Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ber arabiske stater anerkjenne Israel

Al_ZankawiYousuf Abd Al-Karim Al-Zankawi, som av Associated Press kalles en ledende mediapersonlighet i sitt hjemland Kuwait, oppfordrer nå alle arabiske og muslimske stater til å anerkjenne Israel, åpent og uten forsinkelse. Han ber dem slutte å snakke om «den israelske okkupasjonen» og slutte med å undergrave Israels legitimitet, melder telegrambyrået.

I en artikkel publisert i den kuwaitiske avisen Al-Siyassa forrige lørdag hevder han at disse landene allerede effektivt har anerkjent den jødiske staten ved å sitte ved siden av Israel i FN. De bør lære av land som Qatar og Oman som tar en pragmatisk tilnærming til Israel og opprettholder bånd med Israel ganske åpenlyst, skriver han.

Al-Zankawi peker på at det store flertallet av verdens nasjoner støtter Israels eksistens, og at de arabiske statene har begynt å bevege seg i den retningen. De bør fullføre denne prosessen, mener han.

Nylig gikk en sikkerhetssjef i Dubai, generalløytnant Dhahi Khalfan Tamim ut med en melding på twitter der han oppfordret palestinerne til å droppe planene om en egen palestinsk stat og heller samarbeide med jødene om en føderalstat. «Palestinerne kommer ikke langt uten jødisk hjelp», skrev han.

Og forrige søndag uttalte den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu at Israels bånd og samarbeid med sin sørlige nabo Egypt er sterkere i dag enn noen gang før, og viste til de felles utfordringer begge land står overfor. Netanyahu talte ved en minneseremoni for israelske presidenter og statsministere. «Båndene mellom Egypt og Israel er en viktig del av den nasjonale sikkerheten i begge land,» sa Netanyahu.

7 comments to Ber arabiske stater anerkjenne Israel

 • Anonym

  Hva har hendt? Dette er en god nyhet.

 • Visombygdelandet

  Fint utspill fra denne araberen.

  Men han kommer vel ikke til aa bli hoert i noen saerlig grad.

  Nuslimene aksepterer ikke at vantro, og spesielt joeder, overtar islamsk hellig jord.

  Saa det kommer nok dessverre ikke noe spesielt ut av dette her.

 • Ghjo

  Det er klokt og modig gjort av denne mannen å si dette.
  Men særlig bra for hans liv og helse,er det ikke

 • Ghjo

  Det er klokt og modig gjort av denne mannen å si dette.
  Men særlig bra for hans liv og helse,er det ikke.

 • Christen Krogvig

  Ideen om en føderalstat er dårlig. Palestinerne bør enten få en egen stat. Eller så bør de palestinske territoriene innlemmes i henholdsvis Egypt og Jordan.

 • Livets vann

  Israel bør være en ren jødisk stat og ikke være infisert av muslimsk virus, som vil ødelegge staten Israel. Det vil være Israels undergang og jøders død.

 • Anonym

  Livets vann har helt rett. At Jan Simonsen og hans palestinske venner gis opphold i Israel er galskap. Ønsker Israel å utslette seg selv? Skjønner ikke Israel hva islam er ? Ser ikke israelske politkere hva som skjer i Frankrike og Tyskland?

Legg inn en kommentar