Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Bibelske skrifter funnet i synagoge

Synagoge_ein_gediBibelske skrifter som stammer fra ca år 500 e.kr er funnet i i synagoge i Ein Gedi, beliggende ved Dødehavet i Israel, skriver «Den internasjonale kristne ambassaden i Jerusalem.» Pergamentet hvor de hebraisk skrevne bibelversene sto, ble funnet allerede i 1970. Men det var ikke før i fjor, 45 år senere, at det var mulig å lese hva som faktisk sto skrevet på pergamentet.

Dokumentet var ødelagt av en brann. Imidlertid er det kommet nyere metoder som har gjort det mulig å lese de 1500 år gamle bibelske skriftene, skriver Den internasjonale kristne ambassaden i Jerusalem. Dokumentet ble funnet i det helligste rommet i synagogen i Ein Gedi.

Pnina Shor, kurator og direktør for israelske arkeologiske myndigheters dødehavsrull-prosjekt, sier dette etter den nye oppdagelsen, i følge «den internasjonale kistne ambassaden i Jerusalem»:

«Håndteringen av dødehavsrullene på daglig basis, er virkelig et privilegium. Kunnskapen om at vi bevarer det viktigste funnet på 20-tallet, og en av den vestlige verdens viktigste kulturskatter, får oss til å fortsette med den største forsiktighet og varsomhet, og ved å bruke de mest avanserte teknologien som er tilgjengelig i dag. Denne oppdagelsen overrasket oss stort: vi var sikre på at det bare var et skudd i mørket, men bestemte oss for å prøve og skanne de brente rullene likevel. Nå kan vi ikke bare testamentere dødehavsrullene til fremtidige generasjoner, men også en del av bibelen fra det «Hellige rommet» på en 1500 år gammel synagoge!»

Dette er den tekten de fant på pergamentet:

«3.Mosebok 1.1-8. Og Herren kalte på Moses og talte til ham fra sammenkomstens telt og sa: 2 Tal til Israels barn og si til dem: Når nogen av eder vil bære frem for Herren et offer av buskapen, så kan I ta eders offer enten av storfeet eller av småfeet. 3 Dersom hans offer er et brennoffer av storfeet, skal han ofre en han uten lyte; han skal føre den frem til inngangen til sammenkomstens telt, for at han kan være til velbehag for Herrens åsyn. 4 Og han skal legge sin hånd på brennofferets hode, så vil Herren ha velbehag i det og la det bli til soning for ham. 5 Så skal han slakte den unge okse for Herrens åsyn; og Arons sønner, prestene, skal bære blodet frem og sprenge blodet rundt om på det alter som står ved inngangen til sammenkomstens telt. 6 Og så skal han flå brennofferet og dele det opp i sine stykker. 7 Og Arons, prestens, sønner skal gjøre opp ild på alteret og legge ved til rette på ilden. 8 Så skal Arons sønner, prestene, legge stykkene, hodet og fettet, til rette på veden over ilden på alteret.»

3 comments to Bibelske skrifter funnet i synagoge

 • Vidar

  Interessant når de blir funnet skikkelig gamle «beviser» på at Bibelens ord har eksistert rimelig uforandra oppgjennom tidene.
  Men hvorfor så «gammelmodig» OVERSETTELSE…?

 • Charles Nielsen

  Bibelske skrifter som stammer fra ca år 500 e.kr

  Ja 70 år før Pædofeten blev født.
  128 år før Al Axa bylden blev bygget.

  Allah = Satan og koranen hans værk.

 • Visombygdelandet

  Jeg var innom Demokratenes webside nylig.

  Men stoette til Israel var ikke fremmet som noen hovedsak der.
  Det var skuffende.

  Det virker ikke som om Israel-stoette ligger partiet saerlig paa hjertet.
  Bortsett fra at Jan Simonsen er Norges fremste israelvenn.
  Men han vil visst ut av styret naa.

Legg inn en kommentar