Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Bruker kidnappede småjenter som selvmordsbombere

Boko_Haram_Jenter-150x150En mistenkt selvmordsbomber, som ble arrestert i Kamerun  ​​før hun kunne blåse seg selv i luften, har fortalte myndigheten at hun var en av jentene fra Chibok School som ble tatt til fange av Boko Haram i 2014. En kidnapping som førte til stor internasjonal oppmerksomhet. To jenter som fraktet eksplosiver i landsbyen Limani i Nord-Kamerun ble stoppet av lokale forsvarsstyrker, ifølge den britiske avisen Daily Telegraph.

Landsbyen har vært utsatt for flere selvmordsangrep de siste månedene.
Jentene ble overlevert til kamerunske soldater som er en del av en flernasjonal afrikansk styrke som ble opprettet for å angripe den islamistiske terrorgruppen.

Terrorister fra den islamistiske terrorgruppen Boko Haram sjokkerte verden i april 2014 da de kidnappet 220 jenter fra den nigerianske byen Chibok. De stormet en skole og lastet jentene på lastebiler.

«En av de to jentene har fortalt at hun er en av Chibok-gislene. Hun er rundt 15 år, og vi er nå i ferd med å få bekreftet hennes historie fra Nigeria, siden de har navn og bilder av jentene,» sier en regjeringstalsmann fra Kamerun, Raymond Roksdo, til Daily Telegraph.

Det har også tidligere kommet frem opplysninger om at de kidnappede nigerianske jentene blir brukt som selvmordbombere. International Business Times skrev i august 2014 at man fryktet at Boko Haram brukte de 220 jentene terrorgruppen bortførte i Chibok april i 2013 som selvmordsbombere, og viste til at to studenter ble drept og åtte ble såret i et selvmordsangrep ved et universitet i Kano, nord i Nigeria i juli 2014. Selvmordbomberen var en jente.

Tretten personer ble senere drept da to kvinner sprengte seg selv i to moskeer i byen Potiskum, Yobe State. Samme dag arresterte nigerianske myndigheter to mistenkte Boko Haram medlemmer som reiste sammen med en 10-år gammel jente, som var bærer av eksplosiver. Ifølge lokalavisen Punch slo to kvinnelige selvmordsbombere til i ulike deler av Kano og drepte og skadet mange mennesker mens muslimer hadde samlet seg for å feire Eid i slutten på Ramadan.

En kvinne blåste seg opp på en bensinstasjon i nordlige Nigeria og drepte tre mennesker. En annen selvmordsbomber slo til i et supermarked; ingen ble drept. En 15-år gammel jente ble rapportert å ha blåst seg opp i nærheten av et universitetsområde. Fem politifolk fikk mindre skader.

”Jentene kan være indoktrinert eller tvunget til å bli brukt som selvmordsbombere,» sa den tidligere nigeriansk utdanningsminister, Oby Ezekwesili, til International Business Times den gangen.

Her en reportasje fra januar 2015:

Legg inn en kommentar