Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Mangler respekt for demokrati og ytringsfrihet

Bill_Whittle2De siste månedene har venstreradikale aktivister forsøkt å ødelegge valgmøter til Donald Trump. Den kjente amerikanske kommentatoren Bill Whittle poengterer at dette ikke er et nytt problem, og ikke spesielt angår Donald Trump. Dette er metodene som venstrefascister i USA alltid har brukt. De mangler respekt for demokrati og ytringsfrihet og forsøker systematisk å forhindre talere de ikke liker fra å ytre seg:

4 comments to Mangler respekt for demokrati og ytringsfrihet

 • Anonym

  Alle som hindrer meningsmotstandere i å svare eller ytre seg fritt, er antidemokratiske. Fascismen, islam, kommunismen, multikulturalismen og nazismen er eksempler på ideologier som ikke er forenlig med et reelt demokrati. Felles for disse totalitære og menneskefiendtlige ideologiene er at alle som faller utenfor meningskorridoren straffes. Enten ved psykisk eller fysisk sjikane. Ofte drepes de også.

 • Anonym

  Demonstrasjon kan også være en ytring og er annerkjent som en del av ytringsfriheten. Fredelig demonstrasjon er som regel uproblematisk. Venstreaktivister er kjent for å ty til demonstrasjoner. Mange av disse er velbegrunnet og har stor støtte, for eksempel demonstrasjon mot banksterveldet og globalisering. Men dessverre finner man i dette miljøet også personer som usjenert opptrer som pøbel. At de skader egen sak får de på kjøpet.

  Jeg ble skuffet over Bernie Sanders som ikke tok mer markert motstand mot pøbel som forsøker å stanse møtene til Trump. På den andre siden har Trump lagt seg på en hard linje og det taper han nok en del sympati på.

  • Anonym

   @13:24

   Ingen bestrider retten til lovlige demonstrasjoner og markeringer. Men når man tyr til midler som for eksempel vold og øredøvende støy for å hindre at politisk møter gjennomføres, er det et alvorlig angrep på demokratiet. Faktisk en av de viktigste grunnpilarene i et demokrati; ytringsfriheten.

   11:13

   • Høyreekstrem?

    Enig på dette anonym. Spørsmålet er hvordan man velger, eller klarer, å møte dette. Det er nok lett å miste besinnelsen og slå tilbake med samme mynt. Men da ryker en hel del av sympatien i samme slengen.

    Carl I Hagen mestret dette på en forbilledlig måte og vant folkets sympati. Møtte pøbelen opp scoret Hagen, hver gang. Trump derimot ser ikke ut til å takle dette like godt og det ser hans motstandere. Jeg vet ikke hvor god erfaring og forståelse Trump har innenfor det politiske spillet. Alt i alt har han jo klart seg forbausende bra, men noen utspill burde han nok holdt tilbake. Å trekke inn kona si i spillet er kanskje det dummeste han har gjort. Hun tok seg ikke godt ut, for å si det sånn, med huskelapp på skryt og et noe flatt uttrykk i det ellers pene ansiktet.

Legg inn en kommentar