Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Er en britisk form for islam mulig?

Muslimer_storbritanniaIslam er den raskest voksende religionen i Storbritannia og tilhengerskaren øker ti ganger raskere enn den britiske befolkningen. Er tiden kommet for å utvikle en egen britsk fortolkning av islam, tilpasset det britiske samfunnet. Spørsmålet stilles i denne debatten i BBC. Blant deltakerne er en representant for organisasjonen Quilliam, en tenketank som kjemper mot ekstremisme. 

15 comments to Er en britisk form for islam mulig?

 • Anonym

  BBC har ødelagt demokratiet.

  • Tonje

   Det finnes bare en tolkning av islam og den er Muhammad’s. Den finner vi i islamske Hadith lærebøker som omhandler Muhammad liv i prkasis. Denne praksisen stemmer helt oversen med all djevelskapen og de barbariske versene vi finner i Koranen og viser også at det finnes bare en gyldig tolkning av Koranen:
   https://sites.google.com/site/askoyside/nyheter/14

   Forøvrig er Muhammad kriminelle og barbariske djevelskap og adferd det fremste og beste eksempel for alle muslimer:

   Koranen 33:21;
   “I Allahs sendebud(Muhammad) har dere et perfekt eksempel i oppførsel(adferd)
   for alle som håper på å møte Allah på de siste dager og tenker på Allah ofte.”
   https://sites.google.com/site/quranmonitor/033#033:021

 • Høyreekstrem?

  Tiden er ikke bare kommet, den er overmoden for å kreve at islam og muslimer tilpasses samfunnene i Europa. Men dette er ikke mulig å gjøre på samme måten som man skriver et politisk program for et politisk parti. Muslimer må tvinges til å tilpasse seg og islam må fratas alle muligheter til å fungere som lovgiver ovenfor muslimer og andre.

  Man kan begynne med å forby utenlandske imamer å opptre som ledere i moskeene og utdanne egne imamer på samme vis som prester.

  Først når islam har samme påvirkning og dominans som kristendom og andre religioner kan man si seg fornøyd.

  Religion må forøvrig gis status som hobbyvirksomhet og som med andre hobbyer må medlemmene finansiere seg selv. Statsstøtte er horribelt og egentlig et tyveri av skattebetalernes penger.

  • høyreekstrem: Du skriver «Man kan begynne med å forby utenlandske imamer å opptre som ledere i moskeene og utdanne egne imamer på samme vis som prester.» Det er jeg helt enig i. Jeg tok til orde for det allerede på begynnelsen av 90-tallet uten å få gehør for det noen steder.

   • Høyreekstrem?

    Det er trist å tenke på at mange gode nordmenn advarte mot den fremtid vi nå har fått med betydelige utfordringer, med det resultat å bli stigmatisert som rasister og/eller intolerante.

    Hadde et samlet Storting bestemt seg for å ta kontroll på islam tidlig på 90-tallet ville alt sett annerledes ut i dag. Det som ødela alt var drømmen om en utopi der løven gresser ved lammet. Det eneste som krevdes for å lykkes med det multikulturelle eksperimentet var å møte fremmede kulturer med et åpent sinn og stor toleranse så ville det gå seg til av seg selv.

    Noen skjønte tidlig at dette ikke hadde rot i virkelighetens verden og utgjorde et tankemønster som før eller senere ville ende på trynet i asfalten. De fikk rett.

   • Jurist

    Jan Simonsen graver sin grav ennå dypere. Han omgir seg med høyreekstreme. Det kommer nå til å bli ekslusjonsgrunn i Demokratene.

    NB: Jan Simonsen trenger ikke reise på Landsmøtet. Han kommer til å bli ekskludert dagen før Landsmøtet.

    • Jurist: Jeg gleder meg til å se forslaget og begrunnelsen, og hvilke høyreekstreme jeg omgir meg med. Det blir veldig spennende. Det er vel forøvrig Demokratenes landsmøte du sikter til.

    • Jurist

     TIL JAN SIMONSEN, CHRISTEN KROGVIG, KRISTIAN KAHRS, MAX HERMANSEN, VIDAR I, VIDARII

     JEG HÅPER DERE FORSTÅR AT HØYREEKSTREME AVSKUM IKKE HAR MØTERETT I DEMOKRATENE? VEKTERE KOMMER TIL Å AVVISE DERE I DØREN. DET BLIR EN KONTANT AVVISNIG. DERE KOMMER TIL Å LEID BORT.

     OG VI HAR TATT HØYDE FOR AT KAHRS OMGIR SEG MED SERBISKE NASJONALISTER. VI LAR OSS KNEBLE

     • Anonym

      @Jurist
      11. april 2016 at 13:33

      Interessant innlegg men du skriver ikke noe om hvorvidt du har en rød klovne nese?
      Hvordan forhold har dere i Demokratene i Oslo til røde klovne neser? Kjøper dere disse klovne nesene i store opplag eller enkeltvis?

      Fredrik Willamsen, med doktorgrad i statsvitenskap, kan vel ikke være den eneste med rød klovne nese i Oslo? Det må da være flere klovner enn han?

     • Anonym

      Folk som kan bidra positivt til Demokratenes
      oppmarsj og fremmarsj mot stotingsvalget 2017:
      Max Hermansen
      Jan Simonsen
      Kristian Kahrs
      Vidar Kleppe
      Cristen Crogvig
      et lederteam jeg gjerne stemmer på….!

      man MÅ evne å oppfatte hvem som er
      RESURSPERSONER..
      versus
      kverulanter på nedover nivå.

      Håper hvirkelig Simonsen vil streame(hvis mulig) på sin blogg fra
      landsmøtet for oss frie ytringer følgere

      sj..

 • Amund Garfors

  Ja vi bør i denne anledning sende en tanke til en mann som forsto dette tidlig og prøvde å rope et tidlig varsku, og det var den første lederen av FMI, namlig hedersmannen og avdøde Arne Myrdal som omtrent ofret livet sitt i kampen mot dette onde som vi nå ser bre seg i landet som en brann. Og som ingen lenger har kontroll over.
  Måtte denne hedersmannen en dag komme på sokkel i Arendal og få den oppreisning har fortjener,der han ble forfulgt av norske myndigheter, der de plantet falske bevis både i huset hans og ellers satte ut alle typer stygge rykter om denne hedersmannen som var en av de første i Norge som slo alarm.

Legg inn en kommentar