Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Reddet livet til syrisk jente to ganger

syrisk_jenteEn fem år gammel syrisk jentes liv ble reddet to ganger i de siste ukene av israelske leger: En gang da de behandlet sårene hennes fra en skuddveksling mellom rivaliserende militsgrupper, og igjen da hun ble diagnostisert med kreft, melder den israelske TV-kanalen Channel 10.

Jenten fikk sin kreftdiagnose ved Haifa Rambam Hospital to uker etter at hun hadde kommet, og var nesten helt frisk fra sårene. Legene nektet å løslate henne inntil hun ble behandlet. Sikkerhetstjenestemenn godkjente videre behandling.

Under et søk etter en potensiell benmargdonor oppdaget man en slektning i et land utpekt som en «fiendestat». Israelsk lov gjorde det ulovlig for slektningen å få innreise til Israel. Israelske sikkerhetstjenester arrangerte derfor en operasjon for å smugle slektningen inn i Israel. I løpet av de siste fem årene har over 2000 syrere blitt behandlet på israelske sykehus.

1 comment to Reddet livet til syrisk jente to ganger

Legg inn en kommentar