Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Trolig mer gass og olje enn tidligere antatt

oljeIsraels naturgasspotensial er trolig tre ganger større enn det man tidligere har trodd, skriver Ynet News. Det israelske energidepartementet har revidert sine anslag og sier nå at det er
potensial for 6,6 milliarder fat olje i israelske farvann. Den israelske engeriministeren Yuval Steinitz har vært i Texas for å få energiselskapene interessert.

I den nye vurderingen regnes det også med et potensial for 2100 milliarder standard kubikkmeter (BCMS) naturgass, i motsetning til de 680 BCMS som en offentlig komite, Tzemach komiteen, konkluderte med. De to gassfeltene Tamar og Leviathan har allerede gitt 750-950 milliarder standard kubikkmeter naturgass, skriver den israelske avisen.

Departementet baserer sine nye anslag på en rapport utarbeidet av den franske konsulentselskapet Beicip Franlab. Den fant at havbunnen har fire aktuelle lag som potensielt inneholder geologiske strukturer som kan inneholde gass.

Bevæpnet med disse nye tallene reiste Steinitz på en internasjonal konferanse i Houston, Texas for å overbevise selskapene til å lete etter olje og gass i Israel. Men et sannsynlig hinder i dette arbeidet vil være nedgangen i olje- og gasspriser over hele verden og de problemene dette har forårsaket for mange drivstoffselskaper, skriver Ynet News.

2 comments to Trolig mer gass og olje enn tidligere antatt

  • Tusenkunstner

    Ja pump det opp. Ingen grunn til at oljen bare ska ligga paa havbunnen. Olje er til for at den skal brukes.

  • enra

    Jeg er enig med Tusenkunstner, det er ingen det er ingen grunn til å la oljen ligge nå som oljealderen synger på siste verset.

Legg inn en kommentar