Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Besøkte Holocaust-museet

Heinz-Christian_Strache3Norske medier og norsk venstreside har en tendens til å fremstille innvandringskritiske partier i Europa for høyreekstreme, og dermed skape et inntrykk av naziliknende partier. Det blir ikke like lett etter at lederen for et av de toneangivende innvandringskritiske partiene i Europa, det østerrikske Frihetspartiet, Heinz-Christian Strache, tirsdag besøkte Yad Vashem Holocaust Memorial i Jerusalem.

På Holocaustmuseet la Heinz-Christian Strache ned krans under de graverte navnene på tettsteder i Østerrike fra hvor jøder ble arrestert av nazistene. Antisemmitisme har ingen plass i mitt parti, sa den østerriske partilederen, i følge Israel Hayom. Han oppfordret til en felles front mot islamistene. Straches parti ekskluderte i fjor et medlem av sin parlamentsgruppe for antisemittiske kommentarer.

Etter besøket forklarte partilederen hvorfor han var på besøk på Yad Vashem’s Valley of the Communities, der navnene på 5000 byer og tettsteder der jøder engang bodde er notert på monumentale steinvegger.

«For oss er det viktig å handle mot antisemittisme og også mot islamisme og terrorisme, og å diskutere problemene vi har til felles,» sa han til Reuters på telefonen. Han mente at antisemittisme i dag springer ut fra islamske og venstreorientert miljøer.

«Jeg har alltid sagt at hvis man definerer den jødisk-kristne Vesten, da representerer Israel en slags grense. Hvis Israel svikter vil Europa mislykkes. Og hvis Europa svikter, svikter Israel,» sa Strache, som var invitert til Israel av statsminister Benjamin Netanyahus Likud-parti.

Det østerriske Frihetspartiet har i likhet med flere andre innvandringskritiske partier i Europa, blant annet Geert Wilders nederlandske parti med samme navn, hatt stor suksess ved valgene de siste årene, og står sterkt på meningsmålingene. Heinz-Christian Straches parti fikk 20 prosent av stemmene ved sist valg i Østerrike i 2013. I de siste meningsmålingene er oppslutningen oppe i nærmere 30 prosent.

«Hver gang folk er drevet bort fra sine hjem er det dramatisk,» sa Strache og nevnte trusselen fra Islamsk stat i Syria og Irak. «Alle av oss i de vestlige liberale, jødisk-kristne samfunn med felles verdier må stå opp mot dette umenneskelighet,» sa han.

7 comments to Besøkte Holocaust-museet

  • Høyreekstrem?

    Flott gjort og meget fornuftige uttallelser fra denne partilederen. Det er viktig å definere hvem som er fienden. Vår fiende er ikke moderate godt integrerte muslimer, men salafistene/wahabbistene som bruker moskeene og andre arenaer til å spre et hatefullt budskap fra den abrogerte Koranen. Fienden er dem som deler mennesker opp i gruppene troende og ikke-troende og samtidig gjør ikke-troende om til subhuman.

    Det skremmende er at salafismen vokser i Europa. Og våre politikere toer sine hender selv om de nå må vite at terror og jihadisme vokser ut fra nettopp det salafistiske miljøet.

  • QuadrofonM

    til helvete med Israel… til helvete med hele Araberdriten. Håper dem snart har slått seg gjensidig i hjel slik at vi andre få leve i fred.

Legg inn en kommentar