Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hele verden demonstrerer mot Norge

Barneverndemonstrasjon_Romania2Lørdag 16.april er utpekt som «D-dagen mot det norske barnevernet». I januar og februar i år var det demonstrasjoner i en rekke byer verden over mot det norske barnevernets praksis med å ta barna fra deres foreldre på tynt subjektivt grunnlag. Mer enn 70 000 mennesker deltok i disse demonstrasjonene. Lørdag håper arrangørene at det blir enda flere, i ti tidssoner og 60 byer, og på samme dag.

Den internasjonale bølgen av protester begynte i Tsjekkia fordi en tsjekkisk mor ble fratatt sine to sønner, kun fikk treffe dem to ganger i året, og ikke fikk lov til å prate tsjekkisk med dem. Det startet med en politietterforskning mot faren etter en bekymringsmelding om misbuk, som endte med at faren ble renvasket for mistankene fremsatt av en barnevernansatt. Likevel fikk ikke moren, som skilte seg fra faren etter oppfordring fra barnevernet, tilbakeført sine barn.

I fjor spredte protestene seg til Romania etter at Marius og Ruth Bodnariu, som bor i Naustadal kommune i Sogn- og fjordane, ble frattatt sine barn fordi de hadde gitt dem lettere klask på baken.

I utlandet er det blant annet annonsert store demonstrasjoner følgende steder i USA: Chicago i Illinois, Portland i Oregon, Boise i Idaho, Sacramento og Los angeles i California, Atlanta i Georgia, Phoenix i Arizona, Hot Springs i Arkansas, New York, Miami, Cleveland, Detroit, Saint Louis, Dallas, Houston og Seattle.

I Australia blir det demonstrasjon mot det norske barnevernet i Melbourne, Brisbane og Adelaide, og i Canada i Toronto og Calgary.

I Europa er det tillyst demonstrasjoner blant annet i London, Berlin, den spanske byen Arganda del Rey, Budapest, Warszawa, Budapest, den Haag, Wien, og i Hunedoara og Suceava i Romania.

Og det er bare noen få av stedene der det vil bli demonstrert. Foreløpig er det planlagt demonstrasjoner i 68 byer.

I Norge er det planlagt demonstrasjoner i Oslo, Bergen, Vennesla, Stryn og Haugesund. Blant de som vil holde appeller er professor Marianne Skånland i Oslo, dr. sciece Åge Simonsen i Bergen og Frie Ytringers redaktør, tidligere stortingsrepresentant Jan Simonsen, i Vennesla.

I Oslo blir det holdt appeller på Eidsvolls plass, foran Stortinget,, kl 15:00 –18:00. I Bergen vil det være et demonstrasjonstog som starter fra Fisketorget kl. 12.15 og går opp til Tårnplass foran Bergen Tinghus. I Vennesla begynner arrangementer kl. 13.00, og i Haugesund samme tid i byparken ved siden av baptistkirken.

Oppfordring til å delta i demonstrasjonene fra den tsjekkiske kristendemokratiske politikeren Tomáš Zdechovský

Intervju med Marius og Ruth Bodnariu

Fra en tidligere demonstrasjon:

5 comments to Hele verden demonstrerer mot Norge

 • True Beliver

  Dette er den 7 mest leste nyheten på BBC i dag

  http://www.bbc.com/news/magazine-36026458

  Takk til brødrene Simonsen og Marianne Skånland for fantastisk innsats når det gjelder å avsløre den skampletten barnevernet er i våres samfunn.

 • OBS de som vil være med i Bergen:

  Det begynner klokken 12.15, ja, men ikke helt nede på Fisketorvet, derimot ved Sjøfartsmonumentet et kvartal lenger oppe, på Torvalmenningen.

  Til True Believer: Tusen takk! Dette arbeidet føles ofte som å vasse nokså alene gjennom myr i tunge gummistøvler. Støvlene mine føles lettere når noen andre gir uttrykk for at de ser det vi ser.

 • Anonym

  Dette er et overgrep fra barnevernet.
  La de andre barna få komme hjem til foreldrene.
  Ingenting annet er forståelig.

 • Jasper

  @Anonym: who knows, how many similar cases there could be?

  An open letter from last July:
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Bekymringsmelding-om-barnevernet-8049787.html

 • Anonym

  Når overgrep fra barnevern – ta barna vekk fra foreldrene og utplassere de i fosterhjem uten advarsler eller forsøk på korrigering av foreldrene – er et større overgrep mot barna enn det barnevernet anklager foreldrene for, så er noe galt.
  Barnevernet bør gå i seg selv, det kan se ut som om de har blitt altfor autoritære og høye på seg selv. Det de anklager foreldre gjør mot barna, det utøver de selv mot foreldre. De har i noen tilfeller blitt utrolig autoritære.De har for mye makt, og det tåler de ikke, uten at det går til hodet.

Legg inn en kommentar