes for et publikum som i realiteten er lite opplyst på forhånd.

  Dessverre er det skapt en boble rundt islam av ignoranse, kunnskapsfrykt og politisk korrekthet. Det populære er å putte alle islamske retninger og varianter i samme sekk og generalisere islam som en utelukkende fredens og kjærlighetens religion.

  Selvsagt kan vi kritikere også bli bedre. Også vi har en lei tendens til å generalisere. Det er antagelig slik det lett blir. Å oftere poengtere at det først og fremst er den abrogerte Koranen og salafismen vi kritiserer kan være en god ide.

 • gammel mann, vond å vende

  Ved å lese det gamle testamentet fra en Bibel fra 20 årene så kan man si at det er ikke noe der som står tilbake for galskapen i Koranen. Jeg spurte en som er virkelig lærd innenfor faget om hvorfor så mye er fjernet i de nyere utgavene. Han svarte at det var ny tolkninger og derfor var det fjernet og omskrevet. Tåkeprat svarte jeg, og han ville ikke snakke mer om det. Fakta er at vi har nye rart i det gamle testamentet enda, ingen gidder å lese det, det vet jeg også. Jeg liker det som omhandler slaver bare de ikke er fra ditt eget land. Min kone mener at jeg praktiserer dette på en fin måte.

 • Anonym

  Sålenge de kristne ikke er pådriver på at vi skal innrette samfunnets lover etter det gamle testamentet, så er det ingen poeng å nevne hva som stod i de gamle testamentet i det hele tatt.

  • Høyreekstrem?

   Her er du nok litt snill mot de kristne. Det er vel ingen som har arbeidet og ivret sterkere for å pådytte andre en foreskrevet livsstil enn kristne. Poenget må være at ingen har rett til å påtvinge andre leveregler, ofte som de selv ikke makter å leve etter. Dette inkluderer alle, ikke bare kristne og muslimer, men også andre som i sin fantasi tror de er i besittelse av en samfunnsmodell så unik at den bare må tvinges på hele samfunnet.

   Jeg ser da bort fra et lovverk som nødvendigvis må gjelde for alle for å unngå selvtekt og anarki. Religion bør etter min mening holdes avskilt fra troen på en Gud. Religion er hobbyvirksomhet, mens gudstro er et personlig anliggende. Å blande dette fører alltid galt avsted.

   • Anonym

    Hva de kristne har gjort tidligere har liten interesse, det som er interessant er hva de kristne gjør nå. Det er det som er interessant med muslimene også. Hva krever de av muslimske leveregler inn i vårt samfunn?
    Egen mat, egne slakteritualer, egen kleskoder, kvinner mindre verdt enn menn osv.

    • Høyreekstrem?

     Ja det er riktig at hva kristne mener ikke lenger har så stor betydning. Kanskje er det nettopp derfor mange kristne lefler med islamismen? At de ser seg tjent med en allianse med moskeen for å styrke seg selv? Da kan de både rette pekefinger og knytte hånden under bordet.

     Jeg har hørt flere si at biskop og prestestand kommer til å skifte leir i det øyeblikk islam står sterkere og alle må erkjenne det uunngåelige. Det gjenstår å se om disse kritikerne får rett, men nevn gjerne noe du mener kirken har gjort for å begrense fremveksten av et salafistisk islam i Norge. Jeg finner ingenting.

    • Anonym

     det har stor betydning hva de kristne har gjort tidligere
     i generasjoner før oss
     dagens kristne er en stor vits
     kraftløst salt

 • Anonym

  frie ytringer driver også sensur. rart å skulle kritisere andre da. man får ikke full ytringsfrihet før alles meninger aksepteres. nesten frie ytringer er ikke godt nok. kanskje frie ytringer er utopi, på linje med frie gjerninger? alle kan ikke gjøre som de vil, da kan de heller ikke si hva de vil. ord kan skade som gjerninger.

 • ERZO

  det er SÅ forstemmende å følge høires landsmøte på Gardermoen
  der samles «åndseliten» ….æsj!
  særlig grad Ernas stupide tale! sjsd

  og Demokratene krangler….
  synes ikke å begripe at vi står i en skjebnetid
  for om Norge skal bestå i henhold til Eidsvoldsmennenes ambisjoner

  Slutt rekkene for faen
  slutt å krangle!

  spissformulert:
  Erna Solbergs prosjekt: priskrig på smågodt!
  vanvittig verdensanskuelse denne kvinnen besitter
  SLIK JEG SER DET!

  • Høyreekstrem?

   Det eneste som har kommet ut av landsmøtet til Høyre er å øke utgiftene til forsvaret. Isteden burde man kansellere kjøpet av nye jagerfly og bruke disse 260 milliardene til å legge om forsvarets struktur mot grensevern. Men å få forsvarsledelsen og ledelsen i Høyre til å forstå dette behovet er selvsagt umulig. Når Erna hører ordet grense ser hun rødt.

 • ERZO

  en ting er å være corrupt økonomisk(panama meg her og der..)
  verre .. meget VÆRRE å verra politisk corrupt.
  Erna Solberg har vist det gjenom hele sin politiske «carriere»

  sjsd

 • ERZO

  Sanner vil kutte brevposten…
  ifølge abc nyhetene

  at man ikke lengre kan sende julekort og konfirmanthilsner..

  hadja tadjik vil kutte kongehuset…

  kjære kommende landsmøte

  ser Dere hvilke idioter som frequenterer stortinget?
  Stortinget bør rengjøres med lut og plumbo
  det kan BARE skje hvis Demokratene slutter å krangle å kverulere..
  ellers er løpet kjørt desværre

 • ERZO

  en viss NN ble voldtatt av en somalier..
  men føler «skyld» for at overgripern ble sendt ut…

  norske «menn» i hus og hytte..
  takk din store gud..
  landet ville han beskytte ..
  skjønt det mørkt så ut..

  derfor:
  kjære kommende landsmøte.
  se idiotien i hvitøyet

  slutt rekkene!

  bli ett reelt alternativ i norsk politikk

 • ERZO

  9 april i dag.

  landsviket var stort for 76 år siden.
  landsviket er større i dag.

  men det er så fordekt og skjult
  via forsøk på manipulering fra erna solberg og hennes
  politiske «presteskap»

  erna solberg og gro harlem brundtland er i samme kategori

  https://youtu.be/nLjIyL4gWtg

  partiet Høire ….
  har skjellsord i fleng…

  avstår.

Legg inn en kommentar