Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

FN-organisasjon fordømmer Israels «kvinneundertrykkelse»

MøteMens det i fjor ble rapportert om 1200 æresrelaterte drap i Pakistan, der jenter ble skutt, brent ihjel eller drept med syrer, kvinner i Saudi Arabia ikke får kjøre bil, iranske kvinner blir steinet til døde for såkalte utroskap «, og kvinner i mange muslimske land får sine kjønnsorganer lemlestet, har «UN Commission on the Status of Women» avsluttet et møte med å fremheve Israel som det landet i verden der kvinnene er mest undertrykt.

FNs kommisjon for kvinners status avsluttet sitt 60. årlige sesjon i New York ved å dømme bare Israel – og ingen annen nasjon i verden – som en overgriper av kvinners rettigheter, skriver United With Israel. Omtrent samtidig avsluttet FNs menneskerettighetsråd (CSW) sin månedslange økt i Genève med å fordømme Israel fem ganger mer enn noen andre av de 192 FN-medlemslandene.

8100 representanter fra frivillige organisasjoner og statlige delegater deltok på møtet i UN Commission on the Status of Women i FN-hovedkvarteret i New York. De kom fra alle verdenshjørner, og vedtok å fordømme den påståtte kvinneundertrykkelsen i et land der kvinner er alt fra topp-politikere til næringslivsledere, og der alle innbyggere har samme rettigheter. Mens muslimske land som pisker kvinner som er blitt voldtatt fordi de var alene med voldtektsmannen, gikk fri.

Det har blant annet fått Anne Bayefsky, direktør for «Touro Institute on Human Rights and the Holocaust», til å reagere.

«På bakken, blir palestinske kvinner drept og kuet av hensyn til mannlig ære, saudiske kvinner kan ikke kjøre bil, iranske kvinner steines til døde for såkalte» utroskap «, egyptiske kvinner har sine kjønnsorganer lemlestet og sudanske kvinner føder i fengsel med bena lenket for å være kristen. Er det ikke på tide at folk sluttet å betrakte FN som en ufarlig internasjonal organisasjon eller en dårlig spøk,» sier hun, og kaller hetsen av Isael en gift.

6 comments to FN-organisasjon fordømmer Israels «kvinneundertrykkelse»

Legg inn en kommentar