Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Farlig situasjon i Syria

Erdogan«Vi opplever en svært farlig øyeblikk i historien. En mulige ulovlig bakkeinvasjon av Syria av Tyrkia og Saudi-Arabia kan antenne en konflikt som vil være vanskelig å kontrollere. Kan Washington administrere sin uberegnelig anti-Assad koalisjon,» spør programlederen for det russiske TV-selskapet RT. Han har samlet tre eksperter fra ulike land for å diskutere situasjonen.

10 comments to Farlig situasjon i Syria

 • Programlederen for CrossTalk på RT, Peter Lavelle, er selvfølgelig ikke nøytral, men han har oftest meget interessante programmer med skarpe og treffende analyser. I mitt epostarkiv har jeg i skrivende stund lagret 75 CrossTalk videoer, og dette er videoer som våre beslutningstakere ikke burde avfeie.

 • Anonym

  Tyrkia skulle ha vært ekskludert fra NATO for lenge siden. Vesten tåler ingen militær konfrontasjon med Russland.

  Som det pekes på i US. Skal du skaffe deg en ytre fiende bør i det minste landet ditt ha et skinn av indre samhold. Dagens US er like splittet som før borgerkrigen.

  I Vest-Europa er det sikkert enda verre.

 • Jan Hårstad

  Terje Tvedt og Pål Steigan har skrevet mye og inngående om Norges delaktighet i Libyakrigen, men undersøker man historien om Syriakrigen viser det seg at Norge har vært like mye involvert der i dypeste hemmelighet.i artikler på Global Research og Voltaire.net propper Norges navn opp jevnlig.
  At Norge anerkjente Muslim Brotherhood-styrte Nasjonal Council skjedde uten noen form for offentlig debatt. Norwacs ledet av Erik Fosse startet opp helseservice i Muslim Brother hovedstaden Homs.
  NatoTyrkia -saudi-qatar-usa ville at Muslim brotherhoodfolkene skulle ha makta i Syria og derved kunne de bygge flere terror-armeer som Natos Jihad Fremmedlegion mot Russland.
  Riktig det Anonym skriver om indre samhold. I Berlin ble ytterligere 10 bloggere tatt for «hat-tanker». Skal det bli indre samhold, må det opprettes overvåkningsstater som knuser alle opposisjon.

  • Anonym

   «Skal det bli indre samhold, må det opprettes overvåkningsstater som knuser alle opposisjon.»

   Om det skulle skje ødelegges samtidig Vestens økonomiske produksjonsevne. Den er allerede kraftig svekket pga innvandring fra tilbakestående land.

   Husk at politikernes løfter innfris i dag vha lån. De økonomiske problemene er foreløpig av en så abstrakt karakter at hverken menigmann eller den jevne politiker skjønner noe som helst av dem. Men det er altså slik at om ikke alt for lenge vil de materialisere seg.

   Anonym
   9. april 2016 at 14:56

  • Anonym

   «I Berlin ble ytterligere 10 bloggere tatt for «hat-tanker».»

   Tyskerne viser på nytt sitt stygge tryne. Tyskland har aldri vært et demokrati. Et skinndemokrati ble påtvunget landet etter nederlaget i 1945. Det varte inntil den tyske gjenforeningen. Nå er Tyskland over i autoritær modus igjen.

   Anonym
   9. april 2016 at 14:56

 • Christen Krogvig

  Denne debatten er gammel. Men saken er interessant. Tyrkia, Saudi og Qatar gjorde forberedelser til krig. Så trakk Russland seg ut av Syria. Men der etter meldte Reuter og Zerohedge om at Russland hadde sendt iskander-raketter til Syria. En eventuell bakkestyrke vil kunne bli møtt med et rakettregn verden aldri har sett. Dette kan ha dempet gemyttene. Dessuten er det mye som tyder på at Russland og USA i virkeligheten samarbeider i Syria. Luxenbourgs utenriksminister har minnet tyrkerne om at dersom de angriper Russland så strå de uten NATOs hjelp….
  Og en amerikansk general har uttalt at Russland ikke bomber de delene av Syria der det befinner seg amerikanske styrker. Amerikanske soldater inne i Syria blir mao. ikke angrepet mens Erdogans venner i IS og Nusra bombes sønder og sammen…

 • Jan Hårstad

  Krogvig: vi må se samarbeidet mellom Russland og USA i Syria nå utelukkende som en temporær taktisk allianse som kan opphøre når som helst.
  Tyrkia-Saudi Arabia-Qatar fortsetter å velte våpen og Jihadister inn i Syria.
  Nato-opprustningen rundt Russland og Kina opphører ikke et øyeblikk.
  Voltaire.net har ferske opplysninger om hva som foregår.

  • Anonym

   Jeg har ikke vært inne på Voltaire.net, men velger likevel å tro at det nettstedet neppe er helt oppdatert på realitetene.

   Budskapet fra mannen i Det Hvite Hus er det samme som fra Trump. Hvert enkelt NATO-land vil måtte bekoste sitt eget forsvar. USA har ikke lenger råd til å sørge for andres sikkerhet. Det er realitetene fra nå av.

   US ser heller ikke på NATO-land som pålitelige allierte lenger. Også det «spesielle forholdet» til UK begynner å bli frynsete. Du behøver ikke være analytiker eller militærekspert for å se hvor svakt Vest-Europa er.

   Land som ikke henger sosialt sammen kan selvsagt hverken gå til krig eller forsvare seg mot noen som helst. Putin har jo sett akkurat det for lenge siden. US tar vel bare konsekvensen av realitetene på bakken og konsentrerer seg om sin egen sikkerhet.

 • Anonym

  Flere generaler som har forklart seg om sikkerhetssituasjonen for Senatet denne uken, sa alle sammen at USA ikke vil evne å stå imot en russisk invasjon av Europa. Artikler både i NYT, WP og BI om dette.

  Dette stemmer helt med hva som ble lekket fra et lukket møte i fjor i EU angående militære trusler. En amerikansk general i NATO skal i følge ryktene ha ledd høyt da en i EU-parlamentet mente NATO burde true med militærmakt i forbindelse med «krisen» i Ukraina.

  Europeiske politikere ser ut til å ha forlatt den virkelige verden. De bruker penger de ikke har og militærmakt som bare eksisterer på papiret. Det hele begynner å minne veldig om en liten kar med bart og store ambisjoner. Han holdt ut til siste slutt. Jeg tviler ikke ett sekund på at gærningene i EU gjør det samme.

 • gammel mann, vond å vende

  Kan ikke Russland ha Ukraina? De vil sikkert ikke ha det landet. Det er så gjennomkorrupt og trenger masser av penger for å bygges opp igjen. EU leker med fantasi penger og har en ekspansjonspolitikk som ikke står tilbake for Djengis Khan

Legg inn en kommentar